Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hecker007
így már értem, amúgy nincs olyan hiba amit ne lehetne már javítani, esetleg a leragasztott tetõt nem lehet már leszedni, majd rakok fel én is képeket a makettekrõl amiket csinálok, igaz eddig még csak egy pak40-es ágyú van 98%-ra kész, meg a shermanomnak kell még a lánctalpát meg a koszolását megcsinálnom

A kék ruhát a tankosok dobozán(nem a tigerhez voltak) lévõ mintáról vettem. A négy légszûrõ csõ a hátulján pedig gumiból van. Mivel a motorháztetõt nyitott állapotban akartam elkészíteni, nem tudtam már a másik két gumicsövet besuvasztani arra a kis helyre. Így is elég nehéz volt nyitott helyzetben beragasztani a motorháztetõt, mert a két gumicsõ folyamatosan nyomta elõre, zárt helyzetbe.

Hecker007
nem is olyan rossz, hibák vannak rajta az tény, de még mindegyik javítható, én csak a kék ruhába bújt tankosokat nem értem, nekem nem rémlik hogy a német hadseregben lett volna, a tank hátulján a légszûrõknél a másik 2 csõ miért nem került fel? Az Elefánt amúgy jobb lett szerintem.

Így ahogy néztem a képeket a lánctalp egy kicsit nagy rá, lehet hogy én venni fogok rá egy másikat :S

Hecker007
én se vagyok profi, megvenni megvettem én is de még nem kezdtem el építeni

Persze, holnap vagy legkésõbb vasárnap felteszek néhányat, de figyelmeztetlek, én nem vagyok olyan profi mint ti, szóval nem éppen díjnyertes.

Te mesélted anno hogy te is megvetted? 1:35 Academy Tiger I, mid production model, interiorral.

Sajnos hiába alakítottam ki nagy mûgondal a belsõ teret a tanktestben, a tank válaszfalainak magassága nem stimmelt, és a tanktest levehetõ tetejét így végül le kellett ragasztanom. Viszont a toronnyal nem volt gond, annak a levehetõ teteje kivállóan illeszkedik, így meg lehet nézni a belsejét. Végül nem lett rossz, de soha még makettel nem szívtam ennyit. 😄

Hecker007
bgabor a belsõteres tigrisedrõl tudsz berakni egy-két képet?

m1garand
am meg vegyél bicikli pumpát, az csendes, ........ ellenben veled

makett.tk

m1garand
de én a Lacitól kérdeztem, azért írtam neked is dehát hiába túl bonyolultra sikerült

makett.tk

Megjelenik - megveszem!!!(legalábbis remélem...<#hehe>)
Glpetyus
😊
2 hét szünet után tegnap este kicsit csinálgattam !
Már csak 1-2 apróság van,de a küzdõtérbe valamit kéne raknom,mert egy kicsit sivár.
(sisak,szimat szatyor,ilyesmik)

Na, fújd meg, én is elszóltam magam...2 napja feléje sem tudtam nézni a makettnek! <#wilting> Te hogy állsz a Wespével?
Mert te nyilván nem kérdeznél rá minden szir szarra, mielõtt egy olyan, többtízezer forintos berendezést vásárolsz, amit még sose láttál életedben. Na ne röhögtess.

Oké, kösz az információkat.

Hecker007
itt az SG-n Pointer kolléga is ilyen kompresszort használ, csak õ pneumatikát hajt vele szimulátorban tehát nem egy rossz darab<#kacsint>

m1garand
a színe nem érdekel, am rendesen ki tudod akasztani az embereket

makett.tk

m1garand
te amúgy nem a hangja a lényeg

makett.tk

Hecker007
ugyanazt használom mint ami m1garandnak van

Egyébként te milyet használsz?

Köszönöm, erre voltam kíváncsi.

Hecker007
halkabb mint egy porszívó, de hangosabb mint egy légkalapács<#idiota>

viccet félretéve, nem hangos szerintem, egy praktikeres kompresszor jóval hangosabb, ráadásul nehezebb is, levegõ tartály nem árt rá, sem akril sem az olaj festék nem szereti hogyha jön a lecsapódott pára kifele a pisztolyból :S, foltos meg egyenetlen lesz a festés és lehet kezdeni elõröl

m1garand
nem mindegy csendes kompresszor nem létezik, csendesebb mint egy porszívó

makett.tk

Hût úgy hogy eddig levegõpalackokat használtam, csak az nem volt már tovább tartható.

Hangerõ kapcsán mégis mit kell elképzelni? Egy porszívó vagy egy légkalapács hangerejét? <#smile>

m1garand
ne ingadozzon a nyomás és lecsapódik a pára ill vissza szivárog a tartályba

igen elég zajos, de dolgozol közben és nem alszol szerintem

de ha ez idegesít akkor, hogyan makettezel?

makett.tk

Még egy kérdés: Mennyire hangosak ezek a cuccok? Rühellem a zajos dolgokat, megõrjítenek. <#smile>

Úgy tudom a különbözõ OBI-s és hasonló mezei kompreszorokhoz képest ezek a kifejezetten makettezési célra készült kompresszokok nem hangosak. Rosszul tudom?

A levegõtartály miért fontos(nem értek hozzá)? Annyira egyenetlen a tartály nélküli kompresszorok nyomása?

greg benz
Ja és nem fontos hogy olyan formája legyen mint a képen,egy kb 2,5x1,5cm-es összefüggõ darabra lenne szükségem

greg benz
Sziasztok!

Egy kérdés: Nincs esetleg valamelyikõtöknek fölösben ilyen hûtõhöz való maratása? Vagy bármi más jó,ami hasonlít ehhez.. A Peugeot hûtõje eléggé látható lesz,így gondoltam feldobnám maratással,de sajnos a transkithez nem adtak hûtõ maratást,maradékom nekem meg nincsen<#wilting>

Köszi!

m1garand
ad340 azt is ott vettem 1 fajta csõ van sima pvc, rányomod a tömlõvégre és kész, a nyomáscsökkentõn és a pisztolyon is uo van, írj Lacinak mailt segít.

makett.tk

Milyen fajtát vettél tõle, és milyen pisztollyal használod?

m1garand
az a mûa. csõ ami a képeken van

makett.tk

m1garand
írtam nem tudsz olvasni?

makett.tk

Glpetyus
tán hívd fel/menj el a boltba és kérdezd meg melyik való hozzá 😊
tudom ez nem segítség,de így képrõl csak az tudhatja mi való rá,aki ilyet használ.

Értem, de a fõ problémára, a levegõkábelre nem kaptam választ. Honnan tudjam, melyik csatlakozásút vegyem?

Glpetyus
mondom én,hogy megtáltosodtál 😄D

Glpetyus
az marha drága,a fölötted lévõ linkben ugyanaz van feleannyiért!
de ezzel jobban jársz,mert tartályos.

m1garand
Pap Lacit csak ajánlani tudom http://www.paplaszlo.com/airbrush_kompresszor.html

Van több fajta komp. és páralecsapó és tömlõ is, írj neki!
Én is tõle vettem, minden ok.

makett.tk

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Most szándékozok áttérni a Revell starter class - levegõpalack kombóról a kompresszor+profibb pisztoly párosra.
Vettem is egy Chromax BD-130 szórópisztolyt INNEN, most azonban a kompresszor van soron. A Chromax `Pluto` nevû kompresszorát néztem ki ugyaninnen, a probléma azonban a következõ: dunsztom sincs milyen levegõkábelt kellene rendelnem hozzájuk, amivel össze tudnám kötni õket.(ugyebár egyikhez se adnak gyárilag) A fent taglalt oldalon van négyféle Chromax levegõkábel, mind másik csatlakozóval. Az, hogy a kompresszor vagy a piszoly milyen csatlakozót használ, nincs persze feltüntetve a termékleírásokban.

Na ilyenkor mi van? <#confused>
Végre vége a vizsgaidõszaknak, és kezdenék makettezni, de ilyen tömlõproblémákkal szembesülök.

Az azért túlzás...de most rákaptam az ízére <#hehe>
Kész van minden az M923-ason (jó, a létra még mindig nincs) ma hagyom száradni a cuccost, holnap csiszolok+szépítgetek...meg talán a járgányt is lefestem. Asszem hétvégére kész lesz<#whatever>
Glpetyus
hogy most meg te kezdted el nagyüzemben nyomni a maketteket 😊

fú,nem szeretem a humvee-t különösebben,de ez elég dúrva .

Lehet magyar Humwee-t építeni! Csak egy zsíros bankszámla és egy géppuska kell hozzá...<#wink>
Mija csudálkozás tárgya? <#vigyor5>
Ütõs lesz! <#eljen>
greg benz
<#mf1>

kemszi2
nem lesz ez olyan rossz 😛 mármint ahhoz képest hogy kezdõ vagy 😄
Glpetyus
<#eljen>

Glpetyus
<#guluszem1>

greg benz
Hali!<#integet2>
Alakulgat a 205-ös<#wink>

Okés, köszi! Tegnap+ma csak festegettem, talán holnap készre tudom szerelni, aztán jöhet a páncél.
(megjött végre a Bedford! <#taps>)
Glpetyus
szerintem felesbõl legyen,hisz 0.5x35 = 17.5mm.