69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • raptor22

• McFrost
    Festék boltban kapható papír ragasztó szalag például. Felragasztod telibe és csak levágod a felesleget.
  • raptor22

Haladtam most 7végén a helivel, egész sokat bár még messze a vége. Csak a festéstől tartok igazán h sok a nyílt felület és ha nem jól maszkolom le akkor fújásnál bemegy a belső térbe. Na akkor lesz harakiri:) Mit javasoltok, hogy oldjam meg ezt a maszkolós történetet?
  • McFrost
    Tetszik nagyon, de szerencse, hogy az autók annyira nem vonzanak:D
  • greg benz
  • Toby0501
    Mennyibe fáj egy ilyen, mire megérkezik hozzád?
    Megvan, tárgytalan.
  • greg benz
    Vettem, nem veszem:D Luckymodel-ről van. Akit érdekel itt van dobozbontás róla
  • McFrost
    Széép, hol veszed?
  • greg benz
    Új szerzemény

McFrost: Szépen alakul a gépezet!
  • dante3
  • McFrost
    Elhullott Shermanek vérében úszva:

• csoola
    nekem nagyon tetszik!

én is pont ezen szoktam elgondolkodni, hogy mindig törekednék a fene nagy szabályosságra, de igazábol, föleg akkor, a háborus helyzetben kb leszarhatták, hogy hogyan sikerül a festés, a lényeg az volt, hogy legyen egy álcázás és kész...

na mindegy, szerintem szép, nekem is van egy "nagy" Pz IV, csak nem tudom, hol :S
  • raptor22
    Én is egy Black Hawk-ot készítek, Italleri MH-60K 1:48 ban "csak" :) Kezdek a finisbe érkezni, de sok munka van még hátra. A belső térrel én is sokat szenvedtem. Egyáltalán nem felet meg a valóságnak, annyira élettelen volt, hogy muszáj volt 1 maratással feldobni:) én a hátsó székekre készítettem öveket is:) macerás de megéri:) Majd dobok fel képeket a heliről. Ha kell segítség csak kérdezz bátran:)
  • McFrost
    Az igazság, az, hogy örülök a tanácsoknak, kifogásoknak, hiszen abból lehet tanulni!
    Igen tudom, hogy én hibáztam, ugyan is nem volt elég híg a festék, azért lett ilyen.

A minta azért lett ilyen, mert a matrica szett sajnos csak 3 festési mintát ad:( Ez volt a legjobb választás nekem. A 2. választás egy foltos 3 színű, az nem jön be nekem.A 3. séma pedig a sötétsárga alap és vörösbarna vékony csíkok. Igazából az tetszett a legjobban. Ám van 2 bontatlan Tigrisem és az egyiket már olyanra képzeltem el, így nem akartam 2 egyformát:)

Amúgy meg nem mentségből, de tényleg: gondolom a harctéren sem profi fényezők fújták a tankokat, olyan lett amilyen, pont ez adta az álcázás lényegét. Nem is értem a sok makettező kollégát, akik már már túlzásokba esnek. Persze hangsúlyozom, hogy nem mentségként írom ezt és nem leszólásból!
  • vass17
    Félreértés ne essék, nem magamat tartom profinak, én csak hobbi-makettező vagyok.

• vass17
    Jól alakul, nekem tetszik:)
    Ha elviselsz egy kis kritikát: talán választhattál volna egyszerűbb festésmintát/makettet is, mint első festékszórós munka. Igazából nincs vele gond, csak egy-két helyen élesebbek a körvonalak, máshol pedig jobban érvényesült a átszóródás, de a koszolás majd segít eltüntetni.
    Egyébként minden elismerésem, én azt se tudtam volna, hol kezdjek neki a vékony vonalak fújásának és a profikat is a gyakorlás teszi azzá:)
  • dante3
    sajna vettem észre hiányosságokat, rajz szerin pár helyen vannak lyukak az illesztéshez, ám a valóságban nincs ott! :(
    Szép a tankod! :)
  • McFrost
    Nekem van egy Italeri Apache, hát egy köpedék az egész, igazi trágya gyártás...:(
  • McFrost
    Matrica + kéziszerszámok:

• McFrost
    http://bygmodell.hu/
  • vass17
    Akkor ezért nem volt ismerős a készlet:) nekem academy volt

Belül is fested? Ha igen, akkor még ne ragaszd össze a két felet, mert utána már nem lesz helyed festeni. már az is nehezíti a dolgot, hogy az alkatrészek a helyükön vannak, de végülis még nem késő:)
  • dante3
    Ragsztót olyat vettem, majd körülnézek festék ügyben itt Szhelyen, valahol csak kapok!
  • McFrost
    Én revellel festek.
  • dante3
    Szeretném lefesteni, csak még nem találtam hozzá normális festéket, jó áron!

• McFrost
    Lefested?
    Milyen kitt?
  • dante3
    Ajándékba kaptam még októberben, egy hete álltam neki! Székekkel sokat küzdöttem, az elemek kivágása okoz néha gondot, mármint a vékony kis darabok, pl. a széklábak voltak nehezen leválaszthatók, egyet el is törtem! Rajz szerint pont a székekkel indít, már akkor volt némi anyázás, de már van formája, és visszajött a remény! Lesz belőle valami! :D
  • csoola
    szép nagy lesz :)
    nekem meg nem halad a phantom, nincs idöm csinálni a belsejét :(
  • dante3
    1:35 -ös :), a székek 2 ponton, 45 fokos szögben vannak rögzítve!
  • vass17
    1:48 vagy 1:72?
    A székek lába milyen módon volt megoldva?
    Nekem is volt szerencsém az 1:35-ös változathoz és beleőszültem, mire egyesével beragasztottam a támasztókat:)

További sok sikert hozzá:)
  • csoola
    nem nehéz az elsönek? én legalábbis nem pont helikopáterrel kezdenék, black hawk-al meg végképp nem, de sok sikert hozzá! :)
  • McFrost
  • dante3
    Első próbálkozásom: UH-60 Black Hawk

• McFrost
    El is hiszem.
  • Freeda Krueger
    Igen,ott is megmutattam.
    Még nincs kész,nehéz vele haladni.
  • McFrost
    Állati, most láttam a makettinfon:)
  • Freeda Krueger

Tamiya T-rex 1/35.
  • McFrost
    Szépes!
  • greg benz
    Én is

• McFrost
    Haladtam:

• R420
    Sziasztok!
    Átváltó kártyát honnan tudnék beszerezni?
    Humbrol,Revell érdekel csak!