Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Glpetyus
😄

Ügyes<#wink>...de szerintem a parton került horogra a halacska, utána lett visszaröptetve a tóra<#fejvakaras>
Ja. Ha rossz az idõ röptetni, akkor lehet vele szalonnát pörkölni<#idiota>

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

<#wow1><#wow1><#wow1><#wow1>Kegyetlen, mintha egy igazi gép lenne😮
Aki irányítja, az is tudhat valamit....Hogy letette már, pedig nem lehet egyszerû.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Glpetyus
mi?
ebben mini sugárhajtómûvek vannak,vagy mi a fene?
marha jó 😊

Nem "makett"+lehet vótmá, de
azt a k*rva élet...kell egy ilyen!!! <#buck><#szeret><#guluszem1>
A futószárak picit hosszabbak a kelleténél, de akkor is nagggyon-nagggyon dúrva!!<#wilting><#finom>
DJ Skyline
nem tudom ki mennyire torrentezik, de gondoltam megosztom veletek ezt. asszem régen ment ez a sorozat a Discoveryn, tulajdonképp az a témája, hogy bemutat egy adott géptípust, az elõzményeket, miért is volt erre a gépre szükség, milyen célokat tölt be, tervezés, tesztelés, gyártás, stb. érdekes felvételeket lehet megnézni, bár nem jön egy egetrengetõ sebességgel, de szerencsére kilehet választani, hogy melyiket akarjuk leszedni, nincsen bebszva' egy rar-ba az összes. itt van ez, ugyanezeket tartalmazza, csak 6 géppel kevesebb, de ha a fenti lassú, akkor lehet ez gyorsabb pl. csak a tracker vagy mi más, de a tartalma ugyanaz.

A Hurricane törzsén lévõ szakadás a fura<#szomoru2>...ha lövedék okozta, akkor miért nem sérültek a keretek, ha a leszállás következménye, akkor miért elõrefele hajlott a vászon?<#fejvakaras>
Nekemis, nekemis!<#wink>
DJ Skyline
1/48 Hurricane
1/48 A-7E
1/48 Fw-190

mondjuk a Hurricane diorámája annyira nekem nem jön be, túl "terepasztalos" a növényzet, de amúgy nem rossz

Nem aprózzák el a dolgokat<#eplus2>, úgy látszik erre is van kereslet..Tudnám, hogy kinek van ennyi helye makettek számára<#duhos2>

DJ Skyline
kell! most! <#wow2><#wow3><#eljen>

Az Italeri is dobozolta emlékeim szerint, mindketten az Esci-tõl vették át(régi jó Esci, de szerettem a makettjeit<#buck><#szomoru1>). Úgy néz ki, a Dragon ráállt az 1:6-os méretarányra, lásd az M2-es géppuskát meg a német rádiós készletüket, most meg itt a Kübel...valszeg jönni fog a Willys, Kettenkrad, egy-két motor...<#wow3>
Elnéztem, a Revellnek van..

Jól emlékszem, hogy az Italerinek is volt egy hasonló készlete? (talán 1:9-es)... Nem értem, hogy miért pont a Kübelt adják ki ilyen méretben, egy Willy's még simán elférne mellette😊

modellmaker
makettinfo.hu fórumában van mûgyantaöntés topik. 😊 õk jobban tudnak ebben segíteni.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Hali!

Aki foglalkozott már mûgyanta öntéssel, most annak a segítségét, véleményét szeretném kérni! Mi a tapasztalaitok a Biresin G27 mûgyantáról.
Árak, hatékonyság, felhasználás, festhetõség, keménység, van-e jobb stb.
Glpetyus
<#wow2>

<#wow2>

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

Nagy hellyel rendelkezõk figyelmébe<#guluszem1>
(érdemes megnézni a kerékre rakott 1:35-ös változatot, fõleg a kettõ közti méretkülönbséget<#eplus2>)
Naggyon jól néz ki a dög!<#nyes>
Glpetyus
fú o.O
Kezdenek egyre többen elkészülni vele,idáig leginkább csak "work in progress" láttam a szörnyet.

Glpetyus
igen.
megvan neked a FAQ könyv Mig bá'-tól?
na az szerintem a legjobb kiadvány a témában.

modellmaker
Megnéztem ezt a videót. Nagyon durva. Azért arra kíváncsi lennék, hogy teret mintát hogy fest. Az ok, hogy lefesti az alap mintát, de utána az ilyen highlight meg shadow dolgokat ugyanígy viszi fel?

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Hülye vagyok....

Teljesen jogos! Nagyon röhögtem, amikor olvastam a h.sz.-ed.<#hehe>
(én most gyakorlom, épp kábelezek<#wink>)
Nekem is elrepült nemrég egy maratás, kb fél óra kellett, ameddig megtaláltam a szobában😊 Még behoztam hozzá egy nagyon durva mágnest is, de sajnos az nem szedte fel, mert hozzáragadt a padlóhoz:lD

greg benz
A magyar nyelvben lehet a legkifinomultabban káromkodni,miért ne használjam ki?😄DD

greg benz
jaja,egy darab normális csipeszem nincs<#falbav>
Egyébként már nem is érdemes újra nekifognom,mert ahogy már írtam,több maratott darab is elrepült,szóval nem tudnám megcsinálni az összes övet minden maratással... marad az egyszerûsített verzió<#idiota>

modellmaker
<#banplz>

Nyugi, így egészséges<#wink>
...mellesleg grat a szókincsedhez<#idiota>
Glpetyus
várj egy napot,és próbáld újra 😊
én ugyanígy voltam a merkava maratásainál is.
(ilyenkor jön rá az ember,hogy hiába van 6756 db. csipesze,olyan úgyse lesz,ami jó ahhoz a darabhoz,amit épp meg akar fogni)

greg benz
Köszi mindenkinek😊

közben próbálkoztam a segítségekkel újra nekirugaszkodni,de csak újabb "k*anyád megb*od rohadtg*i dögöjjémeg anyádf*át!"!/%+" lett a vége.. úgyhogy feladom,én nem fogok ezzel a sz*al idegösszeroppanást kapni.. még ha esetleg tudnám is mit kell csinálni,lehetetlen,mert annyira picik ezek a tetves darabok,hogy se kézzel,se csipesszel,se semmivel nem lehet megfogni rendesen.. miután a harmadik maratott elem repült ki a csipesz szárai közül,fogtam egy kupacba az egész felszerelést és beb*sztam a szekrénybe,anyáddal szórakozz köcsög<#idiota>
Majd csinálok valami leegyszerûsített verziót,úgyse látszik annyira,sz*ok bele az egészbe..<#bdead>

Bocs a sok káromkodásért,de ez ki kellett jöjjön<#kuss>

adam46
Helló szerintem nem bonyolult az ábra átalakítottam azt a képet amit raktál
1. az elsõ részen lévõ kell a szék kezdeténél befûzni ahol a lábak vannak
3. ezek mennek a mellkashoz az ülés tetejénél kell õket átfûzni és a csõnél rögzíteni
4. ezeket pedig a szék oldalánál oldalt kell befûzni csípõnél
remélem sikerült segítenem ha összefolyik a kép akkor hasznos vonalakkal különválasztani könnyebb áttekinthetõség kedvéért
gordon 24
Én má raktam össze ilyet😄 Nagyon nehéz😄 de megéri fasza lesz..

Nekem is átlátható😄 Én a szoritot illetve ami összefoga a versenyzõ lába között az övet, azt egyszerüen ráragasztottam😄 Máshogy nem müködött..

A többit meg át kell füzni itt ott amott és kész is😄

Downhill!!

Összeszenvedtem (tényleg!) a Kiowa rotorlapátjait. Ahhoz képest milyen pici is ez a kopter, van egy rotorátmérõje...(még jó, hogy nem vettem Black Hawkot, azt már nem tudnám benyomorítani a vitrinbe, szegény Huey-imnek is össze kell majd húznia magát<#wink>)
Holnap összedobálom a kabint (ma lett festve) aztán nekiállhatok drótozni. Nem viszem túlzásba, csak egy kicsit kap a mami kedvéért!<#idiota>
Szerintem ugyanúgy kell átfûzni, mint a nadrágodhoz való övet (vagy vedd elõ az iskolás/utazótáskát és nézd meg a vállpántokat (illetve azt a részt, ahol szabályozni lehet a hosszát). Az "A25"-ösnél mindenképp de szerintem a másiknál is ugyanúgy (lásd lap alján "(side)" felirat felett). Lehet, hogy én vagyok a hülye, de ez nekem egész átláthatónak tûnik...<#eplus2>
Elhiszem, hogy kemény dolog lesz megküzdened vele, de gondolj arra vidáman , hogy neked legalább van maratásod...nekem a Kiowához úgy kell(ene) legyártanom a csatokat, mert kispórólták a biztonsági öveket (illetve ráfröccsöntötték a pilótákra, akik nem kerülnek bele)
greg benz
Sziasztok!

Help mí plíz<#wilting><#bdead>

Ma délután gondoltam nekiállok megcsinálni az öveket kis szöszmötölés gyanánt..
Elõvettem a Crazy Modeler (kezdem úgy érezni,találó a cég neve) maratáshoz adott instrukciót az övhöz,nézegettem,aztán pislogtam nagyokat.. Nem tudom én vagyok-e ennyire hülye,vagy tényleg jól érzem,hogy egyszerûen lehetetlen kiigazodni ezen a rajzon? Nem tudok rájönni mit hová/hogyan kell befûzni,átfûzni,bedugni...
Leginkább a képen jelölt részeken rökönyödtem meg,ott jött a lila köd..azon felül,hogy lehetetlen kivenni,mégis hogyan kellene abba a leszorítóba vagy micsodába befûzni az övet,arra sem tudok rájönni,hogyan alakul a késõbbiekben úgy az öv,hogy ahogy a jobb szélsõ képen látható (ahol már az üléssel együtt mutatja az övet),ott annál a szorítónál kicsit túllóg az öv..
Mindezek mellett már csak hab a tortán,hogy a milliméteres kis vacak alkatrészeket megfogni is szinte képtelenség,akkor arról ugye ne is beszéljünk,hogy bele kéne fûzni az övet,meghajlítani,stb stb stb.. képtelen vagyok rájönni,hogy a búbánatban lehet összeállítani a képen látható övet,nem szoktam ilyet mondani,de erre nem tudok mást mondani,minthogy LEHETETLEN.

Ha valaki ki tudna segíteni a bajból,annak nagyon hálás lennék😊

Itt a hozzászólások között megtalálod😊

Sp0ngeb0b
5 részes, de csak ezt találtam :| Ha találok még felrakom....

Körülvágod a jelzéseket (a hosszú csíkokat akár több darabba is vághatod, hogy könyebb legyen kezelni). Aztán egy tálkába engedsz meleg(kb. szobahõmérsékletû) vizet, belerakod a körülvágott matricát. Ne nyomd bele, elég ha csak a felszínére teszed. Vársz néhány másodpercet, amíg átnevdvesedik a hordozópapír, kiveszed és hagyod, hogy szépen lesimuljon az asztalra. Ecsettel v. a tiszta(!) ujjaddal néha megmozgatod, amikor már el tudod csúsztatni a matricát( érdemes oldalra, hogy a matrica vége a levegõben legyen), odarakod, ahova kell és kihúzod alóla a papírt. Érdemes a kisebb darabokon kezdeni (pl. toronyszámok)
skate00
Hello van egy Ilyen makettem De adtak hozzá egy ilyen "matricát" vagy mit és nem tudom hogy kell felragasztani
(itt)
(itt)
(itt)

Don't be telhetetlen!<#idiota>
(de azért jogos, jöhet az elsõ része is<#wink>)
<#taps>
Glpetyus
az elsõ rész nincs meg? <#zavart1><#alien>

modellmaker
Valaki tegye fel darabokban plz. mediafire.com-ra 100MB/darab a feltölthetõ. thx!

Sp0ngeb0b
Koszolás festékszóróval, kézzel festés a végén meg egy igazi párduc tank iszonyat hanggal<#wink>