Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Régi szép idõk<#duma>

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

m1garand
nyáron jó áron vettem a hobbyeasy-n

makett.tk

Glpetyus
húbazz <#wow2>

<#eljen>Megesik😊

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

SgtChris
Nah mindegy, közben emeltem a tétet, és megakadt a szemem a Dragon Premium Edition Nashorn-ján, ebben már a jobbfajta szemenkénti lánctalp van, meg maratott lövegcsõ, meg rézmaratás. :-) Most már csak keresem a megfelelõ helyet és árat.

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Glpetyus
<#guluszem1>

az igen<#wow2>

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

m1garand
hát tudott ez az ágyú vmit:
A Nashorn kiválóságát bizonyítja az a jelentés, miszerint 1945 márciusában Beckmann hadnagy (88. sPz.Jagd.Abt.) páncélvadászával 4600 méteres (!!!) távolságból semmisített meg egy szovjet IS-2 nehéz harckocsit Marzdorf közelében.
Számos jelentés érkezett T-34-esek kilövésérõl is 4000 méternél nagyobb távolságából.
Szintén a Nashorn (93. sPz.Jagd.Abt.) volt felelõs az egyetlen Európában megsemmisült M26 Pershing típusú amerikai nehéz harckocsi kilövéséért. A 3. páncélos hadosztály Pershingjét 250 méteres távolságból lõtték ki egyetlen lövéssel Niehl városka közelében, 1945. március 6-án.

makett.tk

m1garand
a válasz NEM, sajnos nem ilyen egyszerû
"Az önjáró löveg alapjául/alvázául még az 1941-ben az Alkett cég által tervezett Geschützwagen III/IV szolgált. A Geschützwagen III/IV ("Löveg-hordozó jármû III/IV") nem volt más, mint a Pz.Kpfw. III-as és a Pz.Kpfw. IV-es harckocsik alvázának kombinációja. Míg a motor a meghajtó és a kormányrendszer a Pz.Kpfw. III-asból, addig a felfüggesztés a PzKpfw. IV.-esbõl származott. A motort elõbbre helyezték, és a páncéltestet meghosszabbították, hogy elegendõ helyet nyerjenek a hatalmas, L/71 csõhosszúságú páncéltörõ löveg számára." by panzerkeil

makett.tk

SgtChris
A következõ áldozatomnak a Panther után a Dragon 6165. számú SdKfz 164 Hornisse-át néztem ki. Viszont ami nem tetszik az az, hogy bár szemenkénti a lánctalp, de ilyen öntõkeretbe bújtatva (lap alján a keret-fotók), örökkévalóság leszedni és sorjátlanítani gondolom, legalábbis a Pantherhez kapott MagicTrack-hez képest.
Elsõként arra gondoltam, hogy beszerzek hozzá Academy-féle szemenkénti mûanyag PzIV szemeket. Ezzel már volt dolgom és nagyon egyszerû volt az elékszítése, és jól is mutata. De vajon ezek jók hozzá? Mert ugye az alap jármû az a PzIV-re épül.Dragon - Hornisse

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

<#finom>Kár a képekért....

Valahogy így gondoltam én is, mivel nem akart megolvadni, pedig azt hittem, hogy hasonlít a mûanyaghoz.

Glpetyus
nem nagyon megy ma az írás..

Glpetyus
csütörtök-péntekek be tudom mutatni 😊

Glpetyus
miket beszélek..CSAK pillanatragasztóval lehet.

Glpetyus
CSAK azzal lehet.

+vagy nem olvasztja meg úgy...+

Szerintetek mûgyantát lehet ragasztani makettragasztóval? Vagy olvasztja meg, úgy mint a mûanyagot?

DJ Skyline
hát igazából az is mûanyag, csak rugalmasabb, és színtelen. tehát szerintem semmi baja nem lesz a makettnek ha lefújod vele, de azért egy teszt nem árt elõtte.

Lássuk máááááár!<#idiota>
Mikor állsz neki?<#eljen>
greg benz
*köszi<#idiota>

greg benz
Sziasztok!

A Tamiya PS kódú Polikarbonáthoz való spray festékei elvileg jók maketthez is,nem tudjátok?

Kösz

Glpetyus
<#eljen>

Glpetyus
egy-két nap,és kész a merkava végre <#taps><#alien>

DJ Skyline
<#eljen> sok sikert hozzá. 😊

DJ Skyline
nem szóltam egy szót sem :|
egy
kettõ
három
és a többi

greg benz
Új szerzemény<#szeret><#szeret><#szeret>

DJ Skyline
japók betegsége úgylátom a gépeken is megnyílvánul, nem tudom hogyan jutott az eszükbe, hogy rakjanak fel egy macit a gépre. 😄 ami még nem is gond, csak ilyen kis plüssmackó kivitelben <#idiota>

DJ Skyline
1/32 Tamiya HAF F-16C, 20+ kép. érdemes megnézni, eléggé áll lepottyantós kategória. <#wow2>

1/48 Hasegawa F-104DJ

Glpetyus
spektrum <#zavart1>

DJ Skyline
na még egy kicsi offot, hátha tud valaki segíteni. nem másolom be a kommentet, itt van linkben, lényeg hogy dokumentum filmeket keresek a Vietnámi háborúról, nem tud valamelyikõtök valami jót ajánlani?

Erre nem tudok mit mondani <#taps><#guluszem1><#eljen><#wow1><#worship>
Glpetyus
<#guluszem1><#guluszem1><#szeret><#szeret>
bázz...no comment

DJ Skyline
nem tudok erre mit mondani, kurva sok munka lehet benne, már eleve a tervezés nem lehetett egyszerû, hogy minden miliméter pontossággal illeszkedjen. :| megépíti fából, majd az egészet bevonja alumíniummal (gondolom az volt, nem nagyon olvastam, mert nem mindenhol angol, hanem német a komment a képek alatt), ami igazából maga az öntõforma, majd még csak most következik a végleges forma kialakítása. :| a többirõl már nem is beszélve, megnéztem a végén a videót, szívás volt, hogy a bal futómû beragadt, bár megoldotta a srác ügyesen, nem sok kár esett a gépben. komoly nagyon, de asszem' maradok a maketteknél. 😄 mikor kisebb voltam, akkor én is álmodoztam RC géprõl, bár az nem ilyen magas színvonalon lett volna megalkotva, de aztán rájöttem, hogy 3 hobbit (terepasztalozás, makettezés, és még mellé RC gépezés, de még az RC autók felé is kacsintgattam gondolatban, komolyabb elektromos, vagy benzines gépekre gondolok, amik pl a Tamiya katalógusokban is vannak) nem lehet ûzni, nagyon pénztárca zabáló tud lenni már egy is, ha a minõségi cuccokat akarja az ember megvenni.

repvez
Hogy a témába valo is legyen ezt érdemes megsasolni az elejátol és a vége videot.
Na neki van szabadideje és a hobbyjára áldozni pénzt.
szu-27
Lt.Balu
OFF

A 3-4 évvel ezelõtti jetmodell világbajnok 1/4-es méretarányú Hawkjával meg is lehetne csinálni akár😊
Meg azért akad jópár 8-10m-es fesztávú RC. érdemes itt nézelõdni:
http://www.largemodelassociation.com

ON

-- AMD FX-8350 -- ASUS GTX760 -- Samsung SyncMaster P2450 24 --

Glpetyus
😄D

modellmaker
<#bee1>

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

DJ Skyline
rontsd már el a játékom <#sir><#idiota><#duhos2>

modellmaker
Ezek olyan aprók, hogy akkora radarképe, mint egy nagyobb testû madárnak. 😊 Emiatt nem szállna fel egy készültséget adó géppár sem. 😊

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

DJ Skyline
milyen nagy átvágást lehetne ezzel csinálni, ha komolyabb magasságokba is fellehetne repülni vele. 😄 "megszakítjuk híreinket, azonosítatlan repülõgép tévedt a magyar légtérbe, 2 MIG már felszállt...." aztán odaérnek, és csodálkoznak a pilóták, hogy ez csak egy RC gép. 😄 na jó, beteg ötleteim vannak, de most így elképzeltem ahogy kötelékben repül az RC Tomcat a 2 MIG-gel. <#idiota> amúgy jöhetne ide is egy RC Tomcat <#hawaii>

modellmaker
Csak a címét olvastam el. 😄

Glpetyus
az bennevan,hogy házilag hogy építsünk hajtómûvet ócsóé' ? <#idiota>

modellmaker
a múltkori FAQ keresgélés közben akadtam rá egy model jet hajtómûvekrõl szóló kis könyvecskére. elég komolyak.