Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
mondjuk már 2 éve nem nyúltam hozzá :C nem tudom miért, de most elment a kedvem kicsit a makettezéstõl. biztos a többiek is voltak már így hogy hosszabb idõre leálltak kicsit. épül még más egyébb is, 1/72-es Revell U-Boot (arról is van kép), Tamiya Willys Jeep, Tamiya Sherman
Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!
Ebben az egyben pedig, hogy miért van külön és mi a különbség közöttük, fogalmam nincs. Majd utána nézek.
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
makett.tk
fõoldal amúgy, csak elfelejtettem belinkelni tegnap.
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
restaurált
tuning
camel
és a LEGFONTOSABB
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
Találtam egy oldalt amin pont ezt a modellt építik, festik össze lépésrõl-lépésre! De a kivitelezés még, így kezdõ szemmel így kontárnak tûnik! 😊
alapvetõ felszerelések így ezek: egy csípõfogó amivel lekapod a nagyobb alkatrészeket, egy pvc vágó amivel lekapod a kisebb alkatrészeket. könnyebb a hozzáférés, kisebb az esély hogy belevágsz az alkatrészbe, ettõl függetlenül óvatosan, pláne a nagyon pici, vagy nagyon vékony alkatrészek esetében. pl egy ablaktörlõ kényes darab. vagy egy szélvédõ, mert azok könnyebben törnek. akkor nem árt egy ragasztó ugye, én jobban ajánlom a tûs ragasztót (Revell pl), precízebben lehet felvinni a cuccot. akkor kell valami reszelõ, amivel a felesleget lecsiszolgatod, vagy smirdli lap is megteszi. hát így elsõ maketthez más nagyon nem is kell, különbözõ méretû ecsetek kellenek még persze, kisebb nagyobb egyaránt. a festékek azok adottak, majd a leírás írni fogja mik kellenek. tömítõpaszta nem fog kelleni, bár meglehet próbálni igazából. annyi hogy kinyomsz egy picit egy lapra, egy gyufa szállal vagy egy forgalomból kivont kisebb csavarhúzóval összekevered kicsit és felviszed a cuccra, lehetõleg keveset hogy ne kelljen fél napot csiszolni, és ne pazarolj sokat. most így ennyi jutott eszembe hirtelen
Most szerezném összerakni elsõ makettemet! 😊 Egy Audi quattro-t, rally verzió (Tamiya 1:24 ) ahogy néztem ez még egy elég "egyszerû" makett, nem igazán részletes a kidolgozása! 😊 Matricázva nem lesz csak festve! Ha minden jól megy kb 2hét múlva meglesz a makett! Mik azok a kellékek amit meg kell még vennem hozz? Ragasztó, csipeszek, stb? Mivel az elsõ maketton valószínû veszek egy pár ezer forintos repülõ makettet is gyakorlás képen amin még hibázhatók és kipróbálhatok dolgokat!

tudna segíteni valaki?
tátra 111-es, kb 10cm-es modellre lenne szüksége egy ismerõsömnek...
én sajna totál nem vagyok otthon a témában, így segítséget kérek: hol lehet ilyet kapni? mennyiért? picit sürgõs...
elõre is köszi mindenkinek!
üdv
Baggio
Üdv Urak! Csörömp guruk tanácsát kérném, hogy a Párducomra még mi mindent tehetek fel festés elõtt? (A görgõk nincsenek ragasztva természetesen.) Úgy fújnánk, de ugye eredetileg is egész sokmindent lefújtak színre anno. Végülis a lényeg az, hogy még pisztollyal mindenhol le lehessen fújni, de minél kevesebb alkatrész maradjon külön. ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD
Amúgy lánctalpról jut eszembe: A tankon szerintem ez a legnehezebb rész 😄
Már csomó helyen megragasztottam a lánctalpat az abrams-en (szerintem jól is) De elég idegesítõ, hogy folyton szétesik 😞
Amúgy az építéssel elég jól haladok.(ez lesz az elsõ makettem.)
Nem tudom,hogy te milyen maketteket építesz (harcjármû,repülõ,autó,hajó,figura,stb),de én a figurákat és 1:35-ös harcjárgányok szeretem (+ a hajók),és nem tudom elképzelni hogy valaki erre ne gerjedjen,aki szintén ezt a vonalat kedveli.
Más egy 1:10-es motorra indul be,a harmadik meg a papírból készült parlamentre...szóval érted,persze hogy nem hat meg,ha alapból nem szereted mondjuk a II. világháborús technikát.