Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez nem rossz:
1/72 Boleh SSV F18

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

gordon 24
Valami biztos hogy van ott!

Egy dolgot gondolj végig! Ez egy wrc... Van amikor 100-120km/h val megy bele a gázlókba.. Ha az ott üres lenne nem igen folytatná a versenyt egy ilyen után.

Tutti hogy valamilyen boritás van.. És az is biztos hogy alulról nem látszik a lámpa:DD

Downhill!!

greg benz
Nemtom..majd meglátom<#nemtudom>
Azért köszi mindkettõtöknek<#vigyor3>

modellmaker
sztem íves mindenképpen(?). ha átfedésben is vannak, akkor is látszik egy csík. max beépíted egybe, vagy ahogy a végszerelésnél könnyebb lesz összeilleszteni, és a kép alapján kb jó helyre karcolsz egy kis mélyedést, mint ha panelvonalat karcolnál.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

greg benz
Hát jah,ez mondjuk jogos<#wilting>
Csak ki tudja,lehet a lökösben egy ugyanilyen ív meg folytatásban,aztán a találkozásnál átfedik egymást..az meg 1/24-ben elmehet akár annak is,hogy egyben van,az igazsághoz mégiscsak közelebb áll mint így ahogy most van

modellmaker
egyébként sztem, az alábbi képbõl kiindulva, ha van is vmi "porfogó" a lökös mögött, ami azért elég valószínû, akkor sem egybefüggõ az egésszel, ha lejön a lökös és hiányzik is. szal sztem nem kell egybeépíteni a most már meglévõ ívvel.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

greg benz
Mondjuk õ az egészet elég könnyen elintézte,ráragasztott egy mûanyag lapot,azt jóvan..nincs is szintben:P

greg benz
Ja nem:D nem töltötte ki.. én is összekevertem:DD:D:D

greg benz
Nembaj,így jobban hangzik a cím<#eplus2>
Egyébként sikerült megfognod a dolog lényegét<#buck>

greg benz
Hát,bizony õ is kitöltötte azokat a részeket<#fejvakaras>

Boccs, összekevertem az elsõ/hátsõ futómûvet<#whatever>
modellmaker
ez nem nesze neked tamiya, ez nesze neked gyártástechnológia. azért a fröccsöntésnek vannak bizonyos hátrányai. ez nem tamiya sajátosság.

greg benz
Ez a "legjobb" képem ami segíthet a dolog eldöntésében.. picit más szögbõl készült volna basszus<#falbav>Én nem tudom eldönteni errõl,hogy folytatódik-e ott.. valami van ott,az viszont tisztán látszik<#idiota>
pikcsör

greg benz
mondjuk isten igazából lehet folytatódnia kéne a doblemeznek is,mert itt,ha megnézed ott van a doblemez
Csak le van véve a lökhárító,így azt nem tudhatjuk,hogy abban is folytatódik-e..én arra tippelek,hogy igen,és ott kis rések szoktak lenni a doblemezben,így a levegõ továbbra is bejut! De próbálok még utánajárni

jaaaaaaaaaaaa...akkor megintcsak nem okoskodtam<#vigyor5><#vigyor5>
Ez a kép sokat segíthetne, csak sajnos rossz szögbõl készült<#hehe>
greg benz
õõ izé.. azt a részt ott az elejénél csak vízszintesen akarom kitölteni,tehát kerékdob vagy hasonló oda nem kerülne,a hûtést meg a lökhárító szélén látható nyíláson kapja ugye az autó,abban a vízszintes elem nem akadályozza

<#fejvakaras><#conf>
Már elõzõleg is csak azért próbáltam beléd kötni, mert szerintem a versenyautókon a kasztni csak a légellenálás+a látvány szempontjából kap szerepet (értsd: nem teherviselõ elem) Ezért tartottam elképzelhetõnek, hogy nem "folytonos" a doblemez...és ezért én hihetõnek tartom ezt a rést is...persze nem értek hozzá. Szerintem az elülsõ részen kell(ene) lennie üres résznek a féktárcsát hûteni, de a kerék mögöttiekkel nem tudok mit kezdeni...próbáld rá a gépre a kerekeket és nézd meg mennyire látszik, aztán döntsd el hogy tömíted, vagy sem...
greg benz
Hát sajnos elõfordul:) De én nem nagyon bosszankodok az ilyeneken,szeretek ilyeneket csinálni:)Viszonylag könnyû javítás,de marha sokat javít az összképen

greg benz
Egyébként gondolkozom még valamin.. méghozzá azon,hogy a bekarikázott részeken is lehet ki kéne tölteni azokat a lyukakat,mert nehezen hinném,hogy az igazin ezek a részek így vannak<#fejvakaras>
kép

De azért számomra a Tamiyátol szokatlan az ekkora a hanyagság...
Én is épp képeket kerestem<#wink> Nem szóltam<#vigyor5>
greg benz
Nem:)

kép
kép2

Szépen megoldottad<#eljen> (nem azért, hogy megint tõlem legyen "hangos" a topik<#eplus2>, de nem lehet, hogy az eredeti jármûvön is van ilyen "hézag"?)
greg benz
ÁP<#vigyor3>

Glpetyus
Hát sajnos le.
Rájöttem,hogy nem nekem való :)

modellmaker
igen vietnamban voltak elõször széleskörûen alkalmazva. de a szegecsek akkor sem koptak le fémig.

modellmaker
tamiya

Tamiya! Ez nem is lehet kérdés<#hehe>
melyiket érdemesebb Tamiya, Italeri ?

Ennyire leálltál a hajókkal?:D<#kuss>

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Én emlékeztem rosszul, bocsánat<#worship>
Tudom, makettet nem tekintünk referenciának, de azért azt mondanám, hogy valahogy így próbáld megcsinálni. A szegecsek lehetnek kicsit világosabbak, de a lényeg, hogy körülöttük sötétebb legyen.
Tehát itt van, nem lehet beszúrni, szóval így:
http://i102.photobucket.com/albums/m107/poopbear_2006/11.jpg

Glpetyus
azért mondom,csak emlékeznék,ha már összeraktam volna õket <#idiota><#banplz>

Akkor sorry<#crazya>
Aztán a következõ amit elkészítek:

Glpetyus
:DDD

vkivel összekeversz,ezek közûl csak a merkava NEM bontatlan :)
üres dobozokat nem tárolok :)

Ez igaz. Olaj zöld a járgány. Egyébként egy UH-1C típusú helikotter. :)
Asszem vietnamban volt "bejáratva". Ha nem ezüst színû lessz, akkor egy kicsit halványabb zöld. Még meglátom, addig is köszi a segítséget.

Jobban jársz a Dragonéval <#wink>
Glpetyus
nem <#gonosz1>

de itt megrendelheted:
http://shop.modell.hu/product_info.php?cPath=167_168_169&products_id=16964
nekem is innen van.

Azért egy-kettõ már készen van ezekbõl (Type 83, KV-1, stb. a Merkavát most építed) Egyedül a Gepard-nak nem fogsz tudni nekiállni, úgyhogy akár át is adhatod...

Csak figyeld a medált és hallgasd a hangom! Átadod a Gepárdot ÁTADOD A GEPÁRDOT!
A Sztálin orgonáján már korábban gondolkodtam...Lehet vennem kéne egyet<#nevetes2>

modellmaker
mert egy igazi gépen sem fémszinûek a szegecsek magukban. max ahol le van kopva, de fémig ma már ritka. bár nem tudni milyen jármûrõl van szó

modellmaker
M1, M2, Stryker, M-51 <#finom>

Super sherman nem eladó? :D

Miért ne?

Glpetyus
Nem gyakran,de azért volna mit csinálni :)

A kis fehér dobozban asszem 12-14 db 120mm-es figura is van még.
+ még máshol is van 2-3 doboz makett <#bdead>

modellmaker
de ne fesd be külön a szegecseket...

Te nem is szoktál gyakran vásárolgatni...vagy legalábbis nem hencegsz vele<#hehe>
Glpetyus
még én se vettem :)