Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ilyet én is tudnék 😊
egy kis segítséget kérnék ha nem gond, gondolkozom rajta hogy beszerzek egy airbrush pisztolyt, rengeteg cikket, tanácsot leírást elolvastam róla, viszont minden tanácsot szívesen fogadok hisz ez lenne az elsõ, és a döntés nem oly könnyü 😊 én magam az Alder AD320 Airbrush Double Action-jére gondoltam, az ára megfizethetõ, és egy hosszabb cikkben ami a pisztolyokkal foglalkozott, nos a cikkíró nem ajánlotta a kezdõ, single action pisztolyokat még a kezdõknek sem, nem értek hozzá és nem tudom hogy ez egy magamfajta kezdõnek megfelelõ lenne-e. A másik a kompresszor kérdése, amire ahogy láttam feltétlenül szükség van mert a palackos megoldás, olcsóbb, de rosszabb, milyen komresszor lenne megfelelõ, esetleg hol lehet jó áron kompresszort kapni akár használtan is és megéri e egyáltalán használtan kompresszort venni.
Így elsõre ennyi kérdés ötlött fel bennem, remélem nem lett túl terjengõs, a válaszokat természetesen elõre is köszönöm.
egy kis segítséget kérnék ha nem gond, gondolkozom rajta hogy beszerzek egy airbrush pisztolyt, rengeteg cikket, tanácsot leírást elolvastam róla, viszont minden tanácsot szívesen fogadok hisz ez lenne az elsõ, és a döntés nem oly könnyü 😊 én magam az Alder AD320 Airbrush Double Action-jére gondoltam, az ára megfizethetõ, és egy hosszabb cikkben ami a pisztolyokkal foglalkozott, nos a cikkíró nem ajánlotta a kezdõ, single action pisztolyokat még a kezdõknek sem, nem értek hozzá és nem tudom hogy ez egy magamfajta kezdõnek megfelelõ lenne-e. A másik a kompresszor kérdése, amire ahogy láttam feltétlenül szükség van mert a palackos megoldás, olcsóbb, de rosszabb, milyen komresszor lenne megfelelõ, esetleg hol lehet jó áron kompresszort kapni akár használtan is és megéri e egyáltalán használtan kompresszort venni.
Így elsõre ennyi kérdés ötlött fel bennem, remélem nem lett túl terjengõs, a válaszokat természetesen elõre is köszönöm.
Így is lehet <#idiota>#idiota>
LINK
LINK
Ez Louvre márkájú "burnt sienna" színû mûvészolaj... Hát barnanának barna, de olyan rozsdaszerû, így erre használom...
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD
Semmi extra nincs a festéssel. Sima páncélsárgára festettem az egészet (ModellMaster festéket használtam, de ennek szerintem nincs jelentõsége, bár ecsettel dolgozom és ehhez eddig ez vált be nekem a legjobban...) aztán egy kicsit világosított és higított színnel átecseteltem az éleket, és a felépímény oldalának a tetejét, így valami color modulation-szerû fakított hatást értem el vele.
Aztán vékony ecsettel, és sötétbarna akril festékkel apró rozsdafoltokat festettem. Száradás után némely rozsdafoltra tettem egy csepp higított mûvészolaj (rozsda színû) pöttyöt és azt száraz ecsettel a gravitációnak megfelelõen "lehúztam". Szerencsére a mûvészolaj elég lassan szárad, így tetszés szerint igazítható, ha sok, akkor visszaszedhetõ.
Amikor mindez megvolt, puha grafit cerkával végigmentem az éleken, hogy némi fémes hatást csempésszek rá... Kb. itt tartok most. Még jön az utált lánctalp, meg még pár kis igazítás...
Aztán vékony ecsettel, és sötétbarna akril festékkel apró rozsdafoltokat festettem. Száradás után némely rozsdafoltra tettem egy csepp higított mûvészolaj (rozsda színû) pöttyöt és azt száraz ecsettel a gravitációnak megfelelõen "lehúztam". Szerencsére a mûvészolaj elég lassan szárad, így tetszés szerint igazítható, ha sok, akkor visszaszedhetõ.
Amikor mindez megvolt, puha grafit cerkával végigmentem az éleken, hogy némi fémes hatást csempésszek rá... Kb. itt tartok most. Még jön az utált lánctalp, meg még pár kis igazítás...
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD
Engem az érdekelne hogy ezeket a tuti rozsdafoltokat hogyan lehet megcsinálni.
Marha jó, csak így tovább <#eljen>#eljen>
Egy kis update a Jpz IV-es projektemben. Még nem a végleges, de már "fikázható" állapotban van. :-) (Mértékkel...)
ezt a honlapon ismeri vki, "elképesztõ" milyen jó dolgok vannak amiket akár makettezéshez is fel lehet használni....
Én lengyelbõl rendeltem, de 1-2 makettboltban láttam neten (Replica, Modellposta) Persze nem azt, amiket kinéztem. Így maradt a netes rendelés.. De legalább olcsóbb is lett így 😊
sza.sa
Marha jó! Honnan szerezted be?
Hát ez vicces. Én be szoktam menni az OBIba, és veszek néhány ilyen egyméteres lécet, meg nem mondom milyen fából, 70Ft darabja. Ugyanezen a helyen(sõt, ugyanezen a polcon) van hozzá faragasztó, azzal ragasztom össze. És ugyanitt van többféle ingyenes parkettaminta, amik egymáshoz kapcsolhatók a kialakításuknak köszönhetõen. (ez maga az alap)Korábban ugyanitt vettem hozzá szerszámokat(fûrész, csiszolópapír, reszelõket).
Szerintem az OBI a makettezõk mekkája. <#smile>#smile> Gondolom a többi barkácsbolt is hasonlóan jól teljesít ezügyben.
Szerintem az OBI a makettezõk mekkája. <#smile>#smile> Gondolom a többi barkácsbolt is hasonlóan jól teljesít ezügyben.
Köszönöm, sikerült, a tûbuzerálás megoldotta a problémát! <#smile>#smile>
Ez egyébként én okoztam? Nem tisztítottam jól esetleg, vagy netán túlhúztam volna ezt a csavart? Egyáltalán mit csinál ez a csavar, és milyen az ideális állapota?
Az a gáz hogy még hót amatõr vagyok a cucchoz... <#hehe>#hehe>
Ez egyébként én okoztam? Nem tisztítottam jól esetleg, vagy netán túlhúztam volna ezt a csavart? Egyáltalán mit csinál ez a csavar, és milyen az ideális állapota?
Az a gáz hogy még hót amatõr vagyok a cucchoz... <#hehe>#hehe>
a tût rögzitõ csavar meg van húzva??
mert lehet,hogy a ravaszt húzgatod,de nem mozdul a tû,vagy nem eléggé.
(az én pisztolyomon sem szoktam teljesen "tövig" bedugni a tût,mert akkor alig jön belõle)
hátul lazítsd ki a csavart,ami a "tok" alatt a tût rögziti a rúgos részhez,húzd a tût lassan kézzel hátra,miközben a levegõt engeded a ravasszal.
ha így nem jön belõle akkor el van dugúlva a dûzni.
azt óvatosan kicsavarva (könnyen megszakadhat a menet!) körömlakk lemosóba áztatással ki lehet pucolni könnyen.
mert lehet,hogy a ravaszt húzgatod,de nem mozdul a tû,vagy nem eléggé.
(az én pisztolyomon sem szoktam teljesen "tövig" bedugni a tût,mert akkor alig jön belõle)
hátul lazítsd ki a csavart,ami a "tok" alatt a tût rögziti a rúgos részhez,húzd a tût lassan kézzel hátra,miközben a levegõt engeded a ravasszal.
ha így nem jön belõle akkor el van dugúlva a dûzni.
azt óvatosan kicsavarva (könnyen megszakadhat a menet!) körömlakk lemosóba áztatással ki lehet pucolni könnyen.
A segítségeteket kérném:
Az a gondom, hogy a pisztolyom(Chromax BD-130) nem fújja ki a tartályba öntött cuccot. Se a festéket, se a sima higítót. Már többször szétszedtem és összeraktam, és a dûzni leszerelése után kiereszti a tartályban levõ higítót, csak ha összeszerelem nem mûködik.
Mit szúrtam el, és hogyan lehetne kijevítani a hibát?
A #56559-ben linkelt tanácsokat elolvastam, de erre a problémára nem találtam ott választ.
Az a gondom, hogy a pisztolyom(Chromax BD-130) nem fújja ki a tartályba öntött cuccot. Se a festéket, se a sima higítót. Már többször szétszedtem és összeraktam, és a dûzni leszerelése után kiereszti a tartályban levõ higítót, csak ha összeszerelem nem mûködik.
Mit szúrtam el, és hogyan lehetne kijevítani a hibát?
A #56559-ben linkelt tanácsokat elolvastam, de erre a problémára nem találtam ott választ.
a keret lehet parkettaszegély (fenyõ,2 méteres szál,kb 4-500 ft)
az alap meg bármi lehet,farost,pozdorja,stb-stb. (vékony farostot nemárt lekenni vmi festékkel,hogy a nedvességtõl ne vetemedjen meg)
az alap meg bármi lehet,farost,pozdorja,stb-stb. (vékony farostot nemárt lekenni vmi festékkel,hogy a nedvességtõl ne vetemedjen meg)
Sziasztok!
Egy ilyen diorámán dolgozom mostanság:
MiniArt
Ti hogyan és mibõl készítitek a dioráma alapot/keretet? A díszitõ keretre és faalapra gondolok.
Egy ilyen diorámán dolgozom mostanság:
MiniArt
Ti hogyan és mibõl készítitek a dioráma alapot/keretet? A díszitõ keretre és faalapra gondolok.
sza.sa
Airfix Nimródok <#guluszem1>#guluszem1>
De rohadt jól néz ki az a nyitott bombakamra!<#buck>#buck>
De rohadt jól néz ki az a nyitott bombakamra!<#buck>#buck>
Nyilván korábban nem vettem észre amikor belinkelted. Köszi.
Képet!
Most nekem is lenne, ha nem kellene "rekreációs napot" tartanom...a cimborákkal töltött balatoni hétvége fárasztó dolog <#idiota>#idiota>
Most nekem is lenne, ha nem kellene "rekreációs napot" tartanom...a cimborákkal töltött balatoni hétvége fárasztó dolog <#idiota>#idiota>
a tûvel is lehet variálni pl ha benne sincs akkor ugy fuj mint egy szóró
már írtam neked, hogy itt van 1-2 tanács, hátha most megfogadod
airbrush
ui: nem szégyen megköszönni
airbrush
ui: nem szégyen megköszönni
makett.tk
a levegõ nyomásától, a festék hígításától, milyen közel van a pisztoly ahhoz amit fújsz és végül mennyi festéket engedsz ki a pisztolyból egyszerre, ezektõl függ legalábbis szerintem, nyomást nem szabad nagyon lecsökkenteni (1.5-2.0 bar)
Izé, tudom hogy hülye kérdés de árulja már el valaki mivel lehet a szórópisztolyon a szórásképet állítani?(azt hogy keskenyebb vagy szélesebb sávban fújjon)
Chromax BD-130as pisztolyom van.
Chromax BD-130as pisztolyom van.
Most egy ilyenbe kezdtem bele 
akril festék, fényes lakkal átfújva tamiya x-22,
ha nem használsz lakkbenzint akkor milyen hígítót használsz?
köszi a segítséget
ha nem használsz lakkbenzint akkor milyen hígítót használsz?
köszi a segítséget
makett.tk
ecsettel természetesen.
lakkbenzint nem használok.
mi az alapréteg,amit koszolsz?
enamel vagy akríl?
ha elöbbi,nyílván ne közvetlen arra koszolj,hisz a higító nem csak a "kosz" réteget fogja leszedni.
Én elég drasztikusan csinálom,van egy alapréteg -akríl,vagy akríl lakkal kezelt-,átecsetelem higitóval (persze nem egyszerre az egész tankot..) aztán a még nedves-higitós felületre pöttyözök barna,fekete,stb árnyalatokat.Akár azonnal,de akár percekkel késöbb is vissza lehet mosni TISZTA higitóba mártott ecsettel.
Illesztések kiemelését úgy csináld,hogy eleve a kosznak szánt árnyalatot higítod fel,és befuttatod,a felesleget értelemszerüen feitatod ecsettel.Ha "kifut" nem kell megijedni,hisz tiszta higitós ecsettel le lehet törölni -AKRÍL alapú felületrõl.
lakkbenzint nem használok.
mi az alapréteg,amit koszolsz?
enamel vagy akríl?
ha elöbbi,nyílván ne közvetlen arra koszolj,hisz a higító nem csak a "kosz" réteget fogja leszedni.
Én elég drasztikusan csinálom,van egy alapréteg -akríl,vagy akríl lakkal kezelt-,átecsetelem higitóval (persze nem egyszerre az egész tankot..) aztán a még nedves-higitós felületre pöttyözök barna,fekete,stb árnyalatokat.Akár azonnal,de akár percekkel késöbb is vissza lehet mosni TISZTA higitóba mártott ecsettel.
Illesztések kiemelését úgy csináld,hogy eleve a kosznak szánt árnyalatot higítod fel,és befuttatod,a felesleget értelemszerüen feitatod ecsettel.Ha "kifut" nem kell megijedni,hisz tiszta higitós ecsettel le lehet törölni -AKRÍL alapú felületrõl.
mivel szeded vissza, fülpiszka, ecset?
nekem hamar szárad a lakbenzinnel hígitott is nem nagyon akar vissza jönni
nekem hamar szárad a lakbenzinnel hígitott is nem nagyon akar vissza jönni
makett.tk
hát ha akríl réteget olajfestékkel folyatsz be,akkor pl H100 szintetikus higítóval,ha olajfestékkel festett felületet vízbázisúval kezelsz,akkor meg vízzel (nyílván a száradás elött)
gyakorolni kell,de hamar meg lehet tanulni.
gyakorolni kell,de hamar meg lehet tanulni.
ti hogyan csináljátok a csavarok, nyílások, fedelek, hegesztések befolyatását azaz hogyan szeditek vissza a felesleges festéket?
elõre is köszi a helpet!
elõre is köszi a helpet!
makett.tk
én még várom hogy ide érjen a Subarum, R32-õm meg az Evo6-osom, majd utána dolgozok azokon is 😊 habár a tamiya tigrisemet akarom befejezni elõször meg a shermanomat 😊
Valaki dolgozok kamionokin autókon vagy motorokon ?? vagy mindenki tankokba utazik ?😄
most minden gyártó a légvédelmeket gyártja, a dragon wirbelwindjét néztem de olyan ára van a kínainál is majd 1-2 év múlva, megelégedtem a tamiya-val
dragon ww
dragon ww
makett.tk
ez se rossz.
nem is tudtam,hogy ezt is kiadják.
nem is tudtam,hogy ezt is kiadják.
ez nem semmi te tudsz ijet csinálni vagy elmagyarázni