69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • nyuny01 #56975
    Olyan modern rohambilis volt!

Az a baja hogy sajna semmilyen adat nem volt róla,még méretarány sem,csak egy kép!
    Ha jól emlékszem fegyverrel a kezében állt vagy térdelt!
    De ha konkrétan ez nem is lenne meg,az sem baj csak hol juthatok hozzá?
  • Jagi
    Abból van sok, csak a méretarány nem mindegy.
    1/35-ből van millió: vietnámi, meg öbölháborús..., van minden szar :)
    Ha kisebb a máretarány akkor meg tudunk kéne kb hogy néz/vagy nézett ki.
    Esetleg csak egy "mellszobor vagy 1/16 vagy 1/8-as. Ha jól emlékszem 1/16-ból van valami bajonettes déli ürge zászlóval vagy ilyesmi... olyan volt vagy modern rohambilis fickó?
  • nyuny01 #56973
    Hello!

Láttam itt a fórumon egy amerikai katona makettet,érdeklődöm hogy hol lehet hozzájutni!
    Lehet rosszul emlékszem és nem is létezik,de hátha tudtok segíteni!

Előre is köszönöm!
  • Jagi
    Az tudom, hogy büdi :)
    én a cleanerre értettem de szobában használva ha kellemesebb "illata" van lehet megéri 2x annyit fizetni a fejfájást kiváltva ezzel, mert tényleg durva. Bár ami az ász szagban és mindent visz, az a műgyanta+üvegszál feat nitro... na az halál. Amikor elkezd dolgozni a cucc és szét kell kenni meg beecsetelni a formában, na az... ha nincs maszk ne is csináld mert kb 5 perc és gameover, de addig se egy virágos mező xD
  • m1garand
    az észter az nem büdi hanem gyilkos, kibaszott gyorsan párolog, rohadt erős, tényleg lelehet vele pucolni mindent, sőt hajlamos megmarni a műa.-at, ill. a tömítéseket csak nagyon óvatosan használjátok, a surfacert szoktam vele hígítani, zárt térben maszk nélkül ne használjátok
  • Jagi
    ja de ez csak azén véleményem... és azért tudom hogy fele annyi mert az üzi írása közben a guglé a barátom lett... igen és ha wiki főzni is tudna meg egy kicsit "mást" is, akkor feleségül venném de így megmarad a szellemi orgazmus + az infócsere, úgy plátóiba meg a többi, de ez már... hm...
    nem törlöm ki, mert ez is én vagyok egyfelesmegsör *nem annyi az csak hazudik* után és ígérem nem folytatom ennyi voltam mára, de sztem épp elég.

6 órán keresztül bázis-észter-lakk kúrán voltam (3 ból egyet sikerült megfújni, ez azért lol)
    utána meg levezetésnek a vegyi mérgezést alkoholos fertőtlenítéssel kezeltük. De félreértettem az orvost, mert sztem ő tejet mondott xD
  • Jagi
    ez a düzni meg cső tisztító? Mert a'sse tudom mi ez... ha igen akkor feles megvenni mert, az észter ugyanolyan jó rá... csak nemtom az mennyire büdi :) de fele annyiba kerül + 1 liter olyan 700 HUF. A havernak van egy több, mint 10 éves pisztolya (Humbrol vagy a régi Revell, szal egy alap phosh xD), de hibátlanul müxik a mai napig. Pont tegnap fújtunk vele... hoppá elárultam magam, megint tehetek fel képet xDD
  • modellmaker
    passz. kérdezd a makettinfon.
  • modellmaker
    Használ valamelyikőtök airbrush cleaner-t? Ez van külön akrilra, meg olajosra?
  • Jagi
    valaki 2k-s autó lakkal fújt felmatricázott felületet?
    Megeszi? A Matrica Aoshima.
    Csak azért írom, hogy milyen, mert vannak olyan gagyik amit még a víz is felold xD
  • Jagi
    durvás...

Az ilyenek olcsóbban nem nagyon vannak max küldöldről, csak ahhoz tudni kéne a gyértót és/vagy a cikkszámát. A legtöbb oldalon ez alapján már megtalálod, feltáve ha tudnak szállítani. Hogy modellben hol a legnagyobb meg a legjobb a választék azt sanjna nemtom, ezért nem is adok linkeket. Bocs, de srészemről ennyi tellett :)
  • Varenga
    Sziasztok Urak!

Egy pár kérdéssel állnék hozzátok. Szinte belebolondultam egy modellbe(tudom nem makett, de remélem modell téren is tudtok segíteni), viszont pár résszel nem nagyom vagyok tisztában. Ő lenne az: Ford F-350 HL

Tehát láttam róla egy vidit a youtube-on, ahol világít, indexel dudál, ráadásul motorhangot is kiad, meg a kipuff is rezeg. Nagyon megtetszett, utánanézelődtem itthon is és meg is találtam nemkevés 110ezer pénzt kérnek érte és ebben még nincs benne a távirányító, ami érthető. De kérdés az, hogy ez a világítós-indexelős történet sincs benne, hanem azt is ülön kéne megvenni hozzá? Mert így viszont fejvakaróssá vált "projekt"... Remélem tudtok segíteni.

Üdv!
  • gordon 24
    Jaja!

Az a lényeg, hogy nagyon szép lett! ÉS grat nahh:D
  • Jagi
    beszarsz...
  • Glpetyus
  • CrazyCharlie
    Zakkant a csávó, nem is vitás...de a végeredmény magáért beszél
  • modellmaker
    bármúltkor az 1mm-es rézdrótot 0,8-as fúróval se volt egyszerű :D:D
  • modellmaker
    3mm-es műanyag rudat 2,5-es fúróval kifúrni, na az is jó móka :D
  • modellmaker
    elvetemült japó

Shoki II-otsu (Hasegawa 1/48)
  • Mauro39
    üdv srácok van vkinek tapasztalata az airfix 1/24-es autóival kapcsolatban, azon belül pedig a rally autókkal ?
  • Jagi
    melátom mi lesz azért köszi srácok xD
  • modellmaker
    aha forrasztható. én csináltam már. szépen lehet vele dolgozni.
  • Glpetyus
    *bukókeretet
  • Glpetyus
    hááát...
    pedig szerintem a müanyaggal egyszerübb lenne dolgoznod.

mondjuk én amúgy is utálok forrasztani,ha valaki megkérne,hogy dobjak neki össze egy 1/24-es bukócsövet,biztos furcsán néznék rá :D
  • Jagi
    Meg Mitsubishi Colt sincs, csak egy asszem a '78-as :(

THX mindenkinek, felbuzdulva ezen (merthogy egy végre kész van) elkezdtem folytatni (lol ez már egy kifejezés) a 3 AE86-ost. 2 olyan 80%-os egy meg 0 xD de majd lesz az jobb is.
    Kérdés: asszem a BAUMAX-ban lehet venni rézcsöveket elég kis átmérőben. Forrasztható az?
    Bukókeretet kéne csinálnom, de az öntőkeretragasztgatás megbukott. Esetleg ötlet? Van készen, mert én nem láttam sehol?
  • Varenga
    Grat, nagyon szép lett! Megcsinálnám én is a sajátomat, csak az a baj, hogy nem létezik 5gen coupe makettben. :( Pedig annyit kerestem már...pedig sztem lenne rá kereslet.

Üdv!
  • CrazyCharlie
    Marha jól néz ki!
  • Glpetyus
    szép lett,nekem is tetszik
  • Jagi
    Hát jah. Én annak tudtam be, hogy '99-ben volt a 6gennél egy tipusfrissítés. (ráadásul évközben b+, hülye ez a japán...)
    ennek köszönhetően van a 6gennek 3 eleje nagy hűtőráccsal, meg kicsivel,
    a lámpák íve igen szar tényleg, abból 2 féle van ezért más a 2 sárvédő meg a lökös meg a géptető is. Ha ez a generációd van igen csak oda kell figyelni egy lámpa vagy egy sárvédő rendelésnél mert könnyen beszopod xD
    de ennél a kitnél nem csak a lámpa íve elnagyolt.
    Lehet a 99 előtti de akkor is fura volt.
    Lehet ebből többet kihozni csak sokat kell faragni...

nekem a belseje volt lehangoló meg az alváz, de az nagyon, a többi elment. Meg az hogy a kipufogó a toldat mögött volt bakker .
    Lejjebb kellett tenni, hogy látszon valamennyire
    Keveset hokiztam vele mert nem az enyém volt inkább az volt a cél, hogy kész legyen 2-3 hét alatt, mert a srác izgatott volt nagyon. Nem basztatott, de tudom, milyen várni valamire.
    Lesz még 2 majd az enyémmel elszöszölök.
    A szinről annyit, hogy B81M. Annak a Hondának a színe aminek a kicsije lett. Annyi hogy az 1:1-es R-Type toldatok nélkül van. Hát végül is hasonlít rá. A szín árnyalatra viszont ugyanaz xD
  • gordon 24
    Szia!

Nekem az a bajom ezzel a kittel, hogy nem igy néz ki az igazi Honda:D

NAgyon elnagyolt. A Hondának nem ives a lámpája elől hanem kicsit szögletesebb. Nem jok az ivek... Szerintem borzasztó.

Te nagyon szépen megcsináltad nem ezt írom egyszerűen nekem nem egy Honda jön le belőle:D

Ugye ez a Honda ilyen lenne:

ormány

oldalmány
  • Jagi
    Elvileg jön nekem ebből a kitből még kettő.
    Van pár dolog amit így belegondolva másképp csináltam volna, de majd azokon.
    Pl nagyon "játékhatású lett az első lámpában az irányjelző. a másikon majd kitalálok rá valamit, hogy ne is látszon meg ott is legyen. a hátsó ablakon van egy két ragasztópötty amit úgy ahogy sikerült kipolírozni, de már azt is tudom hogy kell feltenni. A belsejében az ajtókárpit igen gyarta, azokat is meg akarom majd csinálni. Lehet ebből szépet csinálni, de nem egyszerű bár olyan horribilis hibák nincsenek a kitben, az alja viszont teljes gyász, iszonyatosan elnagyolt, mint a fujimi-nél általában
  • Jagi
    Thx. Beszáradt a 0,2-es és csak 0,5-ös festékfilcem volt xD
    és mivel nem lőnek vele nyulat + mint mondtam lusta vagyok lemenni venni egyet, de majd az enyémre már meglesz xD
  • greg benz
    Jó lett,nekem tetszik! Jó ez a szín:) És tényleg szép fényes lett. Talán a panelezés egy picit erősebb a kelleténél,de nem szólok mert nekem még így se sikerülne
  • Jagi
    LOL

Inkább linkelném, ha nem baj. A kész állapotában való fényképeken látszik hogy beszállta a por, meghát a nap is sütött ugye, lusta voltam megtakarítani meg másfelé vinni fotózni. A lakk meg olyan, hogy úgy veri vissza a fényt, hogy kiég az ember retinája xD Egy pár éjszakás műszak után igénytelen lesz az ember néhány dologban :)
    Nagy dolgokat nem csináltam rajta, kivágtam a hűtőrácsot, azt pótoltam a Tamiya "szúnyoghálójával", a kipufogó érvéghüvelyből van megint, Nekem bejött, hamarabb kész van, mint az esztergályos és olcsóbb (konkrétan ingyen van xD).
    Meg csináltam neki egy műszerfalat amit már írtam, hogy miért kellett szétvágni... oszt ennyi. Akit zavar a képeken a fény attól bocs, de tényleg leszartam... meg a dátum beállítást is :)

Petyus: Még nincs kész vagy annyi gyász?

6 GEN Honda Civic R-Type
  • greg benz
    Sziasztok!

Keresek megvételre Tamiya 1/24-es Peugeot 205 T16-os kasztnit,vagy akár összerakott,elkezdett,lefestett állapotban is érdekel,a lényeg csak a kasztni! Az sem gond,ha a motortér fedele hiányzik!

Ajánlatokat várom a [email protected] címre!

Köszi
  • modellmaker
    :D:D
  • Glpetyus
    mert te pro vagy :D
  • modellmaker
    én így szoktam. :)
  • Glpetyus
    nem kell túlkomplikálni.
    én a múltkor egy régi doxa zsebóra üvegéből políroztam ki egy ÁRKOT,egy ív 1000-es papírral,meg egy "prevent" tubusos polírpasztával (bármely áruházban,benzinkúton kapni)
  • Glpetyus
    na,azt várhatod :D