69149
-
#56935 Passz, sose próbáltam. Állítólag jó, főleg a régiek voltak jó, ezekben az újakban már annyira kicsi a szemcseméret, hogy alig használ. -
#56934 Na szóval.
Vannak ugye a csiszoló papírok. Minél nagyobb a számozása, annál finomabb.
Csiszold ki a karcot egy 1000-es papírral, lehetőleg vizesen, aztán 1200, 1500, 2000, 2500. Így szépen sorban. Ezeket nálunk egy egyszerű háztartási boltban is meg lehet venni. Lehet venni 3000-től 12000-ig polírpapírokat, de az neked lehet nem fog kelleni.
Polírpasztát Tamiya Compound néven találsz makettboltokban, főleg online boltokban. Ezzel lehet a végső fényét megadni, üveg esetén az átlátszóságát. Persze lehet venni autós festékboltokban is autóhoz való polírpasztát, az ugyanarra való. -
CrazyCharlie #56933 1200-as csiszolóvásznat bármely barkácsáruházban/boltban be tudsz szerezni, először ezzel polírozod vizesen (benedvesíted a felületet és úgy csiszolod) aztán jöhet a 2000-es és a 2500-as. Polírpasztája a Tamiyának van jó minőségű ezt makettboltokban (akár internetes boltban) szerezheted be. -
Bala10 #56932 fogkrém? -
#56931 Köszi! Én "zöldfülű" vagyok ebben a témában, ezért nem mondanád meg, hogy milyen az az 1200-as papír és melyik polírpaszta jó? Esetleg makettes boltban kapható? Köszi! -
#56930 1200-as papírtól felfelé, majd a polírpasztával. -
#56929 Sziasztok!
Hilfe! Help!
Van egy olyan modellem, aminek a szélvédőjén súrlódásnyomok, láthatók. Szerencsére nem mély karcolásokról van szó, hanem felületi sérülésről. Van ötletetek arra, hogyan és mivel tudom eltüntetni, felpolírozni?
Előre is köszi! -
#56928 Kesz lett az R-Type.
kep majd akkor, a Petyus is rak fel az italeris borzadajrol :) -
zozo8211 #56927 Halli 1 makettezö oldalt szeretnék bemutatni ami mostanába hoztam össze még nincs kész teljesen de várok ötletekkel mindenki meg tanácsokkal,nagyon nagyszeretetel mindenkit föként a kezdöket mert nekkik szeretnék segiteni /tudom mijen nehéz elkezdeni mindeféle segotség nélkül/De a halado és profikat is várjuk segiteni a kezdöknek
http://www.freeweb.hu/minimakett/
-
gakel #56926 :D Én anno mikor szemenkénti lánczos Wespe rohamlövegek raktam össze, a tiprólánc részt inkább meghagytam az öcsémnek :D -
#56925 félre értettem, a tamiya is-2 mellé adtak egy jo kis sablont azzal a felső láncsort szépen össze lehet rakni -
#56924 talán megnyugodhatsz,mert ez nem MT,hanem "sima" szemenkénti, öntőkereteken.
-
#56923 az nem jó hír, rám is vár jó pár MT , -
#56922 szenvedek a szemenkénti lánccal.
rakhattak volna bele inkább olyan DS gumi láncot,nem kell vele szenvedni,és szép is.
persze lehet én vagyok az igénytelen,de sztem jobban néz ki,mint a müanyag,hisz nem sorjás,nincs rajta beszívódás,egyéb "szépség".
Párducnál azt használtam,nagyon bejött. -
#56921 hát nem tudom.
mert ha 1-2 hónap alatt jelentkezik a jelenség,az még "oké",nade 4-5 ÉV?
mindegy,veszek még tamiya-t inkább :D -
#56920 én soha nem használtam még neoflexet, egyik klubtársam mondta, hogy az ő makettjein mit tett. :D de asszem 4-5 éves cuccokról van szó. majd írok neki, hogy dobjon már róla egy képet. -
CrazyCharlie #56919 Én meg a Bedfordot: egyrészt nem occsó, másrészt még egyszer biztosan nem állok neki (legfeljebb, ha valaki élete múlik rajta )
Mindenesetre nagyon nem örülnék, ha igaz lenne a Neoflex hibája, mert hihetetlen könnyű dolgozni vele! -
#56918 tévedtem.
ami 6-7 évesnek saccoltam,az 2001-es évben készült,ellenben NEM neoval,hanem vmi más -külföldi- gittel.Vmi autós gitt :D
A nemrég készült Panther fél alja is neoból van :C
Meg ha emlékeztek az Mtlb-re,amit olyan 2 éve készítettem..
Ezeken kívűl csak a Mig-re ment el sok,azért kár lenne,mert mondjuk a panther alján leszarom a hibát,de egy repülön nem igazán lehet felületi hiba.
Asszem MM-nek sikerült beparáztatni engem is.
Még jó,hogy Br-52-esnél szinte csak a kabin belső falán kellett tömítenem vele.
-
#56917 a mig-et sajnálnám,arra kurva sokat használtam el,gyakorlatilag a fél makett az :D
-
#56916 hát olyan 6-7 éves.
ellenben van ez a tamiya "homokzsák" szett.
mostmár jó 15 éve építettem egy diorámát (most a kivitelezést hagyjuk... :D) ,és mivel kevés zsákom volt a dobozban,így neo-ból csináltam rá még vagy 30 db zsákot. Szó szerint kötés után telenyomtam ragasztóval a müa. és a gitt közti réseket.
a dio. már vagy 8-10 éve kidobásra került,de az egész "zsák-egységet" levettem egyben.
MOST megkerestem a padláson a mindenes dobozban,és garantálom,hogy ennyi idő alatt a tamiya müanyagját nem bántotta.
Igaz,festékréteg is van rajta egy pár miliméter :D
-
CrazyCharlie #56915 Hmmm...nem hangzik túl jól (sikerült magamban félrefordítani a confirmed-et ) -
#56914 képet!!
-
#56913 nem folyik el az egész, de kisebb beszívódások megjelennek a neoflex helyén. nem a neoflex tűnik el, hanem a műanyag. ne kérdezd miért. -
CrazyCharlie #56912 Mennyi idős a legrégebbi "neoflexes" maketted? -
CrazyCharlie #56911 Hajrá! -
#56910 persze sose tudni...,lehet tényleg lefolyik 10 év múlva a polcról
-
#56909 haladtam az E-100-al -
CrazyCharlie #56908 Okés, kösz mindenkinek!
Szerintem is hülyeség, de azért egy pici félsz volt bennem ...tudod, ha a némely vinyl gumi képes megmarni a sztirolt, akkor ebben is lehet szemernyi igazság. -
#56907 érted,ami egyszer megköt,az meg van kötve :D
vagy gondol egyet mondjuk 15 év múlva,és elfolyik?
aha,ja :D
annó volt olyan okos,aki azt terjesztette,hogy a humrollal lefestett makett 5 év alatt tönkremegy -mert addigra feloldja a müanyagot- (??),...persze...
vannak 40-50 éves makettek egy idős barátomnál,vitrinben,semmi bajuk,csak a matrica sárgult meg némelyiken. -
#56906 baromság.
fizikai képtelenség,nem tudom mire gondolt,aki ezt írta.
-
#56905 confirmed. :D -
#56904 nem tudom én mióta kipróbáltam a tamiya putty-t nem nyúlnék még egyszer se neoflexhez vagy fatapaszhoz -
CrazyCharlie #56903 Petyus!
Most olvastam a Makettinfón:
"Neoflex: sokak által használt tömítőpasztát vékonyan felhordasz, és vársz addig, míg félig megszáradt! Ha lágy akkor csak maszatolsz, ha túl kemény akkor meg nem lesz jó a mintád.Hidd el ráérzel majd.
Neoflexről annyit hogy "megeszi" a műanyagot!Idővel belágyul és beszívódik majd"
Vélemény? -
#56902 Köszi a segítséget! -
#56901 Szia!
Az Aoshima gyártja,itt is meg tudod venni például. De szerintem ebay-en is találsz ilyet. -
#56900 Sziasztok!
Most találtam egy Toyota Cresta-t kisebb koromban nagyon szerettem, vigyáztam rá, csak a költözés és az idő megviselte. Esetleg meg tudná mondani valaki, hogy milyen gyáró és hogy lehet-e még fellelni valahol?
Előre is köszönöm!
-
#56899 Sziasztok!
Pár (sajna elég silány minőségű) kép egy 737ről,mely Kedvesem születésnapjára készült tavaly.Nem remekmű,csak hogy ne pangjon a topic:)
És egy kérdés: van valakinek ötlete,hogy honnan tudnék Italeri mi-24 (1/72) kitemhez kabintetőt szerezni? a gyárit sajnos baleset érte.
Előre is köszi a tippeket! -
:) -
#56897 most nem is fogsz,mert most elmegyek 3 napra,majd csak szombaton jövök haza -
#56896 tőled meg még mindig nem láttam a képeket! -.-