69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • m1garand
    Ha csinálsz egy jó kis fakítást a kamuflázsra + sarat a láncra, kerékre és olyan lesz mint az igazi.
  • m1garand
    Szerintem a tiéd nagyon hasonlít.
  • m1garand
    A fotomaratott alkatrészekhez még én se mertem hozzáfogni. Most csinálok először majd diorámát. Szerintem a kamuflázs a tigádon nagyon fasza, király a toronyszám, a matrica. A zimmerit is elsőosztályú. A finishing-et meg meg kell tanulni.
  • Kferro
    Na ugye! Ez elenyésző szám még. Majd ha 15-20 makettet készítettél el, s még akkor sem vagy magaddal megelégedve, akkor majd panaszkodhatsz. :)
    Ez még csak az ismerkedés időszaka, s ne várj egy jimenezi minőséget magadtól. Készítesz valamit, s mi segítünk abban, hogy legközelebb mire figyelj, s mit javíts.
    Ráadásul ha én tudtam volna 4-5. makettnek ilyen minőséget produkálni, mint te, örültem volna...
  • m1garand
    Kezd újra ha nem tetszik, vagy próbáld ki amit a videóban mutatnak.
  • McFrost
    Van egy hajó, amin kipróbáltam a festést.
    Van egy Comet, amin kipróbáltam a koszolást.
    Van egy PzIV amin kipróbáltam a kettőt együtt.
    Van a Tigris.....
  • McFrost
    Már megbeszéltük, nekem bejött!
  • m1garand
    Láttad az én Stugomat annyi hibát követtem, hogy felakartam gyújtani de aztán csak befejeztem.
  • Kferro
    Hányadik maketted is ez?

Amúgy nagyon jó a festőkabinod.
  • McFrost
    Még nem vagyok elégedett magammal.
  • m1garand
    "csak a makettezés nem megy" arra kérdeztem rá?
  • McFrost
    ?
  • m1garand
    Mert mi van?
  • McFrost
    El tudom vezetni, igen.

Már gondolkodom egy idje, hogy szerezzek egy profibb lámpát.

Jaja, most már meg van mindenem, csak a makettezés nem megy :D
  • m1garand
    Nagyon fasza lett!
    Lassan kinövöd az asztalod. Ki tudod vezetni a ventit valahova? Ajánlanék neked fénycsöves asztali lámpát ehelyett, olyat aminek rugós karja van (én is így vakoskodtam) jobb annál dolgozni és fotózni.
  • McFrost
    Festőkabin:

• McFrost
    Királyság! Simán megéri!
  • Trade
    Köszönöm mindenkinek a tippeket!!
  • m1garand
    Sikerült megrendelnem 4400Ft-ért szállítással.
  • m1garand
    Ha valakinek szüksége van acryl hígítóra most jó áron szállítási díj nélkül, megveheti. ITT
  • m1garand
    Tetszik!
  • McFrost
    Azt vettem észre, itthon nem elterjedt az ukrán Miniart gyár termékskálája. Pedig rengeteg szép makettjük van, főleg dioráma részletekben utaznak. Áruk nincs az egekben és pl. az e-bayről könnyen beszerezhetőek. Én a Tigrisemet az 1944-es fehérorosz színtérre készítettem, ehhez találtam egy szép Miniart terméket, postával együtt 5000 ft volt e-bayről.
    Íme a dobozbontás. A hirdető oszlop plakátjai papírból vannak, tehát nem matrica. Nagyon jól kidolgozott szép makett, igaz az öntőkereten lévő alkatrészeken azért bőven találunk sorját.

Tigris gyönyörűen passzol rá, a gyár oldalán nagyon látványos festési illusztráció van, roppant egyszerű összerakni.
  • McFrost
    Tegnap végre sikerült haza hoznom a festőkabinom. Délután még bekötöm a vezetékeket és már kész is lesz.
  • m1garand
    Mire akarod ezt felszerelni?
  • m1garand
  • m1garand
  • m1garand
    Majd nem jót sikerült beszúrni.
    Ezaz
  • McFrost
    Nem kell folyamatosan nyomni, állandó vízszintes vagy függőleges mozgásban legyen a kezed, és nem kell 1. rétegnek takarni, hanem elég a 3-nak, különben megfolyik.
  • Trade
    Sziasztok Makettezők,

szeretné a segítségeteket kérni.Egy autós elem festéséhez ajánlották neke a tamiya festék sprayket.Vettem belőle,sajnos ez az alkalom hogy festéksprayvel festek és elég bizonytalan a kezem,az elején fröcsköl a festékszóró,megfolyik a festék stb.Ilyen gondjaim vannak vele.Vettem egy olcsó festéksprayt gyakorolni azzal mar vmennyire jobban megy bár annak nyomója is jobban az ujjamra esik a tamiyaét meg nem bírom folyaatosan nyomva tartani..Egy-két tanácsot,tippet szeretnék kérni.
    előre is köszönöm
  • Kferro
    Azért vannak átfedések. Pl. a Humbrol, vagy a Revell szintetikus festékei jellemzően ecsethez vannak kitalálva, ám festékszóróval is lehet őket festeni, bár a nagyobb festékrészecskék miatt nagyon kis düznijű festékszórókba nem ajánlott. Ugyanakkor épp ma olvastam a friss Pro Modellben (amit ajánlok minndenkinek), hogy valami uniós előírás hatására épp azt az adalékot szedték ki a Humbrol festékből, amitől szépen terült, így hajlamos a szálkásodásra.

A Tamiya akriljait viszont kifejezetten fetékszórókhoz ajánlják a finomabb szemcsézettség miatt. Azonban a saját tapasztalatom alapján mondhatom, hogy ecsetes festéshez is kiváló: szépen terül, s szépen takar, bár alapszabály (s ez a Tamiya festéknél is áll), hogy soha nem festünk egy rétegben, sem ecsettel, sem festékszóróval.
  • Kferro
    Küldtem PM-et.
  • Shane
    Sziasztok! Keresem a TAMIYA Peugeot 206 WRC '99 makett összeállítási rajzát , fontos lenne, előre is thx.
  • Mauro39
    Sziasztok, van egy Tamiya Honda City Turbóm amitől megválnék, részletek pü.-ben
  • stultus78
    Jövőhéten 18-után vagyok otthon. Egész héten túlóra :(
  • McFrost
    Várom a nyaralás utáni véleményed a Tigrisről :)
  • Csenky
    Ez jó, mert egyelőre nem fektek be kompresszorba, viszont később tervezem, hogy ha már csinálom, legyen tényleg szép. :)
    Na mindegy, akkor addig is kevésbé ruházok be festékbe...
  • Tomika boy
    Jó reggelt!
    Na talán újra meglendül a topik forgalma:D
  • m1garand
    Rinaldi tutorialok ill. step by step
  • m1garand
    Rinaldini albuma
  • m1garand
    Persze, csak ne felejtsem el.