Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen közben utánanéztem, hát azt írták már pár 1 évvel ezelõtt is, hogy már nem igazán foglalkozik vele, és elég nehezen elérhetõ.
Megnéztem a Chromaxot is, de hasonló kategóriában olcsóbb a Revell Standard Class.
Olvastam még róla, a nyomása állítható, de nem írják, hogy lenne tartálya, tehát ezek szerint még ez se jó?

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

modellmaker
Na az Airline Kft. honlapja is megvan, de már nem él. =/ A cégjegyzékben még szerepel... Esetleg a makettinfon lévõ számon meg lehet próbálni.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

modellmaker
Airline, makettinfon: link

FF alatt nekem nem jön be, másnak igen, IE alatt tuti jó.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

modellmaker
Pár Chromax kompresszor: link

megvan valahol az airline-é is, csak meg kell keresni

Gõzöm sincs milyen márkát érdemes belõlük venni, a makettinfo-n olvastan az Airlines kft kompresszorairól, de nem találom õket sehol.
Itt van a Revell követekzõ lépcsõje, ez 33000-ért küldenék:

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Szóval olyan szar?😄 De miért van az, hogy a Tamiyáról elég jókat lehet olvasni, pedig az is ilyen tartály nélküli

, pedig nem egy mai darab már, 1989-ben jelent meg elõször.

Akkor ti mit ajánlanátok?😊

greg benz
Nah,ma egész nap a keci mûszerfalon dolgoztam,de megérte<#idiota> Végre sikerült faszán megcsinálni,és ezerszer jobb lett mint az elsõ verzió<#vigyor3>Képek holnap

Glpetyus
nekem ingyen se kéne 😄

modellmaker
Maga festék. Az olajos jobban (máshogy) terül.

kompresszor: nem sok jókat lehet olvasni ezekrõl a kis, tartály nélküli cuccokról.

De az miért lehet, hogy kisebb darabok vannak a festésen? Korábban festettem egy Bf-109-et a Testors akriljával, és nem lett olyan olyan sima a felület. Nem hiszem, hogy porszemek lettek volna, mert enamelben nem szokott ez elõjönni, valami más az oka, csak nem jöttem rá, hogy mi.

Más:
Úgy döntöttem, hogy be kellene szerezni egy alap szintû festékszóró készletet.
Néztem a Tamiya kompresszorát, de az már elég régi fejlesztés, ráadásul akku vagy hálózati adapter sincs hozzá.
Úgyhogy kinéztem a Revell starter kategóráját, szerintetek ez mennyire használható, illetve megér 18k-t? Nekem hasonlónak tûnik a Tamiyához, nem hiszem, hogy sokkal rosszabb lenne, de ha esetleg van ilyen kategóriánan jobb, akkor várom az ötleteket!
Errõl lenne szó

<#help>

Bemész gyógyszertárba és kérsz alkoholt (én most töltettem újra az üveget 550-ért, persze elsõ körben az üveget is ki kall majd fizetned). A 70%-os már jó. Kimosni elég a csapvíz is.
Igazából nincs nagy trükkje, arra kell vigyázni, hogy hamar szárad. Ha az elején kihagysz egy kis részt és csak a végén veszed észre, ne menj vissza rá, inkább csak a teljes száradás után. Ha valamit eltömít a festék (rácsok, furatok), azonnal ki kell tisztítani, mert nem biztos, hogy "kiszárad".
Mivel semmi más alternatívám nincs, ezért kénytelen leszek akrilt használni.
Charlie, neked van esetleg tapasztalatod vele, vagy reménytelen normálisan felvinni ecsettel nagy felületre?

Hígitani egyébként mivel lehet?

Mindenkit azért csak nem húzhatnak meg, biztos átengednek, még ha szivatós is😄

modellmaker
😊

Ha nekem meglett a mechanika szigorlatom, akkor NINCS LEHETETLEN! <#nyes>
modellmaker
még egy kell, de ez a büdös életben nem lesz meg :|

Még egy van, de már felkészültnek érzem magam😄
Neked?

modellmaker

Ez volt a Hanriot.

A Nieuporthoz minden szín megvan, de nem érkezett meg az a <#bdead> maratás a mûszerekkel...
Jövõ héten már akartam makettezni, de így nem tudom, mi lesz belõle<#duma>

Elegem van....
Az Eduard elbaszta egy színnek az átváltását, csak a Gunze verziója a helyes, a többi még csak nem is hasonlít rá. Megnéztem normális átváltóban, hát ott sincs megfelelõje.
Na gondoltam, legalább kipróbálhatom a Gunze enameljét is........ez is bukta, mert ebben a rohadt országban csak akril változatot lehet kapni, most fingom sincs, hogy honnan szerezzem be viszonylag rövid idõn belül..

<#falbav>

greg benz
qss😄

modellmaker
<#nevetes1><#banplz>

greg benz
greg benz

kép újra

greg benz
Na látom nem egészen értetted meg😊
Szal: Ahogy a képen is látható,bal oldalt ott vannak angolul az alkatrésznevek,és a kódjuk. Jobb oldalt pedig ugyanezek,csak japánul,plusz a yen-es áruk!
Ott van pl,hogy 9332276....Body,ez a kasztni!És jobb oldalt ott van mellette,hogy 500yen az ára
Lejjebb meg ott van (bal oldalt),hogy Decal (a)és Decal(b).. Neked is ez a rész kell a subaru összerakásijánál,persze ott más lesz a kódszám,meg lehet ott nem 2 matrica lap van( a és b),hanem csak 1,nemtudom
Na és elvileg ki kell vágni ezt az izét,ahogy az olló is mutatja,és ezzel tudsz utánrendelni,de sajnos továbbra sem tudom ennek a folyamatát,nem egyszerû,annyit tudok..

[/img]

Ja, és igen, Tamiya a makett!

Uhhhh...köszi. Sajna ez 2004-ben volt aktuális, mármint akkor vettem, s raktam össze. Mondanom sem kell, hogy a keret most hol van, 5 év múltán...😊Azért köszi a segítséget, ennyivel okosabb lettem, legközelebb már tudom mi a teendõ.

Ha valakinek van még ötlete egy esetleges beszerzésrõl, kérem ne legyen rest velem megosztani! 😛

greg benz
Tamiya a makett ugye? Van az összerakási útmutató végén egy lista,ahol ott van az öntõkeretek betûjele,meg a matrica is,és mellé van írba yen-ben az ára,ennyiért lehet rendelni a Tamiya-tól! A pontos menetét nem tudom a dolognak,de lehet valahogy rendelni egyenesen a Tamiya-tól

Nem tudtok egy helyet, hogy egy 2003-as Subaru Impreza WRC-hez, honnan lehetne beszerezni a komplett matrica készletet?

modellmaker
mailbe jött

Na de most komolyan, nézd meg ezt az F Párducot, 956 db alkatrész! Ok, ebbõl biztos van pár fel nem használandó; legyen mondjuk a játék kedvéért 150, még akkor is 800 darabról beszélünk...ez már azért túlzott bontás nekem.
Öreg vagyok én már a sok apró alkatrész ragasztgatásához /keresgetéséhez mert elpattant/<#eplus2><#hehe> (valójában az az igazság, hogy nem vagyok elég ügyes ilyen kaliberû maketthez <#szomoru2>)
Ha nem hiszel nekem, lásd a saját szemeddel: http://en.wikipedia.org/wiki/Dragon_Models_Limited
Hát nem tudom, nekem nem úgy tûnik, mintha annyival "egyszerûbb" lenne. Ha kihagynák belõle a maratást (lásd Eduard Weekend), akkor meg is érteném az elnevezést, de így😄

<#eplus2>.....
Egyébként dolgozol most valamin, vagy kényszerszüneten vagy?😊

Lényegében a Smart kit egy "sima" Dragon makett részletességét, kidolgozottságát adja, de könnyebb építhetõségûre tervezve. Kevesebb fotómaratás, alkatrész, állítólag olcsóbban, mint a hagyományos Dragon...
Adam II
Azok olyan okosak, hogy összerakják magukat.

Mit jelent az, hogy Smart kit?

SgtChris
Lenne szived kidobni a sok "drágaszágot"? :-) Sokat dobank az összképen a kiálló kis kütyük, meg maratott grillrácsok...

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Nem rossz...<#eljen>
Nekem kicsit túl sok az alkatrész...<#vigyor5> Igazából simán meglennék (megleszek<#nevetes1>) nélküle, csak nagyon tetszik a 211 toronyszámú festése+persze, hogy full acélgörgõs. (érdekes, hogy ahhoz képest, milyen kevés példány készülhetett belõle mégis megkínálnak négy! festési variációval...míg a Te gédhez össz-vissz hármat adnak<#fejvakaras>)
<#wow2>Hát ezt meg hol találtad?
Tökéletes, mintha fából lenne, ráadásul a koszolás sem eltúlzott rajta, pont jó😊

Tegnap este festettem futógörgõt, Revell festékkel. Minden a szokott módon történ (higítás-ecsetelés; félig még tele a tégely), most ragasztottam õket és érzem, hogy ragad a festék! Lejönni nem akar, foltmentesre száradt, csak tapad a kezemhez. Ötlet? És egy jobb kérdés: rámerjek menni a 2. réteggel, vagy inkább mossam le?
modellmaker
'szomba :|

akkor linkbe :|

modellmaker

Olyan rég néztem már hazai üzletet, nem is láttam, hogy a Modellbolt ennyire kibõvült, ráadásul az áraik is földközeliek.

SgtChris
Hasonló a bontása, mint az enyémnek, de kicsit bõvebben adagolják hozzá a jóságokat (martás, lövegcsõ), mint a Panther G-hez, ahogy látom. :-(

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

<#eljen>Ez tetszik, jó választás😊

modellmaker
nem 😄