Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

persil
Hali!

2. vh-soktól had kérdezzek már egyet. Honnan a rossebbõl lehetne beszerezni 1:144es NEM német páncélosokat? O.o

Bármi linknek, boltban, ötletnek örülnék😊

Szigorú vagyok, de igazságtalan... Már ötvenezerszer megmondtam, hogy ne túlozz!

modellmaker
hiroboy.com

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Jagi
+ kéne 1%24-es felnik száles választákban plz help link add stb 😊

Jagi
ilyen vagy hasonló szárnyatok vane?

Jagi
az egy "fokkal" jobb 😊
szeretem a rugós felfüggesztésû cuccait 😊 van belóle 3 (C-West skyline, S15 Silvia<#worship> meg a AE86 LEVIN)

Megfújtam az alapszínt tegnap a sprinteren. érdekes lesz maszkolni...
a haveról kérek FineLine maszkolószalagot (alakítható) azzal hátha 😊
de itt egy pic róla

csak nemtom miért Truenora adja mikor nem az...

modellmaker
faszt, az aoshima 😄

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

modellmaker
ha fujimi egyáltalán... 😄😄

modellmaker
hehe, az én fujimi skyline-om még a szekrényben van. 😄

Jagi
Naaah...
Tegnap lecsiszoltam az AE86-os Sprinter kasztnijáról az öntõhibákat
mivel Fujimi volt rajta rendesen de nem volt vészes. Nem látványos haladás, de legalább haladás.<#vigyor2>
Ha ma kisüt a nap le fogom fújni, ha el nem alszom.
Nem igen tetszik a fujimi. Vannak olyan megoldásaik, hogy a hajam az égnek áll tõle...

Glpetyus
fúú,most aztán úgy belejöttem a matricázásba,hogy nem birom abbahagyni 😊
sajnos a matricához adott útmutató nem jó semmire sem,de a Hunavia-nál nem is tudnék jobb segítséget kivánni.
De így az is feltünt,hogy pár feliratot,jelzést bizony szépen lefelejtettek az ívrõl... :I

modellmaker
gondolom olcsó <#zavart2>

Köszi, hagyd csak. Ha odáig jutok, hogy kell, úgyis feltúrom az Aranysasokat képekért. <#nyes>
Úgy legyen! <#wink>
Glpetyus
jaja,tudom melyik az 😊

modellmaker
passzolom, de majd kiderítem neked. 😄

modellmaker
nem a lépcsõmászó, hanem árok-áthidaló képességét. de a lényeg ugyanaz. 😊

Nekem az a Büssing tetszik, amit egy háromtengelyes buszból alakítottak át és darut/légvédelmi ágyút kapott...baromi jól néz ki. Asszem full gayanta kit volt, de nem találom <#szomoru2>
Glpetyus
Glpetyus
ez a gép annyira tetszik már évek óta..
Annak idején nem vettem meg,meg is bántam,mostmár nem kapni 😞

Glpetyus
de hülye állat vagyok... <#idiota>
hisz pl. az amcsi világháborús féllánctalpas orrán is ezért van az a henger.

Nem fordítva? <#nyes> Mindegy, akkor hívjuk C- -nak <#eplus2><#idiota>
A lépcsõmászó képességét segíti (gondolom, így nem tud felülni a jármû alja)
Glpetyus
Ezt inkább itt kérdezem meg,hátha "közérdekü" az információ 😊
A Brdm-en mi a fenének vannak azok a kis kerekek a jármü közepe alatt?

Glpetyus
szép lista 😊

modellmaker
Tamiya Extra Thin cement
Tamiya Putty
Tamiya maszkoló szalag
Mr. Hobby Mr. Masking Sol (ez a gunze maszkoló folyadéka)
Mr. Hobby Mr. Super Clear (fényes lakk spray)
Gunze akril festék 3 szín (az aktuális projekthez vettem csak festéket)
a festékhez hígító
öngyógyító vágólap
E.Jan Ferrai emblémák - kép
repülõgépekhez való panel karcoló sablon (négyzet, kör, oválok stb.)
CrazyModeler maratott övcsat, övvel
CrazyModeler maratott gyorszár
féknyeregre logo matrica (pl brembo)
karbon matrica

~20k :|

modellmaker
sry, el kellett mennem.

Glpetyus
😄

Lehetne, de ugyanazzal a keveréssel foltozgattam a futógörgõket is. Ott meg gond nélkül szépre száradt...
modellmaker
aha, majd mindjárt össze is szedem. 😊

Glpetyus
és vásároltál valamit ? 😊
sok helyrõl hallom,hogy drága volt a börze,nyilván a forint-euro árfolyam miatt (is).
Vagy a magyar árusok voltak elszállva?
Bólyain jó árak voltak még.

Glpetyus
:C

modellmaker
szóval móvári "verseny"

a benevezett makettek nagyon szépek voltak, harcjármûbõl annyi volt, hogy alig fért az asztalra, ezzel szemben repülõ szinte kevés volt. nem azt mondom, hogy nem volt repülõ, csak többet is el tudtam volna viselni. a börze nagyon állat volt, csak drága kicsit. ugye külön épületben volt a nagy része, és volt egy terem megnyitva csak az eduardnak. beengedõ bácsi volt, meg kosár, mint az ABC-ben. 😄 de nagyon kulturáltan lehetett válogatni, nem volt zsúfoltság, mert annyi embert engedtek be, ahány kosár volt, és mikor valaki kijött, akkor a kövi bemehetett. rendesen sorban álltunk a bejárat elõtt. 😄 és bent is szekciókra voltak osztva a maratások. pl: 48 és 32 repülõ '45-ig, aztán 72 repülõ '45-ig, aztán azek '45 után, aztán külön a hajók és ugyanez hk-nál is. a makettek külön polcon, a gunze festékek meg két asztalon középen. minden szín. elég kemény volt.

a versenyen most olyan igazi különlegességek nem nagy voltak számomra, még a börzén se volt olyan hogy hú ez nagyon kellene és 3* visszamentem volna gondolkodni rajta. az gecihosszú utazást leszámítva nekem nagyon beadta.

modellmaker
sry arról nincs. =/

Glpetyus
a börzérõl is csináltál? 😊
érdekelne,had csorogjon a nyálam <#smile>

Glpetyus
infón,rlm-en is már fentvannak a képek,szépek 😮

Neveztél valamivel?

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Jó lesz ez<#eljen>
Azért a "pihenõt" sem kell túlzásba vinni...😊<#idiota>

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

modellmaker
Most ébredtem fel, tegnap olyan este 11 körül értünk haza, valahogy nem volt kedvem hozzá. 😄

btw nekem nagyon tetszett, majd írok róla normálisan is, meg jönnek a képek is.

kép!!!😄

modellmaker
"eredménye fényes/féfényes/matt foltos felület."

ez annak is lehet az eredménye, hogy szarul kevered fel a festéket.

modellmaker
Kicsit így megkésve, mert mikor írtad én már ott voltam. 😄

Color Refernce Chart - Federal Standard

modellmaker
nana. nekünk nem C van. a törzs meg tán a függõleges A, a szárnyak meg C.

Glpetyus
semmi beszámoló?

Jagi
ja a motorról meg annyit hogy, minnél bonyolultabb a forma, anál... izé annál nagyobb az esélye hogy szarcsi-foscsi lesz. xD

Jagi
jó, vak vagyok, thx

És ha összeépíted a mocit, és úgy öntöd le? Vagy azt nem lehet?
Fõleg a Tamiyának vannak olyan régi készletei, hogy kenterbe verik a fiatalabb maketteket...arról nem beszélve, hogy az 1976(!)-os öntõformás M113-ason egy csepp sorja/deformálódás/beszívódás sincs.
Most nyomtunk be a Petyussal néhány festékváltót, azokban szerintem szerepelnek a sima X-esek is (#55772-#55774)<#fejvakaras>
Köszi, megfogadom a tanácsod. Egy hét szünet <#wink><#pias>
Jagi
ubazd...
új festék 1 hát pihi, ahogy Petyus mondta xD

a Skylinenak megvolt a dobozbontása is... qrva jó kászlet, fog tetszeni, csak a gyári szinekkel leszek gondban... eredetileg fekete lett volna de a piros az ezüst is jól áll neki... most akkor mi legyen? xD veszek mág 2-õt oszt had' álljon ott 😊
a motor nagyon jó lesz... a Z-Tuneba akartam betenni, de sztem nem fogom, mert nagyon jó lesz ez így 😊 vagy kell egy csomó 2 komponensû putty oszt egyeként leduplikáni az alkatrászeket, de ahhoz meg "nem akarom" a kedvem 😊 ja árdekessége hogy '89-es a kit de iszonyat mi részletgazdag...

Ja igen sziváltás-magyarázó táblázatot valaki olyat tud mutatni amiben az X-es jelölásek is benne vannak.
Tudom, hogy volt valahol csak azóta 3x eltünt a bookmarks... :S

Glpetyus
jó,most akkor gyújts rá,vagy igyál valamit,estleg hidegzuhany,vagy fusd körbe a házat 3x.
+ tedd félre a makettezést 1 hétre,de teljesen.
Meglátod,utána jó lesz folytatni.Vannak napok amikor semmi nem jön össze,ez van 😊