69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • ivan924
    Sziasztok!
    Látom sokaknak van szüksége információra az airbrusshal kapcsolatban.
    Tudok egy nagyon jó honlapot, itt megtaláltok mindent ami kell, segítőkész a tulaj, mindent elmond és akármiben segíteni tud. A honlapon sok fajta pisztoly/kompresszor/festék(480ft/25ml)van és rendkívül olcsón. Nagyon jó az ár/érték arány.Sztem érdemes megnézni:

http://www.paplaszlo.com/airbrush.html

• modellmaker
    Ez de tetszik! Kár hogy kis-szériás :(
  • Kferro
    Aries1984!

Én egy kezdőnek, vagy újrakezdőnek semmiképpen nem ajánlanék egy drága Dragon, Tamiya makettet. Ha repülőt akarsz összerakni, akkor kezdhetsz például 1/48-as Academy P-47-essel, vagy P-38-assal, vagy az ICM P-51-esével, vagy Messzerével.
    Ha modern gépet építenél, akkor a Revell 1/48-as F-15-ösét ajánlanám, csodaszép makett.
    Ha 1/72-esben gondolkodol akkor pl. az Academy P-51-ese nagyon szép, és könnyű összerakni. Nyugodtan vehetsz Italer, és Revell maketteket is. Igaz, hogy nem a legszebbek és a legpontosabbak, de az újrakezdéshez tökéletesen megfelelnek.

Az, hogy milyen festéket szeretnél attól is függ, hogy ecsettel, vagy szórópisztollyal fogsz e festeni. Ha ecsettel, akkor típusra a Humbrol és a Revell festékeit ajánlom, ha szórópisztollyal, akkor a Tamiya, Gunze és Vallejo festékeket.
    A színeket meg az adott gép dönti el. Az biztos, hogy fekete és fehér festékre szükséged lesz, mint ahogy ragasztóra és tömítőpasztára is.
  • modellmaker
    :(
  • Glpetyus
    nekem is ez van meg,jó kis makett,3 ropiért meg pláne.

Az infón olvastam,hogy az új T-62 sem lett egy nagy szám.(persze a 100 éves tamiyánál nyilván sokkal jobb)
  • m1garand
    sajnos mindegyiken van pár látványos hiba
  • modellmaker
    a többi is ilyen, vagy ebből az egyből szűrted le, hogy az összes új ilyen hugy?
  • m1garand
    a kv-1es sorozata nagyon jó ajánlást kapott, nekem ez van meg ha beválik megveszem a többit is JA ÉS 2670FT volt hajóval eljön 1100ft vagy repcsi 2300ft
  • m1garand
    ostwind
  • Glpetyus
  • m1garand
    az új makettjei nem méretarányosak az eredetivel, éppen összeépíthetők
  • m1garand
    előbb megveszed a makettet, aztán majd a festéket
  • m1garand
    az a makett útmutatójában van, vagy utána olvasol
  • Aries1984
    Hát, eleinte repülőt szerettem volna vagy helikoptert, de ahogy nézegettem a márkákat, elbizonytalanodtam, mert tetszenek a hajók és a diorámák is... Ha neten rendelek, akkor honnan tudom, milyen festéket érdemes hozzá venni?
  • Glpetyus
    Trumpeter (mért hagytátok ki?)
    Dragon
    Tamiya

ezeket meg tudod venni itthon is.
    De ha van egy adott tipus amire gondolsz,akkor megmondjuk melyikkel jársz legjobban :)
  • m1garand
    mi Jeffel innen szoktunk vásárolni 110% megvagyunk vele elégedve
    http://hobbyeasy.com/
  • Jeffjohnson
    Ha itthonról vásárolsz akkor sajna csak az Italeri van normális áron. Viszont ha tudsz külföldőr vásárolni akkor mindenképpen Tamiya mert minőségi és élmény összerakni minden passzol nem kell sokat csiszolni tömíteni (persze van kivétel de többnyire még a régi kittjeik is jók) és egyszerűbb összerakni mint mondjuk a Dragont. A Dragon is nagyon jó minőségű részletességben az egyik legjobb de éppen ezért vannak olyan kittjeik amik 500+ darabból vagy még többől állnak össze.
  • m1garand
    harcijármű dragon, tamiya de csak külföldről "olcsók"
  • Aries1984
    Sziasztok!

Kb 10 éve maketteztem, most újra szeretnék, de nem tudom melyik márka jobb, mert én régen Italerit és Revellt vettem, de nem tudom hogy most melyik ami jó meg nem olyan drága? Vagy ez ilyen szempontból mindegy?
    Köszi a segítséget előre is mindenkitől!

• stuka85
    A páncél védettség az maxon van. :D
  • CrazyCharlie
    Érdekes szerkentyű :))
  • modellmaker
    amekkorára te szeretnéd. hogy kényelmesen elférjen rajta, kb.
  • Glpetyus
    nem fogod elhinni,egy bútorboltban :D
    igen,raktam bele világitást,4 db led-spotot.
  • Jagi
    diorámával kapcsolatban:
    1 autó lenne rajta. Van ennek valami "szabálya" hogy kb mekkorának kell lenni a "dobogónak" a tárgyhoz viszonyítva?
  • Jagi
    hogy a picsába ne érdekelne :)
    meg az is hogy hol vetted?
    spot lámpla lesz benne?
  • Glpetyus
    vettem 3 vitrines szekrényt,2 álló (210 magas,40x40-es) meg egy "felső" szekrényt,ami 80x100-as.
    mivel fa polcai voltak,így csak lemértem őket,és azokat cseréltem le üvegre.
    Szivesen küldök képet,ha érdekel (meg persze,ha elkészül)
  • Jagi
    Valami alapján csinálod, vagy "szemre" vágtad a méreteket?
  • CrazyCharlie
    Hajrá
  • Glpetyus
    semmi haladás :D

nem lustaságból,mostanában elfoglaltabb voltam,mint általában.A kevés szabadidőmben pedig végre egy vitrint eszközölök a maketteknek.
    (épp most fejeztem be az üvegpolcok vágását bele,de elfogyott az üvegem,majd kedden folyt.köv. :)
  • CrazyCharlie
    E-100?
  • Glpetyus
  • greg benz
    írtam oda is
  • modellmaker
    makettinfo gyantás topik?
  • greg benz
    Sziasztok!

Egy 1/12-es méretarányú Revell Chopper hátsó gumiját szeretném gyantából lemásoltatni,aki tud ebben segíteni nekem az legyen szíves és írjon a [email protected] címre! Köszi
  • moor09
    sziasztok

vkinek nincs ötlete honnan szerezhetnék subaruhoz (wrc) matricát ?
  • nyuny01 #56980
    Sokat segítettél! ;)
  • stuka85
    Egy részük az 3 inch-es /kb. 8cm/ A többi az elvileg /standard McFarlane scale (6 to 7 inches)/ , ami ugye 6 v. 7 * 25.4 mm, persze vannak 12 inch-es is kösztük de ezeket csa külföldi oldalon láttam. :D remélem segítetem
  • nyuny01 #56978
    Szerinted ezek mekkorák lehetnek?
  • nyuny01 #56977
    Köszönöm!
  • stuka85
    ha kész dogok érdekelnek a modern army körben Ittnéz körül, remélem segítetem :D