Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Glpetyus
:D

Köszi! Köszi szépen! Virágokat kérem az öltözõben helyezzék el!
<#idiota>
Az a baj, hogy itt is vannak finom részletek...lehet megpróbálom hátulról csipesszel beügyeskedni a periszkópokat<#fejvakaras>
Glpetyus

Amúgy én már számtalanszor elkövettem ezt a hibát :D

modellmaker
Ez tényleg szopó. :D Nem tudod csak azt a kis kiemelkedést kivágni, amiben a periszkópok vannak?

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Na várj kicsit
modellmaker
Vágd meg ott, ahol késõbb el tudod tüntetni. Nagy sima felületek, ne ott ahol gyárilag volt a két fél darab határa.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Én meg nem emlékeztem, miért is adtam fel a Stryker-t...most elõvettem <#falbav>Anno nagyon okosan összeragasztottam az alsó-felsõ részt. Azért elõbb végigböngésztem az összeállításit, hogy nem baszok-e ki magammal, de láttam, hogy nyugodtan megcsinálhatom...persze a 7 db periszkópon átsiklott a szemem...megpróbáltam szétbontani, de amikor kéne, akkor nem neged a ragasztó...a felületek miatt megvágni szinte esélyem sincs a törzset. <#fejvakaras><#conf>
Go, Petyus, go!<#eplus2>
Glpetyus
<#bdead>

greg benz
Jah tudom,mindenki nagybevásárlást szokott tartani<#hehe>

modellmaker
Jaja! Nekem olyan érzésem van mindig utána, hogy muszáj jobbnak lennem, itt nyerni kell. :D

Megyünk mi is, klubostól mindenestõl. :D Kisbuszt kell bérelni. :D

Jah, meg költõpénzt hozzál, sokat, mert olyan nincs, hogy ittt ne akarnád megvenni a fél börzét. :D

greg benz
Az év legnagyobb versenye,ha már többszáz km-t utazok,akkor legyen is miért:))
Akkor sem leszek egyébként csalódott,ha bármiféle díj nélkül térek haza,mert nekem már az is sokat jelent,ha sikerül kivinnem a munkámat a versenyre,és megnézhetem mások munkáit,beszélhetek pár taggal

modellmaker
:) Móvár elsõ versenynek elég kemény dió azért. :) De nagyon inspiráló! <#eljen>

greg benz
Hát az elsõ tervekben szervízpark dio volt a fejemben,csak aztán hamar megsemmisült az ötlet.. Mert például elképzelésem nincs hogyan tudnám megcsinálni élethûre a sátrat ami az autók felett van,meg kellene hozzá a tamiya rally mechanics szettje,ami azon felül,hogy alig beszerezhetõ,kurva drága,nincs már rá keretem:(((
Meg a dioráma nemhogy el lett kezdve,hanem nagyjából készen van,kb 99%-os.. és jól is sikerült,mindenkinek nagyon bejött<#idiota>
A másik dolog meg az,hogy április 18.-ára (vagy 19) el kell készülnöm mind a dio-val mind az autóval,mert szeretnék vele indulni Mosonmogyoróváron,ez lenne az elsõ versenyem.És nem vagyok benne biztos,hogy ha nekiállnék még egy új dio-t is építeni,sikerülne idõre befejezni,így is fogom a fejem,hogy egyáltalán az autóval készen leszek-e addigra..

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Jajajajajjaja :)
Csak hangosan gondolkodtam. :P

DJ Skyline
mint ahogy a lengéscsillapítókból sem, ha olyan jellegû diorámát csinálnál, mint ami a #55047-en van, akkor frankó lenne nagyon. én a helyedben ilyesmin gondolkoznék inkább, de láttam már elkezdted a diorámát. bár ettõl függetlenül még bele lehet kezdeni egy ilyen szervizelõs csendéletbe, aztán a murvás dioráma alap meg jól jöhet még egy másik murvás témában. vagy a murvás talajon egy defektes jelenet, egyik kerék nincsen fent, aztán legalább az egyik fék / lengéscsillapító kombó látszik valamennyire. :D ahogy jónak látod, ettõl függetlenül szép munka <#eljen>

modellmaker
Igen, ezért kérdeztem. :)

Meglehet. Igazából a képrõl nem derül ki. Nincs rajtszám az autón, se a hivatalos vb verseny megnevezése. Ez sztem, még vagy a verseny elõtt vagy egy privát teszten készült fénykép, de ez tényleg nem fog kiderülni, hacsak nem a kép linkjén keresgélünk. A féktárcsák méretét az adott szakasz határozza meg, de a lényeg, hogy egy tengelyen csak azonos tárcsa lehet. Ettõl függetlenül különbözhet elõl és hátul. Általában azonosat használnak és inkább a fékerõeloszlással és a féknyomással játszanak. Ha különböznek, akkor természetesen a nagyobb tárcsát használják elõl, mert ott a legnehezebb az autó és fékezéskor a súlypontja is elõre tolódik, de ezek már csak beállítási finomhangolások.

greg benz
<#hehe>

nah de végül közös megegyezéssel arra jutottunk,hogy elõre kerülnek a ritkábban barázdáltak,hátulra a sûrûbbek:) Hogy miért azt nem tudjuk,csak úgy:D Ahogy az sem derült ki,hogy miért így van a maratás.. de nagyjából teljesen mindegy,mert ha rákerülnek a kerekek,akkor abszolút nem lehet majd a fékekbõl semmit látni<#idiota>

Szerintem ez se zavaró, ha külön oldalra kerülnek, akkor úgyse láthatod õket egyszerre:D

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

greg benz
nah most meg írta,hogy nem 02-es van neki,hanem 03-mas:D ááá végem van:D

Nem maradt meg a korábbi készletekbõl nagyobb tárcsád?

greg benz
Nem tudom,én már teljesen meg vagyok zavarodva:(
Info-n beszélek most egy sráccal errõl a témáról,és most pl írta,hogy neki is a 2002-es 206-os van meg,de neki 4 nagy tárcsa van hozzá,és 2 kicsi..nekem meg 4 kicsi

Nem lehet, hogy a Tamiya b-szta el? Utcai autóknál van különség a méretük között elõl-hátul, nem tudom, hogy van ez a rallyváltozatnál, de gyanítom, hogy a maratást ilyen szándékkal csinálták.

Az is igaz<#eplus2>
greg benz
Mind1,ez örök titok marad<#hehe>

modellmaker
jah aham, valszeg. akkor nincs több tippem :D

greg benz
pontosabban a kerékjárat mögött,mert a kerék le van véve:P

greg benz
Szerintem igen,mert ott vannak a sárhányók a kerekek mögött:)

modellmaker
Volt már rá nem egy példa, hogy elbaszták a tervezõk. :D

#55047: hát nem tom. amirõl a kép van, az murvás futam volt?

greg benz
Köszi:)

Fura...de csak tudják a tervezõk, hogy mi a jó...jól néz ki, ez a lényeg!<#eljen>
greg benz
<#vigyor3>

Glpetyus
<#wow1>

greg benz
Nem hinném,itt is tök egyformák a fékek,ha megnézed (a 206-osnál még a méretük is azonos)

Egyébként még külön vicc az egészben,hogy menet közben vettem észre ezt a furcsaságot,és pont úgy jött ki,hogy nem az elsõ-hátsó fékek térnek el,hanem az egyik oldalon az egyik fajta lesz,a másikon a másik:D
Mondjuk mindegy,mert a felnik mögül egyáltalán nem fog látszódni,de azért zavar:/

modellmaker
lehet, hogy elölre nem csak nagyobb átmérõjû, hanem más mintájú féket tesznek. Amúgy passz. Majd oszd meg velünk is ha kiderül. :D

greg benz
Üdv!

Haladtam ma is egy kicsit,összeálltak a fékek:)
Viszont van egy kis furcsaság,gondolom rögtön fogjátok a képen látni..valamiért a maratások között ebben a kisebb méretben összesen 4db tárcsa maratás volt,de ebbõl 2 a sûrûbben bevágott fajta,2 pedig a ritkábban bevágott tárcsa.. úgyhogy csak ilyen felemás módon lehet a maratást használni,nem tudok rájönni miért így csinálták<#fejvakaras><#nemtudom> Mert ugyebár igazából ilyen nincsen,hogy két féle fék van az autón<#idiota>

rico1
Sziasztok! Eladó egy 1/24 Revell Porsche 962C! Cserélném is! Az ár megegyezés szerint! Érdeklõdni lehet:
MSN: [email protected]
E-mail. [email protected]

Nemigazán. A függõleges vezérsík alá a hollandok és a norvégok nagyobb fékernyõgondolát szereltek, ez az amcsi gépeken hiányzik (bár láttam már amerikai gépet is ilyennel).
Ezen a linken elég sok hasznos infót találhatsz: KATT (bár leginkább a festést részletezi szerzõ) A lap alján rengeteg jobbnál-jobb linket felsorol, érdemes megnézegetni õket.
Ha mégsem sikerül elég használható képet szerezned, akkor ajánlom ezt:KATT Csak a megfelelõ szûréseket kell megadnod, és nézelõdhetsz.
Molnibalage
Akkor F-16A marad asszem. Van különbség az euórpai és jenki gépek között külsõre?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ahha! Lehet, nekem is ki kéne próbálnom.
MLU-t könnyen/gyorsan/egyszerûen nem tudsz faragni belõle, de ADF-t igen. Nekem megvan a Kinetic MLU-s Falconja és jónéhány különbség van, közte sok olyan (szélesebb HUD, képernyõs mûszerfal, új keréktárcsák, másfajta madárszeletelõ, érzékelõdudorok, stb.) amit elég macerás/lehetetlen házilag megváltoztatni.
Glpetyus
Hát én lefújtam lakkal...
de amúgy csak nedvesség hatására jön le.

Ebben nem tudlak kisegíteni, de ha érdekel, nézd meg ezt, sokáig töltõdik az oldal, de nagyon sok ebook van fent, ha jól látom van 3 F-16-osról szóló könyv is.

Molnibalage
Jól látom, hogy az F-16A megnevezés ellenére lehet belõle MLU-t is csinálni kis melóval? Mert van hozzá adva AMRAAM is...

A gond az, hogy nem vagyok tisztában azzal, hogy a madárszeletõ IFF antennán kívül milyen más külsõ eltérés van a sima F-16A és MLU között.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Nem rossz makett, nincsenek nagy hibái. Egy-két helyen az illeszekedéssel gondjaid lesznek (különösen a szívócsatornánál és annak illesztésével a törzshöz), de ezt leszámítva nem gyûlhet meg vele a bajod.