Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ferde 😞
ez az lett egy kicsit 😞
Ahogy összeilleszted a két felet, szárazon, az illesztési hézagba folyatod be a ragasztót.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

A ragasztók sok makettre elegendõek, számot nem tudnék mondani.
Lakkot ritkán használok, lényegében a festett felületek és a matrica védelmére, felhelyezésének megkönnyítésére (fényes lakk) szolgál(na). Namegpersze a helyes fényesség beállítására.
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD
nem mindegy...
ecsettel persze,hogy lesz szinTkülönbség,míg pisztollyal nem.
Matrica után jöhet a fényes\matt lakk és eltûnnek a "foltok", vagy látszódni fog valami szintkülönbség?
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD
Arra értettem, hogy ha valaki csak ezen a területen "mozog", akkor lehet annyi ismerete, tapasztalata a dologról, hogy a valóságnak megfelelõen ábrázolja.
Aviatik
Fokker
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
nincs olyan, hogy profi, csak aki már régóta makettezik. és õk is tudnak fasságot csinálni. 😊
A másik a Makettinfóról van, és profi készítette, tehát gondolom megfelel a valóságnak.
Mielõtt azt gondolnátok, nem vagyok szellemileg visszamaradott, csak most valahogy fennakadtam a két koszolás közötti különbségen..

A WWI-es gépeknél meg pont a két merevítõ közé esik a "panel" közepe, így ez lesz világosabb.
Ez így szar, de nem tudom most értelmesebben elmagyarázni.
Azt nem értem, hogy miért van a feketített részek közepében világos alapszín? Tehát miért van így megtörve a koszolás?

Ha igen, akkor mi a tapasztalatod, miután felvitted a szükséges helyekre a koszolást, hogy lakkozod le???
Gondolom ecsettel.., de nem hordja szét a port a makett többi részére?
Azt, hogy, idézem: "Ez szerintem egy nagyon sznob mondat." nem arra értettem, hogy szórópisztolyt ajánlasz, hanem csupán erre a mondatodra: "Ember legyen a talpán ugyanis, aki ecsettel valamirevaló festést csinál egy makettnek." (azt hiszem, nem kell külön kommentár)
Azért, mert mások (esetleg sokan) azt mondják, hogy a "festés"="szórópisztoly használata", még nem kell feltétel nélkül elhinni. Az általam említett könyvben szereplõ makettek a példák ennek igazolására. Lehet, hogy Neked tényleg jobban fekszik majd a pisztoly, én meg talán gutaütést kapnék tõle<#hehe>#hehe>
Nekem is volt szerencsém Italeri maketthez, és félkész állapotban van az Academy Tigrise. Tõmítettem néhány felesleges nyílást + 1-2 csúnya kilökõtüskenyomot és kész. Egyvalamibe tudnék belekötni, és az az áttört lövegcsõrész a testen belül. Na az tényleg szívás volt, de ezt leszámítva nekem nincs bajom vele.
Az Italeri szép munkát szokott végezni, náluk viszont rengeteg a rossz helyen levõ kilökõtüske; szerintem macerásabb mint az Academy (ízlések és pofonok)<#idiota>#idiota>
Azt hittem, ilyen alap dolgokon már túl vagyok, hígitóval legdurvább esetem még nagyon kezdõ koromban volt. Egy Ferrari 360-at akartam jól lefesteni, és katepox-al hígitottam a festéket.
Hát meg is lett az eredménye, durván felmarta a mûanyagot, azóta nem próbálkoztam vele😄
szerencsés vagy hogy az italerivel még nem volt gondod, amiket én láttam azok eléggé hát nem is tudom hogy fogalmazzak többet kellett rajta csiszolni meg tömíteni mint 3 tamiya tankon, és azért azokon is akad olykor munka, sõt még a dragon maketteken is van néha tömíteni való igaz nem sok, de hát ez a szép a makettezésben 😊
az Academy tigrisrõl nem raksz be egy-két képet a topikba? 😛
Én is csak magamnak makettezek egyébként, és feljavítókat se használok.
Egyébként meg nem fogjátok elhinni, de nekem a legutóbbi makettemig soha nem kellett tömítenem és hasonlókat. Jónéhány "gagyibb" Italerit raktam össze bármi gond nélkül.
Aztán most nyáron beruháztam egy igazi nagyágyúba, egy 1:35 Academy Tiger I-be, interiorral. Hát ne tudjátok meg mennyit szívtam vele, mennyit kellett tömíteni és a többi. 😄
Én nekem ha ilyen tudás lenne a birtokomban, egy pillanatig se használnék ecsetet, rögtön összeraknék egy kopmresszort és vennék egy kezdõ szórópisztolyt hozzá.
Én festékboltban szoktam venni, mindíg van náluk egy rakat <#wink>#wink>
Az elsõ mondatodra talán a "bedöglés" a megfejtés. Hogy ez a kifejezés pontosan mit takar, azt nem tudom megmondani, a túl sokat állt festékre szokták mondani (valami vegyi folyamat lehet)<#conf>#conf>
De volt olyan is, amiben nagyon apró rögök képzõdtek, és egyszerûen nem lehetett velük mit csinálni<#csodalk>#csodalk>
Persze meglehet, hogy nem jól kezelem õket, nem tudom, hogy mi lehet a baj. Sokszor a tégelyben is hígitom, lehet, hogy az tesz benne kárt hosszú távon?
A Revell azért csíkozott, mert túlhigítottad. Alapból sûrûbb, mint a Humbrol, de takarékosabb, akár egy réteg is tökéletesen elegendõ. Elég nehéz megtalálni a tökéletes arányt (szinenként is változhat) és még úgy is csíkos lesz, egészen addig, amíg meg nem szárad. Utána már csak egységes, foltmentes felületet látsz.
A ModelMaster (Testors) nem való ecsetre, és nagyon kényes, bármilyen higító képes felmarni, én kerülöm.
Ez az én véleményem, sokáig csak Humbrolt használtam, lehet, hogy elfogult vagyok vele egy kicsit.