Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jagi
A Had matricákat nem ismerem, de gondolom az academy sem volt egy csúcsminõség ahogy ismerem...

Jagi
uhhf!

a repcsifestésnek milyen technikái léteznek?
megfújod a panelvonalakat aztán az alapszínt és utána összeködölöd?
vagy befolyatod az alapszínre a panelvonalakat?
vagy hogy?
Mert az Eurofighter még mindíg bontatlan...
+ kéne rá valami... értelmes ország használja már?
az olasz spanyol meg a prototype matricakészlete van nekie, de nekem egy se gyerebe annyira

modellmaker

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Glpetyus
bazz,ez az a nap,amikor talán nem kéne maketteznem !?
délelött hozzányúlok a géphez,letörik az egyik vizszintes vezérsík.
Most veszem le a maszkolást a kabintetõrõl,jött is...a tetõvel együtt.
<#wilting>

Glpetyus
áz!

modellmaker
jaja, fosh a had matrica.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Jagi
akkor nemtom 😊

Glpetyus
a makett igen,a matrica HAD.

Jagi
academy?

Glpetyus
én se 😊
a festék amivel fújtam a gépet eleve fényes volt (na nem zománc jellegü azért,de egy légy simán seggre esett volna rajt),erre raktam a matricákat,aztán kapott fényes lakkot -a legkissebbeket is egyenként 0-s ecsettel lelakkoztam,hogy amíg a többit rakom,nehogy lejöjjenek a gumikesztyûs kezemtõl- ,ezután jött a "telibe" lakkozás,mattlakkal.
100 éve így csinálom,eddig nem volt gond.

ja,az sem elhanyagolható,hogy amikor a -fényes- felületre felraktam a matricát,már akkor "bubis" volt néhány..
gyenge minõségü a matrica,ennyi.

de végülis annyira nem vészes mostmár,meg igazából le is sz@rom...,nem versenyre építek,hanem a magam örömére,....ezért meg biztos nem fogom lemaratni a festéket,és elörrõl kezdeni az egészet 😊

<#falbav><#falbav>A hobbyeasy megtanulhatna már honlapot készíteni, mert botrányos, egyszerûen nekem semmi nem mûködik normálisan rajta...
számomra felfoghatatlan, hogy egy ekkora cég miért nem tud használható rendszert kiépíteni, pl úgy mint a luckym....

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Jagi
basszasten...

írtam üzenetet, de kiléptem...

na kép, a szöveget nem írom le...

persil
Lenne egy fura kérdésem/kérésem.

Érdekelne mi különbség van egy airfix és egy italeri 1:72es figura között.
Csak mert például a heller figurák sokkal kisebbek(hiába 72es..) mint az italerisek.
Megkérhetnék valakit, hogy akinek módjában áll készítsen egy képet, két egymás mellett álló figuráról?😊 (italeri vs airfix)
Neten nem találtam ilyesmit.

Szigorú vagyok, de igazságtalan... Már ötvenezerszer megmondtam, hogy ne túlozz!

Nem is azt mondtam, hogy a mtricák alá, hanem hogy felé! Ergo matricákat felgépelted, és utána egy vékony réteg fényeslakk rögzíteni. Legalábbis nálam eddig ez bevált, sosem fújtam matt lakkot közvetlenül a matricákra.

nem megy a szelektív figyelem? <#hehe>
Jagi
vizuális lenne az, csak már látni se nagyon. 1 kéztel eszek, másikkal gépelek, 1 szemmel csajokseggétnézem a másikkal a monitort 😊 bocs ha ómagyar témában tolom 😊

Jagi
naah! Beszoptam megint xD
Fujimi kontra Aoshima
az AE86 ajtón lévõ díszléce kicsit 1mm-rel szélesebb volt az Aoshima verziójánál.
rájöttem természetesen festés után, hogy nekem az oda nem kell így 😊
farag csiszol tömít ost majd megint fest :_)
kurvára szembetûnõ volt.
Arról nem beszélve, hogy a kidolgozottság szintjén a fujimi alulmarad csúnyán, mind élek, mind "panelvonalak" tekintetében. nah az eredményt majd vbizuélisan is közlöm

Glpetyus
természetes,hogy nem matt felületre raktam a matricákat!

Lehet én vagyok egy elmaradott képzetlen barom, de matrica felé elõször nem egy vékony réteg fényeslakkot kellene kenni/fújni és csak utána mattlakkozni?

Nem hiszem <#szomoru2>
Glpetyus
hm,oldala is van,de ez már nem az ami régen az Arany Jánosnál volt,nem?

Glpetyus
Van még megamakett? <#wow2>

Jagi
Õt nem, de a Megamakett bukós... és egyébként igen, Aoshima

Szûcs Lacit kérdezted? Esetleg a Megamakettnél szoktak lenni Aoshima autók, nézd meg hátha...már ha elkaptam a gyártót <#vigyor5>
Jagi
HELP ME PLZ ki honnan szokott rendelni?
ez kéne: AOS36730
Hiro-nál Luckymodelnél nincs...

Jagi
lustaság az akadálya ennyi 😊

egyébként szépen alakulnak a projectek...
képeket majd valamikor, mert bentrõl írok, otthon most nincs net mert elköltöztünk 😛

Glpetyus
szopok a matricázással,ráfújtam egy fedõ lakkot,erre a kissebb matricák "kifehéredtek",mosthattam vissza az egészet <#falbav>
valahogy "összeakadt" a matrica lakkrétege a mattlakkal.
de most talán jó lesz.

Glpetyus
"alig" ? 😊
én egyet sem találtam 😄

Jah...9 körül láttam meg, azóta vagyok kiütve! <#guluszem1><#wilting>
Szerintem nem kell sokmindent hoozáadni/változtatni a belsõn...egyedül a kormánykerék sikerült F1-esre, az jóval karcsúbb volt a valóságban. Én nyitva képzeltem volna el, igaz alig találtam képet a belsõrõl.
<#eljen>Ez már valami, nagyon durván kidolgozta az egészet, ráadásul elég méretes is😮 Egyedüli hátránya szerintem, hogy szinte mindent gipszbõl csinált, gondolom nem könnyû😄

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Glpetyus
Srác nem semmi tanyasi diorámát csinált a makettinfón <#wow2>
link

Glpetyus
dehogyis 😊

egy lényeges kérdésben nem tudok dönteni,na nem mintha nem érne rá még:
ha kinyitom az ajtókat,egész szépen belátni a belsejébe,elég látványos,de azért még sokat kéne belül dolgozni,hogy élethû legyen.
ellenben a jármû szép formáját szerintem elrontja,ha nyitva vannak az ajtók,így én inkább a "csukva" megoldás felé hajlok.
Szerinted?

De azért nem bántad meg...ugye? <#vigyor5>
Glpetyus
<#gonosz1>

Én mondtam, hogy gáz (#55712. hsz.) <#eplus2>
Glpetyus
Te,ha szólsz,hogy ilyen az összerakási,akkor lealkudok egy ezrest <#idiota><#banplz>
😊

modellmaker
ejjhátbazdmeg 😄 hát egyértelmûbben is fogalmazhatnál 😄😄 mikor rá is kérdek xDD

de most komolyan, mennyi idõ ezt legyártani? 😄 én nem találkoztam vele, pedig elég sok autós kieges oldalt ismerek.

Jagi
haggyadazt... nem az kell hanem a szárny a csomitartóról (azt a kis szart hívják helyenkánt trunkclipnek is, de ha nem sry)
gyorszár van mág egy pár de nem is kell mert nem rally-zom

modellmaker
faszom url beszúró script :|

link

modellmaker
félsiker 😄

Azért ajánlottam, mert móváron tõle vettem. írj neki egy mailt, hogy kéne neked Crazy Modeler maratott gyorszár (EP-0032) URL=http://crazymodeler.net/ProductShow.asp?ID=119][/url]

Jagi
Most a 2 AE86-ost csinálom stereoban + a kb 1,5 éve készülõ Rx-7 szélesítését tömítgettem a hétvégén, csak nagyon "nõi munka" lesz az nekem, meglátjuk meddig bírom xD

Jagi
hát arra... de megnéztem az oldalt, köszi,azt nem találtam, viszont, ha minden jól megy a levin-re lesz felni xDDD

igen arra, csak nem fogalmaztam elég pontosan😊 Az biztos, hogy hiányzott már egy ilyen jellegû szakirodalom, sajnos még így is elég hiányos a magyar nyelvû makettezõ könyvek listája, de már ez is nagy elõrelépés.

az Építsünk Diorámát I.-re gondolsz ( mondjuk ez lehet hülye kérdés 😊 ) ... nekem is nagyon bejön....csak ámulok és bámulok azóta is...

Hihetetlen ez a diorámás könyv, mostanra nagyjából elolvastam, engem nagyon meglepett, hogy ennyire egyszerû anyagokból milyen eredményt lehet elérni, ráadásul nagyon érthetõen van megfogalmazva az egész<#worship>
Aki esetleg nem vette meg, ajánlanám, mert könnyen kedvet kaphat a dio építéshez😊

modellmaker
hát ha a gyorszárra gondolsz, akkor olyat lehet venni fotómaratásban. még itthon is. try this

Jagi
thx ez kellett csak a cuccok 80%-a out of stock... 😞

a trunkclip-ról valami? BMW-ken van/szokott ilyen lenni, esetleg valakinek feleslegbe? Nincs kedvem (mer' lusta) legyártani...

A helypénz pl háromszorosa volt a tavalyinak..

Aki mazochista az rápróbálhat egy 1/76-os Churchill-re. Lehetõleg Airfix. A futómû egy élmény...

Ez a táblamekkora? Nem találtam róla semmit. Méretarányosan kicsinyítve van (pl 1/24-re)?