Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

greg benz
Azaz<#eljen>
Gordon: Én is imádom<#miaz> A legdurvább a martinis verzió,bár szívem szerint mind a négy festéssel megépíteném<#vigyor2>

gordon 24
Az egy isten állat😄 És rádásul a DTM arany korából.. Pussz😄

Downhill!!

Ha 1:72-es, akkor Italeri átvétel - félig én is összeraktam, már csak kísérletezem rajta <#wink>
"Jager"-es Alfa? <#conf>
Hány oldalas az a lista? <#idiota>

Gondolom ehhez lehet majd "használni".
greg benz
Igen<#gonosz1>

gordon 24
Ez a DTM verzio?

Downhill!!

greg benz
Elõfordul az ilyen<#idiota>

Eddig csak jó tapasztalatom volt a Revellel-el de ez a mostani!! Szenvedés az egész!

greg benz
A revell is kezd azért felzárkózni a minõség terén,bizonyítja pl ezt a most (újra)kiadott trabant!

Akkor sztem nyáron összerakok egy olyat! Pár év kihagyás után elkezdtem összerakni egy Revell F-18-ast, hogy visszahozzam a formám. De hatalmasat csalódtam a Revellbe!! Hát vmi eszméletlenül gyenge a minõsége!! Szenvedés az egész! De már nem sok van hátra. "Tuningolni" nem akartam, majd a festés és a matrica segít rajta😊

greg benz
Igen,én vettem😊 Fent van a szekrény tetején a tesók között,vár a sorára😄 De állítólag nagyon jó kis makett,szépen passzolnak rajta a dolgok

Emlékeim szerint nem te vettél egy EVO X-es makettet? Ha mégis hogy állsz vele, mennyire jól építhetõ, stb?

greg benz
Hali!

Új projektbe kezdtem<#nyes>

Glpetyus
fúú.
megy a listára <#bdead>

m1garand

makett.tk

m1garand
m1garand
trumpeter kv-1 ehkranami, készülõben, nagyon jól építhetõ makett kb. 2666ft ért bestbuy

kép1
kép2

makett.tk

m1garand
ismerem, én is tõle vettem

makett.tk

ivan924

\"Rossz úton jár, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni - ezt jól vésd az eszedbe.\" Nem a képességeink mutatják meg, kik vagyunk. Hanem a döntéseink.

ivan924
Sziasztok!<#integet2>
Látom sokaknak van szüksége információra az airbrusshal kapcsolatban.
Tudok egy nagyon jó honlapot, itt megtaláltok mindent ami kell, segítõkész a tulaj, mindent elmond és akármiben segíteni tud. A honlapon sok fajta pisztoly/kompresszor/festék(480ft/25ml)van és rendkívül olcsón. Nagyon jó az ár/érték arány.Sztem érdemes megnézni:

http://www.paplaszlo.com/airbrush.html

<#eljen><#eljen><#eljen>

\"Rossz úton jár, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni - ezt jól vésd az eszedbe.\" Nem a képességeink mutatják meg, kik vagyunk. Hanem a döntéseink.

modellmaker
Ez de tetszik! Kár hogy kis-szériás 😞

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Aries1984!

Én egy kezdõnek, vagy újrakezdõnek semmiképpen nem ajánlanék egy drága Dragon, Tamiya makettet. Ha repülõt akarsz összerakni, akkor kezdhetsz például 1/48-as Academy P-47-essel, vagy P-38-assal, vagy az ICM P-51-esével, vagy Messzerével.
Ha modern gépet építenél, akkor a Revell 1/48-as F-15-ösét ajánlanám, csodaszép makett.
Ha 1/72-esben gondolkodol akkor pl. az Academy P-51-ese nagyon szép, és könnyû összerakni. Nyugodtan vehetsz Italer, és Revell maketteket is. Igaz, hogy nem a legszebbek és a legpontosabbak, de az újrakezdéshez tökéletesen megfelelnek.

Az, hogy milyen festéket szeretnél attól is függ, hogy ecsettel, vagy szórópisztollyal fogsz e festeni. Ha ecsettel, akkor típusra a Humbrol és a Revell festékeit ajánlom, ha szórópisztollyal, akkor a Tamiya, Gunze és Vallejo festékeket.
A színeket meg az adott gép dönti el. Az biztos, hogy fekete és fehér festékre szükséged lesz, mint ahogy ragasztóra és tömítõpasztára is.

modellmaker
😞

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Glpetyus
nekem is ez van meg,jó kis makett,3 ropiért meg pláne.

Az infón olvastam,hogy az új T-62 sem lett egy nagy szám.(persze a 100 éves tamiyánál nyilván sokkal jobb)

m1garand
sajnos mindegyiken van pár látványos hiba

makett.tk

modellmaker
a többi is ilyen, vagy ebbõl az egybõl szûrted le, hogy az összes új ilyen hugy?

m1garand
a kv-1es sorozata nagyon jó ajánlást kapott, nekem ez van meg ha beválik megveszem a többit is JA ÉS 2670FT volt hajóval eljön 1100ft vagy repcsi 2300ft

makett.tk

m1garand

makett.tk

Glpetyus
<#wow2>

m1garand
az új makettjei nem méretarányosak az eredetivel, éppen összeépíthetõk

makett.tk

m1garand
elõbb megveszed a makettet, aztán majd a festéket

makett.tk

m1garand
az a makett útmutatójában van, vagy utána olvasol

makett.tk

Hát, eleinte repülõt szerettem volna vagy helikoptert, de ahogy nézegettem a márkákat, elbizonytalanodtam, mert tetszenek a hajók és a diorámák is... Ha neten rendelek, akkor honnan tudom, milyen festéket érdemes hozzá venni?

Glpetyus
Trumpeter (mért hagytátok ki?)
Dragon
Tamiya

ezeket meg tudod venni itthon is.
De ha van egy adott tipus amire gondolsz,akkor megmondjuk melyikkel jársz legjobban 😊

m1garand
mi Jeffel innen szoktunk vásárolni 110% megvagyunk vele elégedve
http://hobbyeasy.com/

makett.tk

Jeffjohnson
Ha itthonról vásárolsz akkor sajna csak az Italeri van normális áron. Viszont ha tudsz külföldõr vásárolni akkor mindenképpen Tamiya mert minõségi és élmény összerakni minden passzol nem kell sokat csiszolni tömíteni (persze van kivétel de többnyire még a régi kittjeik is jók) és egyszerûbb összerakni mint mondjuk a Dragont. A Dragon is nagyon jó minõségû részletességben az egyik legjobb de éppen ezért vannak olyan kittjeik amik 500+ darabból vagy még többõl állnak össze.

m1garand
harcijármû dragon, tamiya de csak külföldrõl "olcsók"

makett.tk

Sziasztok!

Kb 10 éve maketteztem, most újra szeretnék, de nem tudom melyik márka jobb, mert én régen Italerit és Revellt vettem, de nem tudom hogy most melyik ami jó meg nem olyan drága? Vagy ez ilyen szempontból mindegy?
Köszi a segítséget elõre is mindenkitõl!

A páncél védettség az maxon van. 😄

modellmaker
amekkorára te szeretnéd. hogy kényelmesen elférjen rajta, kb.

Glpetyus
nem fogod elhinni,egy bútorboltban 😄
igen,raktam bele világitást,4 db led-spotot.

Jagi
diorámával kapcsolatban:
1 autó lenne rajta. Van ennek valami "szabálya" hogy kb mekkorának kell lenni a "dobogónak" a tárgyhoz viszonyítva?

Jagi
hogy a picsába ne érdekelne 😊
meg az is hogy hol vetted?
spot lámpla lesz benne?

Glpetyus
vettem 3 vitrines szekrényt,2 álló (210 magas,40x40-es) meg egy "felsõ" szekrényt,ami 80x100-as.
mivel fa polcai voltak,így csak lemértem õket,és azokat cseréltem le üvegre.
Szivesen küldök képet,ha érdekel (meg persze,ha elkészül)

Jagi
Valami alapján csinálod, vagy "szemre" vágtad a méreteket?

Hajrá <#eljen>
Glpetyus
semmi haladás 😄

nem lustaságból,mostanában elfoglaltabb voltam,mint általában.A kevés szabadidõmben pedig végre egy vitrint eszközölök a maketteknek.
(épp most fejeztem be az üvegpolcok vágását bele,de elfogyott az üvegem,majd kedden folyt.köv. 😊