Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
A lanciaval egy nagy szerencsém van: két készlet matricám van hozzá,ha véletlenül elcseszem az egyiket lehet javítani a másik lapról.( A 2. deltára más dekort tervezek)
amelyiknél szép a festés,ott elkúrom a matricát,ahol nincs matrica amit elkúrjak,ott meg szimplán a festést rontom el :D
kezdem azt hinni nem nekem való az autó kategória :(
kezdőnek érzem magam.
harcjármű/repülőnél már legalább ott tartottam,hogy büszke voltam az eredményre,és szívesen mutattam meg ország világnak.
Mióta autót építek talán ha 1 képet raktam fel <#idiota>#idiota> ,miközben 4 autót is készítettem.
Utoljára szerkesztette: Glpetyus, 2016.08.18. 18:04:40
Ez a delta amennyire kocka forma az elején annyira sok törés és ív/él van benne ha jobban megnézi az ember :D Pl: a szélesítéseknél,ráadásul a motorháztetőn ott vannak a légbeömlő rácsok amiket szintén takar a matrica,tegnap 2-3 óra hossza alatt sikerült az egyik felére fel applikálni a martini csíkokat :D és így is jópár helyen megszakadt a matrica,ezeket megpróbálom majd pici festékkel javítani.
Utoljára szerkesztette: kemszi2, 2016.08.18. 11:33:19
ez a csiszolgatás meg nekem a halálom,MINDIG lejön a szélénél a festék,akármennyire vagyok óvatos (valszeg béna vagyok :D)
Több vékony réteg 2k? Korábban linkelgettem egy youtube csatornát. Neki van lakkozós tutorialja is.
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Összkép:
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
közelről már nem igazán jó a telefon :D
(egy kicsit világosabb szín kellett volna a "kárpitos" részekre)
Utoljára szerkesztette: kemszi2, 2016.08.17. 13:07:57
kapott egy szett rendes aszfalt felni szettet, ehhez kicsit meg kellett ültetni. +pár extra kábelt a beltérben, a középső poroltónál,váltónál, és a műszerfalon. Ja és van hozzá a gyárin kívül még egy adag maratás amivel szépen meg lehet csinálni majd a rácsokat
mostmár egy csomó csodaszer van,de elvétve találok csak valamit róluk a youtube-n.
néztem pl ezt.
meg ezt is.
de szerintem ezek csak sima 2K lakkok jobban felhigítva.
Utoljára szerkesztette: Glpetyus, 2016.08.16. 16:50:11
én is gyorsan akartam fújni az 5 ajtós subarut, annak is ez lett a vége ,szerencsére az elég könnyen lejött áztatás nélkül is(nem volt alapozva)
igen,ha lenyugodtam,megpróbálom a csizolást,meg az újrakarcolást. (csak a mocitetőnél kell)
Revell akríl ferrari piros + 2k akríl lakk.
A hiba ott volt,hogy nem hagytam eleget száradni a lakkrétegeket. Amúgy tükörfényes lett volna. :(
Utoljára szerkesztette: Glpetyus, 2016.08.16. 16:26:09
A csiszolás mint ahogy írtad is a legfőbb gond hogy elveszted a részleteket,bár a panel vonalakat ha elég vastag a műanyag újra lehet "karcolni".
Nem biztos hogy le kell menni vissza a műanyagig.A nagyját lecsiszolni ,azután átfújni mondjuk egy "töltő alapozóval" (filler). Azzal szerintem ki lehet hozni a "ráncokat".
Milyen festékek kaptak össze amúgy?
de a régebbi próbálkozásaim elég felemásként sikerültek.
volt hogy megmarta a müanyagot is a lefolyótisztitó.
fékolajjal meg nem jártam szerencsével.
ráfújtam akríl lakkot a piros színre,a 3. rétegig tök szép volt,aztán összerántotta az egészet..
Ez meg ugye kőkeményre szárad...
elkezdtem visszacsiszolni,de reménytelen.Eltünnek az illesztések,osztások is <#wilting>#wilting>
alapszín ,olajos átmosás pötttyözéses technika, befolyatás!
Én egy repülőt szeretnék majd építeni most. (a380) tud valaki valamit arról, melyik makett kit faja, nem nagyon szopatós?
Downhill!!
gamertag: kenobita
Elöre is köszi a választ!
Eladó egy Evolution 2 in 1, ha esetleg valakit érdekelhet. 2 db makettet festettem vele, patika állapotú. Sajnos nincsen időm ennek a hobbinak élni, így megválnék tőle.
Kérlek, ezen a mail-en érdeklődj: [email protected]
Képeket, tel számot tudok küldeni, Veszprém-Budapest vonalon megtekinthető, posta játszik. 35.000 ropogós magyar Forintért vihető.
Bocs az OFF-ért. :)
Utoljára szerkesztette: 11Hunter11, 2016.07.18. 21:43:13
lényeg hogy ha olaj alapú a kasztni színe,akkor vízes festékkel festem,és fordítva.
így ha elkúrom könnyebben vissza lehet mosni.
közben meg revell Enzo készülge nálam:
elég jó makett,pedig nem szeretem a revell-t. Ellenben kissé sorjás itt-ott.
(mobilos kép,abból is egy ritka szarul sikerült darab)
a másik verzió amin gondolkodok hogy "befolyatom" a festéket a résbe és utána szabad kézzel festem meg a maradékot maszkoló nélkül
Utoljára szerkesztette: modellmaker, 2016.07.17. 11:25:39