Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kemszi2
nah megrendeltem a következõ áldozatokat😊jön 1 tamiya mini morris(nõvéremnek csinálom ajándékbe 😄),jön még1 tamiya 99'-es subaru impreza,meg egy fujimi 928-as porsche
Adam II
Ezt nem kell ilyen komolyan venni.
Inkább csak olyan unalomûzõ vagy stresszoldó dolog lehet ez. Szerintem azokat a bénábbakat olyanok rakták össze akik még sose maketteztek másfelõl meg nekik nincs annyi szabadidejük mint nekünk.

vannak ott azért szebb alkotások is😄

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

DJ Skyline
a Tomcatet én nem vittem volna kiállításra 😊 komplett kabintetõ átlátszó, fail 😄

Glpetyus
hát úgy konkrétan,makettezni se nagyon... 😊

Fényképezni õk sem tudnak...

Igen. Csak tipikusan kicsit merevebbek, mint kellene.

modellmaker
aktív amcsi hk-k referencia anyagáért nem kell messzire menni.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

ghost rider
Italeri matricái általában jó minõségûek?

Adam II
A Academy matricái után nagyon jó volt Revellel dolgozni mert nem szakadnak atomjaikra a legkisebb érintésre és nem fehérednek ki. Így nem volt idegesítõ a sok kis "No Step" feliratot feltenni csak uncsi.
Ettõl függetlenül ha úgy esik rá a fény akkor fénylik a felületük de gondolom a lakk majd megoldja.

Hamár lakk szóba került. Kénytelen leszek elmenni és venni fényes lakkot mert amik vannak itthon azok a Model Master matt és egy Humbrol
Satin Cote vagy mi a fene.

Érdekes lehet, hogy mindig kapnak egy-két váratlan csomagotXD

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Adam II
Ezt láttam tegnap 😄

Szerintem tök jó, hogy van ilyen.

Glpetyus
nem minden amcsinak rémálom az iraki szolgálat...
link

<#banplz>

Adam II
Miket?

egyébként elég rosszakat írnak a Tamiya kitrõl, kicsit mondjuk nehezemre esik elhinni...

Eredeti adatok szerint kb 33cm kellene legyen, az már nem is rossz😊

Adam II
Akkor mint egy 1:48as A10-es<#idiota>

Nah bocs. Hát elég nagy. Keress róla képeket a neten.

Kb mekkora 1:48-ban? Érdekes, hogy milyen különbség van a vadászgépek méretei között. Anno csináltam egy 72-es Harriert, most készül egy 72-es F15 (26.9cm), hát ég és föld. A harrier szinte le tudna szállni a másikon:l

Adam II
Az nagyon jó kit.

Nekem elég lenne 1:48-as Tamiya is, lehet h jövõ nyáron rendelek is egyet😄

gordon 24
Én nem vagyok egy nagy tank építõ de én ugy csinálnám, hogy az egy színû elemeket (amik az aljára kellenek) elöre festeném le. Az alját is, de az oldalát tuti amiket takarni fognak a kereke..

Persze ha vannak olyan elemek amik egybe kerülnek és utána egybe fel tudod tenni, akkor azokat összeragasztás után festeném..

De majd Petyusék mondják õk több tankot csináltak már😄

Downhill!!

ghost rider
Megérkezett az abrams-em <#nyes><#nyes>:
Az lenne a gondom, hogy nem tudom hogy milyen sorrendben kéne festenem.
Itt arra gondolok: hogy amikor összeszerelem a tank alját, meg kerekeket, lánctalpat ilyesmiket, akkor felszerelés elött fessem le õket,még annyi kérdésem lenne, hogy a tank aljának oldalára mielõtt felragasztanám a kerekeket le kéne fessem vagy nem, mert nem tudom akkor hogyan tudnám lefesteni ha fel van rakva rá minden. (Nincs festékszóróm,ecsettel dolgozok.)

Holnap lehet nevezni a 14. Országos makettverseny Békéscsabán!
Ja, választhatott volna "színesebb" századot is...úgy még szebb lett volna; de az A-10-es marha jól néz ki<#eljen>
Humbrol 121+kis fehér=elég jó.<#wink>
Igazad van, és hidd el, tudom mi (lenne) ilyenkor a teendõ<#wink>, de nem akartam felragasztani a belsõ tér miatt...azóta viszont rájöttem, minek erõltetni<#wow3>; egyszerûen elhagyom oszt jólvan<#nyes>
Adam II
Egy olyan Trumpeter A10-re én is beneveznék mondjuk én egy ülésesre.

modellmaker
Kb mindegy.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

DJ Skyline
1/32 Trumpeter NA-10 N/AW, komoly <#eljen>
1/32 Tamiya F-4J Phantom II, elõzõhöz képest visszafogottam, de tetszetõs ez is

Szerintetek melyiket válasszam? (megkérdeztem már makettinfon is, de nem tudok dönteni, annyi féle festéket javasoltak):
Humbrol 63
Humbrol 93
MM 1706
Tamiya Xf-59

Tduom, hogy ezek a kis képek nem sokat mondanak sztem mégis a Modelmaster áll legközelebb a valósághoz....?
A revellt ne mondjátok, ha lehet😊

Esetleg nem tud valaki normális minõségû szemenkénti Merkava II lánctalpat? Lehetõleg értelmes árban, mûködõképesség nem feltétel.

Níúlós nehézfémhulladék Friul nem minõsül normálisnak.

Fogj valami vékony mûanyaglemezt (pl a jól bejártott tejfölöspohár), és vágj belõle egy olyan széles csímot, mint a tetõpáncél vastagsága. Ragaszd fel a tetõpáncél szélére. Minimális tömítés mindenképpen kell, ezt nem tudod elkerülni.

Teszem hozzá: a szárazpróba pont az ilyen problémák elkerülésére jó. Ha csináltál volna ilyet, akkor nem utólag kellene ezzel szórakozni, hanem az építés során megtehetted volna.

ok, mindjárt meg is csinálom öket, thx_D

Szokás szerint elakdtam...a Tigris tetõpáncélja nemnagyon akar illeszkedni, van vagy 1 milis rés oldalt; megnyomorgattam befelé az oldallemzeket de nem sokat javult<#fejvakaras>...ragasztóval simán össze tudnám fogatni+tömíteni, viszont akkor fuccs a belsõnek!<#falbav>
Kivágod, a megmaradt vonalak mentén finoman bekarcolod vagy simán csak élre hajtod az összes hajlítási vonalnál. Nem kell külön merevíteni megtartja az magát<#wink>
Ebböl kell megcsinálni, gondoltam valaki csak csinált már ilyent😊

Lenne egy kérdésem: kajás dobozokat hogy kell megcsinálni a Dragon által készített papírokból? (a karton dobozra gondolok fent a két láncszem mellett)..
Gondoltam, hogy valamivel ki kellene merevíteni, mert ilyen vékony papírból nem hiszem, hogy össze tudom ragasztani😊

Megjött a "lassú<#eplus2>" Luckymodeltõl a Tamiya weathering-em😊 Már csak le kell fordítsam a használati utmutatót...

DJ Skyline
hát igazából mindíg van valami fontosabb amire épp kell a pénz, de majd elmegyek melózni és akkor nem kell már fontossági sorrendet felállítani <#idiota> bár de, most megvan a primary object ami miatt elakarok menni melózni

modellmaker
ilyet mindig csak akarni fogsz, sose fogod megvenni <#eplus2><#gonosz1>

modellmaker
jah <#idiota>

DJ Skyline
mondjuk én erre hajazok most:

10.000. mondjuk nincs rá most keret, de elgondolkoztam rajta mikor épp volt hogy na akkor rendeljük meg. csak akkor mibõl fizetem ki a jogsit <#idiota>

greg benz
Miután sikerült kiértelmeznünk a "mém" jelentését rögtön reagálsz kecie?😄D

modellmaker
<#ejnye1><#beka3><#gunyos1>

greg benz
mémjeit?az mi?

modellmaker
<#idiota>

modellmaker
á ezt kerestem volna xD

Adam II
Arra hogyan nyúljuk le a másik oldal mémjeit.

imádom az autókat, de vhogy makettben nem tartoznak a kedvenceim közé<#zavart1>

greg benz
<#fejvakaras>