Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gordon 24
Hali!!

Autos potról még nem tudok, de majd körbe nézek..

A kamion.. Actros van igen elég jó minõségû is. Italeri makettbõl több fajta is van.
Az elkészitése.. Összerakni majdhogynem könnyebb mint egy hasonló méret arányú autot, mert nagyok az alkatrészek.
Ami viszont nagyon nehézzé teszi, az az hogy festeni kell és a nagy felületek miatt elég nehéz szépen megcsinálni. A Karosszériát fujni kell mindenképpen, mert különben kegyetlen ronda lesz..
Ami még nehézség, hogy a müanyag elemeket az italeri szinezi. Tehát ha pl veszel egy piros kamiont (ami alapból piros) azt nagyon nehéz pl fehérre megfujni mert még az alapozó alol is átüt néha a müanyag szine.

Ha viszont ezeken a dolgokon átlendülsz és el tudod késziteni hihetetlen szép maketett tudsz megcsinálni.. Pl nézd meg a Scaniamat (galiriámban bent van!)

A trailert megsasolom hátha van..

üdv.

Downhill!!

Garva03
Hi mindenki, Tudnátok Nekem segíteni egy kicsit: 1:24-es kamion makettet keresek, lehetõleg Mercedes Actrost és ha létezik autó szállító pótkocsit hozzá, merre lehet ilyet venni jó áron?? (mert ahogy nézegettem, a kamion maga vagy 9-10, és hozzá egy sima pót is 9000) jah és egy kezdõnek mennyire nehéz összeraknia?

Beszerzés alatt: Az összes 1:18-as AMG Merci.

Glpetyus
<#eljen>

kemszi2
csak álmodozok.de rajta leszek,hogy minél több megvalósuljon.dehát azért nem csak deltát építek:)viszont szeretnék idén még legalább egyet vagy kettõt venni
<#wow1>Ejha, az szép gyûjtemény lesz, már megvan a többi is, vagy még folyamatban van a beszerzés?

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

kemszi2
ez is martinisnek készül,de sajnos a matrica közbe szólt...
kemszi2
elvileg gyöngyház fehér:D
jaja még sokat akarok :D szeretnék egy martiniset,egy repsolost, essost:)aztán jó lenne egy két régebbi is mondjuk egy 89-es fina-s,meg martinis,meg 1 ténylegesen széria is kéne
<#hawaii>Szép munka, nagyon tetszik a fehér fényezés is, pedig nem a legfelhasználóbarátabb szín az tény:D
Készül még belõle más változat is?:)

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

kemszi2
köszi.A delta imádattal én is így vagyok
na akkor rakok még róla.csak nem akartam mindet belinkelni

Glpetyus
szép,már amennyit látni belõle :)
Imádom a Delta-kat <#szeret>

Glpetyus
Jaa,már azthittem szivattok,hogy kb 4x kérdezitek meg ugyanazt <#idiota><#banplz>

Nem, nem viccelni akartam, csak átsiklottam a korábbi levegõtartályos válasz felett. :)
Azt meg, hogy az olcsóbbaknak nincs légtartálya, csak megállapítottam. Nem számomra olcsó, csak a többihez képest. Nekem a 40k-ba kerülõ is nagyon drága.

No offense.

kemszi2
ezt is befejeztem végre:)

modellmaker
nem dehogy, nem azért kérdeztem. :) Amúgy ha nem nagyítok rá nem lásztik. :D

azért kérdeztem, mert ha lenne pisztolyod akkor egy kis sárgával, narancssárgával, átlátszóakkal persze, meg lehetne ködölni. vagy egy kis kékkel is akár. ezen a recés felületen ecsettel meg olyan eredményt elérni elég necces

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Glpetyus

mitõl ne müködne? :D
nem fúj ki sehol,a bilincsek az életbe nem engednek el.

Köszi!!!
Szóval semmi más nem kell rá, csak ezt rácsatlakoztatod a barkács kompresszorra és teljesen jól mûködik??

Igen, tudom látszik, fõleg ilyen nagyításban:)

modellmaker
még mindig csak ecsetel festesz ugye?

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Glpetyus
fasza lett :)

Glpetyus
kivánságod parancs:
http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/2009013012205112.JPG

(mentsd le,jobban jársz)
remélem így érthetõ...az egész ráadásúl sokkal egyszerübb is lehet,ha nincs szükséged ~4 méter kábelre.Én azért raktam össze kettõbõl.
Különben csak a sárga kell + kicsi "aba" bilincs.

Glpetyus
ez ugye valami vicc?
mert nem vicces.

modellmaker
#54902 -.-'

És az mit jelent, hogy a kompresszor légtartállyal rendelkezik, vagy nem? Láttam hogy az olcsóbbak(40k) nem.

greg benz
Aztán nehogy háztûz legyen a vége:PPP

Köszi mindkettõtöknek!

Charlie, az sárgát kipróbáltam, de nem tetszik az eredmény, a gyufás módszert pedig most fogom valami kísérleti darabon, hátha bejön dolog:)

Jó lesz, nagggyon jó lesz!<#eljen>
Véleményem szerint:
1, Fess le egy öntõkeretdarabot az adott fémes festékkel. Sõt, talán jobb, ha az öntõkeret jezést (Pl.: Academy B) fested le, mert azon dombornyomott a szöveg. Aztán arra menj rá az átlátszó sárgával. Meglátod, hogy jó-e, vagy sem.
2, Van egy jó módszerem erre, csak az "kicsit" kockázatos. Lényeg: meggyújtasz egy szál gyufát, aztán 1-2 X óvatosan (a láng ugyan felfelé "mutat", de az égõ szál alján is van láng) áthúzod az alkatrész felett. A hõtõl kellõen "besárgul" a felület. Csak vigyázz, mert könnyen túlpiríthatod -> a fentebb írt próbadarabon veszélytelenül kipróbálhatod.
greg benz
bár a repülõkhöz nem igazán értek,de szerintem k*a komoly<#eljen><#wow2>

Ehhh, elég ronda a képen, azért szabad szemmel nem néznek ilyen hülyén a foltok:(

Szerintetek milyen?
Lehetne még sárgább is, ha esetleg felviszek rá átlátszó sárga festéket, akkor az nem veszi el a fém hatását??

Jah és köszi elõre is:D

m1garand
a tartályban lecsapódik a pára ami nagyon fontos

makett.tk

képet és leírást!!!<#nezze><#felkialtas>:)

Glpetyus
persze,hogy van tartálya :)
18/24 literesek
mennyire hangos?: NAGYON
de én pl. a Br52-est -ami ugye "nem kicsi"- lealapoztam,anélkül hogy egyszer is bekapcsolt volna...
panelba,társasházba természetesen NEM ajánlom a használatát,a szomszédokra való tekintettel.

modellmaker
Azért kell rá tartály, hogy legyen mibõl dolgoznod. A tartályba besûríti a levegõt, aztán te azt használod 2-3bar nyomással. Ha nincs tartály, csak folyamatosan termeli a levegõt, akkor nem feltétlenül tudsz ilyen nagy nyomáson dolgozni, ami azért jól jön.

Bocs a dupla postért. :(

Érdekelne a dolog, dobhatod a képet. :D
Ezt az einhellt hol vetted, és mennyire hangos?

Az miért lényeges hogy van e rajta tartály vagy sem?

Érdekelne a dolog, dobhatod a képet. :D
Ezt az einhellt hol vetted, és mennyire hangos?

Glpetyus
*persze fáj még másra is,de ez a legújabb :D

Glpetyus
Cluv = Club

Glpetyus
dehogy :)
nekem egy AFV Cluv "Shot Kal"-ra fáj most a fogam <#bdead>

Ja...szánalmas vagyok, mi?<#eplus2>
Glpetyus
jaja nekem olyan van (einhell,kb 16-18 ezerért bárhol kapni),de volt már hütõmotorból készült,meg ilyen kis tartálynélküli "szarom" is.
idáig a "barkács" kompresszor jött be a legjobban.

ha van rá igény,szivesen dobok majd képet,hogy a csatlakozást hogy csináltam meg -pofonegyszerü.

Glpetyus
most ebbe estél bele ? :)

modellmaker
Nekem egy Airline kompresszor van, de ez is hûtõgép motoros. :)
Olyat érdemes venni, amit ki tudsz használni. Meg amit meg tudsz fizetni, és nem azt mondod rá, hogy ennyiért már házat veszek.
Általában ezekhez a kis kompikhoz olyan csatlakozó van, mint ami a pisztolyon is. Ennél van még egy mérettel nagyobb, elképzelhetõ, hogy olyan van rajta.
Általában a levegõ csövet nem adják semmihez sem, külön kell megvenni.
Hát nem tom. Ha veszel egyet, úgyis kapsz hozzá típus specifikus használati utasítást. Abban le lesz írva minden, hogy mire kell figyelni.

Ezekbõl a boltokból elég drágán lehet kompresszorhoz jutni. =/ Nézz szét makettinfon a kompresszor topicban, hátha van vki akinek van eladó, vagy készít házilag. Azok sem rosszabbak a gyáriaknál.

Lehet kapni praktikerben, meg hasonló barkács boltokban is kompresszort. 24L-es tartály sok bar nyomás.. :) Mondjuk lehet hangosabbak, mint ezek a kicsik. petyusnak tán ilyen van. (??) és 20-30 ezerért már lehet kapni. Egy dologra kell odafigyelni ezeknél, hogy nem jó a csatlakozó. kell egy átalakító, ami lecsökkenti a csõ méretét, hogy csatlakoztatni tudd a pisztolyhoz.

Most, hogy a szórópisztolyt már megrendeltem(végül egy ChroMax 130-ast rendeltem), venni fogok egy kompresszort is hozzá. Viszont ezen a téren semmilyen infoval nem rendelkezem. Ti milyet ajánlotok?

Nézegettem ITT meg ITT.

Ti milyet használtok? Melyiket érdemes venni? Szabványos e a kompresszort és a pisztolyt összekötõ levegõkábel, vagy típusonként eltérõ? Jár a kompresszorhoz/psitolyhoz vagy külön kell rendelni? Van e valami fontos tudnivaló, amit érdemes tudnom kopresszorok terén?

Íme:
iráni

brit

és ezeken kívül: öböl háborús angol, kuvaiti, ománi és zsákmányolt iraki(állítólagosan "zimmerit" bevonattal)
Ez kegyetlen, annyira él az egész, néhány képrõl nem is lehet megállapítani, hogy csak makett:) Egyébként ez milyen méretarány?

Glpetyus
vóótmá' :)

Punker

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Glpetyus
<#fejvakaras>