Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ráadásul én úgy tudom hogy a háború végi nagy nyersanyaghiányt a gumibevonatok is megszenvedték, emiatt a háború végén sok tank kerekére nem jutott gumiréteg. Tehát mondjuk egy '44 végi, '45 eleji Panthert simán el tudok képzelni gumiperem nélküli kerékkel.
Panzerkampfwagen V Panther Ausf G with steel-rimmed road-wheels
Panzerkampfwagen V Panther Ausf G with steel-rimmed road-wheels
a gumibevonatú, kerekekkel mindenki megszenved, láttam planetarmoron olyan kerékfestést ami a gumi felõli acélkerék is színre volt festve...
makett.tk
De talán térjünk vissza a makettezésre, csak érintõlegesen említettem meg a témát a Panther kapcsán, nem akartam itt offolni vagy ilyesmi.
Aha, és csak vertikális. Ahhoz hogy menet közben lõni lehessen vele, olyan stabilizátor kell ami horizontálisan is mûködik nem csak vertikálisan.
Mellesleg a szerkezet neve lövegstabilizátor, a "Gyroscope" annak az eszköznek a neve, ami megállapítja az elmozdulás mértékét. A második világháború utáni vadászgépekben is van giroszkóp, sõt, már a P-51D Mustangban célzóberendezése is giroszkópos volt, így segítve a pilótát a célzáshoz szükséges elõretartás mértékének megállapításában.
Mellesleg a szerkezet neve lövegstabilizátor, a "Gyroscope" annak az eszköznek a neve, ami megállapítja az elmozdulás mértékét. A második világháború utáni vadászgépekben is van giroszkóp, sõt, már a P-51D Mustangban célzóberendezése is giroszkópos volt, így segítve a pilótát a célzáshoz szükséges elõretartás mértékének megállapításában.
ha jól emlékszem a panternek egy nagy hibája volt mégpedig hogy hátramenetben nem tudott fordulni, tolatás közben meg kellett állítani fordítani rajta aztán megint tolatni
Jaja, és ebbõl nekünk az egymásba illeszkedõ, gumiperemû futógörgõk jutottak. 😄
Sajnos egyébként menet közben tüzelni egyik második világháborús harckocsi se tudott. Illetve tudott, csak az nem talált célba, ezért meg kellett állni a lövésekhez. A probléma oka egyszerû volt: amikor hepehupás terepen mozog a tank, nincs az a lövész aki képes lenne az ellenséges tankon tartani a lövegcsövet. Csak a háború után jelent meg az az eszköz, ami ezt a problémát kiküszöbölte: a giroszkópos lövegstabilizátor, ami a célon tarja a löveget, bármerre is billenjen a harckocsi menet közben.
Mellesleg a Tigerekkel ellentétben a Panther egy megbízható motorú, igen mozgékony tank volt, a háború legjobb tankja. Csakhát ebbõl sem készült több 6000 darabnál.
Sajnos egyébként menet közben tüzelni egyik második világháborús harckocsi se tudott. Illetve tudott, csak az nem talált célba, ezért meg kellett állni a lövésekhez. A probléma oka egyszerû volt: amikor hepehupás terepen mozog a tank, nincs az a lövész aki képes lenne az ellenséges tankon tartani a lövegcsövet. Csak a háború után jelent meg az az eszköz, ami ezt a problémát kiküszöbölte: a giroszkópos lövegstabilizátor, ami a célon tarja a löveget, bármerre is billenjen a harckocsi menet közben.
Mellesleg a Tigerekkel ellentétben a Panther egy megbízható motorú, igen mozgékony tank volt, a háború legjobb tankja. Csakhát ebbõl sem készült több 6000 darabnál.
hát igen,a tigrisnek,és a párducnak is a futómû,(meg az alulmotorizáltság) volt az achilles-sarka.
erõssen sarkosítva a dolgot: a kényelemért/pontosságért feláldozták a megbízhatóságot. (hiszen melyik másik harckocsi tudott menet közben tüzelni? -úgy hogy mondjuk talál is 😄- ,ha jól tévedek a párduc volt az elsõ)
erõssen sarkosítva a dolgot: a kényelemért/pontosságért feláldozták a megbízhatóságot. (hiszen melyik másik harckocsi tudott menet közben tüzelni? -úgy hogy mondjuk talál is 😄- ,ha jól tévedek a párduc volt az elsõ)
Ne is mond bakker. 😄
Épp ma fesettem fel a gumiperemeket az 1/25 Academy Jagdpantherem kismillió kerekére, hát nagyon kész voltam a végére.
Komolyan a felfüggesztés elkészítése a legrosszabb rész a makettezésben.
Fõleg háború végi német páncélosokon, a Tiger I,II, Panther széria csigasor szerû futókerekeitõl kapok hülyét.
Pont ennek kapcsán gondolkodtam azon a napokban, hogy mi a fenéért tervezték még a háború végi tankjaikat a németek is ilyen gázos felfüggesztéssel, amikor már az 1942-es Tiger I-en se vált be. Ha meghibásodik egy, a felfüggesztés belsõ felén lévõ futógörgõ, szét kell szedni az egészet hogy ki lehessen cserélni, többórás munka.
Ezzel szemben ott van mondjuk a T-34, vagy akár a Pz4 felfüggesztése. Ha gáz van egy futógörgõvel, viszonylag rövid idõ alatt kicserélhetõ, és nem kell hozzá megbontani az egészet.
Épp ma fesettem fel a gumiperemeket az 1/25 Academy Jagdpantherem kismillió kerekére, hát nagyon kész voltam a végére.
Komolyan a felfüggesztés elkészítése a legrosszabb rész a makettezésben.
Fõleg háború végi német páncélosokon, a Tiger I,II, Panther széria csigasor szerû futókerekeitõl kapok hülyét.
Pont ennek kapcsán gondolkodtam azon a napokban, hogy mi a fenéért tervezték még a háború végi tankjaikat a németek is ilyen gázos felfüggesztéssel, amikor már az 1942-es Tiger I-en se vált be. Ha meghibásodik egy, a felfüggesztés belsõ felén lévõ futógörgõ, szét kell szedni az egészet hogy ki lehessen cserélni, többórás munka.
Ezzel szemben ott van mondjuk a T-34, vagy akár a Pz4 felfüggesztése. Ha gáz van egy futógörgõvel, viszonylag rövid idõ alatt kicserélhetõ, és nem kell hozzá megbontani az egészet.
magával a tigrissel nincs semmi baj, csak azt a halom kereket mire mindet végig csiszoltam, meg lefestettem, még az életkedvem is elment, de szerintem akkor is megérte a szenvedést, még egy-két apróság van hátra és kész a tigrisem<#vigyor>#vigyor>
jómagam már átestem pár tigrisen,..."sima" tigris,"sturm"tigris,vadásztigris,utáltam is ezt a görgõfestõs részt.. 😊
Van egy olyanom <#wow3>#wow3>
Üdv az Uraknak!
Van már valakinek tapasztalata a Revell szórópisztoly tisztító folyadékjával kapcsolatban? Megéri megvenni?
És az alapozó festékük, az milyen? Nem olyan olcsó, hogy "vagy jó vagy nem" alapon megvegyem, ezért érdeklõdök.
Van már valakinek tapasztalata a Revell szórópisztoly tisztító folyadékjával kapcsolatban? Megéri megvenni?
És az alapozó festékük, az milyen? Nem olyan olcsó, hogy "vagy jó vagy nem" alapon megvegyem, ezért érdeklõdök.
HKC USP 5550, ASRock 970DE3/U3S3, 4 GB 1333 MHz Kingston DDR3 RAM, AMD Phenom X4 955 3,21 GHz, MSI ATI Radeon R4670 1 GB DDR3 Directx 10.1, Fujitsu Siemens 19\"-es LCD monitor Vasútmodellezés!
Jaja, az is megvan annyi mint a Pz.IV-esnél <#circling>#circling>
😄D
én is utálok gumiperemet festeni 😊
legutóbb a panthernél kellett egy "pár" darabot.... <#wilting>#wilting>
én is utálok gumiperemet festeni 😊
legutóbb a panthernél kellett egy "pár" darabot.... <#wilting>#wilting>
Nagyon!
Különösen tetszik, hogy a görgõknél külön fröccsöntötték a felnit és a gumit <#buck>#buck> Van egy régi Tamiya Möbelwagen-em, még mindig élénken emlékszem a 32 görgõ gumiperemének festésére <#csodalk>#csodalk><#wilting>#wilting>
Különösen tetszik, hogy a görgõknél külön fröccsöntötték a felnit és a gumit <#buck>#buck> Van egy régi Tamiya Möbelwagen-em, még mindig élénken emlékszem a 32 görgõ gumiperemének festésére <#csodalk>#csodalk><#wilting>#wilting>
Cyberhobby-n nincs, a Hobbyeasy-n mag majd ua. mint a Lucky-n...a Megamakettnél olcsóbban megkapnám (hogy ezt is megértük <#hehe>#hehe>)
Sziasztok!
Én olyan oldalalkat keresek, ahol elsõsorban 1/35-õs katonák készítésének, festésének képes dokumentációja lelhetõ fel!
Én olyan oldalalkat keresek, ahol elsõsorban 1/35-õs katonák készítésének, festésének képes dokumentációja lelhetõ fel!
am a hobbyeasy.com on vásárolnék, ill. a cyberhobby-n olcsóbbak mint a japánok ill. a szállítás is, a cyber most ingyen szállít
makett.tk
Igaz, de ha úgy nézem, akkor két "régihullámos" Italeri kitet kapok ennyiért...és itt a disznó gyõz; a ludak labdába sem rúgnak <#eplus2>#eplus2>
Már átrágtam magam rajta, köszi
Még nekem sem, de meggyõzõ rewiew-kat írtak róla. "Érthetõ" a Dragon árszínvonal <#vigyor5>#vigyor5>
ez ám a fullos kit, ez fel van javíta gyárilag, szépek a kerekek stb, külön gumi, beszarás drága de jó
makett.tk
itt egy review róla<#kacsint>#kacsint>
Amúgy most ezen agyalok <#wink>#wink>
Meg a megyei könyvtár...ha kell valami belõle kifénymásolom <#idiota>#idiota>
ma vettem egy pro modellt,azt hittem ez az új szám,de nem,mert az e hó 11.-én jelent meg.
le vagyok maradva.
veszi még valaki rajtam kívûl itt?
le vagyok maradva.
veszi még valaki rajtam kívûl itt?
ezt láttam móváron is. elég jó. 😊
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
http://www.attilaproductions.com/forum/viewtopic.php?t=599&postdays=0&postorder=desc&start=30
meg itt is van pár kép...én meg még mindig el vagyok képedve
meg itt is van pár kép...én meg még mindig el vagyok képedve
egy magyar srác építette( Benedek Dénes ), és a AFV modeller hozta le a diorámát, amin szerepel ez a gyöngyszem...saját építésü az egész..na erre lehet mondani hogy nem semmi...
http://www.network54.com/Forum/110741/message/1216315158/R%E1ba+Vr+hungarian+guntruck+from+the+late+twenties
http://www.network54.com/Forum/110741/message/1216315158/R%E1ba+Vr+hungarian+guntruck+from+the+late+twenties
arról már láttam képet,valamelyik kiállításon készült.
kb mint a trump. 1:16-os t34-esei lekicsinyítve 😊
kb mint a trump. 1:16-os t34-esei lekicsinyítve 😊
az AFV CLUB se semmi egy ilyen t34-85-t szerzek a kínaitól
makett.tk
German Panzerlok BR57
German 17cm Kanone 18 Heavy Gun
Sd.Kfz.7/1 Late Version
German BR86 Steam Locomotive
Panzerjager-Triebwagen 51
<#guluszem1>#guluszem1>
mindet ide 😄
German 17cm Kanone 18 Heavy Gun
Sd.Kfz.7/1 Late Version
German BR86 Steam Locomotive
Panzerjager-Triebwagen 51
<#guluszem1>#guluszem1>
mindet ide 😄
Ja, és még mindíg csak ígérgetik a BMP-3-ast...<#levele>#levele>
Lesd meg ezt! Hogy tetszik a páncélvonat? <#awink>#awink>
Az már jó régen volt, nem emlékeztem rá<#whatever>#whatever> Azt reméletem, sikerül überelnem, de hát...<#idiota>#idiota>
én meg az elmúlt két hétben<#bdead>#bdead><#bdead>#bdead>
<#hehe>#hehe>
<#hehe>#hehe>
Kompresszort én Pap Lászlótól vettem, az AD-238-ast, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Tök egyszerû kezelni, és nagyon halkan dolgozik. És csak 26K volt, ami nagyon baráti ár.
köszönöm szépen, de ezt az oldalt magam is ismerem és olvastam, és itt is láttam meg azt a pisztolyt amirõl lentebb írtam