69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • McFrost
    Papír ragasztó szalagot tettem oda és letéptem, lejött a festék az alapig, majd vékony szürkével befolyattam.
  • lac coo
    A fehér foltokat, ahol a vakolat lepattogott és csak a szürke habarcs maradt azt hogy csináltad ?
  • lac coo
    Jó ! Picit túl élénk nekem, de gondolom csak a kép ilyen ...

Chipping.. Sarat nem igen tervezek, por maximum ...
  • Glpetyus
    mesteri..
  • McFrost
    Nálam elkészült a 2. réteg koszolás. A fotó nem adja vissza az igazit, a valóságban nem ennyire durva.
  • McFrost
    2 dolog amit el kell mondjak:
    1: Nagyon szépen és finoman megcsináltad, nincs túltolva, guszta és egyből adja a "hihető" faktort! Gratula!
    2: Viszont értelme csak akkor van, ha a vasat betonos/keményföldes/szilárd burkolatra teszed, ahol max a por lepi pöppet. Egyéb esetben a + 50 tonna úgy dobja fel a sarat/vizes földet mint a huzat a lánc által, és mivel a lánc ezek körül kering, ezek egyből sárosak lesznek, főleg ha van akár 1 mm csapadék.
  • Glpetyus
  • lac coo

• Microbacchus
    Sziasztok! Kompresszor (Sparmax AC-500) beüzemeléséhez szeretnék segítséget kérni. A linkelt videóban (7:35-től) https://www.youtube.com/watch?v=N-jh6jhLJTQ látható elrendezésben szeretném elhelyezni a szabályozó/páralecsapó részt a tankhoz képest, azaz egy 3 méteres hélix kábel közbeiktatásával. Gyárilag közvetlenül kapcsolódnak egymáshoz. Elvileg a regulátor leszerelhető erről a modellről, így közbe tudnám iktatni a hosszú légkábelt, hogy még abban csapódjon le a pára, és folyjon vissza a tankba, így csökkentve a regulátorba/páralecsapóba jutó mennyiségét. 12-es kulccsal megpróbáltam lecsavarni, de egyben forog el a teljes szabályozó, így beleütközik a keretbe egy negyed fordulat után. Ellentartani a szabályozó lefogásával nem merek, amíg nem láttam leírást a szétszereléséről, mert nem tudom/látom, hogy kell tudnia elforognia a csavarnak, ami összeköti a tankkal. Eddig nem találtam semmi használhatót neten, bárkinek van tapasztalata ezzel a modellel, vagy tud valamilyen weblapot (angol/magyar), ahol használható információhoz lehet jutni? Előre is köszönöm!
  • lac coo
  • McFrost
    A jobb oldali ablak és környéke tovább koszolva, szürke és fekete pasztelkréta por segítségével.
  • McFrost
    Köszi!
    Teljesen jó észrevétel! :D Ez még csak egy az első lépés, lesz egy fekete/szürke koszolás pasztelporral, majd egy zöldes lefolyás MIG-es cuccal. Most hagyom száradni, száradási időt én mindig betartom extrán.
  • lac coo
    Fasza, de a voros megfolyasok helyett nem jobb valami sotetszurke ? Azt szoktam latni, ahogy a felgyult port lemossa az eso....
  • McFrost
    Megkapta az első réteg koszt a fal: van dyck barna átmosás, majd barna akvarell recuzával lefolyások és sarkok megdolgozása. Tervezek még egy fekete koszolást, egy zöldes lefolyást és sok-sok port.
  • lac coo

• Dante73
    Köszi!
    Kipróbálom!
  • Glpetyus
    Az S1-et várom én is,rendelős lesz :)
  • kemszi2
    egyébként nem tudom ki mennyire követi az autós eseményeket,de az új gyártók nagyon jó és hiánypótló gépeket adnak ki ,amik eddig maximum horror áron voltak elérhetőek gyantából pl a belkits Opel Manta,most a MG metro 6r4 ,az új rally autókat is hozzák kifele,de a beemax-nál is több autó van amit előrendeltem vagy fogok,Audi S1,Porke 935, és az egyik régi vágyam a Delta S4, no meg ha jól láttam jön majd Pug 306 Maxi is.
    A régi neveket nem nagyon értem,alig látok tőlük új készletet,főleg a régiek újra kiadása zajlik
  • kemszi2
    én ha jól emlékszem autós 2k-sat használtam erre
    De sok tamiya festéknél ezt használtam:
  • Dante73
    Sziasztok!
    Tamiya TS-50 -es Mica Blue (Metál kék) spray-hez milyen lakkot ajánlotok, ami nem teszi a metált tönkre? Lehetőleg spray formában érdekelne.
  • lac coo
    Oda, potszemek.
    Kifeheredett a lakkozas, ezt mentettem belole :)
  • McFrost
    Ha torony oldalára megy, akkor fasza. Máshová nem életszerű.
  • Glpetyus
    brutáljó !
  • lac coo
  • lac coo
  • lac coo
    Köszi !!
  • McFrost
    hobby color 110
  • lac coo
    ennek van saját higitója ? :

• McFrost
    Tamiya, mr.color(észter bázisú) vagy Hobby color, nekem ezek nagyon beváltak:
    www.dreamkit.hu
  • lac coo
    Hasznalhato matt vagy ultra matt lakkot ki tud ajanlani ?
    Ammo volt , ket napig festettem a potlanc szemeket, erre olyan feher lett a laktol mintha penesz lenne rajta, kuka az egesz....:(((((
  • McFrost
    Járda és az első réteg kosz.
  • McFrost
    Csináld csukott szemmel :D
    Akkor maszkold körbe és tedd vastagabban, majd a maszkoló szalag levételével le jön a felesleg.
  • lac coo
    Puhanak puha , de ha nagyon vekony hurkara kinyujtom, akkor kezelhetetlen, szetesik ahohy csak ranezek....
  • McFrost
    Felesbe? Nekem zöld van, már rendes kérge van, de még így is puhára tudom gyúrna a másik komponenssel.
  • lac coo
    Gyurtam eleg sokat...
    Szetesik , nagyon omlos :)
    Periszkop kore akartam meg kapaszkodokra, jobb lenne mint huzott szal...Majd megprobalom ma is ....
  • McFrost
    Akkor jobban gyúrd össze, működnie kell.
    Vagy csinálj húzott szálta és azt tedd oda.
  • lac coo
    Hegesztés varratokat milyen műgyantával tudok csinálni ?
    Milliput van, de az ilyen pici hurkánál ( 1:35...) darabokra hullik ....
  • McFrost
    Jöhet a fal koszolása!
  • McFrost
    Felkerült még 3 réteg sárga, mire elértem a kívánt fakó hatást. A mintákat is elkezdtem visszadolgozni fehérrel. Megtaláltam az ideális járda alapanyagot is.
    A kép nem a legjobb, de ez adja vissza az igazi sárgát.
  • McFrost
    A Bódi Krisztiánnak vannak a legjobb/szebb figurái:
    https://thebodi.hu/model/TB-35082/ss-pancelos-felderitok
    https://thebodi.hu/model/TB-35001/waffen-ss-pancelos
    https://thebodi.hu/model/C-35035/waffen-ss-harckocsizo
    https://thebodi.hu/model/C-35028/ss-harckocsizo
    https://thebodi.hu/model/C-35016/nemet-pancelos-tiszt-es-tiszthelyettes