69149
-
#57975 Nekem anno csak Tamiya volt Tiger, Kingtiger, PzIV és minden pöpec volt rajtuk, imádom.
Sajna a festés nekem is bajos. Újra kezdeném, de nincs pisztolyom. :( Mennyibe fájna nagyságrendileg beruházni pisztolyba, kopresszorba és bármibe ami még járulékosan kellhet? -
csoola #57974 revellnél én forditva is tudom mondani, mint McFrost, nekem az italeri néha jobb volt! igazábol mindkettö olcsobb/közép kategoria, nekem revellnél föleg az ujabb készletekkel volt bajom (pl zvezda minöség, mint kiderült, van olyan kit ami konkrétan zvezda és revell néven fut... pl T-72-esem van ilyen)
trumpeterröl annyit, hogy vegyesek az érzelmeim, van egy T-54-esem, az szo szerint kiválo minöségü volt, nagyon megérte az árát, meg van egy An-2-es, az meg egy kalap szar, annak az az egy elönye, hogy elég olcso volt
tamiya és a dragon ami legjobb kategoria, dragon talán csak második világháborus dolgokat gyárt, bár ebben nem vagyok biztos, de nem tul széles a palettájuk, tamiya ilyen téren etalon szerintem
plusz esetleg én még a hasegawat tudom ajánlani, ök is a drágább kategoriához tartoznak, de minöségben is nagyon jok -
#57973 www.makettinfo.hu -n van egy cserebere topik, ott is jó áron vannak cuccok! -
benkoszabi #57972 Ez még ami tetszik. Ez 4es. Vajon a tényleges makett is "robbantott"? -
#57971 Azt hiszem a nehézség az összefüggésben van az alkatrészek számával. -
benkoszabi #57970 És egy kész makett értékéből szerinted mennyit von le hogy milyen nehézségi fokozatú? Pl. találtam ezt:
http://www.modellbolt.hu/index.php?cikk=view&sr=24651&mi=17&meddig=0&gy1=25
3-as nehézségű, jól nézhet ki, nagy ami külőn jó...viszont nem túl könnyű az összerakása? vagy ha kihívást keres az ember akkor elbíbelődik a festéssel? -
#57969 Nem ismerem. -
benkoszabi #57968 Király..nem drágák, és jók:) Revell akkor jó? Van még ez a Trumpeter. Ez milyen? -
#57967 Modellboltot ajánlom! Onnét nekem tetszik:
Panzerkampfwagen IV.
Panther
-
benkoszabi #57966 Én bármit szívesen megépítek:)
Méretarányokról? A lényeg hogy minél nagyobb legyen a kész makett? Persze ezzel nő az ár is, én max 16.000Ft-ot adnék egy készletért...de ennyi pénzt is csak akkor, ha a kész makett szép.
A festéstől félek picit, ecset még csak-csak oké, de festékszóró? Mondjuk itthon van rendes nagy kompresszor, bár az lehet brutál lenne egy kicsike kis pisztolyhoz.
És melyik oldalakról rendeljek ami magyar?
http://www.modellbolt.hu/
http://makettek.hu/ -
#57965 Én is tavaly kezdtem újra, komolyabban. Engem harckocsik érdekelnek. Neked kell eldönteni mit akarsz építeni.
Revell jó minőség, itthon könnyen beszerezhető, van minden kellékük az építéshez. Én Revell festéket használok.
Italeri nálam nem jött be, csak rosszat tudok róla mondani, igaz csak egy kitem van, egy Apache, szal lehet szerencsétlen választás volt, szal passz.
Tamiya csúcs minőség, kitenként 1 beszívódás, 2 sorja, passzol minden, mint kutya szájába a tojás.
Dragon szintén profi gyártó és az Academy is minőségi, ők a legolcsóbbak.
Nyugodtan rendelhetsz a postán nem lesz baja. Igaz én kinntről hozatom, mert ott kettőt kapok egy itthoni áráért postával együtt és hamarabb itt is van még Hong Kongból is. -
benkoszabi #57964 Üdv! Régebben makettoztam, és msot szeretnék újból eme hobbinak hódolni. De hol kezdjem? Először is milyen gyártóval? Olvastam, hogy a Tamiya jó cuccokat gyárt! És a Revell? Az Italieri?
És hol érdemes beszerezni? Sajnos játékboltokban alig kaphatóak, vagy nagyon könnyű pár darabból összeilleszthető modellek vannak, amikben semmi kihívás sincs....
Modellboltok? Rendelni? De holnnan? Tesco? Interspar? ha rendelem pestről Egerszegre az úton nem törik össze a zönykölődéstől?
Anno volt Titanic-om, Boeing 747-esem még most is van, volt egy Tornado repcsi és Apache valamint Eurocopter gépek, és egy T72 Tank.
-
#57963 jah áttolni hozzám papa XXXD -
#57962 Köszi! Van még tennivaló bőven! -
vass17 #57961 Nagyon durva, grat:)! -
#57960 Nagyon tetszik nekem -
#57959 nagyon beteg :) grat hozzá -
#57958 hát ez nagyon kemény -
#57957 Ezt a kötényt is én csináltam. Ez 1 mm-es plexiből van, de csináltam 0,5 mm-es lemezből is. -
#57956 Itthon nagyon drága, sőt bátran állíthatom: eltúlzottak az árak! De mit is várunk, ez egy lehúzós ország.
Ez Tamiya készlet, és egy Tamiya Tigrissel együtt postával volt 12ezer. -
#57955 Sziasztok!
Lehet, hogy egy kicsit OFF, de azért valahol makett ez is:
Faházikó
ON -
#57954 A hasa kidolgozott! Most nézem csak, nekem anno a Tamiya készletnél nem volt.
Ez milyen készlet? Mennyibe fáj egy makett ma? -
#57953 Anno én az egész köténylemezelést lecseréltem saját lemezből vágottra. Helyenként meghajtogattam és kilyuggattam. Nagyot dobott a látványon.
Szép! Ilyenkor mindig elcsábulok, hogy újra belevágjak-e. -
#57952 Olajfestéket használtam. -
#57951 fuck yeah! -
vass17 #57950 Gratula, nekem nagyon tetszik.
Határozottan jót tett neki a koszolás és a mértéke is jó, nem eltúlzott:)
Lefolyásokat mivel csináltál?
-
#57949 Nagyon szépen alakul, ütős lesz -
#57948 Panzerkampfwagen IV. Ausf.J. 2. rész:
-
#57947 Panzerkampfwagen IV. Ausf.J. 1. rész:
95%-on, oldal kötényezés saját gyártmány:
-
#57946 képet -
csoola #57945 nekem kész a Mi-24-esem, már csak festésre vár :) -
#57944 köszönöm -
#57943 Jobbulást, a cucc pedig jól néz ki:)
2 helikoptert nagyon csípek én is: Mil Mi 24 és az Apache. -
#57942 J -
#57941 mi ez PzIV G? -
#57940 Itt tartok az építésben, jobban haladnék, csak 3 napja lázzal küszködök! Majd ismét bele vetem magam, ha kicsit jobban érzem magam! :(
-
#57939 Igazából én még kezdő festő vagyok. De nem ijednék meg ettől a feladattól. Ha az enyém lenne, akkor beraknám szárazon az üveget, hézag ha van, akkor azt kitömném gyurmával, vagy pl. ilyen tömítő szalaggal.
Papírszalaggal pedig leragasztanám.
Persze lehet ez egy baromság:) -
raptor22 #57938 Én is így gondolom, ahogy írtad. Csak a pilótafülke szélvédője 1beöntött "üveg" lap (Italeri:S) és szép hézagos:) nehogy könnyű dolgom legyen. Ilyen ötlet, hogy vattával óvatosan kicsit kitömni a biztonság kedvéért? -
raptor22 #57937 A képek lemaradtak:) nekem kicsit bonyolultnak tűnik ez a maszkolós történet:S eddig ez a legnagyobb, legösszetettebb makettem. Így tartok is a festéstől, eddig könnyű dolgom volt más maketteket fújni. -
#57936 Zsírszépkirály! :)
Én mondjuk betenném szárazon az ablakokat és azt ragasztanám le a papírral.