Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jogos<#wink>
most én is leálltam, idén még alig maketteztem...viszont nem is vettem makettet (MÉG)<#nyes>
<#taps><#taps><#taps>

Valahogy így:
http://www.youtube.com/v/lcIYkCz-Dco&hl

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Glpetyus
jó munkához idõ kell <#vigyor>

<#szomoru2>
Glpetyus
nem :(

Legfeljebb, ha száraz ecseteled...
Egybe festem olíva zöldre, de a szegecseket fém színûre akarom...csak bazi kicsik. Van ennek valami titka, hogy, hogyan lehetne megoldani?

Miért akarod külön csak a szegecset festeni? Fesd egybe a szárnnyal és/vagy a törzzsel<#wink>
Merkavázol, srác? <#ticking>
Valaki meg tudná mondani, hogy a szegecseket ti hogyan festitek le?
Konkréten egy 1:72-es helikoptert készítek és nagyítóval is igencsak kicsike az a szegecs...<#vigyor4>

Glpetyus
a lánctalpat felrakás elõtt, vagy után fessem?

még jó hogy elötte.

amúgy jagdtiger akar lenni.<#lookaround>

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

3. makettem. :) erre fordítom a legtöbb idõt és próbálom a lehetõ legjobban megcsinálni... dehát még bõven van mit tanulni:D ezer dolgot másként csinálnék a következõnél:

kap még egy réteg festéket(a késõn felkerülõ alkatrészek már javítva!:)) és ott a bal felsõ sarokban vannak azok a bizonyos görgõk.

a lánctalpat felrakás elõtt, vagy után fessem?

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

Én is kipróbáltam egyszer, de hamar elment tõle a kedvem. Nekem hamar szétszakadt, nem is volt egyenletes vastagságú és rohadt törékeny is:D

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Akkor egy kalappal:D

DJ Skyline
öntõkeretet felhevítesz, majd elkezded húzni széthúzni a két végénél, és így egyre jobban vékonyul. majd ha kihül és megkeményedik akkor felveszi az új formát. antennákat, egyéb dolgokat lehet így csinálni

Adam II
Mi is az a húzott szál?

Na, most csak azért sem találom, de egy 1:72-es helikoptermakettnél (asszem HH-60 -as volt<#fejvakaras>) láttam, hogy a srác húzott szálból csinálta meg a sisakok kábelezését.
greg benz
Meg amúgyis..haggyá a húzott szállal engem:D Mikor a mûszerfal gombjaihoz csináltam,azt hittem felrobbanok..annyira nem megy,hogy az nemigaz<#idiota>A régebben megépített F430-am öntõkeretmaradékát nagyjából elhasználtam ahhoz a pár nyavajás gombhoz,mert annyira nem sikerült<#szomoru1> Volt,hogy a vastagság nem volt jó,volt,hogy olyan rövid volt,h kb 2 gombhoz volt elég.stb...nemtom hogy csinálnak egyesek méter hosszú húzott szálakat<#guluszem1>

greg benz
nah,abból aztán lehetetlen ilyet csinálni<#buck>

Ha drót nincs, jó a húzott szál is...<#hehe>
greg benz
A tollrugó túlságosan merev,meg nagy is.. a vékony drótszál jó ötlet,majd körülnézek mibõl élünk<#fejvakaras>

Adam II
Valami vékony drótszálat csavarj fel egy fogpiszkálóra. Bár nem tudom milyen vastagnak kell lennie de esteleg toll rugóját kicsit széthúzod. Most hirtelen ez jutott eszembe.

greg benz
Nincs ötletetek arra,hogy mibõl lehetne a kormány alatt lógó vezetéket megcsinálni 1/24-ben?<#nemtudom>
kép

modellmaker
=/ nekem holnap uccsó.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Adam II
Nekem is 2-bõl 4 vizsgám lett szóval nem sok látni való van rajta.

modellmaker
<#kuss>

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Adam II
Majd

modellmaker
képt!

Adam II
Jah meg elfelejtettem válaszolni a múltkori kérdésedre: igen egy A-10esen dolgozok jelenleg.

Adam II
Igen majd szeretnék egy Dragon M1A2 SEP-et venni valamikor a jövõben.

Nekem már sajnos fent vannak, de ha eljön az ideje, lehet, hogy leszedem õket valahogy:S
Egyébként nem azt mondtad vmikor, hogy több M1-est is csinálsz majd?<#nezze>

Igazán "univerzális" módszer nincs, makettfüggõ. Én általában még a kereten lefestem készre a görgõket (alapszín, foltozás, koptatás gumi/acél perem); ekkor csak a kerethez illeszkedõ részt kell kijavítavi. Persze, ha sorjás, vagy ne adj Isten elcsúszott az öntöforma, akkor le kell szedni a keretrõl csiszolni és külön-külön rögzíteni. Erre jó a vastagabb hurkapálca vagy öntõkeretdarab. Ha "egysoros" görgõkkel van szerelve a gép (MT-LB, PT-76, stb.), akkor felragasztom a lengõkarra és ott festem. Nem írtad milyen makett, konkrétan nem tudok okoskodni; úgyhogy válaszd ki legközelebbre a számodra legmegfelelõbbet<#wink>
Adam II
Én külön festettem le a görgõket. Lefújtam õket aztán ecsettel befestettem a gumi felülelet aztán miután teljesen le lett festve az alváz akkor rakosgattam be õket.

Ne vegyél rá mérget, távol állnak tõlem a harcjármûvek, csak egyet akarok megcsinálni, az az Abrams, de még nem vettem hozzá elég erõt:D
Szóval nem tudom, hogy az a normális, ahogy te csinálod, vagy elõtte kellene lefesteni, de gyanítom, hogy ezek részek nem igazán fognak látszódni<#kuss>

de, el is kezdtem, de ez nagyon szenvedõs. :) csak akartam tudni, hogy a késõbbiekben mire figyeljek, mert így ahogy most csináltam gáz:D
bár ahogy írtad, lehet ez a normális.

greg benz
Köszi mindenkinek:)
Vass17: Természetesen használtam,de nem feszítõt,hanem lágyítót (szal a zöld címkés átlátszó lötty),jópárszor át kellett vele kennem:) Meg maga a karbonozás is k*a macerás volt..elõször megcsináltam ott azt a kis domborodó részt,aztán amikor az megvolt akkor kivágtam egy nagy karbondarabot az egészhez,és kivágtam belõle azt a részt (szal a domb körül na:D)Utána lágyítózás ezerszer,1 nap száradás,aztán lakk,azt megcsiszoltam 2000-essel,aztán megint lakk.

A karbonozás nagyon szép, használtál matricafeszítõt, vagy anélkül is ennyire jól illeszkedik az elemhez?

Nekem még 1/35-nél is nehéséget okoz, nincs is kedvem most bajlódni vele:D. Ecsettel azért szerintem be lehet szenvedni, fõleg ha hosszabb szálú és vékony, vagy az se fér be?

Glpetyus
vmi elektronika,oszt jóvan <#idiota>

Glpetyus
k jó.

greg benz
Köszi<#wink>
Ja amúgy aki esetleg tudja annak az izének a pontos nevét amirõl a blogban is beszélek az írja már meg plíz<#buck>

<#eljen>
greg benz
modellmaker
Ez most sztem akciósan ilyen olcsó.

lehet elszúrtam... a tank futómûveit hogyan szoktátok festeni? én összeraktam, de most bajban vagyok. :D annyi sok rés és apró hely lett, ahova félõ, hogy az ecsettel nem férek be... ráadásul 1/72-es. :)

<#help>

LINK
Angol oldal, fontban van megadva, ami most kb 305Ft. A szállításon is csodálkoztam, az is csak 5 font.
Nem tudom, hogy ez valós-e, mert mind a három mélyen a piaci ár alatt van, a Master Class-t is küldik 165 fontból, ami 50000Ft körül van. Ráadásul Eu-n belül vámok sincsenek, szóval ilyen szempontból nincs veszély.

modellmaker
Máshol (külföld) 50k.

modellmaker
A revell standard class az, amit #54731-ben belinkeltél. Ha ezt akarják adni 33k-ért az megfontolandó. :D Játék-maketten 74k vhol hiányzik pár 10-es :D