69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Galy
    persze, csak a fotó kedvéért tettem fel
  • GrandVitara
    Szerintem a szélvédővel is összeragasztás előtt kellene bíbelődni.
  • Galy
    a kasztni még nincs ragasztva, szoval az ülések még javíthatók
    és igen, revell a clear red :)
  • greg benz
    havaslom= javaslom
  • greg benz
    Nem rossz:)

Egy tanács: A felni mélyedéseibe folyass szerintem híg fekete festéket,sokkal élethűbb lesz tőle!

Meg az ülések oldalán az illesztést nem lett volna rossz eltűntetni:)
    Az indexek festéséhez meg inkább havaslom a tamiya clear festékét,gondolom ez revell vagy humbrol mert azoknak van ilyen buta színe:(
  • Galy
    jelenleg itt tartok:

• greg benz
    Sok helyre akarsz még regisztrálni és berakosgatni a cuccodat? Ráadásul pofátlan mód drágábban adod,mint amennyiért lehet(ett) kapni anno az aldiban,festékkel,ragasztóval együtt.
  • quetzocoatl
    Sziasztok!

Eladó egy szép autómakett:

http://gyujtemeny.vatera.hu/modellek/auto_busz/bugatti_eb_110_revell_1_24_180420390.html
  • GrandVitara
    Hilfe! Help!
    A napokban találtam a neten olyan balsafavágót, amely állítható pengés, és ezáltal a kívánt szélességű csíkok vághatók könnyedén a balsalapból. Most nem találom sehol. Ismeritek ezt a szerszámot?
  • Placebó
    Hát te télleg rákattantál :)
  • Galy
  • greg benz
    Sziasztok!

Szépen komótosan de azért haladgatok a pezsóval,a motortér és a hátsó futómű kezd alakot ölteni. Talán a hét végén be is tudom fejezni

• skate00
    Nem teljesen Makett (RC) de nagyon szépen megvan csinálva.
  • GrandVitara
    Nincs mit! Várjuk a képeket!!!
  • Galy
    jó ötlet, köszönöm!
  • GrandVitara
    Szia!
    Szerintem:

Pro primo: Próbálj kédergumit gyártani neki fekete sziloplasztból. (Obi-ban kapható.) A lényeg, hogy nagyon kicsi lyukat vágj az adagolócső végére. Óvatosan vigyél fel egy kb. fél milliméter vékony "hurkányit" a szélvédő élére körben, és hagyd megszáradni. Ha az így képzett gumiból esetleg nem elég egy kör, akkor óvatosan húzd le és csinálj egy mérettel vastagabbat. A leszedés probléma- és maradékmentesen megoldható, ha ügyes vagy. Azt is megpróbálhatod, hogy a körbeszilózott ablakot egyből a helyére teszed, s a fölösleget leszeded szikével. Ha a friss verzióval dolgozol, akkor ne nyomd nagyon a szélvédőt, és igyekezz elsőre jól pozicionálni. Elsőre mindenképp javaslok valami próbadarabot, ahol gyakorolod.

Pro secundo: A kédergumit megfelelő vastagságú fekete cérnából készíted, azzal ragasztod körbe a szélvédő élét.

Jó munkát!
  • Galy
    hali!

jelenleg ezen dolgozom :

Italeri Range Rover

Gondom a következő: az első szélvédő érzésem szerint kicsi, sehogy sem illeszkedik pontosan, "átesik" a kereten az üveg.

Milyen megoldást javasoltok, hogy ne kú*jam el teljesen? :)

köszi
  • Kit--Kat
    Hehhe:D

Folyékony maszkolóm nincs még nem is dolgoztam vele sosem, amikor venni akartam sosem volt.

Megfogadom a tanácsod, előveszem a legvékonyabb ecsetem és nagy levegő :)

Kösz a tanácsot!
  • shumika
    Nagy köszi!!! Am a csomitető meg a géptető is lelessz fújva. Rem szép lesz.
  • Jagi
    Maszkoló szalag kell hozzá. Én előbb megfújnám a világossal és aztán a sötéttel. Száradás után kitakarod az a részt amit nem akarsz festeni. Nálad ez a géptető a sárvédők, az ajtók a csomagtartó+ első és hátsó lökös. Úgy kell kitakarni hogy semmiképpen ne érje permet a szürke részt én el szoktam ragasztani a kasztni alján is. A ragasztó éleire figyelj, hogy nem tudjon oda festék folyni, jól le kell simítani. nagyobb felületeket nem kell teljesen leragasztani, takarékossági szempontból használhatsz újságpapírt mondjuk.

Kit--Kat: én veszek művészellátóban soknullás ecsetet. van fejre "akasztható" xDD nagyítóm is meg asztali, de engem zavar, úgyhogy nem használom. Folyékonymaszk az jó dolog,l de ott is ecsetelni kell, bekened azt a részt amit nem akarsz festeni, megszárad és lehet kifesteni azt amit színre akarsz. Száradás után meg lehúzod a maszkot mint a hámló bőrt. de én ezt sem használom maradok a koncentrációnál, levegő nélkül meg a ráncos homloknál xDDD
  • MikX
    Zsír!!!

Lassan énis rakok képeket majd, elkezdtem csinálni 2 autót is, csak lassan haladok, nincs sok időm...
    Egy KPGC-10 Skyline, meg egy S13 silvi, RB-26-tal az orrában :D
  • Kit--Kat
    Én még mindig Az Edselemmel pepecselek, ezekkel a díszlécekkel jól ellehet szórakozni.

Van valami ötlet, hogy az apró krómfeliratokat hogyan tudnám lefesteni?
  • shumika
    Nah gyerekek valaki segítsen!!

Hamarosan bele fogok kezdeni az első makettem-be, egy Fujimi BMW M5-ös-be.

Ott a gond hogy 2 tónusu fényezést szeretnék neki adni. Kb. a tetőtől a visszapillantók vonaláig sötét szürke a test pedig fekete lenne. Hogy csináljam stb. bármi jöhet. Jah és spray-el szeretném mert nincs se airbrush-om se compressorom.
  • Jagi
    ne nagyon van netem, anyuméknál tudok csak, mert a lakásból kivágtam a kábelt mert meg volt törve. (felújítás közben haza lett vágva xDD)
    A ralliart evo x-be is belekezdtem nagy unalmamban, elég egyszerő kit, bár pontos, mondjuk milyen legyen egy Aoshima ugye... érdekesség az benne, hogy a lejjebb linkelt 20"-os BBS-t kapta a gyári felni helyett. Igen jó, épp elfordul, a gumi elég peres hozzá xD
    A cink mindössze annyi volt vele hogy a hátsó kerekek szélesebbek voltak, mint a hozzáadott gumik. Az elsőkre pontosan illeszkedik de a hátsó felnikből jó 2-2,5 mm-t le kellett vágni a méret miatt, + nem találtam olyan széles gumit a "bontóban" sem úgyhogy ennyi lett a vége, viszont pontosan ott a helye a hátsóknak is ahol kell lenniük, a kasztni alól nem lógnak ki, pont szinelnek, elég kellemes látvány.
  • Jagi
    köcce
  • shumika
    Bódogat Jagi!!
  • skate00
  • Jagi
    villámkérdés:

a tamiya TA 81522 XF-22 clear az a fényes lakkja a tamiyának igaz?
  • shumika
  • kucsi08
    nice!
  • greg benz
    Háj!
    Elkészültem a pug belével

• shumika
    még 1x köszi :)
  • greg benz
    A rendelés véglegesítése előtt meg tudod nézni,mikor kiválasztod a postázási módot ott kiírja a végleges összeget postával
  • greg benz
    Jah igen,úgy már elképzelhető,hogy vámköteles:D
  • shumika
    Köszi!

Valaki nem tudja mennyi a pk Hobbysearch-en?
  • Jagi
    36k volt a csomag ugy :)
    Meccsinalom oszt adok kept ^^
  • greg benz
    BBS
    Füst
  • shumika
    1:24-es-re BBS felnit merre hol kapok illetve az ablakokat hogyan kellene feteni? igazából kicsit füstösre szeretném festeni. tipp? Előre is köszi
  • bgabor
    Csá!
    Helikoptert, repülőgépet milyen lakkal lakkozzak? Mehet rá a fényes, vagy érdemes erre is a harckocsiknál használt matt illetve fényes+matt lakkot fújni? Hogy fog a legjobban mutatni?

('fényes+matt' alatt a fényes és a matt lakk fele-fele keverékét értem)
  • greg benz
    Ez elég kifejező