69149
-
#58815 Szép lesz csak ezt a fekete olajszerű koszt, tompítsd pigmentporokkal. De előtte különböző színű olajfestékkel öregítsd az alapszíneket. Máskor a visszamosást még frissen csináld meg. -
Freeda Krueger #58814 Szép. -
#58813 Panzerkampfwagen VI, Tiger I. Late Version:
-visszamosás után
-
#58812 Majd képet, pls! -
Freeda Krueger #58811 A szerelékes doboz nem gáz ha roncs,de a kupola tényleg nem jó. -
#58810 Szereztem egy Alder AD 319 pisztolyt. Majd meglátom milyen.
Ma megcsináltam a Tigris további antikolását, holnap mosom vissza. -
Kferro #58809 Eleddig 5 magyar nyelvű makettezős könyv jelet meg, de ebből kettő igen régen, s inkább a repülőkkel foglalkozik.
Tavaly jelent meg a "Makettező ABC(D)" című könyv, de ez is inkább a repcsiépítőknek szól. Természetesen az alaptechnikák (ragasztás, tömítés...stb.) univerzálisak.
Valamint Adóba László könyve, az "Építsünk diorámát" első és második kötete, ami kifejezetten a diorámákban használatos épületek, növényzet készítésével foglalkozik.
Ami viszont nagyon sokat segít, s abban nagyon sok technikai segítség van, mind repülősök, mind harcjármű makettezőknek, az a Pro Modell újság, ami kéthavonta jelenik meg. Sőt, abban a harcjárművesek mintha több segítséget kapnának, főleg, hogy szokott benne lenni (szinte minden számban) step-by-step építés, ráadásul olyan nevesebb makettezőktől, mint Mig Jimenez, Adam P. Wilder, s a nagy kedvencem, Luciano Rodriquez. -
#58808 Amúgy van valamiféle magyar nyelvű könyv? Segítség, tippek, trükkök, ilyenek? -
Kferro #58807 Jómagam sokáig Revellt és Humbrolt használtam. Aztán egyszer nem volt otthon megfelelő színű festékem, csak Tamiya akril, s hiába olvastam azt róla, hogy szinte lehetetlen ecsettel szépen festeni vele, kipróbáltam.
Meglepetésemre szebb lett a végeredmény, mint a másik kettővel. Azóta szinte nem is veszek sem Revellt, sem Humbrolt. -
#58806 Én is revellt használok és az a tapasztalatom, hogy bármennyi hígitót elbír. -
Kferro #58805 Maximálisan egyetértek. -
vass17 #58804 -
vass17 #58803 Gyakorlás kérdése az egész, ha megfelelően hígitod a festéket, elég egyszerű felvinni. Csak nem szabad belejavítani a már festett részbe, nem baj az, hogy nem fed tökéletesen a festék, a következő réteg úgyis eltünteti a hiányosságokat.
Nekem az a tapasztalatom a Revell festékkel (amikor új és még nagyjából tele van), hogy gyakran teljesen fel kell tölteni a még szabad térfogatot hígítóval, nagy valószínűséggel még így sem lesz túlzottan híg, gyakran ez már elegendő, természetesen festék függő és lehet hogy még több kell neki. A festéket tökéletesen össze kell keverni a hígítóval, ez nagyobb mennyiség esetében pár perc. Kezdetnek sztem így próbáld meg és máris egyszerűbb lesz a festés. A második réteggel pedig még óvatosabban, kísérletezz az öntőkereten és ha kell még hígabb legyen. -
#58802 Kéne a szerelékes doboz a hátuljára,és a parancsnoki búvónyílás újabb mint amit Afrikában alkalmaztak.Eltaláltam? -
Freeda Krueger #58801 Elnézést a közbeszolásért,de ez a torony Afrikai Tigrishez nem jó. -
Kferro #58800 Semmiképpen sem olyat, ami tele van maratással, vagy műgyanta alkatrésszel, de nem is valami drága Hasegawát.
Tudom ajánlani 1/72-es méretben az Academy repülőit. Meglepően jó minőségűek. Italerit és Revellt már nem tudom ilyen nyugodt szívvel ajánlani, mert nagyon hullámzóak makettjeiknek a minősége.
Ha 1/48-as méretben akarsz repülőt, akkor szintén Academy, vagy külföldről olcsóbban kaphatsz Hobbyboss és Tamiya maketteket. -
#58799 Pedig simán. -
#58798 Nem igazán mobil darab. -
#58797 Nagyon király! De ez 1:1 maketthez van nem 1:35-höz -
#58796 Amúgy ha már repülőmakettezésnél tartunk, egy kezdőnek milyen makettet ajánlotok? -
Kferro #58795 Ez nagyon jó! Ügyes munka! -
#58794 Festőkabin:
-
#58793 Olyasmi:-) -
#58792 Az alap 2 széle nagyon jó, de középen az mi? Földút? -
Bala10 #58791 öntőkereten ki tudod próbálni a festéket, meg érdemes hosszú időt hagyni a 2 réteg között, az okosabbak megmondják mennyit érdemes. :) -
Kferro #58790 Az egyik Pro Modellben Mig Jimenez szépen leírja, ő hogy csinálta. -
Kferro #58789 Ráadásul én másként csinálnám.Lefesteném alapszínre, majd onnan rozsdásítanám be pigmentporral (porpasztell kréta), és felhígított szintetikus-, vagy olajfestékkel. -
#58788 Az lesz,megvallom őszintén nekem sem tetszik így. -
Kferro #58787 Ezzel is ugyanaz a baj, mint a Fókával:túl vastag a festékréteg, annyira, hogy elvesznek a részletek.
S ugyanazt tudom csak mondani, mint az előbb: marasd le a festéket, majd egy jobban meghígított festékkel fesd újra. -
#58786 Nagyobb méretarányban majd megpróbálok egy másikat,ha sikerül hozzá eszközöket szerezni( pisztoly stb.). Ezt a tornyot fabrikálgattam még mostanában. Afrikai Tigris rozsdás tornya akar lenni.
-
Kferro #58785 Te tudod, de egy balul sikerült munka miatt nehogy hanyagold a repcsiket. -
#58784 Inkább így hagyom,és elteszem úgy hogy a szemem előtt legyen példaként,hogy hogyan nem szabad festeni :-) -
Kferro #58783 Ujjuj! Tapasztalatom szerint a Revell elég sűrű festéket tölt a tégelyekbe, ami sokszor igen komoly fejtörést okoz, hogy hogyan hígítsa meg annyira az ember, hogy elférjen a tégelyben. Ez mondjuk rendszerint nem szokott összejönni, mert egész egyszerűen nincs annyi hely a tégelyben. :)
Javaslom, hogy marasd le a festéket a Fókáról (én most legutóbb Cillit Banget használtam erre a célra), s fesd újra. Ha másra nem is, gyakorlásnak jó lesz. -
#58782 Pont ez most a bajom hogy nem hígítottam semennyire sem, meg 2 rétegben festettem. -
Kferro #58781 Ahogy látom, a hígítás nem volt megfelelő. Alapszabály ecsetes festésnél, hogy soha nem festünk 1 rétegben. Gyanítom, hogy te annyira hígítottad fel a festéket, hogy már egy réteg takarjon.
A fényes felület mitől van? Lakkoztad? -
#58780 A festék is Revell:-) -
Kferro #58779 De milyen márkájú festéket használtál? :)
Ez a makett nekem is megvan. Nem a legjobb makett, amit valaha építettem, de nem volt vele gond. Sima világosszürkére van lefestve, ecsettel, de nem tudtam tovább folytatni, mert elvesztek a matricái. -
#58778 Aha,1:72-es Revell.A festékek pedig RLM 47,67 és 77. -
Kferro #58777 Milyen festéket használtál?
Ez Revell makett? -
#58776 A Tigrist meg lehet megvásárolom holnap,kárpótlásként.Nem akartak illeszkedni az alkatrészek, volt amelyik tiszta sorja volt, reszelni kellett rengeteget, az orrot is újra kellett ragasztani a művelet közepén mert amikor beraktam fölé az orrgéppuskák paneljét,szétnyílt. A futómű egyszerűen nem akart megragadni, a farokfutó letörött, 10-20 percet szórakoztam a visszaragasztásával mert nem akart megmaradni az sem. Szóval rendesen összeesküdtek ellenem a kis alkatrészek és a világért nem akartak Fw-190-essé válni,ami egyébként a kedvenc gépem.Pedig készültem rá, a festékeket is megvettem hozzá,hogy na majd lesz egy szép német vadászgépem,de hát,ez van.