69149
-
#59096 Ha csinálsz egy jó kis fakítást a kamuflázsra + sarat a láncra, kerékre és olyan lesz mint az igazi. -
#59095 Szerintem a tiéd nagyon hasonlít.
-
#59094 A fotomaratott alkatrészekhez még én se mertem hozzáfogni. Most csinálok először majd diorámát. Szerintem a kamuflázs a tigádon nagyon fasza, király a toronyszám, a matrica. A zimmerit is elsőosztályú. A finishing-et meg meg kell tanulni. -
Kferro #59093 Na ugye! Ez elenyésző szám még. Majd ha 15-20 makettet készítettél el, s még akkor sem vagy magaddal megelégedve, akkor majd panaszkodhatsz. :)
Ez még csak az ismerkedés időszaka, s ne várj egy jimenezi minőséget magadtól. Készítesz valamit, s mi segítünk abban, hogy legközelebb mire figyelj, s mit javíts.
Ráadásul ha én tudtam volna 4-5. makettnek ilyen minőséget produkálni, mint te, örültem volna... -
#59092 Kezd újra ha nem tetszik, vagy próbáld ki amit a videóban mutatnak. -
#59091 Van egy hajó, amin kipróbáltam a festést.
Van egy Comet, amin kipróbáltam a koszolást.
Van egy PzIV amin kipróbáltam a kettőt együtt.
Van a Tigris.....
-
#59090 Már megbeszéltük, nekem bejött! -
#59089 Láttad az én Stugomat annyi hibát követtem, hogy felakartam gyújtani de aztán csak befejeztem. -
Kferro #59088 Hányadik maketted is ez?
Amúgy nagyon jó a festőkabinod. -
#59087 Még nem vagyok elégedett magammal. -
#59086 "csak a makettezés nem megy" arra kérdeztem rá? -
#59085 ? -
#59084 Mert mi van? -
#59083 El tudom vezetni, igen.
Már gondolkodom egy idje, hogy szerezzek egy profibb lámpát.
Jaja, most már meg van mindenem, csak a makettezés nem megy :D -
#59082 Nagyon fasza lett!
Lassan kinövöd az asztalod. Ki tudod vezetni a ventit valahova? Ajánlanék neked fénycsöves asztali lámpát ehelyett, olyat aminek rugós karja van (én is így vakoskodtam) jobb annál dolgozni és fotózni.
-
#59081 Festőkabin:
-
#59080 Királyság! Simán megéri! -
#59079 Köszönöm mindenkinek a tippeket!! -
#59078 Sikerült megrendelnem 4400Ft-ért szállítással. -
#59077 Ha valakinek szüksége van acryl hígítóra most jó áron szállítási díj nélkül, megveheti. ITT -
#59076 Tetszik! -
#59075 Azt vettem észre, itthon nem elterjedt az ukrán Miniart gyár termékskálája. Pedig rengeteg szép makettjük van, főleg dioráma részletekben utaznak. Áruk nincs az egekben és pl. az e-bayről könnyen beszerezhetőek. Én a Tigrisemet az 1944-es fehérorosz színtérre készítettem, ehhez találtam egy szép Miniart terméket, postával együtt 5000 ft volt e-bayről.
Íme a dobozbontás. A hirdető oszlop plakátjai papírból vannak, tehát nem matrica. Nagyon jól kidolgozott szép makett, igaz az öntőkereten lévő alkatrészeken azért bőven találunk sorját.
Tigris gyönyörűen passzol rá, a gyár oldalán nagyon látványos festési illusztráció van, roppant egyszerű összerakni. -
#59074 Tegnap végre sikerült haza hoznom a festőkabinom. Délután még bekötöm a vezetékeket és már kész is lesz. -
#59073 Mire akarod ezt felszerelni? -
#59072 -
#59071 -
#59070 Majd nem jót sikerült beszúrni.
Ezaz
-
#59068 Nem kell folyamatosan nyomni, állandó vízszintes vagy függőleges mozgásban legyen a kezed, és nem kell 1. rétegnek takarni, hanem elég a 3-nak, különben megfolyik. -
#59067 Sziasztok Makettezők,
szeretné a segítségeteket kérni.Egy autós elem festéséhez ajánlották neke a tamiya festék sprayket.Vettem belőle,sajnos ez az alkalom hogy festéksprayvel festek és elég bizonytalan a kezem,az elején fröcsköl a festékszóró,megfolyik a festék stb.Ilyen gondjaim vannak vele.Vettem egy olcsó festéksprayt gyakorolni azzal mar vmennyire jobban megy bár annak nyomója is jobban az ujjamra esik a tamiyaét meg nem bírom folyaatosan nyomva tartani..Egy-két tanácsot,tippet szeretnék kérni.
előre is köszönöm -
Kferro #59066 Azért vannak átfedések. Pl. a Humbrol, vagy a Revell szintetikus festékei jellemzően ecsethez vannak kitalálva, ám festékszóróval is lehet őket festeni, bár a nagyobb festékrészecskék miatt nagyon kis düznijű festékszórókba nem ajánlott. Ugyanakkor épp ma olvastam a friss Pro Modellben (amit ajánlok minndenkinek), hogy valami uniós előírás hatására épp azt az adalékot szedték ki a Humbrol festékből, amitől szépen terült, így hajlamos a szálkásodásra.
A Tamiya akriljait viszont kifejezetten fetékszórókhoz ajánlják a finomabb szemcsézettség miatt. Azonban a saját tapasztalatom alapján mondhatom, hogy ecsetes festéshez is kiváló: szépen terül, s szépen takar, bár alapszabály (s ez a Tamiya festéknél is áll), hogy soha nem festünk egy rétegben, sem ecsettel, sem festékszóróval. -
Kferro #59065 Küldtem PM-et. -
#59064 Sziasztok! Keresem a TAMIYA Peugeot 206 WRC '99 makett összeállítási rajzát , fontos lenne, előre is thx. -
Mauro39 #59063 Sziasztok, van egy Tamiya Honda City Turbóm amitől megválnék, részletek pü.-ben -
#59062 Jövőhéten 18-után vagyok otthon. Egész héten túlóra :( -
#59061 Várom a nyaralás utáni véleményed a Tigrisről :) -
Csenky #59060 Ez jó, mert egyelőre nem fektek be kompresszorba, viszont később tervezem, hogy ha már csinálom, legyen tényleg szép. :)
Na mindegy, akkor addig is kevésbé ruházok be festékbe... -
#59059 Jó reggelt!
Na talán újra meglendül a topik forgalma:D -
#59058 Rinaldi tutorialok ill. step by step -
#59057 Rinaldini albuma -
#59056 Persze, csak ne felejtsem el.