69149
-
#68144 dunkelgelb, de a rohadásnak se találom a színegyensúlyt a hülye led fényektől :))
a leghalványabb 1944 utáni ..
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.10.04. 18:33:42 -
#68143 Amúgy ez milyen színű? -
#68142 Itt-ott sok lett, javításra szorul, de kb ennyi ...Kosz, bemosás semmi nincs még rajta ...
-
#68141 Athuzom, de az meg odebb van :) -
#68140 Patent! Még grafittal húzd át az éleket. -
#68139 -
#68138 -
#68137 -
#68136 Igazából keveredik a vízzel, csak valahogy nem jön alulról utána ...De ha cseppentettem rá felhígította, Csak ez nem az igazi, elfelejtem és akkor kuka mert összeáll :) -
#68135 Én többször beszoptam ezzel, az AK sima csapvízzel is jó, a Mig meg nem. -
#68134 Mondjuk a sütőpapírnak nem pont az a lényege, hogy nem engedi át a vizet? -
#68133 nem hiszem hogy mérvadó,sima papír, Lidl-s :D -
#68132 Nem tudom, valami nyilván nem jó, de nem jövök rá mi.
Milyen sütőpapír ? :)
gondolom mindegy, én szilikon menteset vettem ... -
#68131 furcsa,AK -val teljesen jó,az pedig ugyanaz
Utoljára szerkesztette: Glpetyus, 2018.10.01. 21:59:21 -
#68130 Hát őőő.. Gondolom, sima Ammo Mig ... -
#68129 Vízzel higítható? -
#68128 Én is hasonlóan csináltam, de az akryl eleg hamar kocsonyás lesz, nem tudom mi a baja ... -
#68127 igen,én csináltam és nagyon jó.
fogtam egy ételhordót,ami olyan 10x15-ös volt,nagyobb nem kell.
2 szabvány konyhai szivacsot,ami olyan 2 centi vastag,nem a sárga vastagabb. A dörzsit leszedtem róla,de ha alulra fordítod még azt se kell.
a 2 szivacs egymás mellett majdnem kitölti a helyet,még egy fél elfért volna ,de mindegy.
kb félig ellepi a víz. És a lényeg : sütőpapír a tetejére a 2 szivacsnak.
Amikor festék van rajta,ecsettel megnyomom azt a részt a papíron,alulról így "átáztatja" a papírt a víz.
Lezárt tetővel,1-2 napig nem száradt meg a vallejo ,ak festék !
-
#68126 Ahogy én csinálom, nem szentírás, mezei, de működik: fogsz egy nagyobb tálkát, minimum képeslap nagyságút, teszel az aljára papírzsepit, legolcsóbb teszkósat, felöntöd vízzel, hogy éppen ellepje a zsepit, már majdnem úsznak, és a tetejére két réteg sütő/zsírpapír. Szépen rá kell smítani a papírokat a zsepikre, hogy adjon egy keményebb felületet, és már mehet is a festék. A fölös vizet csak leöntöd, de nem kell kinyomkodni! -
#68125 -
#68124 Vizespaletta keszitesben ki tud segiteni ?
Csinaltam egyet ahogy neten lattam, de nem igazan mukodik, gyorsan kiszarad rajta a festek.... -
#68123 Csináltam normális képeket, mert a mobilom nem adta vissza a valóságot. -
#68122 Köszi :) -
#68121 Szép lett, látványos ez a kékes szürke! -
#68120 -
#68119 Egeszen varazslatos kekes acel szine van ! -
#68118 thx ! -
#68117 Lattam, szep lett ! -
#68116 Nekem nagyon bejön,de én is annyit melóztam rajta anno hogy nem volt szívem nagyon koszolni utána :D -
#68115 Tegnap felraktam faszbukra pár képet az elkészült Skoda M17 első vh-s ágyúról,ha valakit érdekel. 'Makettezünk' csoport -
#68114 Sár az mindig kerülhet rá :))
De igazából a sárral az a bajom, nagyon ritkán látok élethű sarazást ...
Falun nőttem fel, tudom milyen a vastag sár gépeken, de makettben nem tudom láttam-e már jót.
Főleg a száraz sár, az általában rövid úton lepotyog a gépről , az se élethű 30 centi vastagon .:) -
#68113 Szép. Egy sivatagos környezetben pl el tudnám képzelni.
A lényege szerintem az a makettezésnek, hogy élvezd, és a végeredmény Neked tetsszen. Mi, többiek úgy is leszóljuk, mert mi másként csinálnánk meg, és hát ugye én vagyok a király... ()
Én pl a városi környezetet preferálom, szolid koszolással, rozsdával, kopásokkal. Élethű? Nem. Jól néz ki? Nekem tetszik. Láttatja a makettet? Igen. Nekem ezek a lényeges dolgok.
Utoljára szerkesztette: Dante73, 2018.09.30. 15:11:00 -
#68112 De lehet a sár alatt ez is tiszta karc ! :DD -
#68111 Itt egy tök jó kép példának. Valószínű le volt harcolva a Sherman, de ebből semmi nem látszódik, mert a rászáradt por/kosz/sár mindent eltakar.
Tudom, hogy gyakorló makett, ezért mondtam, hogy nem jó ha a Mig féle lepukkanás ég az agyadba. Bár én nem vagyok senkid, ez egy hobbi, ha ezt élvezed, akkor hajrá! :D
-
#68110 Jah, értem.
Gyakorló makett, tök fantázia festéssel, valóság nem érdekel :)
De fene tudja, egy évbe belefér ez , nem ? sokat ment tüskés borokban ! :)))
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.09.30. 14:46:21 -
#68109 Már elmondtam :D
Akkor ér valamit, ha látszódni fog. Én pl. sosem csináltam ilyen látványosra, mégis működött az összkép. Azt tudni kell, hogy ezek a vasak ritkán érték meg az 1 éves kort, a vastömbtől a megsemmisülésig......ez mindig lebegjen a szemed előtt! Nem jó, ha a Mig féle lepukkanásra mész rá, mert az szép és látványos, de kevésbé valósághű. Koszolással sokkal finomabban meg lehet oldani.
Szumma: nekem tetszik! -
#68108 Az mit jelent ? .)
Olyan diplomatikus. :)
Nem jó ? Első ilyen cuccom, ennyi tellik :) Ha nem jó mondjátok . -
#68107 Látványos! -
-
#68105 Aha, ertem, jo ! ;)