Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ez ugyan nem "gun truck" ,de nekem ez tetszik nagyon : link
Kibékültetek?
Elvileg a jövõ héten kapok hozzá Michelin gumikat és felniket (Revell Luchs maradéka); megpróbálom majd az eredeti felnikrõl lehántani a "gumit" és felrakni az újat (érzem, hogy jó játék lesz <#wow3>#wow3>)...persze lehet hogy lusta leszek és a Luchs felnieit használom fel, még nem tom...
A Bedford még mindig nem jött meg...<#wilting>#wilting><#rinya>#rinya>
(fránya angol billentyûzet<#hehe>#hehe>)
(bocs az ekezetek miatt)
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
csinálnék már régóta egy Apokaliptikusabb diorámát, merthogy van egy két megmaradt kasztnim (fõleg darabok xDD) fel kéne használni
A Revell ragasztók hajlamosak besûrûsödni, ahogy fogy az üvegbõl/flakonból a cucc. Ha kevés van benne, vegyél egy újat, vagy tudd meg, mi az oldószere és azzal öntsd fel picit (talán aceton agy benzol )<#fejvakaras>#fejvakaras>
bár nagy tapasztalatom nincs, mert most készül a 4. makettem<#vigyor3>#vigyor3>
de nem szabad sokat rányomni az alkatrészekre... vagyis én nem szoktam😊
٩(×̯×)۶ Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.
٩(×̯×)۶ Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.
tudtok olyat, ami kicsit tovább munkálható? mondjuk ezt is meg lehet szokni, de azért jobb lenne, ha nem száradna meg olyan hamar.
Köszi a linket<#worship>#worship>
de hogy valaki egy eleve jó láncot kidob,csak mert nem a trendi' fém,...az no comment.
itt üsd be,,hogy bedford ql,kiad egy pár -távoli- képet.
Az M48-ashoz megvettem, mert akciós volt + az M151-eshez is, mert az látványosabb vele - ehhez képest árulom, mert nem valószínû, hogy nekiugrok a két lapnyi maratásnak...ezen kívûl csak védõrácsokat vennék egy-két maketthez, ha olcsón gyártaná valaki. Most néztem utána a Bedford QL maratásnak, a hûtõn kívül a többi majdhogynem felesleges (picit élethûbb, de ennyi).
Én azon szoktam kiakadni, amikor valaki pl. egy repülõhöz beszerezi két gyár gyanta kabinját is és azt használja fel, amelyiket jobbnak ítéli...egy 5000Ft-os makettbõl így csinál 20k-sat.
A Friul láncok úgy 4-5 körül mennek, a Tiranhoz gondoltam, hogy beszerzem, mert jár hozzá meghajtókerék is (így biztos passzolna minden)<#wink>#wink>
Az M1117-est még nem is láttam, KELL!!!!<#buck>#buck> A BR 86-ost a kezdõ villanyvasútkészletemhez kaptam, nagyon szerettem, kedvenc gõzös!<#szeret>#szeret>
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
(mint pl. én a maketteim 90%-át 😊
Egyébként nem is kérdés,hogy "megéri" az árát egy dragon készlet,de azt már túlzásnak tartom,hogy van akinek a hozzáadott 3 tenyérnyi maratás sem elég,még megveszi pl. a voyager modell ~20K-s feljavító pakkját is.
Meg van aki fikázza mondjuk a dragon szemenkéntijét ,és helyette felrakja a friul fém láncát (mennyi egy olyan 6-8K?),...aztán festés/koszolás után full ugyanolyan mintha egy ócska gumi lánctalp lenne fent.
Szóval van ami szerintem már egy kicsit túl megy a hagyományos makettezés fogalmán.
Jobban "tisztelem" azokat a makettezõket,akik pl egy repgépen képesek újravésni a panelvonalakat.
Én pl a meravához megvettem az eduard maratását -2 lapot tartalmazott-,hát kb. a 80%-át használtam fel,de annak meg csak jó ha a fele látszik a kész maketten..
Amúgy szerintem a trombitásoknak még mindig nagyobb fantáziájuk van,mint a dragonéknak (lásd ezt-erõsen megvevõs nekem 😊,ezt,vagy ezt !! -nagyon-nagyon megvevõs!
A dragonnak meg 2 kezemen meg tudom számolni,milyen készleteik vannak:
pz. 1,2 alvázas hk-k,a félhernyókra (250/...251/... ) épülõk,tigris,párduc variánsok tucatjai + 1-2 orosz típus,és amcsi félhernyók.
Itt most nyílván csak a harcjármûvekkel tudok példálozni,mivel abban vagyok otthon úgyahogy.
De hangsúlyozom: imádom a dragon minõségét,és mostmár a trumpeterét is,csak kár,hogy már az utóbbi is elérte a másik árszintjét 😄
makett.tk
http://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/trumpeter/trumpeter.htm
makett.tk
csak a kedv maradjon meg mellé 😊
Én is "leálltam" róla még a középsuli ideje alatt,aztán elkezdtem dolgozni,eltelt pár év,és a kedv is visszatért -NAGYRÉSZT a netnek,és ennek a fórumnak köszönhetõen 😊
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
dragonnál már "normális",hogy annyiba kerülnek -nem is veszem õket..
mindig találok valami aktuális kedvencet <#bdead>#bdead>
és ezt is megéltük: a trumpeteré drágább,mint a dragon.
szomorú... :I
(látnád csak a hasamat<#nyes>#nyes>)