Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
én vmi ilyesmibe gondolkodok
olcsó kezeletlen fa láda szállításhoz

Utoljára szerkesztette: kemszi2, 2018.01.24. 23:23:41
Jégkrémpálca nem jó, az keményfa szerintem és vastag is. Vannak penészes sajtok a boltokban, 3-400 Ft-ért, ami ilyen kerek fa dobozban van. Vékony is és puha is, nagyon ideális.
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
A faládák különösen tetszenek ,van egy garázs/műhely szettem amibe lesz az is. Arra gondoltam a műanyag helyett rendes fából kellene megcsinálni, jégkrémpálcikából vagy vmi ilyesmiből
Utoljára szerkesztette: kemszi2, 2018.01.24. 19:20:46
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
a hátsó lámpát csak beraktam hálistennek nem ragasztottam, ki kell még szedni hogy adjak neki egy kis fekete keretet mert így nem mutat
egyébként ezt is meg az előző bubuarut pisztollyal lakkoztam (sptayből kifújós módszerrel mert van még 2-3db 2Ks spray lakkom)
Utoljára szerkesztette: kemszi2, 2018.01.17. 14:05:09
Elő is van rendelve a japóknál 2 fujimi enthusiast szériás modell (egy első gen. 911 Turbo, és egy 73-as RS)
Ma meg rendeltem egy bmw 635Csi-t szintén a fujimitől....mert nagyon részletesnek tűnik,nyitható motorház és csomagtartó(ahogy számoltam 200 felett van az alkatrészek darabszáma)amivel megvettek kilóra: a kerékagy rendesen megvan csinálva tőcsavarosra és rendesen az 5 csavarra megy fel a felni (az más kérdés hogy végén nem fog látszani mivel külön a felnire rámegy még a csavarvédő felniközép :D )
Szerintem erre mondhatjuk hogy ge*i zöld :D

Mivel megmaradt egy érintetlen tamiya wrc kasznim ,és nem akartam kukázni,rendeltem hozzá egy fujimi utcai blobeye imprezát.
Erről a fujimi imprezáról elég annyit tudni hogy ennél rondább készletet én még nem láttam ,a kaszni teljesen aránytalan részletetek hiányoznak vagy túl vannak tolva stb.Szóval gondoltam lesz akkor egy utcai imprezám wrc szélesítéssel. A fujimi kaszniból csak a motorháztető közepét tartottam meg és cseréltem ki a wrc-n(ott volt egy méretes levegő kivezetés).
A taknyolásnak egy olyan magasiskoláját követtem el a padlólemezzel hogy stimmeljen a kerék amire nem vagyok büszke :D A 4 kerék 3 különböző módon van rögzítve :D

Egy kis F40 idénre,nem sokára polírozom, megy a kevlár matrica a beltérbe, 8 év alatt csak befejezem :D

Láttam már jót ugyan,de nagyon ritka.
Ha az ember átmossa/befolyatja a az egészet, akkor sokkal tagoltabb lesz, jobban kijönnek a részletek: hol van mélyedés, hol van kiemelkedés...
McFrost pl hol? én nem igazán látom hogy hol lehetne. A "kalaptartón' elfelejtettem a két nagyobb mélyedést kifesteni az dob majd kicsit még a hátsó rész egyszínűségén.
Ami még kimaradt az a pótkerék lefogatásához a spaniferek a maratásból ,de úgy döntöttem azt elrakom és majd az egyik hecsbek wrcben fogom felhasználni ahol fog belőle valami látszani is
csináltam benne egy kis plusz kábelezést de kb lóf...sz sem látszik belőle :D
Utoljára szerkesztette: kemszi2, 2017.12.21. 23:12:09
Egyébként nem rossz, legalább is az arányok a helyén vannak,csak a felülettel volt gond,tele volt sok kis lyukkal,belül pedig rengeteget kellett reszelni/csiszolni hogy stimmeljenek az alkatrészek
műgyantát meghagyom a kiegészítőknek,meg a figuráknak,én is építettem 1-2 gyanta harcjárművet,inkább soha többé ha lehet...
egyszer majdnem bizniszeltem egy full gyanta Tatra -t link.
Egy vagyon volt / lett volna,pedig fele annyiért adta mint webshopok. El is hozta,azt szanaszét volt vetemedve,deformálódva az alváz,meg egyéb hosszabb részek :(
Ez az első resin modellem.... remélem az utolsó is :D kva sok meló volt a kasznival.
A tamiya kasznihoz pedig vettem egy fujimi készletet és azzal építem össze amolyan utcai de wrc bodykites változatnak. És azzal elvileg ki is végeztem a subaru sorozatomat
még az antennát visszavágom,kpiuffot kifestem,rendszámot felteszem...de ezek már nem fog nagy változást hozni :D
Egy kicsit jó lett volna visszavenni a magasságból ....
Utoljára szerkesztette: kemszi2, 2017.12.14. 11:16:18
Szóóóval a pancsolástól azért ez messze van. Mondom, hígítani ez már erős, mert simán kicsaphatja a pigmenteket, de takarításra tökéletes. Az internet szerint az OBI-ban, ami kurva drága, egy ezres literje. Ettől bármelyik másik festékboltban/háztartási boltban olcsóbban veszed.
Plusz úgy tudom, a patikában nem tudsz egyszerre ekkora mennyiséget venni.
szerk.: nah nekem ilyen van, , itt 700Ft a literes, 1200Ft az 1,9L-es. Kb ilyen árban kell lennie a boltokban is. Örök élet, ha nem borítod magadra, mint én. :D
szerk.: persze még csikó koromban én is a patikából vettem, aztán egyszer szembejött ez. a metil-etil-keton miatt kicsit büdi, de nem veszélyes.
Utoljára szerkesztette: modellmaker, 2017.12.12. 15:47:17
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
A többi meg simán pancsolt cucc.