Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tetszik a festése...de nagyon kicsi a rakfelülete. Mit szállítanak vele? Uránércet? <#eplus2>
Hogy haladsz a Gun Truckoddal? Én nagyon lassan, abban a hõségben élni is alig van kedvem <#wink>
m1garand
itt mindent megtalálsz ami kell, a srác elmagyaráz mindent kérdezz tõle nyugodtan, én is nála vásároltam minden ok volt
Pap Laci

makett.tk

Sziasztok!

Szeretnék a közeljövõben újra makkettezni, vagyis mondjuk úgy, h. a 0-ról kezdeni mindent.

Eddig, nagyon amatõr szinten csináltam meg pár alap repülõt, meg egy pár Hummert. Szeretnék kicsit komolyabbat, de nem túl nehezet most megcsinálni.

A festést szeretném kompresszorral megscinálni. Milyen kompresszort ajánlotok?

Köszi.

\"És tegyük azt is hozzá, hogy minden kelet-európai, az itteni mutyikat és lopásokat elszenved? állampolgárnak az orosz milliárdos felt?nése óta kötelessége tiszta szívb?l utálni a Chelsea-t.\"

greg benz
Sziasztok!
Haladgattam<#wink>

Glpetyus
Glpetyus
tényleg?
valahol azt olvastam régebben,hogy megszünik a gyár,de most látom,hogy megy a honlapja is..

De-de. A Replicában beszerezhetõ (legalábbis féléve elég szépen fel volt töltve a rekesz)...meg a Szikla-Fõnixnél is <#wink>
Glpetyus
elég baj,hogy nem.
van olyan humrolom,ami alsó hangon is 10 éves!
És nem hogy használható,hanem egyenesen olyan,mint amikor elöször felbontottam.
És ezt se kapni már itthon... <#levele>

Próbálkozhatsz vele, hátha...végülis nem Humbrol <#fejvakaras>
Glpetyus
nade ezt a feketét most bontottam ki,egy hete.
Egyszer festettem vele valamit a wespe-n.
f@szomat...

Akkor K.O., azt már ne használd! Nálam a Humbrolok szoktak így "megdögleni", már csak szenvedni lehet velük...<#szomoru2>
Glpetyus
nem,alaposan felhigítva és sokat kevergetve még használható...MÉG.
Merthogy a teteje meg megkeményedik...

Érdekes...ilyennel nem találkoztam. Teljesen használhatatlan?
Glpetyus
nekem meg a revell festékekkel lett tele a tököm.
már 3 tégely is "érdekesen" ment tönkre.
Besürûsödik mint pl. a palma tex ragasztó.Máshoz nem tudom hasonlítani,mert nem beszárad,hanem ilyen taknyos trutyi lesz.Kurva érdekes,még sosem jártam így.
Mind 3 festéket alig használtam.Mind 3 alapszin (fekete,kétféle barna).Mind 3-at az elmúlt 1 évben vettem....

Valaki járt még így?

Na most lett elegem az átlátszó festékekbõl! Tegnap este lefestettem a hátsó lámpákat+a macskaszemeket, szépen lefolyt róla az a szutyok! Ha higítom, akkor lefolyik, ha nem, akkor meg nem "ragad"...<#falbav>
Már azt hittem, felhúztál otthon egy szárítókamrát <#eplus2>
Glpetyus
fenét,csak egy alapszin 😊

Mármint készre festetted? Rozsdásítva, meg minden? <#guluszem1>
Glpetyus
éjszaka le is pingáltam a "vaslemezeket" -hajnali 2-kor.... <#wilting>
makettezés szempontjából milyen jól tud jönni egy kis betegszabi,amúgy meg: <#bdead>
na persze még nincs kivágva az összes lemez -inkább csak próbából pingáltam le,hogy van-e értelme folytatni-,de azért kb. egyheti munkát megcsináltam egy fél éjszaka alatt.

Glpetyus
rendben,köszi a tippet 😊

Esetedben elképzelhetõ...az M923-asnak viszont alapból fém az alja, én simán eltömítettem a fa erezetet. Viszont olyat láttam 1-2 gépnél, hogy az elsõ kerék sárvédõ lemezére (a fülke felõl) 4 hengeres távtartóval felszereltek egy-egy lemezt. Nálam nem biztos, hogy elfért volna, de Nálad tuti lenne helye. <#wink>
Glpetyus
😊

Te a padlóra raktál valami lemezt?
Nekem ott a gyári "fa" padló van,de elképzelhetõ,hogy esetleges aknák ellen raknak oda is vaslemezt(?).

Biztos lehetsz benne, hogy nem állnád meg. Én sem szoktam...<#szomoru2> Bár újabban elég jól visszafogtam magam, csak arra csapok le, ami "tényleg" kell...<#hehe>
Glpetyus
de nem,ez most komoly 😊
najó,ha velem szemben jönne valaki,aki 1/3-ad áron akarná hozzámvágni pl a trumpeter most megjelenõ készleteit,lehet nem tudnám megállni 😊

Ilyen kijelentéseket én is szoktam tenni...<#eplus2>
"Gun Truck groupbuild" - ez jó! <#wink>
Glpetyus
köszi,de mostmár a meglévõkre összpontosítok,megfogadtam,hogy idén több új makettet nem veszek <#smile>

Közben rááltam a Gun Truck projektre <#zavart1>
Így,hogy az alapjármûvet csak koszolni kell jóformán,hamar megleszek.
Éjszaka már ki is szabtam pár páncél lemezt,miután fejben megterveztem a kinézetét.

"Gun Truck groupbuild" 😄
valaki még beszállhatna 😊

Makettinfon most hirdet valaki 4k-ért egy BRDM-2-est. Gondoltam, szólok <#wink>
Glpetyus
tényleg,de barom vagyok <#falbav>
csak pofázok ahelyett,hogy a könyvet nézném...
Nagyon dúrva pl. a 27. oldal alján lévõ <#guluszem1>,vagy a 29.-en a merci jeles.

Igen, az enyém "Big Foot". De, a kiskerekest is használják, sõt, ha jól megnézed a letöltött könyvet, találhatsz benne régebbi járgányokat is (M35 származékok)
modellmaker
jaja, tényleg nagyon állat (Y)

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Glpetyus
na megtaláltam,nekem ez van meg.
A tied meg gondolom a "Big Foot" ,hátul szimpla kerekkel,amik viszont sokkal vaskosabbak,jobban néznek ki.
Sztem az én változatomat nem is használják már irakban <#bdead>

Glpetyus
😊

a tied dupla kerekes hátul ?

Dehogy bánom, építs jobbat! <#wink> Én is leszedtem, jó kis könyv, de nekem kicsit késõn jött...<#crazya>
Italeri + házibarkács.
Glpetyus
nem,ráadásúl nagyon jó kiadvány 😊

nagyon meghozta a kedvemet egy ilyenhez,remélem Bálint nem haragszol meg ha ellopom az ötleted <#miaz> ,valószínûleg részemrõl úgyse nagyon lesz belõle semmi 😊
De elökerestem a makettet,annyira nem is rossz,mint gondoltam,festeni is csak az átalakított részeket kellenne.
Egy a baj,hogy ezen a vékonyabb (aszfalt?) abroncsok vannak,nem azok a bazi vastagok,amelyek tetszenek...,de mindegy.

modellmaker
hú mikor megláttam, hogy deposit, mondom az életben nem jutok hozzá 😄😄

de most tölti, rem nem is hibás. 😄

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Glpetyus
megvan,ezt kerestem 😊
link.
105 mega,remélem sok jó kép van benne 😊

Glpetyus
biztos,de nem találok :I

modellmaker
errõl van még kép?

Glpetyus
marha jók thx.

ez is fasza.

modellmaker
ez milyen gyártmány?

Én ezekbõl a képekbõl dolgoztam: KATT Itt meg egy másik: KATT. Ezeken kívül van még ezen az oldalon egy vagy kettõ, de azokat most nem találom.
Hú, de jól néz ki! <#wink>
Glpetyus
<#guluszem1>

Glpetyus
zsííír!
csak jól koszold be 😊
azt hittem homokszinû lesz 😊

Nekem is van egy M923-asom (italeri),csak elég gagyin van összerakva,és már egy ideje dobozban pihen,félig szétszedve.
Egy mad max jellegü jármûvet akartam csinálni belõle,de lehet majd ebbõl is egy gun truck lesz 😊

nincs valami linked,ahol ilyeneket találni? (esetleg több nézetbõl)

modellmaker

Atya-Úr-Isten! <#guluszem1>
Rákerestem a neten, hát ez valami hatalmas! De azért gyönyörû <#wink>
Nézegesd! Végül nem bírtam ki tegnap, hogy ne rakjam fel a lemezeket...<#eplus2>
Glpetyus
<#guluszem1>
lehet szibériai tigris lesz,mikor megnõ 😊