69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • McFrost
  • McFrost
    Megrendelésre került:

Kíváncsi vagyok van-e raktáron. Eddig bármit akartam itthon rendelni, nem volt.
  • McFrost
    Meglátásom szerint az ázsiai gyártók kicsit elhúztak minőség szempontjából, igaz ez árában is mutatkozik, viszont kevesebb vesződség.
    Nekem van Italeri Apache-om (már említettem itt) az egy talicska f@s, senkinek nem ajánlom és a gyártót is kerülöm.
  • Kferro
    bounty88!

Egyet kell értsek McFrosttal, én is inkább az Academy készletét ajánlanám. Van pár Academy makettem, s azok illeszkedésével nagyon meg vagyok elégedve. Feltételezem, hogy ez az Apache-nál is így van.

Academy dobozbontás
    Revell dobozbontás

• Kferro
    Megpróbálok válaszolni.

"- milyen tömítőtapaszt? Revell Plasto vagy jó a Humbrol is (olcsóbb vmivel)?"
    Igazából teljesen jó mindkettő. Azt válaszd, amelyiket könnyebben be tudod szerezni, vagy jobban megfelel a pénztárcádnak.

"- Milyen maszkolót? Jó a barkácsboltban kapható maszkolószalag is? "
    A barkácsbolti maszkolóval az a baj, hogy festett felületre nem igazán alkalmas. Sok esetben, főleg, ha a műanyag nincs kellően zsírtalanítva festés előtt, leszedheti a festéket. Tudsz ugyan a tapadásán csökkenteni úgy, hogy pl. felragasztás előtt a nadrágodra ragasztod a maszkolószalagot, s ezáltal annyi szösz tapad rá, hogy kevésbé fog tapadni. Mégis inkább azt ajánlanám, hogy próbálj beszerezni Tamiya maszkolószalagot.

"- Milyen alapozót? Jó az is alapozáshoz, amivel festek, vagy kell vmi spéci? "
    Én jó pár éve makettezek, de sosem használtam semmilyen alapozót. Ez a kérdés amúgy is érdekes, mert az ismertebb makettezők is eltérően nyilatkoznak róla. Vannak, akik a festés előtt használnak valamilyen surfacert, ami egy jól csiszolható, ámde egyenletes felületet ad, amin szépen előjönnek a korábban nem látott tömítési hibák.
    Ugyanakkor vannak, akik amiatt nem használnak ilyet, mert szerintük feleslegesen tompítja panelvonalakat az a plusz réteg.
  • benkoszabi
    Nem! Repülőgépek, bombázók, harci helikopterek....
  • m1garand
    Harci járműveket építesz?
    Akkor Mig Jimenez F.A.Q.-ját ajánlom. Ha érdekel email-en átküldöm.
  • benkoszabi
    Üdv! volna pár kérdésem!
    - milyen tömítőtapaszt? Revell Plasto vagy jó a Humbrol is (olcsóbb vmivel)?
    - Milyen maszkolót? Jó a barkácsboltban kapható maszkolószalag is?
    - Milyen alapozót? Jó az is alapozáshoz, amivel festek, vagy kell vmi spéci?

Köszi
    Üdv
  • McFrost
    Ez függ a kidolgozottságától is.
    Pl. az arcával fingom sincs mit kezdjek.
  • McFrost
    Helló!

Igen, tudom :)
    Szabadban akarom, majd ha jobb idő lesz, most nincs sajna :(
  • Kferro
    Ez szerintem inkább szerencse kérdése, semmint a gyártóé.
    Alapszabály, hogy a matricázás előtt fényes lakkal kell lefújni/lefesteni a felületet, majd matricázás után ismét egy fényes lakk a befolyatáshoz.
  • vass17
    Ebben igazad van, valószínűleg nem. Csak más gyártók tudnak olyan matricát csinálni, ami már egy félfényes (de a kezdő készleteimen gyakran matt felületet is matricáztam és a Revellekkel pl ott sincs gond) is megtapad és nem marad "alulról" fényes.

• Kferro
    "Azért hihetetlen, eddig az összes Academy makettemnél szenvedtem a matricáival, de úgy látom, hogy még ők maguk sem tudják normális felrakni, felfénylés nélkül:) "
    Gyanítom, hogy nem használtak a látott makettnél fényes lakkot a matrica alá, sem matricafeszítőt...
  • Kferro
    Az Academy vs. Revell Apache értekezéshez:

Nekem megvan a Revell-féle Apache. Ez egy korábbi Monogram átvétel, ennek megfelelően roppant részletes, nagyon szép öntésű makett, ellenben pocsék az illeszkedése.
    A két törzsfél összeillesztésénél arra figyeltem, hogy mivel a makett felső része jobban szem előtt van, így ott illesztettem össze pontosabban azokat. Ennek viszont az lett a következménye, hogy a törzs alján egy kb. 0,5 mm-es lépcső van, ami amiatt is problémás, mert az Apache gazdagon szegecselt, s ezek egy jó része a tömítésnél el fog tünni.
  • Kferro
    McFrost!

Javaslom, hogy fényképezéshez ne használj vakut. Amint látható a képeiden, az égeti ki a képeket. Inkább használj pl. két íróasztal lámpát, kb. 100 W-nak megfelelő teljesítménnyel (ez pl. kompakt fénycsőnél 20 W).
  • vass17
    *normálisan*
  • vass17
    Azért hihetetlen, eddig az összes Academy makettemnél szenvedtem a matricáival, de úgy látom, hogy még ők maguk sem tudják normális felrakni, felfénylés nélkül:)
  • m1garand
    Szerzek anyagot a figura festésről ill. csak dvd-n van, japó szakik mutatják be mit tudnak, valahogy meg osztom. Viszont erről a pöttyös kamuflázsról kellene vmi jobb kép ill. leírás.
  • m1garand
    olcsó AH-64
    minőségi AH-64
    Nekem is ez van talán ez a legjobb.
  • m1garand
    Csak Hasewaga.
  • McFrost
    Academy
  • bounty88
    hm köszi...hát nem könnyű...az öntőkereteket figyelembevéve az Academy tűnt részletesebbnek, pl. a Revell-nél a hátsó futómű egybevan a törzzsel, míg az Academy-nél magunknak kell összerakni...vagy pl. a rotorokon nincs minta a Revell-nél, míg az Academy esetében van...szal iylen apróságok........te melyiekt választanád?

• McFrost
    Academy: 27,9 x 29,2cm, 150 db-os
  • McFrost
    Revell: 184 db-os 315 mm hosszú,4-es nehézségi fokozatú makett.

• bounty88
    neméppen, a méretet azt megtudtam, abban van különbség igaz nem sok...annyit megtudok csinálni, hogy az általad belinkelt képek alapján összehasonlítom az öntőkeretek tartalmát....
  • McFrost
    Egyforma szerintem.
  • bounty88
    Köszi! Hát nemtom. A Revell-es drágább 700Ft-al és rendelhető, van raktáron, sajnos az Academy-sre várni kéne....ráadásul nekem nem jön be az Academy oldala, nem tudom sehol sem megnézni, hogy az Academy Apache milyen nehézségi szintű és hány darabból kell összeépíteni
  • McFrost
    Revell Apache
    Academy Apache
  • McFrost
    Én látom pedig őket.
  • bounty88
    Nem nyitja meg a képet, nem jó link valamiért...:(
  • McFrost
    Itt látszik, hogy az Academy mennyire részletes:

• McFrost
    1.2.
  • bounty88
    Üdv. AH-64D Apache helikoptert 1/48-as méretben melyik gyártótól ajánlanátok?
    Revell, Academy avagy Italieri modelleket nézegettem...
  • McFrost
    Megint nem kaptam el az ideális fényviszonyokat. Parancsnok a helyén:

• McFrost
    Gyenge általános higítóval.
    Én kopást, rozsdát, folyást, árnyékolást.
    Szerintem lehetne vele festeni az egészet, itt a bibi magával színek kikeverésével van. Mert bár van benne például sötétsárga, addig oliva zöld vagy tégla vörös nincs.
  • raptor22
    Sikerült beszereznem a lidlis féle olajfesték készletet. Már csak az lenne a kérdésem, hogy "miket" érdemes ilyennel festeni? Alkatrészeket, egész makettet, műszerfalat, kopásokat, olajmegfolyásokat stb. Mivel lehet hígítani, illetve alapinfókat a használatához. Mert még olajfestéket sosem használtam mióta makettezem. Köszi a válaszokat előre is!!!
  • R420
    Egyszer láttam ott egy Tamiya repülőt de elég ramaty állapotban volt esetleg a "központ"-ban próbálkozz!:)
  • McFrost
    Mittomén? :)
  • R420
    Esetleg piacon valahol?
  • McFrost
    Szabadkán lehet makettet kapni? :)