Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A lõállás és a létra "kivételével"(<#eplus2>) kiszabtam a páncélzatot (a fülkéhez tartozók felesbõl, a raktér lemezei meg milisbõl készültek). Szerinted a lõálláshoz feles, vagy milis lemezt használjak? A felsõ rész (tárolórekesz?) biztos, hogy feles lesz, de az oldalfalak?
Glpetyus
hát az biztos.

Ezt is lehet "MadMax-elni" <#eplus2> Csak az a gáz, hogy nagyon drága...
Glpetyus
jah.. <#wilting>

Glpetyus
ezt imádom amikor valaki nem fél egy kis házi tuningtól <#hehe><#eljen>

ez ugyan nem "gun truck" ,de nekem ez tetszik nagyon : link

<#nyes>
Kibékültetek?
Igen, Italeri. Hogy milyen lesz, ha kész lesz? Valami ilyesmi...de nem ragaszkodom hozzá 100%-ig <#vigyor5> A fülke páncélozása teljesen más (azt már leszabtam), de azért javarészt innen lopom majd az ötleteket <#wink>
Glpetyus
látod,elkiabáltam.
azóta egy percet nem volt idõm a wespe-t építeni 😞

Glpetyus
ez tuningolt italeri?
milyen lesz,ha kész van?

Vagy talán nem...<#hehe>
Talán sikerül linkelni a képeket:

Készülget a Gun Truck-om (lásd: Makettinfo/"Mi készül éppen?"/15239.hsz - most nincs kedvem a Picasahoz<#eplus2>) Utsó csiszolások és talán ma nekiállok a páncélzatnak <#wink>
Elvileg a jövõ héten kapok hozzá Michelin gumikat és felniket (Revell Luchs maradéka); megpróbálom majd az eredeti felnikrõl lehántani a "gumit" és felrakni az újat (érzem, hogy jó játék lesz <#wow3>)...persze lehet hogy lusta leszek és a Luchs felnieit használom fel, még nem tom...
A Bedford még mindig nem jött meg...<#wilting><#rinya>
Glpetyus
már akkor is megõrülnék,ha csak a felét kéne felraknom.

Glpetyus
<#bdead>

A kiegészítõkre visszatérve... Biztos beszerezném, hiszen a maketthez csak két pici lap jár gyárilag <#wilting>
Köszi!
(fránya angol billentyûzet<#hehe>)
<#worship>Gratula, baromi jol sikerult, raadasul egyik nagy kedvencem a Sherman<#hawaii>
(bocs az ekezetek miatt)

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Jagi
Az M1117-est 1:24-be nem gyártották?
csinálnék már régóta egy Apokaliptikusabb diorámát, merthogy van egy két megmaradt kasztnim (fõleg darabok xDD) fel kéne használni

hát igen nem egyforma a sebességük 😊, de ez az én hibám, néha nagyon munkálkodik a tetvágy, fõleg hogy vizsgaidõszak van és nincs annyi idõm rá meg másra sem ...

Glpetyus
meg fogja az idõvel,ez nem pillanatragasztó 😊
mondjuk én nemigen használom..

Hecker007
vannak olyan maketjei amik jól sikerültek ezt nem tagadom, de van olyan is amit nagyon elnéztek, öntési hibák, össze nem illõ darabok stb. nekem is van egy Stureremilem a trumpitól az is pl jó darabnak néz ki, igaz még nem kezdtem hozzá de sok helyen ajánlották és mellesleg 2k-ért jutottam hozzá

Willenbrock
Trumpeter 1/24-es repülõi gyönyörûek.Legalábbis a Bf 109G-6 ami nekem megvan az nagyon szép-hibátlan makett szerintem.Van még Mig-15bis 1/32-ben ez is szép de a kabintetõ keretét egészen elhibázták,más mint a valóságban.

Mennyi anyag van benne?
A Revell ragasztók hajlamosak besûrûsödni, ahogy fogy az üvegbõl/flakonból a cucc. Ha kevés van benne, vegyél egy újat, vagy tudd meg, mi az oldószere és azzal öntsd fel picit (talán aceton agy benzol )<#fejvakaras>
<#schmoll2>

bár nagy tapasztalatom nincs, mert most készül a 4. makettem<#vigyor3>
de nem szabad sokat rányomni az alkatrészekre... vagyis én nem szoktam😊

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

nem volt vele sohasem gondod ?...nekem nem igazán akar rendesen ragasztani...nem fogja meg az elemeket...pedig nem gondolom hogy rosszul ragasztanék 😊

én szeretem😊

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

használ(t) vki revell tûs ragasztót ?

ez a revell tömítõ paszta hamar megszárad. 😊

tudtok olyat, ami kicsit tovább munkálható? mondjuk ezt is meg lehet szokni, de azért jobb lenne, ha nem száradna meg olyan hamar.

Glpetyus
😊

Kinek ez, kinek meg mindig a legújabb mobil (ami ugyanazt tudja, mint az elõzõ és ugyanúgy nem használja ki a 20%-át sem) <#wilting><#eplus2>
Köszi a linket<#worship>
Glpetyus
az megint más,ha cserélni KELL (mint nekem a párducnál).
de hogy valaki egy eleve jó láncot kidob,csak mert nem a trendi' fém,...az no comment.

itt üsd be,,hogy bedford ql,kiad egy pár -távoli- képet.

Hecker007
dragonnak vannak még a sherman hki is, kb az összeset megcsinálták, az agyúik se rosszak sõt, és gyárt heliket meg repülõket is, de az tény hogy a trumpi csinál olyanokat amit mások nem nagyon, csakhát náluk sokszor a minõséggel vannak bajok :S

Jut is eszembe, ha valaki belefut a neten egy Bedford OL-es fotógalériába, szóljon!<#worship>
Szerinted én használok maratást? <#hehe>
Az M48-ashoz megvettem, mert akciós volt + az M151-eshez is, mert az látványosabb vele - ehhez képest árulom, mert nem valószínû, hogy nekiugrok a két lapnyi maratásnak...ezen kívûl csak védõrácsokat vennék egy-két maketthez, ha olcsón gyártaná valaki. Most néztem utána a Bedford QL maratásnak, a hûtõn kívül a többi majdhogynem felesleges (picit élethûbb, de ennyi).
Én azon szoktam kiakadni, amikor valaki pl. egy repülõhöz beszerezi két gyár gyanta kabinját is és azt használja fel, amelyiket jobbnak ítéli...egy 5000Ft-os makettbõl így csinál 20k-sat.
A Friul láncok úgy 4-5 körül mennek, a Tiranhoz gondoltam, hogy beszerzem, mert jár hozzá meghajtókerék is (így biztos passzolna minden)<#wink>
Az M1117-est még nem is láttam, KELL!!!!<#buck> A BR 86-ost a kezdõ villanyvasútkészletemhez kaptam, nagyon szerettem, kedvenc gõzös!<#szeret>
modellmaker
M1117 elég állat! <#eljen>

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Glpetyus
vagy építed dobozból 😊
(mint pl. én a maketteim 90%-át 😊

Egyébként nem is kérdés,hogy "megéri" az árát egy dragon készlet,de azt már túlzásnak tartom,hogy van akinek a hozzáadott 3 tenyérnyi maratás sem elég,még megveszi pl. a voyager modell ~20K-s feljavító pakkját is.

Meg van aki fikázza mondjuk a dragon szemenkéntijét ,és helyette felrakja a friul fém láncát (mennyi egy olyan 6-8K?),...aztán festés/koszolás után full ugyanolyan mintha egy ócska gumi lánctalp lenne fent.
Szóval van ami szerintem már egy kicsit túl megy a hagyományos makettezés fogalmán.
Jobban "tisztelem" azokat a makettezõket,akik pl egy repgépen képesek újravésni a panelvonalakat.

Én pl a meravához megvettem az eduard maratását -2 lapot tartalmazott-,hát kb. a 80%-át használtam fel,de annak meg csak jó ha a fele látszik a kész maketten..

Amúgy szerintem a trombitásoknak még mindig nagyobb fantáziájuk van,mint a dragonéknak (lásd ezt-erõsen megvevõs nekem 😊,ezt,vagy ezt !! -nagyon-nagyon megvevõs!

A dragonnak meg 2 kezemen meg tudom számolni,milyen készleteik vannak:
pz. 1,2 alvázas hk-k,a félhernyókra (250/...251/... ) épülõk,tigris,párduc variánsok tucatjai + 1-2 orosz típus,és amcsi félhernyók.
Itt most nyílván csak a harcjármûvekkel tudok példálozni,mivel abban vagyok otthon úgyahogy.
De hangsúlyozom: imádom a dragon minõségét,és mostmár a trumpeterét is,csak kár,hogy már az utóbbi is elérte a másik árszintjét 😄

Na igen, mert megkapsz hozzá minden "földi jót" (maratás, szemenkénti lánctalp, fém vontatókötél, stb.). Ha így nézem, akkor van egy Dragon Pz.IV-esem 12k-ért, vagy veszem a Tamiyát 7k körül+a maratások és egyebek. Árban majdnem ugyanott vagy<#fejvakaras>
Azt nem értem, hogy miért próbálnak alávágni a másiknak...nem hiszem el, hogy ne lenne olyan jármû, amit még senki sem adott ki. Ez lett volna a Dragoné, a kínaiak meg piacra dobhattak volna valami teljesen mást...arról nem beszélve, hogy a magam részérõl a Dragont venném, még ha a Trumpi olcsóbb is 1-2000 Ft-al...
m1garand
am most minden gyártó ezeket a vontatóra rakott légvédelmeket tolja, nagyon felkapták

makett.tk

m1garand

makett.tk

Glpetyus
majd lesz rá egyszer
csak a kedv maradjon meg mellé 😊
Én is "leálltam" róla még a középsuli ideje alatt,aztán elkezdtem dolgozni,eltelt pár év,és a kedv is visszatért -NAGYRÉSZT a netnek,és ennek a fórumnak köszönhetõen 😊

modellmaker
mármint tetszik, csak szaros vizsgák, nincs idõm nekem ilyenekre ... 😞

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

modellmaker
fú ez is milyen jól néz ki. 😞(

Glpetyus
itthon lesz vagy 12K,annyiért nem kell.
dragonnál már "normális",hogy annyiba kerülnek -nem is veszem õket..

Glpetyus
fú,ez de bejön.
mindig találok valami aktuális kedvencet <#bdead>

és ezt is megéltük: a trumpeteré drágább,mint a dragon.
szomorú... :I

Elõreis köszi <#eljen>
Glpetyus
képzelem 😄

<#idiota>
(látnád csak a hasamat<#nyes>)
modellmaker
😄 azt hittem már hogy. De nagy kalappal majd az alkalmasságin! <#eljen>