69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Willi Betz
    Airbrush pisztoly olyan 10 ezer körül már kapható,ami jó. Kompresszor 20 ezer körül. Nagyjából ennyi.
  • w77d
    nem ecsettel festenék, mert azzal nem lehet olyan szépen felhordani, mint pisztollyal...
  • McFrost
    1 ecset 300-500 forint között van (0-tól a 4/0-ig)
    1 normál minőségű ecset készlet 1-2000 forint
    A makett adja a festékek mennyiségét az is mondjuk 2-3-4000 Ft (ebben legyen alapozó és lakk)
    Én vettem gyógyszertárban mini fecskendőd és üveg pipettát 1000 Ft-ért egy szatyorral.
    Higító 800-1000 Ft
    +
    Keverő edények fellelhetőek otthon, én esztergáltam magamnak
    Akvarell ceruza és pasztellkréta készlet 2000-10000 Ft
    Különböző díszítő segéd anyagok 2-3000 Ft
    Meg még ami az igényeknek kell....

Tehát 10000-ből lehet alap, határ az ég....
  • shumika
    szerintem compressor airbrush-pisztoly olyan 40-50 körül csak tipp
  • w77d
    srácok mennyiből lehetne összeállítani egy nem rossz, de azért nem is kurva drága festő szettet? és miket kell venni? ezen a téren abszolut kezdő lennék....
  • csoola
    Éppen egy ilyet csinálok :)

Vannak benne baromi nehéz részek, de föleg illesztési hibákkal meg sorjával találkoztam benne ami megkeseritette az életem, a legtöbbet a futomüvel baszakodtam, meg a végén azzal kis nyulvánnyal ami megakadályozza, hogy a hátso rotor a földbe csapjon
    amugy összességében nem rossz, igazábol az enyém soha az életben nem lesz olyan szép mint egy ilyen profi munka, erösen amatör minöségü, föleg mivel gyülölök festeni, egyedül a belsejét festtettem le faterral, a többit majd a végén (egyedül a rotorlapátokat meg a hátso rotort hagyom külön :))
    ez a második helikopterem, van egy italeri uh-1-es is, az szerintem sokkal egyszerübb és könnyebb makett
  • kucsi08
    kicsit?? ez már beteges
    de azért nagyon faja
  • skate00
    uhh, ez kicsit kemény
  • greg benz
    De szépen megfogalmazott mondat lett ez..na mindegy a lényeget gondolom lehet érteni:D
  • greg benz
    Jaja,én is mindig így csinálom. Csak utána várj vele egy picit,ne nyomd rögtön a makettre a ragasztót,mert a melegítés után fröcskölve jön belőle majd a ragasztó!
  • McFrost
  • McFrost
  • McFrost
    Állítólag ez is kiváló ragasztó:

Fogpiszkálóval vagy vékony ecsettel lehet felvinni, akár előre akár száraz illesztés után, vékonyan.
    Vastagon pedig megkezdi a műanyagot és a réseket el lehet vele tüntetni összenyomással.
  • vass17
    Egyszerű: egy öngyújtóval vagy gyufával melegited a csövet, a beszáradt ragasztó egy kisebb láng formájában fog kijönni, szerintem ez a legjobb megoldás, a többivel csak tönreteszed a ragasztó dobozát.
    Csak aztán fel ne robbanj :D
  • csoola
    ti a tüs ragasztot hogyan szoktátok használhatová tenni mikor beszárad? ugy utálom h hiába teszem rá a kupakot, mindig beszárad és utána meg szopás van vele, az ecsetessel meg az a bajom h nagyon nehéz precizen ragasztani vele, nem nagyon sikerül vele pont jo mennyiségü ragasztot kennem, mert vagy tul kevés lesz vagy tul sok, föleg utobbi a zavaro, mikor kifolyik aztán máris beleolvad az ujjlenyomat a müanyagba
    szoval mondjatok valami egyszerü megoldást amivel ezt a tüs szart könnyü ujra használni ha beszárad :)
  • csoola
    én egy Focke Wulfot néztem ki multkor, de a boltban 12 ropi volt, neten meg 7, ugyhogy nem vettük meg, helyette megvettük a Floggert :P faternak most az az örülete támadt h összeszedjük a magyar migeket, már van 29-es 2 db, 1 1:72 meg egy 1:48 méretarányu meg most a 23-as, ami amugy tök fasza és az Italeri adja a tipushoz valo összes alkalmazo nemzetiség matricaszettjét, igy van benne magyar felségjel is :)
  • bency
    De nem tudom milyen :DDD Mivel nem értek a repülőkhöz semmit de semmit,annyit tudok egyenlőre II világháborus vadászgép...olyasmi mint a Mustang.
  • McFrost
    Csak kering a neten egy fotó a dobozáról?
  • bency
    Még nincs nálam :P Csak jővőhéten lesz a kezembe mert bátyjámmal vetettem meg és el kell hozza :P
  • McFrost
    Addig is a dobozáról.
  • bency
    Nah pár nap mulva megérkezik az első repülő makettem! :) Majd mutatok képet:)
  • csoola
    ja az lemaradt, h 1 panzer 4-esen kivül minden szárazföldi jármüvem 1:35-ös (na meg a skyline-t, az 1:24-es ?))
  • csoola
    hát nemtom, igazábol nem vagyok olyan hü de nagy spiler, söt, a maketteim amit faterral csináltunk (van rengeteg), nem kiemelkedöek és nagy részük még nincs (teljesen) lefestve, vagy befejezve, de ugy általában a harckocsik nem olyan nehezek, föleg a festésük nem annyira, a lánctalppal lehet a legtöbbet szopni szerintem, de abbol is van fém meg pattintos meg gumi meg mittomén még milyen, ami nem vészes
    én mondjuk a jenki harcjármüvekért nem rajongok, ha jenki akkor föleg a kocsik és a modern repülök érdekelnek, no meg van egy nimitz anyahajom is valahol, nekem harckocsibol a német 2. vh-s dolgok a kedvenceim, van Pz IV-V-VI-VI B, meg hát ami az én modern kedvencem, a Leopard 2-es :P de amugy van 2 auto, egy teherauto, repülök, szovjet harckocsik (T-34, T-72 2 db-egyik Zvezda, na azota olyan nem kell- T-54), meg egy pár dolog még
    szoval én kezdésnek simán mernék ajánlani egy Tamiya harckocsit, sokat nem kell rajta farigcsálni, szépen ki van dolgozva és sokhoz gumilánctalp van (pl párducunk) ami nem is igénytelen, voltához képest
  • vass17
    Sajnos nem eladó, szeretném valamikor összerakni..
    Szerintem a többi készlettel sincs baj, a 700-800 alkatrész már egy kicsit túlzás, a Magictrack pedig elveszi az ember kedvét, legalábbis az enyémet...
  • McFrost
    Átveszem :D
    Cserébe adok egy saját készítésű kést!
  • vass17
    Egyszer akciós volt a játék-maketten, asszem 6000 Ft, akkor vettem, gondoltam megéri, jó lesz majd valamire...)
    Ez egy kivétel volt nekem, mivel nem rajongok különösebben a harckocsikért, de az Abrams nálam is nagy kedvenc. Az más kérdés, hogy még nem volt türelmem összerakni, majd kb 60 év múlva:)
  • McFrost
    Én ha elkészülök a 3 tankommal, ilyet mindenképpen akarok, de jó az Academy vagy Tamiya kit is.
  • bency
    Nah tudod mikor :DDD
  • vass17
    kezdésnek :D
  • McFrost
    Naneeeee!
  • bency
    Nagyon sok alkatrésze van :D
  • McFrost
    Mi nehéz rajta?
  • bency
    Spitfire kurva nehéznek néz ki :DD
  • McFrost
    Mustang Ehhez van a csomagban segéd anyag, ha jól olvasom és közepesen nehéz.
    Spitfire Ez is pofás
  • bency
    Mustang nagyon tetszik! :) De 1:72 vagy 1:32 a jobb szerintetek? 1:32 Mustang pl kb milyen hosszu?
  • vass17
    Egyetértek, nekem egyébként is sokkal jobban tetszenek, mint a modern gépek. Viszont kezdésnek nem Bf-109-et ajánlanék, mivel általában bonyolultabb a festésmintájuk, mint pl. a P-51 Mustangnak, Hellcatnek vagy Zeronak stb..
  • csoola
    szerintem kezdésnek vegyél egy BF-109-est, tapasztalatok alapján pedig inkább Italerit mint Revellt
    helikopter szerintem kezdésnek elég nehéz, én egy UH-1-est csináltam, az 95%-os (volt, csak kisgyerek szépen letörte a "keretet", amin áll - nem tudom a nevét), meg most csinálok egy Mi-24-est, az se olyan egyszerü
    autok szintén nem tul könnyüek, egy R34-es Skyline van nálam, amiröl a festéket le kellene marni és akkor meg lehetne csinálni
    szoval kezdésnek szerintem a legjobb választás kezdésnek, föleg ha repülök érdekelnek akkor a régebbi 2. vh-s gépek, azokat egyszerübb összerakni általában mint a moderneket, viszont jol néznek ki nagyon
  • shumika
  • McFrost
    BMW-k
  • bency
    Ez műanyag amugy nem? De ez tetszik,repülők érdekelnének csak makett téren :P Vagy Helikopter,és 1:72 legalább :) Ez tetszik,majd szétnézek :)