69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • McFrost
    Nem ilyenekre gondoltam, sokkal nagyobb, szembetűnőbb dolgokra: zimmerit hiánya, lövegcső színe,...
  • m1garand
    Furák a piros pöttyök és a befolyatás helyett festés van. Az acél kerék jó de a lánctalp is fényes akkor belül (mint a vonatkerék és a sín páros) és persze a fogak is. A koptatás fakítás jó de kicsit eltúlzott. Korom és rozsda jól mutatna a kipufogón.
  • McFrost
    Ma találtam egy érdekes képet, szép, de nem értem miért így csinálta meg.
  • McFrost
    Értem. Ez a technika mennyire hatékony? Teszem azt, kicsit erősen fújom meg, akkor másutt is erősen átütheti az alapszínt.

Na, akkor én sem értettem ezt a szegecselést.
  • McFrost
    Kipróbáltam a szikés szisztémát, elővettem egy húsvágó deszkát, arra fektettem a lapot és egy lekerekített hegyű szikével megpróbáltam, bevallom nem az igazi.

Aztán elővettem egy erősebb ollót, az simán viszi, de vele sajnos nem lehet a tövében levágni, mert a hegye nem elég erős és merev.

Arra gondoltam, hogy egy kézi lemezvágó ollóval ezt simán ki lehet vágni, annak megfelelően erős a szerkezete.
    Lehet is kapni ilyen cuccokat, nem egy nagy valami az ára: 1390,- Ft

Tulajdonságok:
    Mindent vág: papirt, kartont, anyagot, vékony leme
    Anyag: Az olló pengéje rozsdamentes acél.
    További műszaki adatok: Hossza 190 mm
  • Kferro
    A "csíkfúlyogatás" az a Pre-Shading-nek nevezett technika. Előfújod a panelvonalakat feketével (bár a képen Michalkó Pisti sötétbarnával csinálta), s ez majd ad a makettnek egy használtabb jelleget, miután ráfújtad az alapszínt.

A szegecs kiemelést bevallom nem értem. Olyan, mintha a szegecselte volna a gépet, s azt ellenőrizte volna egy grafitporos bekenéssel.
  • m1garand
    Ok! Várom.
  • McFrost
    A címlapon van egy amcsi F4U-1. Nagyon szép és jó írás!
    A 7. oldalon lévő képeket elmagyaráznád nekem? Ez a szegecs kiemelés érdekelne, meg az a csíkfúlyogatás is. Ezeket Mil Mi 24-nél is lehet alkalmazni,
  • McFrost
    Tudod mit? Holnap kipróbálom. Vettem a Lidlben anno egy szike készletet, van benne minden forma és jelentem a helyzetet!

Megjött neked is?
  • m1garand
    Szikéhez túl vastag nem?
  • McFrost
    Arra gondolsz, hogy túl puha az anyag?
    Én úgy gondoltam, hogy leteszem egy papír kötegre, és szikével kivágom, kinagyolom, majd kézben szépen körbevágom.
  • m1garand
    Hogyan fogjuk ezeket kioperálni a lemezből.
  • m1garand
    Köszi szépen, utánpótlás a többi képhez.
  • Random work
    Ajánlom figyelmedbe a következő oldalt:

http://englishrussia.com/2010/10/25/world-war-ii-photos-from-military-archives
  • McFrost
    Persze, értettem :)
    Olvastam már előtte, épp Forintos cikkeket, de kézben fogva még jobb!

Elő fogok fizetni.

Köszi M1!
  • Kferro
    Látod, ezért ajánlottam neked pár hete, hogy vedd meg. :)
    Nekem a kezdetek óta megvan minden példánya, s időről időre mindig előveszem őket.

Garandnak igaza van, jó pár srác van ott, aki szerzőként jegyez cikkeket. Bár mondjuk a srác nem jó kifejezés mondjuk egy Forintos Kálmán esetén. :)
  • m1garand
    Nézd mag a makett.org-ot ott talász az újságból is ismerős neveket és kérdezhetsz is tőlük ill. új műveiket is megnézeted.
  • m1garand
    :)
  • McFrost
    Meggyüttem :)
    A nyaralást nem töltöttem tétlenül és vettem Pro Modell magazint. Bámulatos lap, még sosem olvastam élőben, csak a neten. Pofám végig le volt szakadva és 1,5 cikk kivételével mindent kiolvastam.
  • m1garand
    azaz IDE
  • m1garand
    sziasztok!
    Akit érdekelnek 2. Világháborús képek és készülő makettjeim látogasson el IDE.
  • McFrost
    Mentettem, köszi!
  • Kferro
    Á, az a 24-es, lévén igen gyenge makett, egyelőre várat még magára. Ami most előrébb van:

1/48 Tamiya Messerschmitt E-3
    1/48 Hobbyboss F6F5 Hellcat
    1/35 Trumpeter KV-2
    1/35 Tamiya Panzer IV.
    .
    .
    .
    stb. :)

A link viszont: http://hunavia.freeweb.hu/TYPE/Mi-24/Mi-24_base_index.htm
  • McFrost
    De akkor ha jól sejtem, ez valódi autó alkatrész?
  • McFrost
    Majd a Mil Mi 24-ről, amit csinálsz, dobhatnál képeket, és a link is jöhetne, amit betettél, mert elkevertem :)
    1 hétig Harkányban leszek, szal van időd :)
  • Trade
    kormányű felett van egy takaró műanyag azt.
  • McFrost
    Mit fújsz?
  • McFrost
    Látom nem jött át a poén :D de nem gond.
    Elégedett vagyok, sőt! Viszont gyakorolni azt van még mit.
  • stultus78
    Rendben nagyon köszönöm.

Valahol láttam egy MH-60R építését Képekben és nem találom azt a topikot. Pedig nagyon ügyes volt a pali. Mindent rézből és esztergálva csinált amit lehetett.
  • m1garand
    Vagy ez.

És megrendeltem a minigun-t kb. 3000Ft.
  • Trade
    Sziasztok,

na sikerült az alapozóval gyakorolnom.Tök jól le is fújta vele de sajna amikor a feketére került a sor,nem volt elég tapasztalat.Közelről is fújtam szerintem és megfolyt.Sajna nincs kedvem megint vízpapírral csiszolgatni órákon keresztül.Lehet vhogy orvosolni a megfolyást vagy ne lehet szépen javítani?
  • m1garand
    Ehhez mit szólsz Link
  • m1garand
    Írj Gregnek, hogy törölje!
  • stultus78
    nna végre
  • stultus78
    kép
  • stultus78
    hát ilyen nincs
  • stultus78
  • stultus78
  • stultus78
    [img=http:]Na most hátha
  • stultus78
    Pave Hawk Valami ilyesmit akarok összehozni.