69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Desiderata #57815
    nyitottam ez új topikot mert gyűjtök minden makett és modell kiadványt, ha gondoljátok látogassátok és linkeljetek ti is, bannerba is kikerülhetne, de látom épp nincs házigazda
  • greg benz
    Köszi:)
  • McFrost
    Nem semmi feladat, kiváló megoldásokkal, jó lesz ez tutira!
  • greg benz
    Köszi:)
    Nem fogom órákig égetni, de ha esetleg cserélni kell majd az elemet, az is könnyen kivitelezhető lesz, mivel az alvázat két mozdulattal ki lehet kapni a helyéről
  • vass17
    Nagyon komoly, szépen el van rejtve a technikai háttér is:)

Viszont ha sokat világítasz elég sok gombelemre lesz szükséged:D
  • greg benz
    Jah és a működtetése gombelemről fog történni, a képeken a teszt alatt is arról ment. A gombelem(ek) az autó orrában és a csomagtartóban lesznek elrejtve, az alvázon pedig lesz 2 kapcsoló, ennek segítségével lehet majd külön felkapcsolni a hagyományos fényszórókat (első-hátsó), és az első szúrófényeket. A hátsó fények kapcsolója már be van szerelve,itt van róla egy kép (erre az elemre majd még kerül egy takarólemez, szóval szinte láthatatlan lesz a kapcsoló)

• greg benz
    ...na akkor újra!

Vezetéknek nagyon vékony rézhuzalt használtam, ezen a képen jól látható, hogy néz ki a dolog

Itt pedig az, hogy hogyan rögzítettem a búrák hátuljára az smd ledeket

A vezetékeknek a motorháztetőn csináltam egy nyílást, meg farigcsálni is kellett kicsit a lámpasor alatti részen, hogy elférjen minden, rendesen rá lehessen tenni:)
    Nem szép az biztos, de ebből semmit nem lehet majd látni természetesen.

• greg benz
    Köszi, szerintem is ütős lesz majd:)
    Vezetéknek nagyon vékony rézhuzalt használtam, ezen a képen jól látható, hogy néz ki a dolog

Itt pedig az, hogy hogyan rögzítettem a búrák hátuljára az smd ledeket

A vezetékeknek a motorháztetőn csináltam egy nyílást, meg farigcsálni is kellett kicsit a lámpasor alatti részen, hogy elférjen minden, rendesen rá lehessen tenni:)
    Nem szép az biztos, de ebből semmit nem lehet majd látni természetesen.

• vass17
    Szép munka, a koszolás is mutatós!

#57806: Ez nagyon durva, eszméletlen jól lesz a kész maketten. Gondolom ledeket használtál, a vezetékeket és a áramellátást hogy oldod meg?
  • greg benz
    Kép

• greg benz
    Jól néz ki:) Tetszik a koszolás. Gondolom a kerekeket is fogod koszolni,akkor még jobbat fog mutatni

Én is dolgozgattam a bubun, első világítás készre szerelve, már csak a kapcsolót kell majd beiktatni. Hátra van még a két szúrófény a lökösben, az max fél órás meló, csak most nincs már hozzá erőm

• McFrost
    Épülget:
  • McFrost
    Nemfeltétlen.
  • vass17
    Sok szerencsét hozzá. Gondolom a Panzerhez már ezt fogod használni?
  • McFrost
    Teljesen kész:
  • McFrost
    Panzer IV:
  • gordon 24
    Nekem is:DDD
  • McFrost
    Nekem az alsó tetszik.
  • anriracing
    Sziasztok,segítséget kérnék!!!Már egy ideje makettezek,de eddíg csak japán autókkal foglalkoztam,most viszont egy BMW E34 M5 1:24 keresek és sajnos egyenlőre nemtalálok sehol,ha valaki tud segíteni a beszerzésben annak igazán örülnék!!!!
  • gordon 24
    Bízz bizz:D És van hozzá egy mad-crocos matrica szett:

Azon agyaltam, hogy a fele Abu dhabi tehát:

A másik fele:

De az is lehet, hogy a Focus Abu Dhabi lesz, és a mad crocot ráteszem az itthon régi focusra:D

Vagy nem tudom minden esetre megrendeltem a matricát meg a kocsit is.. Remélem jön majd:D
  • kemszi2
    a similr-es fókát?autómakettről?:)
  • gordon 24
    Srácok!

Megrendeltem a Focus-t:D És kértem hozzá a Mad Croc-os matrica szetett is:D Azon agyaltam, de ez nem 100% hogy a fele ilyen másik fele olyan lesz:D De az is lehet csak mad crocos.:D

Majd még kitalálom..

Viszont ha tudtok kérnék Focus belsőket.. (full fehér mindene nem lesz kis meló:D)

Szóval ha van 2008 tól asszem ezzel mentek taln már 07 be is..

szóval 2007-2008-2009 es focus belső kérem!

Köszike...
  • csoola
    eddigi tapasztalataim a hasegawa 1/48as phantomrol:
    az öntökeretekröl a törzs két felét, a szárnyakat szedtem le, plusz a kabinbelsöt amit már összeraktam, a többit csak csiszolgattam, de az sokszor nagyon ráfért, elég rossz helyeken volt megfolyva a müanyag és sorja is akadt rajta... ebben a tekintetben kicsit alulmaradt az elvárásaimmal, viszont az illesztések majdnem tamiya minöségüek, és ha szépen átnézi az ember a dolgokat, akkor nem olyan nehéz eltávolitani a nem kivánatos dolgokat, utána pedig szépen passzol minden
    remélem minnél hamarabb le tudom kenni a belsejét mert már nagyon szeretném egyben látni :) egyre jobban tetszik ez a gép
  • Desiderata #57792
    Micro Airbrushing, festéses oktatófilm
  • McFrost
    Nincs még pisztolyom, ötletem se, hogy milyet, de pénzem sincs. El kellene adnom egy-két késem, hogy legyen pénzem.
    Ám csak 1 pisztolyt szeretnék, ami mindenre jó.
  • vass17
    Szerintem a mérete pont jó, legfeljebb rátölt egy kicsit utólag:) egyébként vannak tartály nélküli kompresszorok is, amivel lehet dolgozni, szóval ez nem lehet probléma.
    A képen egyébként nagyobbnak tűnik, olyan 15-20 litert kinéztem volna belőle.

A festékszóró megvan már hozzá, ha igen, milyen?
  • vass17
    Köszi, hát igen. Az elején azt hittem, hogy a kábelezés lesz a legnagyobb kihívás, pedig az gyerekjáték a felső szárnyhoz képest:D

És még ez is ott áll a szekrény tetején bontatlanul:
  • McFrost
    Motorból kijön a levegő a kék csövön. A tartály egy 6 kg-os poroltó, melyen van egy autószelep, ott megy be a levegő. A palacknak 15 bar az üzemi nyomása, ha oltónak használod. Ahol kijön a por a gumicsövön, oda esztergáltattam egy közdarabot, ezen van egy mérő óra és a nyomáskapcsoló, tetején egy bizti szelep, másik oldalt egy vízleválasztós, manuális nyomásszabályozó...
    A motor ruszki gyártmány, adatai szerint 16 bar-t bír. Én 2 és 6 bar között kívánom használni, 6-ra olyan 2-3 perc alatt nyomja fel erőlködés nélkül. Saccolás szerint 8 L levegő fér bele minimum. Ez remélem elég egy Tigris lefújásához.
  • McFrost
    Szerintem nem sok, szép, kulturált munka!

Anno én is építettem számtalan dupla fedeles gépet és a felső szárny felhelyezése mindig pokol volt.
  • vass17
    Köszi
  • Wolfsnack
    köszi! szeretnék hasonlót csinálni, majd lehet nyitok neki topikot :)
  • geo91
    szép munka
  • vass17
    Azt hittem, hogy az a jobb oldali szerkezet.
  • vass17
    Lehet, hogy kicsit sok a koszolás, de sztem egy 1. vh-s gépnél ez még belefér
  • vass17
    Nálam is elkészült valami:)

Már elég régóta megvolt a készlet, de mivel ritkán makettezem, elég sokáig tartott. Egyébként a gép nem volt túlságosan nehéz, egészen a felső szárny felrakásáig, ami szinte képtelenség volt, mivel a támasztók lehetetlen szögben állnak és ragasztás közben nem tudtam őket semmihez rögzíteni.... Mondanom sem kell, hogy kb 5-szöri nekifutásra sikerült, miután már majdnem feladtam.
    (a képek nem túl jók, amit lehetett kihoztam a fényviszonyokból:)

• McFrost
    Az a jobb :)
  • McFrost
    Nyomás kapcsoló.
  • pinnacle
    Levegő előkészítő egység.
  • vass17
    Le a kalappal, jól megcsináltad:) Tudom hülye kérdés, de bal oldalt milyen műszer van rajta?

Egyébként a 24literes Einhel kompresszort tudom ajánlani bárkinek, aki nem tud ilyet készíteni:) a hangja kicsit brutális, de miután fel van töltve a tartály, már nincs vele gond.
  • pinnacle
    terepasztalon szoktam úgynevezett wargames-eket is játszani. Miniatűr modellekkel csatákat "szimulálnak".

Talán erre keress rá, hátha egyezik azzal amit te keresel.