Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

<#idiota>

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Most már csak azt kéne eldöntenem, hogy elég-e egy Chieftain, vagy kell kettõ...<#guluszem1><#conf>
<#hehe>
Én csak legelõször fedeztem fel a környéket, de akkor alaposan <#wink>
Szóval akkor nem is olyan drága. Szar nem lehet, azértcsak Tamiya, asszem megrendelem...bár meg kell mondjam, a tiéd profibbnak tûnik...
Kösz az infót!
Ahhoz képest, hogy voltam már korábban is a Játék-makettben, ma sikeresen eltévedtem (gyalog), kb 6-7 km simán megvolt a sétám, szóval jól megszenvedtem néhány festékért:D

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Glpetyus
Glpetyus
hehh,én vmi 3ezeré' vettem a wargamers üzletben,de meg kell hogy mondjam megérte,mert jó minõségü.

Jól látom, hogy ez egy kézi fúró? KATT
Nagyon régen szeretnék már ilyet, de kicsit drágállom. Lehet kapni olcsóbb alternatívát, és ha igen, akkor hol?
<#csodalk>

Glpetyus
hm,ezek egész jónak tünnek.
nekem pont egy olyanra lenne szükségem,mint az AD319-es.

modellmaker
makettinfon ti sem tudtok a fórumban hozzászólni?

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Hát a csepptartályost rendesen kell utántöltögetni. Persze cseppenként.:P
Én hónap elején vettem a Pap Laci féle Alder AD340-es pityut és teljesen meg vagyok vele elégedve. Ha teheted, inkább ezt vedd meg.
link

modellmaker
nem tudni még

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Akkor valószínûleg a tû marad, mert nagyon kevés pontra van szükség, ezért nincs értelme bonyolultabb dolgot kreálni...

off: átmentél? on.

modellmaker
bocs, a nagy tartályokba fér 7-9ccm festék, a kisebbekbe meg olyan 2-3-5ccm

modellmaker
Le van írva a chromax honlapján, hogy mit tud.

süllyesztett 5ccm-es tartály, 0.2mm-es dûzni. Ahogy az oldalon is írva van, ez a legkisebb, legapróbb munkákra jó. Ezzel nem tudsz majd autót fényezni pl. mondjuk egy közepes 72-es repülõt le lehet vele festeni, de nem lesz egy álom. De ez csak az én véleményem.

modellmaker
karcolásra megvan a megfelelõ eszköz. vmi e-boltban keress panel scriber-t. szegecselésre is van eszköz, de tudsz te is csinálni óra fogaskerekébõl. vagy kiszúrod tûvel, és a kitüremkedõ anyagot lecsiszolod, majd ami belement a lyukba megint kiszeded.

Panelt karcolni, illetve pontokat szúrni mivel lehet a legpontosabban?

Én ma rendeltem meg a ChroMax - Festékszóró `139`-et. Az csepptartályos. Az gáz? Nagyon kicsi a kapacitása? Mi a különbség?

Glpetyus
egy aerograph -vagy mi- nevü orosz csodával kezdtem,mint oly sokan,ahhoz is volt 3 különbözõ fej :)
megvan még mindig,szépen néz ki szegény :I

Glpetyus
áá,csak gallyra vágnám :D
a múltkor pl elfelejtettem festés után kimosni a kínait...,legközelebb úgy kellett szétütnöm az összekövült alkatrészeket.
egy felsõ-kategóriás cuccnak ez szerintem be is tette volna a kaput.

modellmaker
Azért nem kell túlmisztifikálni ezt a retuspisztoly dolgot. veszel egy chromax felsõ tartályos 0.3-as dûznis cuccot és örülsz, aztán meg megtanulod használni.

csepptartályos annyiból másabb, hogy asszem csak 7ccm-es a tartály, a felsõ tartályos meg ennek kb. a duplája.

van olyan pisztoly ahol más dûznit használsz kb mindenre, de az nem 10k. hanem az ötszöröse.

modellmaker
jó az infinity-t hagyjuk már...

Elhiszem, hogy a te már ki tudnád használni a drágább cuccok elõnyeit, de az én szintemen még nincs sok szükség rá:)

Ez még referenciának sem lesz utolsó, fõleg ilyen szûk források között:)

Glpetyus
nem rossz,a játék oldalán elég jó képek vannak :)

Glpetyus
<#hawaii>

mazochisták elõnyben <#idiota>

de viccen kívûl: jó kis pisztoly,csak takarítani kell,annyi a trükkje.
A profik szeretik ráfogni az olcsóbb darabokra,hogy köpköd,stb.
Hát nekem a 3 év alatt semmi ilyen gondom nem volt.
Ha vigyáz rá az ember,teszi a dolgát rendesen.

De nyilván nem egy ilyen kategóriás cucc.

DJ Skyline
vass és Petyus, nézzetek be a Rise of Flight topikba, hátha érdekel titeket. :)

Ha neked megfelel, akkor másnak is jó kell legyen <#hawaii>

Glpetyus
ez van nekem is.
nem rossz,de csodát nem szabad várni.

Nekem (ha meglesz a kompresszor), akkor valószínûleg a 130-as fog kelleni. Ne kérdezd miért, már korábban olvastam róla, hogy jó, nagyjából ezt az érvet tudom felhozni:D
Egyébként még túlbonyolítottnak tartom ezt a preshading-et, amire céloztál, weathering stick-el simán meg lehet csinálni utólag is..:)

Glpetyus
de arányban van a feltett kérdéssel :)

greg benz
de a hülye kérdések is<#eplus2>

Adam II
Ez a facepalm itt az Sg-n nagyon szánalmas bocs<#szomoru1>

greg benz
fészpelm<#hehe>

Glpetyus
Te...inkább olvasd el ezt.
link
(és még van egy pár része a cikknek,azokat is)

"Amúgy meg festeni kéne, nem tudom mire gondolsz pontosan amikor azt kérdezed mire kell."

Adam II
De ha arra gondolsz akkor olyan kell amivel le tudom festeni a géptörzset de azért finom munkára is jó. gondolok itt árnyékolásra meg olyan álcázó festésre ahol nem éles az átmenet a színek között.

greg benz
Nah akkor rakok is két képet.. kb. így fog festeni a dob,ahogy a képen látni..persze az új toldás is egybe lesz szépen dolgozva,ez csak ilyen pillanatkép:) Meg beraktam a kis darabot amit említettem,és azt szerintem a pirossal megrajzolt kis résszel fogom még toldani,így nagyjából már nem is lesz lyuk<#fejvakaras>

Adam II
Csepptartályost azért nem értem mert egy csepp festék nem sokra elég.

Amúgy meg festeni kéne, nem tudom mire gondolsz pontosan amikor azt kérdezed mire kell.

greg benz
Köszi<#worship>

DJ Skyline
greg benz
Üdv:)Mondjatok már egy képfeltöltõ oldalt ahonnan be lehet rakni rendesen ide SG-re képeket,mert a kepfeltolto.hu megadta magát,és azon kívül nem tudok ilyen oldalról<#idiota>

gordon 24
Olyan hogy makett állat..hát olyat nem tudok..

De!!

Vasutakhoz terepasztalokhoz stb.. Azokhoz vannak ilyen kiegészitõk.. Növények fák állatok stb..

Nem tudom pesti vagy-e de ha igen nézz be a Lurdy házba. Ott vannak ilyenek ( alsó szinten a könyves bolttal szemben)

Downhill!!

greg benz
jaja,az alsó tartályos ahogy hallottam macerás tud lenni,mikor fogy a festék,és nem tudja rendesen felszívni,aztán akkor köpköd szanaszét

Glpetyus
Szia -sztok

"de nem tudom mi a különbség a csepptartályosak meg a tartályosak között"

pedig benne van a nevében.

ajánlok ha megmondod,mire kell,hogy 0.2-es vagy 0.3-as dûzniméretben gondolkodsz,stb.. :)

Amúgy én a felsõ tartályosakat szeretem,és azt is ajánlom.

Üdv emberek!

Egy kérdésem lenne hozzátok.

Lehet kapni Magyarországon valamelyik makett üzletben különbözõ állatokat?
Legfõképpen lovak és tehenek érdekelnének.
Egy mezõ részlet diorámát szeretnék csinálni, amin egy amerikai és egy német alakulat harcolna, és körülöttük néhány elhullott állat is lenne.

Elõre is köszi az infót.

Peg: Fáradt vagyok, pihenni akarok. Al: Szállj be, elviszlek a Hullaházba!

greg benz
Hát jah,ez nekem is feltûnt:) Egyébként ma eszembe jutott,hogy ott annál a háromszög résznél (ahol a nyílás is van a lökhárító oldalán) van egy darab ami befedi a lyuk egy részét is majd:) De nem egészen,úgyhogy azon is kell majd változtatni. Egyébként már nekifogtam a doblemez folytatásának,sztem kb +1 hét meló lesz miatta,de megéri:D

Adam II
Segítsetek légyszi.
Szeretnék egy komolyabb festékszórót venni ami kb 10-11000 forintba kerül. A Chromaxokat nézegetem de nem tudom mi a különbség a csepptartályosak meg a tartályosak között, miért lezárható néhány tartálya másoké meg nem meg ilyenek. Tudnátok nekem ajánlani egyet?

nem tudom ki szokott gyakran neten shoppingolni, de a vaterán vki árúl, új, felbontatlan Tamiya festékeket....bár a választék nem olyan nagy...jut eszembe én Revell és Humbrol festéket használok, és különösebb bajom nem volt vele, de a vizes hígitásuakat jobban bírnám, Tamiyán kívül van még ilyen ?