69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • m1garand
    Érdemes figyelni rendszeresen az oldalt vannak kihagyhatatlan akciók.
  • m1garand
    Nekem is ez van, nagyon sokat rendeltem innen, a kínaival (Daniel) szoktam levelezni. Ha rendelek előtte írok, hogy van e ill. tud e szerezni ha nincs. Van párnapos várakozási idő azt nálam nem várja ki megkérem és küldi azonnal.
  • McFrost
    Ezeket értem. Köszi! Mennyire biztonságos ez?
    Mastercardom van.
  • m1garand
    Csak bankkártyával lehet fizetni, ott a lista mit fogadnak el.
  • m1garand
    Na szóval.
    Fejtágítás köv.
    1. Váltsd át a pénznemet forintra.(Bal felül)
    2. Regisztrált csomagként rendeld, AIR (repcsi) drága és gyors 1-2 hét, SURFACE olcsó (ez hajót jelent) napra pontosan 2 hónap mire ideér.

3. Minden makettet és egyebet a kínaitól ajándékként kell rendelni 'GIFT'.

Out of Stock Handling (Ha nincs akkor mit csináljon a kínai
    Deliver available products and cancel Out of Stock products
    Ha van küldi ha nincs akkor törölve lesz nem kell semmit tenned.
    Deliver available products and wait 2 weeks for Out of Stock products
    Ami van azt küldi egyből, ami nincs arra 2 hetet vár és küldi ha lesz. Min. 2 csomag ill posta.
    Cancel my order if any product goes out of stock
    Ha valamily nincs akkor mindent töröl.

• vass17
    Régebben nagyon lassú volt a hobbyeasy, nem tudom, hogy azóta változott-e. Én ezért szoktam rá a Luckymodel-re, amely ugyancsak hong kong-i, nem tudom miért, de nekem mindig is szimpatikusabb volt.

Eu-n belül pedig ezt tudom ajánlani: elsősorban azért szeretem, mert sokkal gyorsabban ideér a posta és természetesen nagyobb érték esetében sem kell aggódni a vám miatt:
    Model hobbies
  • McFrost
    Kiválasztottam ezt a Panthert a hobbyeasyn.
    Melyik postázást érdemes választani és a fizetési mód érdekelne.
  • Kferro
    Majd M1Garand szerintem leírja, én is rajta keresztül szoktam rendelni a Hobbyeasy-ről.
    Ami nekem nagyon tetszik ezen az oldalon, hogy konkrét forintösszegben látom a termék árát. Na, meg hogy elég nagy a választékuk.
  • stultus78
    Erre én is kíváncsi lennék.
    Én is onnan készülök rendelni.
  • McFrost
    Hogyan megy ez a hobbyeasy rendelés? Bonyolult? Beregisztráltam.
  • McFrost
    Nálunk a revell a játékboltban, itt Pakson 390 ft, teljes kínálat van. Ecsetek a művészboltban 3-400 ft. Finom munkához kell a minőségi ecset, többihez jó a teszkós, 30 db 250 ft.
  • McFrost
    Nekem a Harcjárművek 1-2 száma van meg, Bis és Bergetiger. Annyit simán megér, elég szép fém modellke, gondolom a repülők sem csúnyábbak.
  • Kferro
    Hobbiszinten? Kevesen vannak, akik nem hobbiszinten maketteznek. :)
    De az tény, hogy van aki súlyos tízezreket költ el egy Aires feljavítóra, egy Quickboost pitotcsőre, vagy egy Microscale matricára. gyakorta sokkal többet, mint amennyibe az alapmakett került.
    Én azt mondom, hogy sok mindent meg lehet csinálni otthon is, csak ahhoz több türelem és kitartás kell.

Ezt a sorozatot ismerem, bár személyesen még nem találkoztam vele. A Zero-s szám, vagy a Sopwith Camel-es érdekelne. Jó lenne valami fotó, hogy hogyan is néznek ki ezek a modellek közelebbről.
  • vass17
    Hobbiszinten szerintem nincs szükség mindenféle feljavítóra, van aminek több értelme van, pl. egy jó pilótafülke/műszerfal, de találkozok olyan maratásokkal is, aminek semmi értelmét nem látom.

Ha már a magazinoknál tartunk, mostanában többször is reklámozták Az ég urai - Harci repülőgépek nevezetű "magazint", gondoltam megveszem az első számot: a terjedelme mondhatni nagyon rövid (7-8 oldal) és csak arról a gépről írnak, amit összeállított, fém modellként hozzá adnak (az első számban 1:72-es Sopwith Camel). Nem mondom, hogy tökéletes, de ameddig összeszedem a türelmemet az 1:48-as Eduard Camel összerakásához, ez is jól mutat a polcon:))

Erről beszéltem: LINK és úgy tűnik, van harcjárműves kiadványuk is.
  • Kferro
    Így van.
    Igazából akkor kezd sokba kerülni, amikor különféle feljavítókat kezd el vásárolni az ember, de persze ez sem törvényszerű. Ott van pl. Kormos Peti, aki rendszeresen publikál a Pro Modellbe (Hahó, ugye mindenki veszi a Pro Modellt? :) ), s nemzetközi szinten is elismert makettező.
    Szokott ugyan ilyen-olyan feljavítókat használni, de minimális mértékben. Legtöbbször házilag javítja fel a maketteit, műanyag és alumínium lemezekből, drótokból.
  • Kferro
    Nem kell félni a külhonból való rendeléstől. Meg kell kérdezni, melyek a megbízható boltok, s azoktól rendelni. Sokkal olcsóbban hozzá tudsz jutni a szükséges eszközökhöz, ráadásul nagyobb a választék is, mint bármely itthoni online makettboltban.

Ahogy nézegetem a Cobrád dobozbontását, egyre inkább az az érzésem, hogy ez gyakorlatilag ugyanaz a makett, mint amit én gyerekkoromban raktam össze, közel 20 éve. Csak akkor még az Italeri dobozában volt.
    A korának köszönhetően ne számíts majd túl pontos makettre, gondolom az illeszkedés is ennek megfelelő lesz.
    Az biztos, hogy újrakezdéshez nagyon megfelel ez a makett, csak nehogy a makett korából adódó nehézségek elvegyék majd a kedved.
  • benkoszabi
    na igen, viszont ódszkodom külföldröl rendelni...bár lehet előbb-utóbb ráfanyalodom.

Viszont mondom, vagy 7 éve nem maketteztem, akkor is anyukám rakta össze az ünnepekre kapott makettjeimet, még festve se voltak.

És azt hiszem hogy kezdésnek bőven megteszi egy olcsóbb Revell példány...lehet meg se tetszik ez a hobby újra...így legalább nem bukom effektív nagyot...
  • vass17
    Nem olyan vészes, szerintem a makettezés nem tartozik a drága hobbik közé, persze nem ingyenes, de kibírható:)
  • Kferro
    A kínai ezt jelenti:

www.hobbyeasy.com

- Itt egy Tamiya enamel festék 288.46 Ft.
    - Mr. Hobby ragasztó 841.35 Ft.
    - Tamiya ecset darabja 2-300 Ft körül van.
    - S mondjuk egy A6M5C Type 52 Zero, Tamiya, 1/48-as 1,658.65 Ft (De a létező Messzerek közül az egyik legjobb, szintén Tamiya is csak 2,860.58 Ft).
    A postaköltség meg ahogy az előbb írtam, kb. ugyannyi, mint ha itthon rendelnél.

Ezzel viszont teljes mértékben egyetértek:

"Szép hobbi a makettezés, de kevesebb pénzből is lehet szép dolgokat kihozni...."
  • m1garand
    A "hobbi" az mindig drága. Szerintem.
  • benkoszabi
    Igen...és zalaegerszegen hol van kínai bolt? Am meg hiába kerül 5000be egy Tamiya...bár azt kétlem hogy annyiból kijönne, ahhoz adjál hozzá még "csak" 3 db Revell festéket "darabja 600Ft) minimum egy ecsetet és Revell ragasztót (darabja 1000es) - és akkor máris 8-9000Ft-nál jársz..és még nincs lakk, nincs tömítő, nincs maszkoló és higító stb.

Szép hobbi a makettezés, de kevesebb pénzből is lehet szép dolgokat kihozni....
  • Kferro
    Szerintem ezért a makettért ez nagyon sok pénz. Ennyiért már egy 48-as Tamiyát lehet kapni a kínai boltban, amit M1Garand is ajánlott. A postaköltség meg kb. ugyanannyi, vagy kevesebb...
  • McFrost
    Szerintem mellé nyúltál!
  • benkoszabi
    Azért ennyi, mert ez egy szett!! Van benne 3 alap festék, ecsetek és ragasztó...plusz postaköltésg, ami 1200FT. Maga a makett külön 2000FT.

Am írtam a modelshop.hu-nak (onnan rendeltem)hogyha van lehetőség megváltoztatnám a rendelésem, II.VH-s F4U-5 Corsair ugyanennyiért jobban tetszik...elvileg holnap postázzák, majd kiderül, bejön-e a csere...
  • Kferro
    Ezt a makettet rendelted?

http://model-making.eu/revell-4415-ah-1w-super-cobra-p-1-868328.html

Ha igen, akkor hogy került ez ilyen sokba? Honnan rendelted?
  • McFrost
    Játékmakettről rendeltem.

Nem kaptam maratást hozzá. Van Academy Tiger Mid, ahhoz van.

Köszi, sokat szenvedtem a zimerittel elől.
  • m1garand
    Honnan rendeltél?
  • m1garand
    Nekem a sturmtigrishez a legfaszább rácsot adták amit valaha láttam, olyan mintha tényleg szőve lenne a háló.
  • m1garand
    Fotomaratást nem kaptál a motorhoz?
  • benkoszabi
    Na megrendeltem webshopból a Revell 1/72-es Super Cobra set-et. Postaköltséggel 5200Ft lesz. Próbának szánom. vagyis ez azaz ár, amit még "beáldozok" hogy megszeretem-e újra ezt a hobbit, avagy nem...több pénzt nem lett volna érdemes költeni rá...

Aztán majd meglátjuk...
  • m1garand
    Tetszik a zimmerit, nagyon kafa.
  • m1garand
    Rendelj Kínából!
  • m1garand
    Figurához kis segítség.
    http://www.timelinesforum.com/forums/showthread.php?t=11635
  • McFrost
    Egy kis haladás:

• McFrost
    Ez a csúcs ebben,
  • McFrost
    játékmakettről rendeltem.

Az arca még nagy talány, nem tudom mit csináljak vele.
  • csoola
    kiváncsi vagyok, milyen, nekem eddig a zvezda tünt a legszarabb gyártonak, soha többet nem akarok venni, de érdekel, ez mennyire jön be
  • Kferro
    A Hindet honnan rendelted?

A figuránál látom, lealapoztad az arcot, de gondolom, még tovább fogod festeni, igaz?
  • McFrost
    Remélem láthatóbb lett, kisütött a nap:D

• McFrost
    Tehát: