Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gordon 24
Na:D Ez a hozzá állás.. Egyébként én láttam már olyan wrc-t aminek feket volt az egész müszerfala..

Különben is a peugeotnak az a gagyi szürke szine:D Pont olyan mint egy játék autó.. Partnerbe is ilyen van, gáz!:D

Downhill!!

greg benz
ha holnap sem sikerül akkor lefosom,fekete lesz a középkonzol meg a gombok meg minden,és mindenki bekaphattya<#buck><#szomoru1>

gordon 24
Hát igen tud bosszantó lenni az biztos:D

Downhill!!

greg benz
Lehet van benne valami<#hehe>

DJ Skyline
szerintem egyszerûbb ha veszel egy rendes rally pözsót, kimész a hortobágyra, majd készítesz pár fotót mind dioráma. <#iditoa>

greg benz
Valahogy úgy<#banplz> Semmit nem utálok jobban annál,mint amikor egy rész szopat de úgy mint a torkosborz..fõleg ilyen alap dolog,hogy az a rohadt festés cseszik ki velem mindig..

gordon 24
A Makettezés örömei cimû hozzászolásokat olvashatták:DDD

Downhill!!

greg benz
jah és azt ki is hagytam,hogy egyszer a festés sikerült balfaszul,ilyen köpködéses volt,úgyhogy valójában negyedszer fogok neki holnap<#idiota><#idiota><#idiota><#idiota>

greg benz
Megb*hatná a tudjátokkijét aki kitalálta,hogy ennek a f*om pözsónak a középkonzolja szürke kell legyen..<#falbav> Miután ugye megállapítottuk,hogy nem lett vmi szép a középkonzol ,fogtam lecsiszoltam a gombokat,simára csiszoltam a felületet,és kifúrtam az új gombok helyét,beragasztottam az új húzott szálból készült gombokat,idáig nem volt probléma.. aztán lefestettem újra a köcsög konzolt,még itt sem volt probléma,bár a szellõzõ feletti kerek rész nem lett teljesen jó.. száradás után kifestettem a gombokat,de persze nem sikerült hiba nélkül,így bele kellett javítani szürkével ahol mellément... aztán a sok kis javítgatásból megint az lett,hogy olyan gány az a +"%!(/!"% festés,mintha ráhányták volna<#violent><#violent>
úgyhogy holnap akkor HARMADSZOR<#falbav> is újracsinálom azt a ki**tt középkonzolt,de már kezd elfogyni a türelmem..egy hete csak csiszolok,fúrok,húzottszálazok,festek,újracsiszolok,újrahúzottszál,újrafestés,tökömkivanmárvele

SgtChris
Így van...tényleg ez az. De azért a lánctalppal szívtam pár órát. :-(

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Glpetyus
hm

kemszi2
persze a fényképezõ gép mi?<#mf2><#idiota>
<#eljen>kíváncsian várom milyen lett a végeredmény<#smile>

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

greg benz
Nah engedtem az erõszaknak (najó nekem sem tetszett:D) és újracsináltam a mûszerfalon a kapcsolópanel részt..levagdostam a gombokat,a helyükre likat fúrtam,majd szép simára csiszoltam az egész konzolt,utána pedig húzott szálból új kapcsolókat ragasztottam a likakba:) Egyenlõre még ennyi,képek majd holnap,festés stb után

Nagyonaranyos<#vigyor2>
Glpetyus
szép :)
ez melyik készlet a dragontól?

Glpetyus
ugyanmá'

SgtChris
Nah jó, még egyet aztán ígérem befejeztem... :-) ígérem.
Amúgy az összeállítási útmutató 3 fajta festésmintát ajánl.
1. sötétsárga-zöld nagyfoltmintást fehér 421. toronyszám a 11.Pz.Div. tól
2. sötétsárga alapon, zöld foltos, vörösbarna csíkokkal (ismeretlen egység, Balaton térsége, fekete 435. toronyszám)
3. zöld alapon halvány vörösbarna foltokkal (ismeretlen egység, keleti front, fekete 121. toronyszám)
Mindháromra annyit ír, hogy 1945...

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

SgtChris
Modell Master-Sandgelb(RLM79) a márka és a típus. Kicsit higítottam rajta, így szépen terült, fedett elsõre és olyan selyemfényûre száradt meg. Egy két helyen aztán a késõbbiekben én bénáztam és a javításhoz kellett egy második réteg, ami annyira már nem lett tökéletes.

<#eljen>
1945 márcusától már semmilyen jelzést nem festettek a német jármûvekre (se felségjel, se számozás, se alakulatjelzés), legalábbis tudtommal. Valószínûleg mentek egybõl a "keleti" frontra...<#fejvakaras>
<#idiota>

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Infom sajnos nincs, de érdekelne, hogy milyen festékkel (márkára lennék kiváncsi) festettél, mert nagyon jól sikerült, legalábbis a képrõl úgy tûnik. Egyébként, ha már ilyen szinten állsz, lassan kipróbálhatnád valami elrontott gépen a bonyolultabb festésmintákat, mert szerintem sikerülne (a technikákról bõvebben a Hobbim a makettezés c. könyvben írnak, érdemes megnézni).

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

SgtChris
Amúgy még messze a vége az építésnek. Nem tudom, tudnátok-e infót arról, hogy a MAN gyárból az utolsónak elkészült Pantherek milyen jelzéseket viseltek, hol kerültek bevetésre?
Egy másik fórumon (Makettinfó) kaptam ezt az infót, hogy ilyen egyszínû páncélsárga Párducok abban az uccsó 20db-os szériában voltak. (Ugyanis ecsettel nem vállakoztam semmi extrább csíkos-pöttyös kamuflázsra) Téli meszelést meg nem akartam...

Hát igen, ezen meglátszik a minõség, gratula hozzá:)

modellmaker
<#eljen>

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

SgtChris
Ha már Dragon. :-) Épp folyamatban egy Panther:

Glpetyus
gyártja a dragon is.

Akkor végleg kiverem a fejembõl...<#szomoru1>
Glpetyus
én összeraktam még nagyon régen egyet.
tényleg szokásos italeri,a lánctalp nagyon gyenge,belsõ nincs.

Köszi, lemondok róla <#wink>
DJ Skyline
nem kell? :)

modellmaker
<#eljen>

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

greg benz
Hát mert attól féltem nem fogom tudni újracsinálni a gombokat:/

És most is erõsen töröm a fejem,hogy lemerjem-e csiszolni a gombokat és nekifogni így megcsinálni ahogy a japó csávó..mert azért nem könnyû dolog! (fõleg,hogy nincs ilyen mûanyag rudacskám,szal marad a húzott szál)

Az igen!!! Jól nyomja a kis szamuráj<#alien>
modellmaker
háde mér? :D tudom hogy így csináltad, de miért? :D

greg benz
jaj,rossz videót linkeltem.. itt mutatja

greg benz
Te vagy az én védõszentem<#hehe>

De viccet félretéve jogos amit MM írt,csak annyi,hogy igazából nem látszik ennyire a felületi egyenetlenség.. De szenvedtem vele így is eleget,kizárólag a kis gombok miatt nem erõltettem a csiszolást,mert azt bizony a gombok szenvedik meg..
De ha lesz annyi lelkierõm lehet,hogy dolgozok még ezen a részén kicsit,mert én sem vagyok tökéletesen elégedett
az itt bemutatott módszerrel akár újra is tudom csinálni a gombokat,és akkor jó lesz minden:)

Adam II
A fényképezõgép meg ilyen közelinél minden kis szar hibát kiemel amit szabadszemmel alig lehet észrevenni.

Adam II
De a kapcsolók nem külön voltak ha jól látom.

greg benz
Te mirõl beszélsz?:D A gombok a gyáriak..kivágtam azt a részt,melegítés segítségével homorúról domborúra hajlítottam,visszagasztottam,tömítettem,csiszoltam,festettem
A gombokhoz nem nyúltam:P

Aha, hát nem örülök...már a '94-es Italeri katalógusban megjelöltem beszerzésre <#wink>
Azért köszi az infót!
modellmaker
Hát elõbb kellett volna rendesen ívre csiszolni, aztán rátenni a gombokat. :) Nem baj, majd legközelebb így csinálod. :)

greg benz
Nem akartam már jobban csiszolgatni,mert így is van olyan gomb,amit sikerült lecsiszolni kicsit..de amúgy élõben nemis látszik ennyire,mekpaszhattya a digitfényképzõ<#idiota>

modellmaker
*rá kellett volna

modellmaker
<#ejnye1>

A legalsó kapcsoló környéke jó csúnya... meg van még pár kapcsoló aminél elfért volna még egy kis csiszolás....

Azt az oldalsó matricát le kellett volna tenni egy vékony mûanyag darabra, hogy legyen vastagsága, mert ugye az egy lemez.

Amúgy jó. :D

greg benz
Köszi mindenkinek<#vigyor3>

Adam: Tejfölösdobozból egy darab az az ív:)

Adam II
Mibõl csináltad meg azt az kijelzõt árnyékoló peremet vagy micsodát amit kivágtál?

Jól sikerült az átalakítás:)