69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Voice27
    Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
    Olyan ragasztóra lenne szükségem, ami száradás után nem hagy nyomot műanyag felületen.
    Diecast modelleket gyűjtök. Tegnap érkezett egy Schuco féle Volkswagen, és a szélvédő felső része el van válva kicsit. Nem feltűnő, de zavarja a szemem.
    Gél állagú pillanatragasztóm van, de nem merem használni, mert nyomot hagyhat a műanyagon. Valami kimondott makett ragasztóra gondoltam, ami nem hagy nyomot, viszont egyben erős is, és meg tudja tartani a merev szélvédőt, azon a kis helyen.
    Valószínűleg tű hegyével fogom felvinni majd. Mit tudnátok ajánlani?
    Köszi előre is a segítséget.
  • Glpetyus
    én "darált" papírt szórtam közéjük
    melóhelyen van aprító,hazavittem vagy 2 zsák ilyen papírt.
    konkrétan annyit raktam a makettek mellé, hogy alig tudtam lecsukni a tetőt.
    egy cipős dobozba így többet is raktam,azokat meg nagyobb dobozokba. Meg se mozdultak,semmi sem tört le.
  • zsgaby
    A kényesebb részekhez tegyél vattát (bár az meg szöszölhet) fillérekbe kerül egy zsáknyi.
  • gordon 24
    Hát az tutti törni fog itt is. Főleg a kamionokról. Akkora lapát van rajta... Ha picit hozzáér valami már attól lepotyog.. Nah majd kiderül. Holnap reggel indul a móka. Szóval ha a holnapi napot túl élik :-) Majd írom az eseményeket.
  • kemszi2
    én nyáron költöztettem őket, makettes dobozba tettem az autókat,közéjük pedig habszivacsot raktam hogy ne tudjanak mozgolódni. És persze külön csaptam velük egy kört nehogy vmit rápakoljak :D
    1-2 visszapill. tükört kellett csak ragasztanom
  • gordon 24
    Az kemény amit ennek a repcsinek épít az ember. :-) De ha ilyet csinálok nekik 3 hét múlva sem költözűnk el :-)

Karton dobozba berakom szerintem őket mondjuk 3 autó elfér egymás mellé.Közéjük rakok valami puhát. Telán kibírják. ezt nyilván én viszem majd magam mellett az ülésen. :-) rizikós. De hát valahogy át kellene jönniük. A kiálló részektől fosok. antennák, tükrök. Brrr..

• ToxiMaxi
    Doboz aljára vastag hungarocell és arra rögzítsd a maketteket hurkapálcával oldalról.

Ha nagyon maximalista vagy akkor valami ilyesmi, persze igényeknek megfelelően átalakítva:

LINK
  • McFrost
    Ilyen esetben és műanyag, zárható tetejű dobozokra szavaznék.
  • gordon 24
    Srácok! Rég írtam, de kéne segítség..

Költözöm.. Ötletet kérnék hogy szállítsam a járműveket. Van 2 kamion 3 hajó, És vagy 10 darab autó... Hm? :-)

Köszi előre is.

Szépek a munkák, azért mert nem írok figyelek ! :-)
  • kemszi2
    megnézem majd köszi!
    én vmi ilyesmibe gondolkodok
    olcsó kezeletlen fa láda szállításhoz

Utoljára szerkesztette: kemszi2, 2018.01.24. 23:23:41
  • Glpetyus
    igen,az a fa nagyon jó a célra !
  • McFrost
    Tervezem elvinni Szolnokra.

Jégkrémpálca nem jó, az keményfa szerintem és vastag is. Vannak penészes sajtok a boltokban, 3-400 Ft-ért, ami ilyen kerek fa dobozban van. Vékony is és puha is, nagyon ideális.
  • kemszi2
    nagyon baba! Versenyre is viszed?

A faládák különösen tetszenek ,van egy garázs/műhely szettem amibe lesz az is. Arra gondoltam a műanyag helyett rendes fából kellene megcsinálni, jégkrémpálcikából vagy vmi ilyesmiből
    Utoljára szerkesztette: kemszi2, 2018.01.24. 19:20:46
  • Glpetyus
    jóóók
  • McFrost
    Én is haladtam, elkészültek a málha cuccok, közel már a vége.
  • McFrost
    Jé, tényleg!
  • kemszi2
    így sokkal jobb a hátsó lámpa:
  • McFrost
  • Glpetyus
  • kemszi2
    itt is van :D

a hátsó lámpát csak beraktam hálistennek nem ragasztottam, ki kell még szedni hogy adjak neki egy kis fekete keretet mert így nem mutat

egyébként ezt is meg az előző bubuarut pisztollyal lakkoztam (sptayből kifújós módszerrel mert van még 2-3db 2Ks spray lakkom)
    Utoljára szerkesztette: kemszi2, 2018.01.17. 14:05:09
  • McFrost
    Tetszik ez a zöld, kíváncsi vagyok a végeredményre!
  • kemszi2
    meg a 6kerekűről is :D
  • Glpetyus
    én is építettem :D

Takom Skoda 42 cm löveg :)
    festésre kész,majd rakok képet a végén
  • kemszi2
    ki kell használni a téli időszakot :D
  • Glpetyus

nagyüzemben nyomod :o
  • kemszi2
    Szerintem holnap elkészül:

Utoljára szerkesztette: kemszi2, 2018.01.15. 22:55:24
  • kemszi2
    A Porsche a Need For Speed 5 óta nekem is bekattant :D
    Elő is van rendelve a japóknál 2 fujimi enthusiast szériás modell (egy első gen. 911 Turbo, és egy 73-as RS)
    Ma meg rendeltem egy bmw 635Csi-t szintén a fujimitől....mert nagyon részletesnek tűnik,nyitható motorház és csomagtartó(ahogy számoltam 200 felett van az alkatrészek darabszáma)amivel megvettek kilóra: a kerékagy rendesen megvan csinálva tőcsavarosra és rendesen az 5 csavarra megy fel a felni (az más kérdés hogy végén nem fog látszani mivel külön a felnire rámegy még a csavarvédő felniközép :D )
  • Glpetyus
    nagyon jó a szín !
    imádom ezt a porsche-t (is)
  • kemszi2
    Mivel a Subaru WRC-hez nem jött még meg a carbon matrica,a ferrari belteréhez meg nem volt még lelkierőm hogy telibe kevlármatricázzam, így bele kezdtem egy utcai Porsche GT2-be. Tamiya készlet szóval nem volt túl sok meló a kasznival. Dobozból építés, szóval nem lesz semmi extra benne (csak egy kamu övet fog kapni...vagy rendeset még nem tudom)

Szerintem erre mondhatjuk hogy ge*i zöld :D

• Glpetyus
  • kemszi2
    egy kis subaru ismét :D
    Mivel megmaradt egy érintetlen tamiya wrc kasznim ,és nem akartam kukázni,rendeltem hozzá egy fujimi utcai blobeye imprezát.
    Erről a fujimi imprezáról elég annyit tudni hogy ennél rondább készletet én még nem láttam ,a kaszni teljesen aránytalan részletetek hiányoznak vagy túl vannak tolva stb.Szóval gondoltam lesz akkor egy utcai imprezám wrc szélesítéssel. A fujimi kaszniból csak a motorháztető közepét tartottam meg és cseréltem ki a wrc-n(ott volt egy méretes levegő kivezetés).
    A taknyolásnak egy olyan magasiskoláját követtem el a padlólemezzel hogy stimmeljen a kerék amire nem vagyok büszke :D A 4 kerék 3 különböző módon van rögzítve :D

• Glpetyus

BUÉK
  • kemszi2
    Buék mindenkinek!!
    Egy kis F40 idénre,nem sokára polírozom, megy a kevlár matrica a beltérbe, 8 év alatt csak befejezem :D
  • kemszi2
    brutál jó.gratula!
  • McFrost
    Köszönöm!
  • Glpetyus
    Nagyon szép lett,gratula!
  • McFrost
    Elkészült a Vadkan, 1 év és 2 hónap munkája!
  • Glpetyus
  • kemszi2
    én csak az üléseknél szoktam látni de ugye itt mivel fekete kész van :D
  • McFrost
    Ezért mondtam, hogy nem értek hozzá :D