69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • highlander15
    Hát,repülőgépet sohasem!Ecsetet (ha mégis lesznek repülők) sohasem!Rémálom volt ez a nap! Vásárláskor erősen gondolkodtam egy Tiger I-esen,de mégis ezt választottam,jó 700 ft-al olcsóbb volt.Megbántam :-(Maradok a jó öreg gázolajszagú masináknál!

• Kferro
    Na igen, a harcjármű makettezés gyerekjáték a repülőgépekhez képest. :)
    Van ismerősöm, ki ezt úgy mondja: " A tankmakettek építése a lányok hobbija. A repülők építése a férfiaké". :)
  • highlander15
    Kösz,már elkezdtem szürkével!Hát nem lesz a legjobban sikerült makettem :-(
    Repülők annyira nem mennek.
  • McFrost
    Kész a festőkabin. Később dobok képet, mert lemerült a telóm.
  • Kferro
    A "fémszínű amcsi gép" szöveg, mint az szerintem a hozzászólásomból kiderül, a Fókára, azaz az FW-190-re vonatkozik. :)

De ha már Mustang, igenis voltak színesebb példányok. Kapásból uitt van Miss Velma (ez az eredeti, a II. világháborúban használt színezés):

• Toby0501
    P-51 Mustang nem nagyon volt kipingálva.
  • Kferro
    Bár nem vagyok fóka szakértő, de nem tudok róla, hogy lett volna ezüst színű. Max. prototípus állapotban.
    Fémszínű amcsi gép sem jut most hirtelen eszembe. Ez a festés áll legközelebb hozzá, de gyanítom, hog az alap itt is inkább szürke:

• highlander15
    Kérnék egy kis segítséget festésügyben,főleg a repülő-fanoktól!Építeni szeretnék egy Focke-Wulf 190/A8 éjszakai vadászt,és az érdekelne,hogy ezüst/fémszínű FW-190-es létezett-e vagy csak az amerikai gépek voltak fémszínűek?
  • m1garand
    Nagy akció!!!!!
    http://www.hobbyeasy.com/en/data/28411.html
  • McFrost
    Nem értelek.....
  • McFrost
    Majd, lent van a tárolóban, én meg a másodikon.
  • m1garand
    Összerakva csinálnál képet róla?
  • m1garand
    A tigádhoz téglavörös, rozsdavörös filter teljes átmosás kell és utána sötétbarna (vandyke) befolyatás kell.
  • m1garand
    A befolyatás (wash) 75% hígító, a filter 90% hígító + maradék festék keveréke.
  • m1garand
    Átmosás (filter) az egész felületere kell felvinni és az alapszín tónusát módosítja, öregíti. Ez színezett hígító.
  • McFrost
    Zimmerit miatt ezt duplán kell csinálni.
  • m1garand
    Sokkal szebb így, de sok melót megspórolsz ha csak a mélyedéseket folyatod be, és tiszta ecsettel vissza szeded. Ne keverd a befolyatást az átmosással.
  • McFrost
    Sajnos a fény viszonyok nem megfelelőek, de azért remélem látszik az eredmény!
    Még az olajfesték nem száradt meg kellően, így még egy tiszta mosás lesz majd a végén, ha már mindent átmaszatoltam.

Itt azért látszik az eredmény:

• McFrost
    Ma vissza mostam az első befolyatást és a tank menet irány szerinti bal oldala is kész.
    Ezt a két filléres segédeszközt ajánlom, elsőt a higítós mosáshoz, másodikat a pigmentporok felhordásához. DM és tesco boltban vásárolható filléres kacatok :)

• McFrost
    Osprey, Mig, Pat Johnston, Verlinden
  • Kferro
    Mifélék?
  • McFrost
    Könyvek vannak.
  • Kferro
    Egyáltalán vannak neked ilyen makettes könyveid, vagy pl. Jimenez DVD-id?
  • m1garand
    Ez a könyv nincs meg neked?
  • McFrost
    Oké, most jó, köszönöm!
  • m1garand
    LINKELEM ÚJRA.
  • McFrost
    Nekem ez nem jön be, akár mi is az.
  • McFrost
    Egyik jó kollégám adta, kovácstűznél volt elszívó, gondolhatod, hogyan nézett ki :D
  • m1garand
    Fasza! Nekem is van egy ilyen ventim. Várom a további képeket.
  • McFrost
    Festőkabin alakulóban:

• Bala10
  • m1garand
    Legfontosabb a felesleges anyag visszamosása!
  • m1garand

• McFrost
    Nem :D
  • m1garand
    A technika nem volt jó. A felületet nem kell befolyatni csak a réseket, hegesztést stb. Ha sima felültere akarsz akkor ahhoz filtert kell venni , csinálni.
  • m1garand
    Ha beválik akkor lehet szeretnék én is egyet.
    Nem néztek furcsán mit akarsz ennyi szivacssal?
  • McFrost
    Azok el fognak tűnni. Ennek a művész olajfestéknek egyik tulajdonsága az, hogy elég nehezen szárad. Szépen vissza fogom mosni, hogy kulturált legyen. Az alján már ezt meg is tettem.

De valóban ki fogom próbálni ezt a terpentint, sőt asszony nővére kreatív hobbista, szokott járni vásárolni, vele vetetek petróleumot, az is direkt erre van.
  • Kferro
    Értem én, hogy sima, mezei átmosás volt, de az látszik a képeken, hogy a felhígított festék nagyon kontrollálatlanul, összevissza száradt meg a felületen. Ez nem a te hibád, hanem a H-100-é. A White Spirittel (de lehet a terpentinnel is) sokkal szebb eredményt lehet elérni.
  • McFrost
    Supralux H-100, én ezt használom.

Elkezdtem a tényleges öregítést a Tigrisen. A kerekek lesznek az elsők. Vettem a DM-ben ilyen női smink szivacsot, pont olyan anyagból van, mint a Tamiya pamacs, csak sokkal olcsóbb egy kazallal :)

Melóban pedig a festőkabin készül. Maga a doboz már kész, kell még egy lámpa és egy elszívó venti.
  • McFrost
    Meg fogom nézni, milyen, ígérem :)

De azért, hogy tisztán lássunk, ez csak egy mezei átmosás volt, amit annak szántam, hogy így nézne ki a cucc nagyobb felülete, ha fél évig nem állna garázsban.