69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • lac coo
    dunkelgelb, de a rohadásnak se találom a színegyensúlyt a hülye led fényektől :))
    a leghalványabb 1944 utáni ..
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.10.04. 18:33:42
  • McFrost
    Amúgy ez milyen színű?
  • lac coo
    Itt-ott sok lett, javításra szorul, de kb ennyi ...Kosz, bemosás semmi nincs még rajta ...

• lac coo
    Athuzom, de az meg odebb van :)
  • McFrost
    Patent! Még grafittal húzd át az éleket.
  • Glpetyus
  • lac coo
  • Glpetyus
  • lac coo
    Igazából keveredik a vízzel, csak valahogy nem jön alulról utána ...De ha cseppentettem rá felhígította, Csak ez nem az igazi, elfelejtem és akkor kuka mert összeáll :)
  • McFrost
    Én többször beszoptam ezzel, az AK sima csapvízzel is jó, a Mig meg nem.
  • lac coo
    Mondjuk a sütőpapírnak nem pont az a lényege, hogy nem engedi át a vizet?
  • Glpetyus
    nem hiszem hogy mérvadó,sima papír, Lidl-s :D
  • lac coo
    Nem tudom, valami nyilván nem jó, de nem jövök rá mi.
    Milyen sütőpapír ? :)
    gondolom mindegy, én szilikon menteset vettem ...
  • Glpetyus
    furcsa,AK -val teljesen jó,az pedig ugyanaz
    Utoljára szerkesztette: Glpetyus, 2018.10.01. 21:59:21
  • lac coo
    Hát őőő.. Gondolom, sima Ammo Mig ...
  • McFrost
    Vízzel higítható?
  • lac coo
    Én is hasonlóan csináltam, de az akryl eleg hamar kocsonyás lesz, nem tudom mi a baja ...
  • Glpetyus
    igen,én csináltam és nagyon jó.
    fogtam egy ételhordót,ami olyan 10x15-ös volt,nagyobb nem kell.
    2 szabvány konyhai szivacsot,ami olyan 2 centi vastag,nem a sárga vastagabb. A dörzsit leszedtem róla,de ha alulra fordítod még azt se kell.
    a 2 szivacs egymás mellett majdnem kitölti a helyet,még egy fél elfért volna ,de mindegy.
    kb félig ellepi a víz. És a lényeg : sütőpapír a tetejére a 2 szivacsnak.
    Amikor festék van rajta,ecsettel megnyomom azt a részt a papíron,alulról így "átáztatja" a papírt a víz.
    Lezárt tetővel,1-2 napig nem száradt meg a vallejo ,ak festék !

• McFrost
    Ahogy én csinálom, nem szentírás, mezei, de működik: fogsz egy nagyobb tálkát, minimum képeslap nagyságút, teszel az aljára papírzsepit, legolcsóbb teszkósat, felöntöd vízzel, hogy éppen ellepje a zsepit, már majdnem úsznak, és a tetejére két réteg sütő/zsírpapír. Szépen rá kell smítani a papírokat a zsepikre, hogy adjon egy keményebb felületet, és már mehet is a festék. A fölös vizet csak leöntöd, de nem kell kinyomkodni!
  • Glpetyus
  • lac coo
    Vizespaletta keszitesben ki tud segiteni ?
    Csinaltam egyet ahogy neten lattam, de nem igazan mukodik, gyorsan kiszarad rajta a festek....
  • McFrost
    Csináltam normális képeket, mert a mobilom nem adta vissza a valóságot.
  • Glpetyus
    Köszi :)
  • McFrost
    Szép lett, látványos ez a kékes szürke!
  • Glpetyus
  • lac coo
    Egeszen varazslatos kekes acel szine van !
  • Glpetyus
    thx !
  • lac coo
    Lattam, szep lett !
  • Glpetyus
    Nekem nagyon bejön,de én is annyit melóztam rajta anno hogy nem volt szívem nagyon koszolni utána :D
  • Glpetyus
    Tegnap felraktam faszbukra pár képet az elkészült Skoda M17 első vh-s ágyúról,ha valakit érdekel. 'Makettezünk' csoport
  • lac coo
    Sár az mindig kerülhet rá :))

De igazából a sárral az a bajom, nagyon ritkán látok élethű sarazást ...
    Falun nőttem fel, tudom milyen a vastag sár gépeken, de makettben nem tudom láttam-e már jót.
    Főleg a száraz sár, az általában rövid úton lepotyog a gépről , az se élethű 30 centi vastagon .:)
  • Dante73
    Szép. Egy sivatagos környezetben pl el tudnám képzelni.
    A lényege szerintem az a makettezésnek, hogy élvezd, és a végeredmény Neked tetsszen. Mi, többiek úgy is leszóljuk, mert mi másként csinálnánk meg, és hát ugye én vagyok a király... ()
    Én pl a városi környezetet preferálom, szolid koszolással, rozsdával, kopásokkal. Élethű? Nem. Jól néz ki? Nekem tetszik. Láttatja a makettet? Igen. Nekem ezek a lényeges dolgok.
    Utoljára szerkesztette: Dante73, 2018.09.30. 15:11:00
  • lac coo
    De lehet a sár alatt ez is tiszta karc ! :DD
  • McFrost
    Itt egy tök jó kép példának. Valószínű le volt harcolva a Sherman, de ebből semmi nem látszódik, mert a rászáradt por/kosz/sár mindent eltakar.
    Tudom, hogy gyakorló makett, ezért mondtam, hogy nem jó ha a Mig féle lepukkanás ég az agyadba. Bár én nem vagyok senkid, ez egy hobbi, ha ezt élvezed, akkor hajrá! :D
  • lac coo
    Jah, értem.
    Gyakorló makett, tök fantázia festéssel, valóság nem érdekel :)
    De fene tudja, egy évbe belefér ez , nem ? sokat ment tüskés borokban ! :)))
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.09.30. 14:46:21
  • McFrost
    Már elmondtam :D
    Akkor ér valamit, ha látszódni fog. Én pl. sosem csináltam ilyen látványosra, mégis működött az összkép. Azt tudni kell, hogy ezek a vasak ritkán érték meg az 1 éves kort, a vastömbtől a megsemmisülésig......ez mindig lebegjen a szemed előtt! Nem jó, ha a Mig féle lepukkanásra mész rá, mert az szép és látványos, de kevésbé valósághű. Koszolással sokkal finomabban meg lehet oldani.
    Szumma: nekem tetszik!
  • lac coo
    Az mit jelent ? .)
    Olyan diplomatikus. :)
    Nem jó ? Első ilyen cuccom, ennyi tellik :) Ha nem jó mondjátok .
  • McFrost
    Látványos!
  • lac coo

• lac coo
    Aha, ertem, jo ! ;)