69149
-
#59176 4 szín kombinációjával besaraztam és poroltam a bal oldali futógörgőket és a lánctalpat.
A fő sár végül 6 pasztellkréta színből állt össze (3 barna, 2 szürke és 1 fekete árnyalat), a többi tamiya homok-por-sár púderből:
-
#59175 MIndenképpen! -
#59174 Sok kép kilőtt tankokról -
#59173 Lehet csak finoman porozni kéne fehéres szürkés porral, esetleg alatt lehet más színű rákövesedett sár. De a lánctalp futófelület az fényes. -
-
#59171 Sajnos nem igazán látszik.
Végre megjöttek a modern tankok, legalább azokhoz lesz referencia kép rengeteg. -
#59170 Ez itt 3 árnyalatú, sajnos ez nem nagyon látszik.
Amúgy napok óta ezen a sarazáson agyalok. Néztem számtalan referencia fotót a neten. Találtam számomra kettő használható képet. Ha a szemem nem rossz, akkor én itt azt veszem észre, hogy mindegyiken megtalálható a sár. Azon amelyik háttal van, szerintem jól látszik a lánctalpon a sár. Azon amelyik a fal tövében lett defektes, ott pedig a futógörgőkön jól látszik, a lánctalp poros. De javítsatok ki!
-
#59169 Nem iszik XD -
#59168 Ez állvánnyal fest? Miért nem remeg a keze? :) -
#59167 Kamuflázs festés DVD
-
#59166 Figura festős DVD készül
-
Kferro #59165 Nem is olyan rossz ez a sár, de két észrevétel:
1. Ha városba tervezed, akkor inkább porozd.
2. Tedd változatosabbá a sarat, porozást úgy, hogy a 4 árnyalatból nem egyet keversz, hanem mondjuk hármat. Legyenek kissé eltérő árnyalatúak , s úgy sokkal természetesebbnek fog hatni. Ha megfigyeled a való életben is a saras járműveket, láthatod, hogy a sár valójában nem egyszínű, hiszen pl. a száradás miatt eltérő árnyalatú részek alakulnak ki.
Az alábbi képeken látható, mire gondolok:
-
#59164 Jó kis ebookos oldal, a francia újságokban nagyon jó korabeli fotók vannak. -
#59163 tigers in mud -
#59162 Köszi szépen srácok a komikat!
Nem bejön evvel a 20 as gummákkal :D -
#59161 Nekem nagyon bejön, főleg ezekkel a pacskerekkel. -
#59160 Na ezért is szép ez! :) -
#59159 Továbbra is nagy az a kerék alá, olyan mint egy traktor:) Szép meg minden, de érted..
Amúgy szép, jó lett a fényezés -
#59158 ász az a fenli -
#59157 Alakulgat!
Vélemény?
-
#59156 Ja, tényleg. De csak városi tank nincs szerintem. -
#59155 De tudod, városba tervezem. -
#59154 Üdvözletem!
Tudna nekem valaki pár infót adni egy Fuman Gyártmányú 1:12 es Excalibur SS Roadster-ről?
Köszönöm előre is!
Üdv! -
#59153 -
#59152 -
#59151 -
#59150 -
#59149 -
#59148 A színe a jó de keverj több árnyaltot is. Mikor megszáradt nem pereg le én lakkal szoktam rögzíteni. A fényeslakktól talán olyan lesz mintha friss sár lenne. -
#59147 Én a szutykot -sarat- fülpiszkálóval vagy ecsettel szoktam felvinni és a mélyedésekbe inkább. Vagy ha hígabbra kevered akkor széles lapos ecsetről simán ráfújod a kerékre. Mikro pöttyök jönnek létre mintha felcsapódott volna. -
#59146 Tanács, vélemény, észrevétel kellene:
Kevertem pasztellkréta 4 színéből sarat, ezt körömlakkal felhordtam a Tigris futógörgőinek belső felére próbából. Száradás után tamiya sárral és homokkal poroztam. Milyen?
-
#59145 Figyu kicsi! :D
Azt írtam, hogy szép, sőt még tetszik is!
Viszont nem értem, hogy miért tett rá lajstromszámot? Mert ha a csőről azt lehagyja, már élethű is. -
Kferro #59144 Úgy látom, valamiért nem jelentek meg a képek. Szóval:
-
Kferro #59143 "Ez a technika mennyire hatékony? Teszem azt, kicsit erősen fújom meg, akkor másutt is erősen átütheti az alapszínt."
Össze ne vesszetek! :)
A makettezőket, sok egyéb kategorizálási típus mellett két osztályba lehet sorolni:
1. Aki törekszik a teljes élethűségre
2. Aki a látványos makettezés híve.
Az előbbiek igyekeznek a rendelkezésre álló információk alapján a legapróbb részletekig valósághűen kidolgozni a makettet.
A másik típus viszont könnyedebben veszi az egészet. Igazából nem lehet elítélni egyiket sem, hiszen mindenki a maga öröméért makettezik.
E két képet akár illusztrációként is használhatnám az általam leírtakhoz. Vajon melyik melyik kategóriába tartozik? :)
-
Kferro #59142 "Ez a technika mennyire hatékony? Teszem azt, kicsit erősen fújom meg, akkor másutt is erősen átütheti az alapszínt."
Igen hatékony és látványos.
A lényege abban áll, hogy csak azokat a részeket fújod meg, amiket láttatni akarsz. Ezek repülőgépen, helikopteren elsősorban a panelvonalakat jelenti, míg harcjárműveknél az árnyékosabb részeket.
Azért is jó ez a technika, mert az alapszín fújásánál szépen tudod kontrollálni, hogy mennyire látszódjon a Pre-Shading. Ha erősebbre szeretnéd hagyni, akkor kevesebb alapszínt fújsz rá, ha kevésbé szeretnéd láttatni, akkor többet. -
pinnacle #59141 NE haragudj, hogy más a véleményem :)
-
#59140 Ha te mondod. -
pinnacle #59139 Nem hiszem, hogy minden makettnak valósághűnek kell lennie.
Ha neki így, ezzel a számozással és festéssel tetszik, akkor HA nem hírdeti, hogy ez valósághű és pontos mása az eredetinek akkor lelke rajta.
-
#59138 Azért nem értem, mert láthatóan szépen odafigyelt rá. -
#59137 A lényeg a részletekben van de ilyen számon ez hibás, igazad van.