69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • lac coo
    A torony karcok ...nos azok elb.szások ! :))
    Meg még van hiba vagy ezer helyen .. :)
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.10.23. 18:04:30
  • McFrost
    Igényes még mindig, már tudod, hogy mit hogyan kell kivitelezni, legközelebb már az is menni fog, hogy mi miért történik. Pl.: ha torony oldalán ekkora karcok vannak, akkor a sárvédőn is vannak ekkorák. A parancsnoki kupolán az a fémgyűrű a géppuska tartó, azon abban körívben intezíven tolták vonták a cuccot, tehát az egyből vagy kettőből fémesre kopott. Majd rá fogsz jönni: a makettezésben is igaz, hogy a kevesebb néha több, szerintem mindig több....
    De mivel ez egy what if, tök fasza! Ráadásul most egész sárgás is :D
  • lac coo
    Amúgy koszosodik tovább :

• lac coo
    Betelt az sg- s tárhely, muszáj volt takarítanom kicsit :(
  • McFrost
    Köszi!

Amúgy én nem látom a képeidet itt.
  • lac coo
    Nekem így is tetszik ! :)
  • McFrost
    Azért, hogy ne legyen az út egy szürke tenger, random beszíneztem pár kockát, koszolás folyamán ezek szépen majd illeszkedni fognak.
  • lac coo
  • lac coo
    Piciben lehet az is jó ...Mindenesetre ne rozsda legyen :)
  • bardocz
    Majd ha elkészül :)

Hasonlóra gondolunk akkor, csak az alap fém szín nem tudom mi legyen, ami a szürke alatt is jól mutat, meg a vörös alatt is. Lehet ilyen piciben a fekete sem lenne túl rossz választás.
  • lac coo
    Amúgy meg muti! :)
  • lac coo
    Szürke az alapszín ,azt koptasd meg a vörös fém színre, majd fesd rá a vörös mintát és azt is koptasd meg. Van ahol az alapszín látszik alatta, vagy ha mélyebb akkor ott is a barna fém ...
  • bardocz
    Akarok rá vörös terepmintát (a dobozán van olyan kép is, úgyhogy biztos létezett), de mondjuk az akkor a szürke részeken még jó is lehet, a vörös részeken meg szürke. Kíváncsi vagyok mi sül ki belőle, egyelőre az alap szín van meg. Ahhoz képest, hogy ecseteltem, saját képességeimhez képest egész jó, de a festékhígítás még mindig nem az erősségem.
  • lac coo
    Szerintem az alap barna "chipping" színnel nem lősz nagyon mellé ...

https://www.net-maquettes.com/ru/pictures/panzer-ii-ausf-c-walk/
  • bardocz
    Német szürke tankokra milyen színnel érdemes megcsinálni a festékkopásokat? A sárgára egyszerű, fém színűvel, de ezen szerintem nem lenne olyan látványos. 1/72-es Pz.II-ről van szó.
  • lac coo
  • NEXT LP
    Sziasztok!
    Szeretnék autó maketteket építeni, de még teljesen új vagyok a témában.
    Kinéztem egy Aoshima - Lamborghini Aventador Lp700-4 Roadster-t.
    Kezdőként arra lennék kíváncsi, hogy milyen eszközökre, ragasztóra lenne szükségem ennek a megépítéséhez, szükséges e festeni, és ha igen, milyen festéket javasolnátok?
    Esetleg tudnátok ajánlani oldalakat vagy videókat, ahol hasonló makettek építésével foglalkoznak, adnak tanácsokat?

• lac coo
  • Glpetyus
  • McFrost
    1x alapozva az út.
  • McFrost
    E-25, benne/rajta egy rohamtüzér, a járdán 2 csendőr, esetleg egy gyalogos.
  • lac coo
    Es mi lesz rajta ?
  • lac coo
    Nem lakkoztam ujbol, de visszatudtam dolgozni szepen...
  • McFrost
    Szárazpróba után végleges rögzítés.
  • Glpetyus
    igen
  • lac coo
    Maargit, megmondtam már a tankon nincsen is rozsda ! :)
    Pedig de ... ! :))))

Alig tudom lefényképezni valamiért a nikon a vöröset túlreagálja, világít a maketten ...

Telefonos wip :

• borosz
    Köszönöm a segítségeteket!
    A teás szinezést ki fogom próbálni. Viszont kisérletezek még lehet vékony vászon és tapétaragasztó kombinációjával. Hátha megállna úgy mintha a szél rendesen belekapott volna. ( igyekszek mindig abból dolgozni ami itthon kéznél van )

Kár hogy nem tudok itt megosztani saját képeket. :/
  • lac coo
    Nem is jol mondtam, a legutobb kerult ra itt-ott egy pici filter, akkor kell a lakk gondolom...?
  • Glpetyus
    kövesd a youtube megfelelő videóit,és nem fogod elrontani :)
  • lac coo
    Jaja.
    Csak én még életemben nem csináltam, szóval para van azért:)
    Bár téli álcafestés mindenből lehet még :))
  • Glpetyus

figurákat amikor festek (mostanában az megy főleg) ,ott minden réteg után lakkozok,mert ott aztán tényleg egy rossz mozdulat....
  • lac coo
    Igen van rajta lakk .
    De az nem akadály, attól még elcseszhetem :)
  • Glpetyus
    gondolom akrillal adsz neki ELŐTTE egy lakkréteget,ha elcseszed,visszamoshatod róla az olajat
  • lac coo
    Holnap olajozok, csipetnyi rozsda a vékony lemezeknél, kosz ..
    Tuti elb@szom ! :))
  • McFrost
    Én is megépítettem a revell készletét, de nem cseréltem le a vitorlákat, mert nem bíztam magamban. Akkor nekem itatós papírt vagy filterpapírt is javasoltak. Színezni pedig natúr teában áztatva kell, a vásznat is.
  • Glpetyus
    elsőrangú választás lesz. A papír NEM jó.
    Vászonra szokták cserélni.
  • borosz
    Sziasztok!

Egy kérdésem lenne a tisztelt kollégákhoz. Én vitorlás hajók építésével kezdtem el foglalkozni. A második munkám a Santa Maria már kezd formát ölteni. A tejfölöspohár anyagból fröccsöntött vitorlák viszont enyhén szolva is gusztustalanok. Kaptam egy tippet a maketboltos kishölgytől miszerint egy kedves ismerőse a készlet vitorláit sablonként használva nedves törlőkendőből szabja ki őket. Most csináltam egy próbát, várom hogy száradjon de nem vagyok nagyon elragadtatva tőle.
    Én inkább lehet hogy a festővászonnal próbálkozok meg. Ha itthon szétnézek talán akad is egy kis darab még belőle.
    Viszonylag vékony de jó tartású anyag. Könnyű vágni és a szegélyeket nem kell beszegni. Talán valami lakkal még fixálni is lehetne a formáját és nem utosó sorban nem kellenek a matricák mert festhető.
    Ti mit gondoltok erről?
    Segítségeteket előre is köszönöm!
  • Glpetyus
  • Glpetyus

nagyon szép aprólékos
  • CoolX
    Tényleg :) Na ez az amit elfelejtettem, akkor rendelek is spray-t.