69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • shumika
    Tudtok olyan magyar oldalt vagy olyan helyet ahol lehet kapni BMW E30 vagy E34-es makettet?
  • vass17
    Szerintem próbálkozz meg az olcsóbb 1/72-es repülőkkel. 1000-1500 Ft környékén már lehet kapni és gyakorlásnak megteszi.
    pl:

• vass17
    Alakul:) Mintha egyszer olvastam volna, hogy vitorlát lehet sárgítani teával, de nem vagyok benne biztos, hogy a műanyag vitorlán is megmarad, gondolom elsősorban a vászonra vonatkozik.... csak egy ötlet.
  • bency
    Szerintem egy BBuragoval fogok én kezdeni ha elkezdenék...hogy jöjjek bele kicsit :P
  • McFrost
    Van á megoldás: teddy henger :D
  • vass17
    Az eredeti 33m, szóval a makett kb 45-46 cm.

Egyébként nekem se tűnik annyira bonyolultnak, inkább az a kérdés, hogy mivel festenéd? ha ecsettel, akkor azért nem árt egy kis tapasztalat, ekkora felületet nem olyan egyszerű "lemázolni", persze megfelelően hígított festékkel kivitelezhető:)
  • McFrost
    Alkatrész alapján nem túl bonyolult szerintem és nem sok idő sem.
  • bency
    Ennek ki a gyártója és mennyibe került?:)
    Amugy az érdekelne,egy ilyen 1:72es repülő milyen nehéz összerakni és milyen hosszu?:S
    EZT
  • McFrost
    Tudom, a sok jó tanács, amiért hálás is vagyok, de úgy éreztem tudok még rajta pozitív irányba lendíteni:

• csoola
    okés, köszi, azt gondoltam h nem kárositja az anyagot, csak nem tudtam, h festékoldo is
  • greg benz
    Zsír,de a models az inkább egy L-el van szerintem:D
  • R420
    Én is csináltm egy kis blogot idővel fejlesztem:)
    Westfalia Modells
  • McFrost
    A fékolaj festék maró hatással bír, ám mivel a gépjárműben a tartálya műanyag, keréknél lévő csöve pedig gumi, ezért ezeket az anyagokat nem roncsolja.
  • greg benz
    Az
  • kemszi2
    jah
  • csoola
    ez komoly?
  • geo91
    ha egyszer kocsit rakok össze az csakis egy ferrari 308 gts lehet majd. :D ha van egyáltalán.
  • vass17
    Ezután még jöhetne a T1-es is, hogy teljes legyen a kép:)
  • greg benz
    Jó vétel
  • McFrost
    Tamiya-nak van ilyen
    Vagy:
    ARK Model
  • R420
    Mai Szerzemény Kék Kobrában:)
  • csoola
    köszi, kiprobálom!
  • csoola
    köszi, de a fontos h /85 legyen :)
    ilyen már van
  • McFrost
    Mivel az elmúlt hónapokban nem csináltam mást, csak harckocsikat túrtam:
    Dragon
  • greg benz
    Vagy esetleg fékolajban fürdetni
  • kemszi2
    SZI-TI lefolyó tisztítóban áztatni kell és lemálik róla a festék és a műanyag is ép marad
  • csoola
    hello!

egy kis segitség kellene, épitenék egy Tamiya Skyline-t, R34-es Pennzoilos gépet, de a kasztni össze van kenve fekete festékkel, nagyon durván és vastagon
    valahogy el tudnám tüntetni rola? konkrétan valami olyan megoldás kellene amivel le tudnám szedni rola a festéket a müanyag károsodása nélkül, régen a dobozban van, több éves a festék rajta
    ha van megoldás, irjátok le légyszi!

ja és nem tud valaki 1:35 méretarányban T-34/85-ös harckocsit? "Normális" márkáju érdekelne, Zvezda és hasonlo hulladék minöségü nem!

köszi mindent elöre is :)
  • vass17
    Jó tanács és milyen igaz :D
  • McFrost
  • gordon 24
    Ha egy dolgot elfogadsz tőlem akkor hallgasd meg:D

Szóval tudom, hogy mondták sokan hogy műanyag hatásúnak tűnik és ez meg az..

De! egy kész makettet ne basszogas! Jól néz ki így ahogy van, de tapasztalatból tudom, ha egy kész makettet elkezdesz "tökéletesíteni" az eredmény nem pozitív irányba fog változni.

Magyarul ezt a hajót így ahogy van rakd be a vitrinbe és felejtsd el! Nézegesd és örülj neki.
    Vegyél egy másikat és azt mikor benne vagy már napok hetek óta építed próbáld meg a lehető legtökéletesebben kivitelezni..

De ez csak az én véleményem!
  • McFrost
    Erősen, természetesen....
  • McFrost
    Ezt azért még rősen kell tanulnom és gyakorolnom.
  • greg benz
    Alakul,de szerintem elbír még többet is:)
  • McFrost
    Hajómon kipróbáltam a pasztellkréta poros koszolást. A fedélzet világos barna színén sötét barna porral ecseteltem, nagyon jó lett.
    Az oldalát szintén sötét barnával mostam át, aztán fogkefével koptattam.
    A képek kicsit szar minőségűek, bocsi.

• greg benz
    Én maradok a sminkkészlet megnevezésnél:D
  • McFrost
    :D amúgy valami lebomlás vagy mállás elősegítő, de így egyszerűbb
  • greg benz
    Időjárás mester,ez tetszik:D:D:D
  • McFrost
    Rendeltem Tamiya időjárás mestert, A és E szettet, akarok venni 12 db-os akvarellceruza készletet és ezekkel szeretném megbolondítani.

Tegnap elkezdtem egy gyermekkori kedvencem felújítani:
    A-34 MK-I Comet

1974-es kit, teljesen szétszedtem, levágtam róla minden sorját és öntőcsonkot, amit 23 éve nem tettem meg :D Valahol engedett a ragasztó, valahol nem.
  • greg benz
    Akartam is mondani,hogy egy kis koszolás,öregítés biztos feldobná
  • McFrost
    Köszönöm!
    Még beszerzés előtt állnak a kellékeim, de ha megvan minden, akkor be fogom koszolni. Még kell vennem hozzá akvarellceruzát és pasztellkrétát, csak most annyi mindent vettem, hogy ezek nem fértek bele...