69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Glpetyus
    Autónál ritkán/egyáltalán nem alkalmazzák. Nem illik bele.

Láttam már jót ugyan,de nagyon ritka.
  • McFrost
    Én nem értek hozzá! Csak mint harcjárműves kérdezem.
    Ha az ember átmossa/befolyatja a az egészet, akkor sokkal tagoltabb lesz, jobban kijönnek a részletek: hol van mélyedés, hol van kiemelkedés...
  • kemszi2
    Köszi

McFrost pl hol? én nem igazán látom hogy hol lehetne. A "kalaptartón' elfelejtettem a két nagyobb mélyedést kifesteni az dob majd kicsit még a hátsó rész egyszínűségén.
    Ami még kimaradt az a pótkerék lefogatásához a spaniferek a maratásból ,de úgy döntöttem azt elrakom és majd az egyik hecsbek wrcben fogom felhasználni ahol fog belőle valami látszani is
  • McFrost
    Ebbe a beltérbe nem férne el egy kis befolyatás? Tovább emelné a nívós részleteket!
  • Glpetyus
    ku.va jó
  • kemszi2
    elkészült a beltér

csináltam benne egy kis plusz kábelezést de kb lóf...sz sem látszik belőle :D
    Utoljára szerkesztette: kemszi2, 2017.12.21. 23:12:09
  • kemszi2
  • Glpetyus
  • McFrost
    Én pedig feltettem a láncokat.
  • Glpetyus
  • kemszi2
    Igen. Ez a karosszéria változat nem volt kiadva. Csak a fujimi csinált utcait. Rallyból ez kimaradt.
    Egyébként nem rossz, legalább is az arányok a helyén vannak,csak a felülettel volt gond,tele volt sok kis lyukkal,belül pedig rengeteget kellett reszelni/csiszolni hogy stimmeljenek az alkatrészek
  • Glpetyus
    a műgyanta az mért az ? mármint valami spéci amit nem adtak ki nagy gyártók ?

műgyantát meghagyom a kiegészítőknek,meg a figuráknak,én is építettem 1-2 gyanta harcjárművet,inkább soha többé ha lehet...
    egyszer majdnem bizniszeltem egy full gyanta Tatra -t link.
    Egy vagyon volt / lett volna,pedig fele annyiért adta mint webshopok. El is hozta,azt szanaszét volt vetemedve,deformálódva az alváz,meg egyéb hosszabb részek :(
  • kemszi2
    következő bubaru/ elvileg ez lesz az utolsó rally változat/
    Ez az első resin modellem.... remélem az utolsó is :D kva sok meló volt a kasznival.

A tamiya kasznihoz pedig vettem egy fujimi készletet és azzal építem össze amolyan utcai de wrc bodykites változatnak. És azzal elvileg ki is végeztem a subaru sorozatomat
  • Glpetyus
  • McFrost
  • kemszi2
    kész

még az antennát visszavágom,kpiuffot kifestem,rendszámot felteszem...de ezek már nem fog nagy változást hozni :D

Egy kicsit jó lett volna visszavenni a magasságból ....
    Utoljára szerkesztette: kemszi2, 2017.12.14. 11:16:18
  • modellmaker
    Denaturált szesz, összetétel: etil-alkohol 94,5 tf%, metil-etil-keton ~1tömeg%

Szóóóval a pancsolástól azért ez messze van. Mondom, hígítani ez már erős, mert simán kicsaphatja a pigmenteket, de takarításra tökéletes. Az internet szerint az OBI-ban, ami kurva drága, egy ezres literje. Ettől bármelyik másik festékboltban/háztartási boltban olcsóbban veszed.

Plusz úgy tudom, a patikában nem tudsz egyszerre ekkora mennyiséget venni.

szerk.: nah nekem ilyen van, [link], itt 700Ft a literes, 1200Ft az 1,9L-es. Kb ilyen árban kell lennie a boltokban is. Örök élet, ha nem borítod magadra, mint én. :D

szerk.: persze még csikó koromban én is a patikából vettem, aztán egyszer szembejött ez. a metil-etil-keton miatt kicsit büdi, de nem veszélyes.
    Utoljára szerkesztette: modellmaker, 2017.12.12. 15:47:17
  • McFrost
    Csak a patikai az tuti 90+ %-os, azt hiszem nem is adnak csak úgy!
    A többi meg simán pancsolt cucc.
  • Glpetyus
  • kemszi2
    na majd megnézem azt is, köszi
  • Glpetyus
    az alkoholnál van egy olcsóbb megoldás.
    számtalan helyen kapni eszközfertőtlenitő folyadékot (pl müller,dm üzletekben is). Az 90akárhány % tiszta alkohol.
    Nekem annyira bevált,hogy vizzel higítva akríl festékhigításra is azt használom
    250 ml azt hiszem ha 400-500 ft volt.
    A patikában egy deci kerül 1000be
  • kemszi2
    köszönöm a válaszokat
  • modellmaker
    1. hígítani én mindent a saját hígítójával szoktam, az a biztos. Persze lehet, hogy az akrilok nagy részéhez jó a sima alkohol is, de jobb a békesség. A pisztolyból kimosni, az akrilokhoz, viszont már jó a háztartási boltban, festékboltban kapható denaturált szesz. 90+%-tól már jó vagy. Számunkra ugyanaz, mint a patikás, csak olcsóbbra jön ki.

2. egyelőre még csak a fiókban van, de én megvettem hozzá a saját lakkját. De elvileg bármilyen lakkot rátolhatsz. Ez nem olyan "kényes", mint egy akril, de azért egy próbafújás nem árthat.

3. igen, ilyet csináltak/csinálnak, főleg olyan színeknél, amik csak spray-s formában kaphatók. Egyre figyelj, hogy a ha kifújtad, hagyd levegőzni kicsit, meg kevergesd, hogy kimenjen belőle a hajtógáz.
  • McFrost
    1. patika---> alkohol, én ezt használom, vagy a saját hígítóját. Olcsóbb szerintem nincs, ha csak nem akarsz egy beszáradt pisztolyt.
  • kemszi2
    lenne egy pár kérdésem hátha tud valaki segíteni
    Vettem végre egy airbrush pisztolyt. Az egyik kérdésem hogy pl ha egy tamiya akrilt akarok fújni akkor utána mivel lehet kimosni a pisztolyt? Vettem most ugyan tisztító folyadékot hozzá meg van két fajta tamiya hígítóm is,akrilhoz és enamelhez is. Ezeket milyen barkácsbolti verzióval lehet kiváltani?
    a 2. kérdés Zero festéket használt már valaki? Arra milyen lakkot érdemes használni?
    3. Van egy olyan infó a fejembe már nem tudom hogy honnan szedtem ,vagy csak álmodtam :D ,hogy a spray-s festéket is pisztollyal fúják ,úgy hogy kifújják a pisztoly edényébe a festéket
  • modellmaker
    Csak azért nem lesz kár az Italeriért, mert egy nagy múltú cég. Ha valaki jobb minőségben dolgozik, mint ők, és ugyanazt kiadják, akkor kell a bánatnak. Persze vannak cuccok, amiknek a jogait valszeg megvették vagy 10000 évre, és azokat soha nem fogjuk viszont látni... =/
  • kemszi2
    hááát fel kell kötnöm a bajuszt :D
    nagyon szép építés
  • Glpetyus
    Kis kedvcsináló :)
  • Glpetyus
    tényleg maga a paradicsom lehet :D

• kemszi2
    igen ott van.
    Ez az én kis földi paradicsomom, itt van a borhűtőm, itt makettezek, itt áll az autóm és most már a vitrinem is készvan :D
    Az asszony ide beállni, még gyalog se jöhet be
  • Glpetyus
    Most látom,hogy a vitrin a garázsban van ? :D
    De komoly.
    Nő ugye nem szokott beállni ? :DD
  • kemszi2
    köszi!

Megnéztem a porsche-t is az viszont saját termék ezek szerint.
  • Glpetyus
    ezekkel egy baj van
    nem fejlesztenek,50 éves készleteket kiadnak újként eladva,amiért a pokolba kívánhatja őket az aki nem tájékozódik.
    Az újabb (2000 utániak) készleteik viszont tényleg jók.
    Pl modern harcjárművek közül a Dingo elég kellemes makett.
    Italeri is lassan fejlődik,van persze annak is pár durván jó készlete...
    pl 1:35 S-100 schnellboat,1:35 Elco,Vosper torpedós,vagy a Revell 1:72-es tengeralattjárói,...

Kész csoda hogy nem térdeltek le a kínai makettáradat mellett...MÉG nem...kár lesz értük,nagy múltú cégek :(
  • Glpetyus
    link
    Utoljára szerkesztette: Glpetyus, 2017.12.10. 19:32:16
  • kemszi2
    Hasegawat szeretek építeni...az újra nyomott készletek ugyan kicsit sorjásak de az a legkevesebb. Viszont a murva futóművet rendszeresen eltúlozzák és túl magasak. A Lanciánál meg nem is szaroztak simán kinyomták a montecarlo rally verziót a murva futóművel :D
    De a rally autókhoz adnak egy kis adag maratást. övkészlet leszorítók pár apróságot ami sokat tud dobni a végeredményen.

Amire kíváncsi leszek hogy milyen lesz a Beemax (van már pár készlet itthon de még nem nyúltam hozzá) és ha jól láttam kifognak majd adni S1-es audit és S4-es Deltát is,azok tuti megvevősek lesznek :D
  • kemszi2
    a celica-ról tudtam hogy nem saját startosról nem
    Utoljára szerkesztette: kemszi2, 2017.12.10. 18:37:41
  • McFrost
    Hát ja :D
    De a több darab több részletességet eredményez, igaz, több melót is.

Pont ezek a részletek hiányoznak egy revell vagy italeri készletből. Egy tamiya is kőegyszerű készlet, de az legalább atompontos még 30 évesen is!
  • Glpetyus
    a celica meg a stratos nem csoda hogy jó,hasegawa mindkettő :D
  • kemszi2
    a revellek között autókban vannak jók. nekem volt egy 944-es POrsche Turbo (ezt majd egyszer szétbombáznom és felújítóm) nagyon részletes motorral, jó arányokkal,de a volt egy rally celicám és Lancia Stratos-om is. A BMW 635csi viszont határesetvolt,de az se volt botrányos azért :D

Az italeri az más tészta, onnan még csak egy Lancia Deltát építettem...érdekes volt :D volt benn pár részlet ami nagyon tetszett (pl. a nyitható ajtó,és a valódi rácsos hűtőmaszk,nem csak egybe öntött. (azt viszont tudom hogy ez igazából nem is italeri volt hanem protar csak átcsomagolva)
    meg egy G merci...azt viszont be se fejeztem :D
  • Glpetyus
    revellből vannak "epic" készletek..
    csak egy példa,amit be szeretnék szerezni...

harci járgányok nálam már pár éve csak meng és takom,a többi leszerepelt
    (kivétel a tamiya ami mindig etalon lesz) :)

mondjuk pár hónapja azért nem vettem meg a meng T90-et mert láttam hogy egy lánctalpszemet kb 4 részből kell összerakni,na jólvan ,gondoltam hülyék a túloldalon vannak :D