Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Így van. És ehhez a maketthez sem jár semmi extra. Roden makettet csak az OV-1 Mohawk-ot láttam közelebbrõl, nagyon szép volt elsõ pillantásra...persze én a SCUD-ot is annak láttam, oszt mi lett a vége<#confused>
Így állok a Kiowával. Elment a kedvem tõle, köszönhetõen a döglött festéknek (igyekeztem úgy fotózni, hogy ne legyen feltûnõ<#wink>).
Rájöttem, hogy nem rossz, ha körbefotózom a makettjeimet; nagyon sok olyan hiba kijön, amit szabad szemmel nem veszek észre (pl. Emhatvanasom lövegcsövének illesztése) Most egyébként azon dolgozom, ma jön a "Chipped paint" vagymiaszösz...<#idiota>
A kiowa hogy áll?

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Érdekes jármû, de tényleg nem olcsó...😞
Egyébként ezt én sem értem: a Roden 1:48-as csotrogányokat árulja 5-6-7eFt-ért.
Nem kétlem, hogy jó a minõsége (ha jó😄), de az Eduard maratással és maszkolóval adja ennél olcsóbban, és a minõségileg is kifogástalan. Ezek után nem tudom, hogy milyen árképzést alkalmaznak a Roden-nél <#bdead>

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

De szerettem volna...csak nem ennyi pénzért<#szomoru2><#rinya>
greg benz
Jah tényleg😊

Hát nemtom..majd meglátom mennyire sikerül "eltakarni" a hibát a koszolással..

LINK<#ijedt> Ezt nézzétek, enyhén durva a fényezés..

DJ Skyline
jobb klikk, kép megjelenítése

greg benz
nem látszik a kép😞

A koptatás még sokat fog dobni rajta, nézd meg ezt pl:

greg benz
Semmi,amikor raktam õket a felnire lejött az a kis darab..mondom hogy totál szarok,kis érintés elég nekik ahhoz,hogy leessenek..de 1-2 év múlva már sztem maguktól potyognak majd le! :////

Mi történt vele az elõzõ állapotához képest? Ott még látszólag hiánytalan volt, nem hiányzott belõle semmi.

modellmaker
mondom, tegyél elé lakkot!

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

greg benz
Élõben közelrõl sajnos látszik,hogy béna,ezért is zavar... meg a koszolástól is féltem,hozzáérek aztán le is jön<#wilting> A festett klasszisokkal jobb lenne

Annyira nem gáz szerintem (arról nem beszélve, hogy a fénykép naggyon kihozza a hibákat). Amúgyis koszolni akarod, a por majd tompít rajta<#wink>(Modellmakernek igaza van, trimmeléssel könnyebb az élet<#eplus2>)
greg benz
Akkor szerintem darabokra is hullott volna<#zavart2>
Ígyis tiszta repedezettek... béna az egész,utálom! Nemigaz,hogy nem lehet olyan köcsög sablont szerezni<#falbav><#falbav><#falbav>

modellmaker
meg legközelebb trimmeld körbe a feliratot 😊

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

modellmaker
próbálj meg egy vékony ecsettel kevés fényes lakkot folyatni a buborékokba a matrica alá. mindenképpen megér egy próbát, mert amúgy nagyon királyul mutat.

greg benz
garam93
Tudnátok segíteni? Modellekre rácsot mibõl célszerû készíteni?

HKC USP 5550, ASRock 970DE3/U3S3, 4 GB 1333 MHz Kingston DDR3 RAM, AMD Phenom X4 955 3,21 GHz, MSI ATI Radeon R4670 1 GB DDR3 Directx 10.1, Fujitsu Siemens 19\"-es LCD monitor Vasútmodellezés!

Akkor van még munka vele...Nekem valahogy nem jön be ez a határidõs dolog, de úgy látszik, nem mindenkinek okoz nehézséget😄

Glpetyus
<#guluszem1>

greg benz
Köszi😊

Hát most belehúztam,úgyhogy nagyon remélem😊
A beltérrel is majdnem kész vagyok,tehát már "csak" a kasztni festése,matricázása,lakkozása van hátra,valamint az alváz,gumik,kasztni koszolása,ez már a legvégén lesz.
Jah meg kell szereznem figurákat az ülésbe,és majd az utolsó simításokat el kell végezni még a diorámán

modellmaker

<#wow1>Határozottan tetszik😄 Elkészül a versenyig?

greg benz
Köszi<#wink>
A legjobb az,hogy majd koszolva lesz<#hehe>

gordon 24
azta kurva!..

Ez nagyon szép lett! Le a kalappal..

Downhill!!

greg benz
<#vigyor3>

Glpetyus
Gondoltam rá,hogy mivel ez a gép az új "nato-s" festést/matricát kapja majd,csinálok egy UB változatot is a régi festéssel is /amin még szinesek a számok,jelvények -ha már van ahhoz is matricám.
De lehet inkább hanyagolom,ellenben még egy Szu-27-est szeretnék készíteni,szintén az academytõl.
Aztán részemrõl megint vége a repülõzésnek 😄

Glpetyus
ez inkább árok.
amúgy már eltünt 😊

Bazz de komoly<#wow1>...az orrfutóakna meg egyenesen "csodálatos"<#wow3>, de legalább most elfoglalod magad...<#eplus2>
A kopoltyú viszont nagyon szép lett<#eljen>
modellmaker
makettinfon a 29-es topikját érdemes olvasgatni 😊

btw az az orrfutó akna elég fosh lehet, hogy átmegy rajta egy rés 😄

Glpetyus
középsõ képen látszik az a nagy rakás gitt.
az azért kellett,mert összerakva az elsõ-hátsó részt,egy "lépcsõ" keletkezett,megtört az ív -nem kicsit.

Glpetyus
Nahh..újjáépítettem a légbeömlõket..vagyis még csak az egyiket.
persze még rengeteg csiszolás,finomitás kell a területre.

Még ezzel is lesz egy "kevés" munka... :

modellmaker
Rossz topik. 😊

Papírmakettek

Glpetyus
vazz,mennyi gitt rámegy erre a k.rva Migre <#wilting>
+olyan lehetetlen helyekre kell/ene beférnem a reszelõvel,hogy az hihetetlen.
kicsit csalódtam a makett minõségében,legalábbis illeszkedési szempontból.
de hát,ahogy mondani szokták: innen szép nyerni 😄

TaSsI GeRgŐ
szevasztok! én csináltam kartonból egy Fortschritt E512-es gabonakombájnt.
de a ti gépeitekhez az enyém az semmi. nem tudom ismeritek e ezt az oldalt:http://www.mezogeparchivum.hu/tema_makett.html én innen "szoktam" csinálni gépeket.

http://ls2009-mods.gportal.hu ¤&#248;&#8222;¸ TECHNO ¸&#8222;&#248;¤ ¨°&#186;¤&#248;&#8222; FoReVeR &#8222;&#248;¤&#186;°¨

<#wilting>én is értelmesen fogalmaztam..😄

Glpetyus
"újbúl" <#idiota>

A színe nem tetszik, de azért szivesen elfogadnám 1:1-ben...<#finom>
Ahha, köszi!
Szabdkézzel csíkoztad?<#guluszem1> Hát nem mondom, ügyi vagy<#eljen>
Glpetyus
hali
a feliratokat felraktam az ívrõl,lelakkoztam,majd átfestettem,és újbúl lelakkoztam.Mindegyiket körbe vágtam elötte.

a csíkot nem maszkoltam,szabadkézzel festettem,kivéve a 3 függõlegest,azok matricák.

Petyus, a Merkavádon az összes feliratot festetted? A másik, hogy a lövegcsövön lévõ fehér hosszantí csíkot hogyan maszkoltad ki? (gondolom szalaggal, de hogy tudtad így a sok kis mélyedésbe simítani)
Ez komoly<#eljen>
Glpetyus
<#kuss>

DJ Skyline
1/24 VFS P-40C Tomahawk <#zavart2><#wow2><#eljen>