69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • m1garand
    Sergionex albumai: (kötelező megnézni)

King Tiger
    KV-2
    Panther Aus F
    PzIII
    Stug III
  • m1garand
    Az mi az?
  • McFrost
    De, szürkét! Láttál már maltert? :D
  • m1garand
    Fasza de alatta nem festettél vmi alapszínt?
  • McFrost
    1944, nyár, Belorusszia:
    -lemostam a sót forró vízzel, kicsit dörzsölni is kell, de szépen lejött

• McFrost
    Az oszlopról már leáztattam.
  • m1garand
    Jó lesz csak koptatni kell, hogy ne üssenek majd el ennyire egymástól.
  • McFrost
    Arra gondoltam, hogy ott már javították az utat, meg hogy nem nagyon adtak rá, hogy egyforma legyen.
  • Kferro
    Miért van néhány kockakő közép- és sötétszürkével, meg feketével megfestve?
  • m1garand
    Várom mikor szeded le a sót.
  • McFrost
    1944, nyár, Belorusszia:

• McFrost
    Ne izgulj, majd rendben lesz :)
  • raptor22
    Még mindig Request Seller Confirm van kiírva, pedig már 3 napja adtam le a rendelést. Pénzt nem vettek le a számlámról. Ilyenkor ennyit kell várni? Kezdem azt hinni, hogy vmit rosszul csináltam:) pedig nem lehet elrontani:)
  • m1garand
    Kíváncsi vagyok, hogyan válik be a só.
  • McFrost
    1944, nyár, Belorusszia:
    -kipróbáltam a só oldatos maszkolást, sok helyen említik és tényleg egyszerű megcsinálni, fogpiszkálóval vittem fel
    -megvan a ház külső és belső színe, még kell majd ecsetelni, hogy tipptopp legyen

telós képek sorry

• raptor22
    Order Status-Request Seller Confirm jelenleg ez van kiírva.
  • m1garand
    ha ezt írja ki (Confirmed & Ready to Ship) akkor csomagolják, ha jön email a csomag azonosítójáról akkor nyomon tudod követni, hogy hol jár. Repcsi 1-2 hét (volt 5 nap is). Hajó 2 hónap akkortól, hogy kifut a hajó. Ha a vámon nem baszakodnak.
  • m1garand
    A rendelésednél aktív pár napig a cancel gomb ha az letelik ill. eltűnik akkor kezdik feldolgozni. Én szoktam írni a boltos srácnak, hogy küldheti és intézi soron kívül.
  • Freeda Krueger
    Elvileg semennyit.
    Ha leadtad a rendelést szinte azonnal megfogják rajta az összeget bár nem emelik le.
  • raptor22
    Kb. hány napot kell arra várni, hogy lecsekkolják a bankkártyámat hobbyeasy-n, hogy valós e a kártya és utána leemeljék az összeget?
  • McFrost
    Ma visszavittem az egyik hajlítót a melóba és martam le belőle, hogy lehessen csukottat is hajtani vele:

Kissé homályos lett :D
  • m1garand
    Volt, hogy 500Dolcsi volt a csomag értéke, de a kínai kevesebbet ír rá a gift opció miatt.
  • raptor22
    A vámon nem szokott gond lenni a Hobbyeasy-s cuccokkal? Eddig a csomag 9e Ft-ot ér, meg ha rá van írva h gift akkor simán átjön.

Mcfrost úgy néz ki h ma este megrendelem a cuccokat amit kinéztem magamnak, ha beszállnál akkor szólj és megdumáljuk. Sztem bőven belefér mert ha jól emlékszem akkor még a fél kg-ot sem éri el a csomag. De ha bárkinek kell vmi írjon nyugodtan:)
  • m1garand
  • McFrost
    0,1 mm-es lemezből nagy vonalakban kanyarintottam ki egy doboz formát, hogy meghajtsam a hajlítóval, és úgy érzem használható :)
  • McFrost
    Ez nagyon szép, elsőre igazinak nézhető simán.

Van egy Academy Tigrisem, teljes belsőrésszel, valami hasonlót akarok vele elérni.
  • McFrost
    Hétvégén őseimnél kerítést építettünk régi bontott téglákból. Unokatesóm hozott egy nagy vizes vágógépet és én vágtam a téglákat. A víz tároló alján pedig szépen leült az a jó kis pépes vörös-sárga-szürke téglapor, ebből gyorsan tettem is félre makettet sarazni.
  • Kferro
    Ehh, Photobucket...
    Megpróbálom Picasával.

• Kferro
    Ez a makett nagyon tetszik!
    Hugo Luyten munkája:

• Kferro
    Most képzeld el, ha még internet sem volna. Velünk sem tudnál beszélgetni.
    Amikor még én kezdtem a makettezést, hátra volt az internet elterjedéséig kb. 10 év. Hát nem is sokat tudtunk az egészről... :)
  • McFrost
    Makettinfon meghirdettem a fotómaratás hajlítókat 5 és 6ezer forintért, eddig nem nagyon ugrálnak érte :(
    Pedig mennyiszer olvastam ott, hogy keresik, bolti ár feléért adom.
  • McFrost
    Igen ez így van. Sőt egymásnak tudtok segíteni, megmutatni ezt azt.
    Én itt senkit nem ismerek, aki ilyennel foglalkozik :(
  • Kferro
    És a rendelések szempontjából ez hasznos információ. :)
  • McFrost
    És? :D
  • Kferro
    Nem rossz. Nekem tetszik. Egy szép kis ékszert lehet belőle csinálni. Ráadásul maga az alapmakettnek egész jó az ára.
  • Kferro
    Ok. :)

Egyébként srácok, ha jól számolom, ezen a fórumon legalább négy debreceni van: Raptor22, Stultus78, M1Garand, s jómagam. :)
  • raptor22
    Végre sikerült 1 épkézláb szettet összedobnom. Mit szóltok hozzá? Nekem tetszik, 1/72-es szal nagyon mütyür ez egész de hát így a kihívás:) a hozzávaló Eduard kiegészítő nagyon bőséges:) a létrán még gondolkodom:) de nem sokat mert lemaradok mint legutóbb:)

F-16CJ
    Eduard
    Létra
  • stultus78
    Megbeszéltük.
  • raptor22
    Köszi a segítséget:) néhány napon belül szeretnék rendelni, de még nem döntöttem el, hogy mibe fogjak bele, mindig van vmi új elképzelésem:)
  • m1garand
    Kell a kártyatulajdonos neve is.
    Ha türelmes vagy akkor igen.
    Pénteken rendeltem de kövi alkalommal tuti megcsináljuk.