69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Dante73
    Nagyobb felületet NEM ecsettel festünk. Ülések, hasonlók mehetnek ecsettel, de pl a kasztnit eszedbe ne jusson.
    Ahhoz első néhány alkalommal spray, majd később, ha megjön az étvágy, pisztoly.
  • CoolX
    Sziasztok!

Korábban érdeklődtem itt makettezés miatt, időközben el is kezdtem és egy MK1-es golf mellett döntöttem :)
    Az összerakással semmi gond nem volt (nyílván amatőr szemmel nézve), viszont a nagyobb felületek festésénél elakadtam.
    Pontosabban azért, mert vettem hozzá Revell-es ecsetet és eléggé pereg belőle a szőr... Így pedig elég bosszantó festeni.

Tudnátok ajánlani olyan ecsetet, akár szettet is, ami nektek bevált és kevésbé volt vele ilyen gond?

Előre is köszi! :)
  • McFrost
    Készül a keret!
  • McFrost
    Én minden réteget mindig hagyom 24 órát száradni, ez nálam alap! Nem teszek közé lakkot, azt csak a matrica alá és az alapszínre. Enamelt mindig supralux h-100-al higítom, az nem bánt semmit, önmagát sem.
  • lac coo
    Ha egy enamel effektet felfetek, hagson jo sokat szaradni, utana nem kezdi ki az ujabb enamel cucc ?
    Kosz van, most jonne a rozsda ,egyebb kosz stb...Vagy kell koze lakk ?
  • McFrost
    Nagyon ízléses a cucc!
  • lac coo
    Kapott egy alap koszt ....

• lac coo
    Wao, nagyon jó lett !!
  • McFrost
    Elkészült a ház, eddig tudtam haladni az alap kerete nélkül. A kerethez már megvettem mindent, holnaptól azt faragom, még úgysem csináltam sosem.
    Képek.
  • Glpetyus
  • lac coo
    Mire válaszoltál már kész volt :)
  • McFrost
    Akkor a répámért kérdezed? :D
  • lac coo
    Van itthon ezer éves drótkötél az barna, lefestettem barnával, majd a többi cucc ugyis eltakarja ..:)

Meg nem való ez már az én öreg szememnek, meg kezemnek :)) Máskor külön festek mindent :))

• McFrost
    Gun metal alapozás, fekete befolyatás, fémes szárazecsetelés és utána porozás, ennyi, rozsda nem kell rá.
  • lac coo

Mivel fessem a drótkötelet, Dark Track esetleg ...?
  • lac coo
    :DD

• Glpetyus
    köszönöm,pont ezt a szitálást meg egyebeket akartam elkerülni :DD
  • Glpetyus
  • lac coo
    Most jövök rá lemaradta parancsnoki kupolán egy fogantyú ! :DDD
  • lac coo
    Ezt meg én csináltam ,ez milyen ? Igazából elég fakósárga ez a kései dunkelgelb ...

• Random_
    Na itt tűnik nekem frankónak a szín, de lehet csak az én emlékeim megkopottak a sárgáról amit anno festegettem német páncélosokra. :)
    Egyébként ez a koptatás nagyon tetszik! Nagyon nehezen tudom megállni, hogy ne vegyek egy készletet és ne álljak neki újra makettezni.
  • lac coo
    Ezt milyen színűnek látjátok ? :)

• lac coo
  • lac coo
    A felső a gyári jpg, azt a gép mentette nem én csináltam NEF-ből ...Nálam sötét mint az állat ! :))

• lac coo
    Lehet a monitorom gagyi :)) Majd feltöltöm a gyári gép által készült jpg-t, hogy az milyen ...
  • McFrost
    Szép és ízléses, finom, nincs rajta semmi túlkapás, teccik!
    De tuti te fotózol szarul, mert a 2. és 3. képen egészen frankón sárga, a többin meg nem.
  • lac coo
    Így hal meg, ennyi a kopás, jöhet a lakk meg a többi woodoo ....

• McFrost
    Nem. Festés, lakk és utána minden finomság.
  • lac coo
    Filtert azt jobb az alapfestékre rakni még lakk előtt, igaz ?
  • lac coo
    Föld, kis sár színű akryl, fehér faragasztó ...
  • McFrost
    A sima kerti föld, amit kiszárítasz és tök finomra leszitálsz magadnak, pasztelkréta porral meg olyanra színezed, amilyenre akarod. Ezt azért szeretem, mert nem lehet minden egyes szemcséjét hintőpor finomságúra szitálni, így lehet textúrázni vele a sarat.
    Továbbá még ezeket használom, szintén csak színezésre és porozásra:
    Sötét föld
    Világos európai föld
    Európai föld
  • lac coo

• Glpetyus
    melyik a legjobb sár textúra termék amit itthon is meg lehet vásárolni ? Nem vágom ezeket a modern ak/egyéb cuccokat
  • Glpetyus
    tegyél bele száradás lassítót,létezik akrilhoz
    én utálok akrilt fújni...
  • McFrost
    Akkor hagyjál békén! :D
  • lac coo
    En is probaltam , akkor meg jol ment :)))
  • McFrost
    Semmi para, sárga újból és mehet előről minden.
    Én minden minta fújás előtt egy sztirol lapon próbálok.

• lac coo
    Lehet, mindegy a vegeredmeny a lenyeg :))
  • McFrost
    Én próbáltam másra fogni, de szerinted minden jó volt, így az maradt, hogy Te voltál a balfasz! :D
  • lac coo
    A vegen mar folyt, olyan hig volt :))
    Ugy el tudja venni ez a kedvem, annyit dolgoztam vele , erre most szar az egesz :))