Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

igazából nem zavar, de ha nem tûnik fel és nézek alaposabban utána rendeltem volna egyet abban a hiszembe hogy II. vh-s :)....bár butaság lett volna mindenféle tájékozódás nélkül megrendelni...

Glpetyus
ja,csak épp 2007-ben :D

Glpetyus
<#wow2>

modellmaker
Jól tudod. Ha nagyon zavar írj nekik egy mailt, hogy rossz helyen van.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

vki felhomályosítana a modellbolt.hu-n keresgéltem a '45-ig készült harcjármûvek között és ezt találtam ( amit szívesen megrendelnék mert gondolkozom egy II. vh-s diorámán ), de amennyire én tudom és infót találtam róla ezt a típust csak 45 után gyártották.... <#fejvakaras>

modellmaker
a broncot nyáron kezdtem el :D

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Glpetyus
mióta csinálod azt a gépet,3-4 éve ? D:

modellmaker
<#szomoru1> én se vagy másfél hónapja...

Glpetyus
maketteznem már 3 hete :I

modellmaker
mi nem sikerült?

Glpetyus
<#bdead>

Adam II
Ezt én sem értem. Helikopterek meg harcijármûvek rendszerint 1/35 repülõgépek meg 1/32. Ráadásul a figurák is rendre 1/35-ös méretarányúak így marhára nem illenek bele egy repülõs diorámába.

modellmaker
:D nem kell. azért köszi!

Na ez szép nagy darab, ráadásul elég jól ki is van dolgozva.
Már csak azt nem értem, ki találta ki ezt a sokféle méretarányt, igazán áttérhettek volna 1/35-re....

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

DJ Skyline
sokallod? itt megveheted 6500-ért. :D Fabulisnál nincs, HO-KI-nál sincs már, levették az oldalról. :| esetleg van még ez, ami kb ugyanaz, csak másik matricával. de valaki vaterán meg 9000-ért akarja eladni. lehet választani. <#idiota>

Jónak tûnik...és nem is drága!
Az is igaz <#wink>
Nem tudtam, hogy polírozhatót jelent, de most történetesen hagyományos alumíniumra van szükségem, mert kell rá majd egy matt-lakk réteg, és a polírozható tönkremenne a lakktól..:)

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

modellmaker
<#ticking>

DJ Skyline
5000

modellmaker
lehet kapni mûvizet.

link

modellmaker
és a lakkozás el is veszi a fényét :)

hispan2
Sziasztok!

Kezdõ makettes vagyok, illetve igazából inkább diorámákat szeretek csinálni saját anyagokból, egy dolgot azonban még nem tudtam szépen reprodukálni, ez pedig a víz.

Kérdezném tõletek, mi a legegyszerûbb megoldás, hogy az eredetihez hasonlatos, áttetszõ, keményre száradó, esetleg kék árnyalattal kicsit színezhetõ vizet állítsak elõ?

(Próbálkoztam technokol-rapiddal, de az száradás után bizonytalan állagú, nem mindig áttetszõ és nem fényes felületû. Van jobb házi módszer?)

Elõre is köszi.

Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum

De, csak ezek a fajta festékek polírozhatóak. Felfested, megvárod az elõírt száradási idõt (Humbrolnál 20-25 perc) majd egy adag puha vattával felfényesíted. Nagyon szép a végeredmény, csak kényes, mindenképp illik lakkozni.
A Testors metalizer festékeivel dolgoztatok már? Nem tudom, hogy mi a különbség a hagyományos fémszínekhez képest, mert pl a alumíniumot néztem, ami a rendes palettán és a metalizerek között is megtalálható.
Akkor miben térnek el egymástól? (vagy a metalizer nem is festék?<#conf>)

Adam II
Mennyibe kerül az a Tomcat?

modellmaker
*az egyik

modellmaker
Ezt mennyibe adnád?

(tudom egy egyik wrc subaruodat is meg akarom venni, ha jól emlékszem 2.5-be :D)

Csak rakosgasd fel a csereberébe. Végülis ingyen van és nem nagy fáradság. Én is el tudtam sütni olyan készleteket, amikrõl azt hittem, örökre a nyakamon maradnak...kéthetente egy-egy hirdetés és el is keltek.
DJ Skyline
mondjuk van pár, itt is meg lett hírdetve, de egyelõre senkinek nem kellett. :) van egy...nem írom le mert 9 soros neve van <#idiota>, szóval ez. makettinfon nem nagyon tudják eladni, valószínû vatera lesz ebbõl. annyi a szépséghibája, hogy az ember akitõl vettem kivette a motorháztetõn lévõ merci emblémát, lehet pont emiatt nem fogom tudni eladni <#idiota> meg van nekem egy 1/16-os RC Tigris tankom (régebbiek látták már a topikban), azon gondolkoztam hogy eladom azt is, 2x használtam kb.

(a sírós smiley a véletlen mûve:))

Nem foglal az olyan sok helyet... be lehet fogni "kisasztalként"<#rinya><#hehe>
Miért nem adsz el olyan maketteket, amik csak porosodnak a dobozban? Makettinfo csereberén elõbb-utóbb szerintem meg lehetne tõlük szabadulni.

Ne is fagyizz, mert nem lesz két fillér...<#eplus2>
Bár nem hiszem, hogy õsz elõtt piacra kerülne<#szomoru2>
DJ Skyline
naná, a leírás szerint "No need to cough up more money to come up with a super-detailed, attention-grabbing Tomcat; the new Trumpeter kit thoughtfully provided nose, access bay and cockpit/canopy details right inside the box." szóval ha már Tomcat, akkor legyen olyan, hogyha bejön valaki a szobába, akkor iszonyatos hang, fényeffektek mellett ledöbbenve, elismerõen nézi a gépet. :D biztos k×rva drága lesz, de amúgy sem lenne a közeljövõben 1/48-as Hasegawa Tomcatem, végülis mind a kettõnek lenne helye, csak ha az 1/32-re esik a választás, akkor elbúcsúzhatok az íróasztalom felétõl. :D bár most sem emésztek fel én sok helyet rajta, mert jelen pillanatban egy TV van az asztalom túlsó felén. régen volt egy kölcsön Xbox egy hétre, aztán átmenetileg ide raktam a TV-t ami nem volt használva, csak itt felejtõdött. mert ugye milyen jól jön ez, ha a másikon épp néz valaki egy mûsort, nagy örömömre persze. :| imádom mikor ordít a fülembe a híradó vagy a hal a tortán. <#idiota>

Adam II
1:32-es?<#buck>

DJ Skyline
én most a Trumpi Tomcatet várom. :D bár egy gombóc fagyira sincs pénzem, de jöjjön már <#idiota> ARC-ra is felkerült a napokban az a leírás amit anno linkeltél

Nem sokat tökölnék vele, megvenném a szükséges Tamiya spray-t és kész. Ecsettel biztos nem állnék neki<#szomoru2>
Külföldön nem olyan drágák a Tamiya F1-esek, kivéve ilyen sz-r árfolyam mellett..:(
Egyébként mennyire vagy otthon a fényes festésben? Megy, nem megy?:D

Ez is igaz <#wink>
Na jó, ha egyszer meglátom jóárasítva és/vagy utánamvágják az utcán...akkor ennek nekiállnék <#crazya>
Azért ez kicsit más. Gondolj bele, milyen munkát végeznél egy 1:24-es Trumpeter géppel. Persze, 72-ben is ki lehet szépen dolgozni, csak az ablakok mérete igencsak lekorlátozza a láthatóságot.

Autót még sosem raktam össze (nem is tervezem<#shakehead>), ezért nem tudtam, hogy mennyire látszik
modellmaker
autóban máshogy van egy kicsit. azért az ablakok viszonlyag nagy sík átlátszó felületek. nem torzít annyit. érdemes szépen kidolgozni a belsõt, látszik rendesen.

Mégis mennyire fog látszani a kozépkonzol a kész autóban? (az üvegezésen keresztül)<#conf>
Nem értek hozzá, de van egy repülõs példám: építettem egy EB-66 Destroyer-t. Vagy két hétig tököltem a fülkével; festettem/kiemeltem/koptattam - majd' megszólalt! Beépítettem, egybõl láttam, hogy az elektronikai harcért felelõs tisztek munkahelyének lõttek...nem baj a pilótafülke még mindíg nagyon ütõs. Egész addig, amíg fel nem raktam a végén a kabintetõt...nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, lófasz nem látszott belõle <#falbav>
Ha nem "tompít" az üveg (vagy annak íveltsége) annyit, vagy nyitott ajtókkal szeretnéd készíteni, akkor nem szóltam<#hehe>
greg benz
Oké,gyere el érte<#ravasz1><#eplus2><#bdead>

kemszi2
ne is folytasd a makettezést inkább.amid van azt gyorsan küld el nekem<#buck>
modellmaker
menjé aludni <#idiota>

greg benz
Gordon: Tudom,hogy van,de ennek fekete,és ugye SAJNOS az élethûségre törekszünk,az igazit akarLYuk másolni<#idiota>marad a COP...

MM: Igen,tudom.. csak féltem hogy túlhigítom..meg..áá nemérdekel elegem van az egészbõl:D

modellmaker
örülj, hogy nem a kaszni festésénél köpködött. :D

Amúgy ha köpköd az a rossz hígítási arányra is utalhat. Illetve adott hígítottságú festékhez nem jó a beállított nyomás.

/*taps*/

köszönöm!