Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
így már értem, amúgy nincs olyan hiba amit ne lehetne már javítani, esetleg a leragasztott tetõt nem lehet már leszedni, majd rakok fel én is képeket a makettekrõl amiket csinálok, igaz eddig még csak egy pak40-es ágyú van 98%-ra kész, meg a shermanomnak kell még a lánctalpát meg a koszolását megcsinálnom
A kék ruhát a tankosok dobozán(nem a tigerhez voltak) lévõ mintáról vettem. A négy légszûrõ csõ a hátulján pedig gumiból van. Mivel a motorháztetõt nyitott állapotban akartam elkészíteni, nem tudtam már a másik két gumicsövet besuvasztani arra a kis helyre. Így is elég nehéz volt nyitott helyzetben beragasztani a motorháztetõt, mert a két gumicsõ folyamatosan nyomta elõre, zárt helyzetbe.
nem is olyan rossz, hibák vannak rajta az tény, de még mindegyik javítható, én csak a kék ruhába bújt tankosokat nem értem, nekem nem rémlik hogy a német hadseregben lett volna, a tank hátulján a légszûrõknél a másik 2 csõ miért nem került fel? Az Elefánt amúgy jobb lett szerintem.
Így ahogy néztem a képeket a lánctalp egy kicsit nagy rá, lehet hogy én venni fogok rá egy másikat :S
Így ahogy néztem a képeket a lánctalp egy kicsit nagy rá, lehet hogy én venni fogok rá egy másikat :S
Persze, holnap vagy legkésõbb vasárnap felteszek néhányat, de figyelmeztetlek, én nem vagyok olyan profi mint ti, szóval nem éppen díjnyertes.
Te mesélted anno hogy te is megvetted? 1:35 Academy Tiger I, mid production model, interiorral.
Sajnos hiába alakítottam ki nagy mûgondal a belsõ teret a tanktestben, a tank válaszfalainak magassága nem stimmelt, és a tanktest levehetõ tetejét így végül le kellett ragasztanom. Viszont a toronnyal nem volt gond, annak a levehetõ teteje kivállóan illeszkedik, így meg lehet nézni a belsejét. Végül nem lett rossz, de soha még makettel nem szívtam ennyit. 😄
Te mesélted anno hogy te is megvetted? 1:35 Academy Tiger I, mid production model, interiorral.
Sajnos hiába alakítottam ki nagy mûgondal a belsõ teret a tanktestben, a tank válaszfalainak magassága nem stimmelt, és a tanktest levehetõ tetejét így végül le kellett ragasztanom. Viszont a toronnyal nem volt gond, annak a levehetõ teteje kivállóan illeszkedik, így meg lehet nézni a belsejét. Végül nem lett rossz, de soha még makettel nem szívtam ennyit. 😄
Megjelenik - megveszem!!!(legalábbis remélem...<#hehe>#hehe>)
😊
2 hét szünet után tegnap este kicsit csinálgattam !
Már csak 1-2 apróság van,de a küzdõtérbe valamit kéne raknom,mert egy kicsit sivár.
(sisak,szimat szatyor,ilyesmik)
2 hét szünet után tegnap este kicsit csinálgattam !
Már csak 1-2 apróság van,de a küzdõtérbe valamit kéne raknom,mert egy kicsit sivár.
(sisak,szimat szatyor,ilyesmik)
Na, fújd meg, én is elszóltam magam...2 napja feléje sem tudtam nézni a makettnek! <#wilting>#wilting> Te hogy állsz a Wespével?
Mert te nyilván nem kérdeznél rá minden szir szarra, mielõtt egy olyan, többtízezer forintos berendezést vásárolsz, amit még sose láttál életedben. Na ne röhögtess.
Oké, kösz az információkat.
itt az SG-n Pointer kolléga is ilyen kompresszort használ, csak õ pneumatikát hajt vele szimulátorban tehát nem egy rossz darab<#kacsint>#kacsint>
Egyébként te milyet használsz?
Köszönöm, erre voltam kíváncsi.
halkabb mint egy porszívó, de hangosabb mint egy légkalapács<#idiota>#idiota>
viccet félretéve, nem hangos szerintem, egy praktikeres kompresszor jóval hangosabb, ráadásul nehezebb is, levegõ tartály nem árt rá, sem akril sem az olaj festék nem szereti hogyha jön a lecsapódott pára kifele a pisztolyból :S, foltos meg egyenetlen lesz a festés és lehet kezdeni elõröl
viccet félretéve, nem hangos szerintem, egy praktikeres kompresszor jóval hangosabb, ráadásul nehezebb is, levegõ tartály nem árt rá, sem akril sem az olaj festék nem szereti hogyha jön a lecsapódott pára kifele a pisztolyból :S, foltos meg egyenetlen lesz a festés és lehet kezdeni elõröl
Hût úgy hogy eddig levegõpalackokat használtam, csak az nem volt már tovább tartható.
Hangerõ kapcsán mégis mit kell elképzelni? Egy porszívó vagy egy légkalapács hangerejét? <#smile>#smile>
Hangerõ kapcsán mégis mit kell elképzelni? Egy porszívó vagy egy légkalapács hangerejét? <#smile>#smile>
ne ingadozzon a nyomás és lecsapódik a pára ill vissza szivárog a tartályba
igen elég zajos, de dolgozol közben és nem alszol szerintem
de ha ez idegesít akkor, hogyan makettezel?
igen elég zajos, de dolgozol közben és nem alszol szerintem
de ha ez idegesít akkor, hogyan makettezel?
makett.tk
Még egy kérdés: Mennyire hangosak ezek a cuccok? Rühellem a zajos dolgokat, megõrjítenek. <#smile>#smile>
Úgy tudom a különbözõ OBI-s és hasonló mezei kompreszorokhoz képest ezek a kifejezetten makettezési célra készült kompresszokok nem hangosak. Rosszul tudom?
Úgy tudom a különbözõ OBI-s és hasonló mezei kompreszorokhoz képest ezek a kifejezetten makettezési célra készült kompresszokok nem hangosak. Rosszul tudom?
A levegõtartály miért fontos(nem értek hozzá)? Annyira egyenetlen a tartály nélküli kompresszorok nyomása?
Ja és nem fontos hogy olyan formája legyen mint a képen,egy kb 2,5x1,5cm-es összefüggõ darabra lenne szükségem
Sziasztok!
Egy kérdés: Nincs esetleg valamelyikõtöknek fölösben ilyen hûtõhöz való maratása? Vagy bármi más jó,ami hasonlít ehhez.. A Peugeot hûtõje eléggé látható lesz,így gondoltam feldobnám maratással,de sajnos a transkithez nem adtak hûtõ maratást,maradékom nekem meg nincsen<#wilting>#wilting>
Köszi!

Egy kérdés: Nincs esetleg valamelyikõtöknek fölösben ilyen hûtõhöz való maratása? Vagy bármi más jó,ami hasonlít ehhez.. A Peugeot hûtõje eléggé látható lesz,így gondoltam feldobnám maratással,de sajnos a transkithez nem adtak hûtõ maratást,maradékom nekem meg nincsen<#wilting>#wilting>
Köszi!
ad340 azt is ott vettem 1 fajta csõ van sima pvc, rányomod a tömlõvégre és kész, a nyomáscsökkentõn és a pisztolyon is uo van, írj Lacinak mailt segít.
makett.tk
Milyen fajtát vettél tõle, és milyen pisztollyal használod?
tán hívd fel/menj el a boltba és kérdezd meg melyik való hozzá 😊
tudom ez nem segítség,de így képrõl csak az tudhatja mi való rá,aki ilyet használ.
tudom ez nem segítség,de így képrõl csak az tudhatja mi való rá,aki ilyet használ.
Értem, de a fõ problémára, a levegõkábelre nem kaptam választ. Honnan tudjam, melyik csatlakozásút vegyem?
az marha drága,a fölötted lévõ linkben ugyanaz van feleannyiért!
de ezzel jobban jársz,mert tartályos.
de ezzel jobban jársz,mert tartályos.
Pap Lacit csak ajánlani tudom http://www.paplaszlo.com/airbrush_kompresszor.html
Van több fajta komp. és páralecsapó és tömlõ is, írj neki!
Én is tõle vettem, minden ok.
Van több fajta komp. és páralecsapó és tömlõ is, írj neki!
Én is tõle vettem, minden ok.
makett.tk
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Most szándékozok áttérni a Revell starter class - levegõpalack kombóról a kompresszor+profibb pisztoly párosra.
Vettem is egy Chromax BD-130 szórópisztolyt INNEN, most azonban a kompresszor van soron. A Chromax `Pluto` nevû kompresszorát néztem ki ugyaninnen, a probléma azonban a következõ: dunsztom sincs milyen levegõkábelt kellene rendelnem hozzájuk, amivel össze tudnám kötni õket.(ugyebár egyikhez se adnak gyárilag) A fent taglalt oldalon van négyféle Chromax levegõkábel, mind másik csatlakozóval. Az, hogy a kompresszor vagy a piszoly milyen csatlakozót használ, nincs persze feltüntetve a termékleírásokban.
Na ilyenkor mi van? <#confused>#confused>
Végre vége a vizsgaidõszaknak, és kezdenék makettezni, de ilyen tömlõproblémákkal szembesülök.
A segítségeteket szeretném kérni!
Most szándékozok áttérni a Revell starter class - levegõpalack kombóról a kompresszor+profibb pisztoly párosra.
Vettem is egy Chromax BD-130 szórópisztolyt INNEN, most azonban a kompresszor van soron. A Chromax `Pluto` nevû kompresszorát néztem ki ugyaninnen, a probléma azonban a következõ: dunsztom sincs milyen levegõkábelt kellene rendelnem hozzájuk, amivel össze tudnám kötni õket.(ugyebár egyikhez se adnak gyárilag) A fent taglalt oldalon van négyféle Chromax levegõkábel, mind másik csatlakozóval. Az, hogy a kompresszor vagy a piszoly milyen csatlakozót használ, nincs persze feltüntetve a termékleírásokban.
Na ilyenkor mi van? <#confused>#confused>
Végre vége a vizsgaidõszaknak, és kezdenék makettezni, de ilyen tömlõproblémákkal szembesülök.
Az azért túlzás...de most rákaptam az ízére <#hehe>#hehe>
Kész van minden az M923-ason (jó, a létra még mindig nincs) ma hagyom száradni a cuccost, holnap csiszolok+szépítgetek...meg talán a járgányt is lefestem. Asszem hétvégére kész lesz<#whatever>#whatever>
Kész van minden az M923-ason (jó, a létra még mindig nincs) ma hagyom száradni a cuccost, holnap csiszolok+szépítgetek...meg talán a járgányt is lefestem. Asszem hétvégére kész lesz<#whatever>#whatever>
hogy most meg te kezdted el nagyüzemben nyomni a maketteket 😊
fú,nem szeretem a humvee-t különösebben,de ez elég dúrva .
fú,nem szeretem a humvee-t különösebben,de ez elég dúrva .
Lehet magyar Humwee-t építeni! Csak egy zsíros bankszámla és egy géppuska kell hozzá...<#wink>#wink>
Mija csudálkozás tárgya? <#vigyor5>#vigyor5>
Ütõs lesz! <#eljen>#eljen>
Hali!<#integet2>#integet2>
Alakulgat a 205-ös<#wink>#wink>
Alakulgat a 205-ös<#wink>#wink>
Okés, köszi! Tegnap+ma csak festegettem, talán holnap készre tudom szerelni, aztán jöhet a páncél.
(megjött végre a Bedford! <#taps>#taps>)
(megjött végre a Bedford! <#taps>#taps>)