Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

greg benz
Eleinte én is revellt használtam,de már az elsõ használat után leesett,hogy nagyon béna,és nehéz is vele dolgozni..a tamiya féle ahhoz képest egy álom!

Galy
persze, csak a fotó kedvéért tettem fel
GrandVitara
Szerintem a szélvédõvel is összeragasztás elõtt kellene bíbelõdni.
Galy
a kasztni még nincs ragasztva, szoval az ülések még javíthatók
és igen, revell a clear red :)
greg benz
havaslom= javaslom<#idiota>

greg benz
Nem rossz:)

Egy tanács: A felni mélyedéseibe folyass szerintem híg fekete festéket,sokkal élethûbb lesz tõle!

Meg az ülések oldalán az illesztést nem lett volna rossz eltûntetni:)
Az indexek festéséhez meg inkább havaslom a tamiya clear festékét,gondolom ez revell vagy humbrol mert azoknak van ilyen buta színe:(

Galy
jelenleg itt tartok:

greg benz
Sok helyre akarsz még regisztrálni és berakosgatni a cuccodat? Ráadásul pofátlan mód drágábban adod,mint amennyiért lehet(ett) kapni anno az aldiban,festékkel,ragasztóval együtt.

Sziasztok!

Eladó egy szép autómakett:

http://gyujtemeny.vatera.hu/modellek/auto_busz/bugatti_eb_110_revell_1_24_180420390.html
GrandVitara
Hilfe! Help!
A napokban találtam a neten olyan balsafavágót, amely állítható pengés, és ezáltal a kívánt szélességû csíkok vághatók könnyedén a balsalapból. Most nem találom sehol. Ismeritek ezt a szerszámot?
Placebó
Hát te télleg rákattantál :)

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Galy
<#eljen>
greg benz
Sziasztok!

Szépen komótosan de azért haladgatok a pezsóval,a motortér és a hátsó futómû kezd alakot ölteni. Talán a hét végén be is tudom fejezni

GrandVitara
Nincs mit! Várjuk a képeket!!!<#eljen>
Galy
jó ötlet, köszönöm!
GrandVitara
Szia!
Szerintem:

Pro primo: Próbálj kédergumit gyártani neki fekete sziloplasztból. (Obi-ban kapható.) A lényeg, hogy nagyon kicsi lyukat vágj az adagolócsõ végére. Óvatosan vigyél fel egy kb. fél milliméter vékony "hurkányit" a szélvédõ élére körben, és hagyd megszáradni. Ha az így képzett gumiból esetleg nem elég egy kör, akkor óvatosan húzd le és csinálj egy mérettel vastagabbat. A leszedés probléma- és maradékmentesen megoldható, ha ügyes vagy. Azt is megpróbálhatod, hogy a körbeszilózott ablakot egybõl a helyére teszed, s a fölösleget leszeded szikével. Ha a friss verzióval dolgozol, akkor ne nyomd nagyon a szélvédõt, és igyekezz elsõre jól pozicionálni. Elsõre mindenképp javaslok valami próbadarabot, ahol gyakorolod.

Pro secundo: A kédergumit megfelelõ vastagságú fekete cérnából készíted, azzal ragasztod körbe a szélvédõ élét.

Jó munkát!
Galy
hali!

jelenleg ezen dolgozom :

Italeri Range Rover

Gondom a következõ: az elsõ szélvédõ érzésem szerint kicsi, sehogy sem illeszkedik pontosan, "átesik" a kereten az üveg.

Milyen megoldást javasoltok, hogy ne kú*jam el teljesen? :)

köszi
Kit--Kat
Hehhe:D

Folyékony maszkolóm nincs még nem is dolgoztam vele sosem, amikor venni akartam sosem volt.

Megfogadom a tanácsod, elõveszem a legvékonyabb ecsetem és nagy levegõ :)

Kösz a tanácsot!

\"akkor még bámultam a felnõtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

shumika
Nagy köszi!!! Am a csomitetõ meg a géptetõ is lelessz fújva. Rem szép lesz.

E34M5 Owner volt amig neki nem adta pixxelnek! BMW S1000RR. BMW-s szív, BMW-s lélek, BMW-s leszek amíg élek!

Jagi
Maszkoló szalag kell hozzá. Én elõbb megfújnám a világossal és aztán a sötéttel. Száradás után kitakarod az a részt amit nem akarsz festeni. Nálad ez a géptetõ a sárvédõk, az ajtók a csomagtartó+ elsõ és hátsó lökös. Úgy kell kitakarni hogy semmiképpen ne érje permet a szürke részt én el szoktam ragasztani a kasztni alján is. A ragasztó éleire figyelj, hogy nem tudjon oda festék folyni, jól le kell simítani. nagyobb felületeket nem kell teljesen leragasztani, takarékossági szempontból használhatsz újságpapírt mondjuk.

Kit--Kat: én veszek mûvészellátóban soknullás ecsetet. van fejre "akasztható" xDD nagyítóm is meg asztali, de engem zavar, úgyhogy nem használom. Folyékonymaszk az jó dolog,l de ott is ecsetelni kell, bekened azt a részt amit nem akarsz festeni, megszárad és lehet kifesteni azt amit színre akarsz. Száradás után meg lehúzod a maszkot mint a hámló bõrt. de én ezt sem használom maradok a koncentrációnál, levegõ nélkül meg a ráncos homloknál xDDD

MikX
Zsír!!!

Lassan énis rakok képeket majd, elkezdtem csinálni 2 autót is, csak lassan haladok, nincs sok idõm...
Egy KPGC-10 Skyline, meg egy S13 silvi, RB-26-tal az orrában :D

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

Kit--Kat
Én még mindig Az Edselemmel pepecselek, ezekkel a díszlécekkel jól ellehet szórakozni.

Van valami ötlet, hogy az apró krómfeliratokat hogyan tudnám lefesteni?

\"akkor még bámultam a felnõtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

shumika
Nah gyerekek valaki segítsen!!

Hamarosan bele fogok kezdeni az elsõ makettem-be, egy Fujimi BMW M5-ös-be.

Ott a gond hogy 2 tónusu fényezést szeretnék neki adni. Kb. a tetõtõl a visszapillantók vonaláig sötét szürke a test pedig fekete lenne. Hogy csináljam stb. bármi jöhet. Jah és spray-el szeretném mert nincs se airbrush-om se compressorom.

E34M5 Owner volt amig neki nem adta pixxelnek! BMW S1000RR. BMW-s szív, BMW-s lélek, BMW-s leszek amíg élek!

Jagi
ne nagyon van netem, anyuméknál tudok csak, mert a lakásból kivágtam a kábelt mert meg volt törve. (felújítás közben haza lett vágva xDD)
A ralliart evo x-be is belekezdtem nagy unalmamban, elég egyszerõ kit, bár pontos, mondjuk milyen legyen egy Aoshima ugye... érdekesség az benne, hogy a lejjebb linkelt 20"-os BBS-t kapta a gyári felni helyett. Igen jó, épp elfordul, a gumi elég peres hozzá xD
A cink mindössze annyi volt vele hogy a hátsó kerekek szélesebbek voltak, mint a hozzáadott gumik. Az elsõkre pontosan illeszkedik de a hátsó felnikbõl jó 2-2,5 mm-t le kellett vágni a méret miatt, + nem találtam olyan széles gumit a "bontóban" sem úgyhogy ennyi lett a vége, viszont pontosan ott a helye a hátsóknak is ahol kell lenniük, a kasztni alól nem lógnak ki, pont szinelnek, elég kellemes látvány.

Jagi
köcce

shumika
Bódogat Jagi!!<#pias><#taps>

skate00
<#csodalk><#guluszem1><#wow2><#merges2><#eljen><#vigyor3><#eljen><#eljen><#eljen>

Jagi
villámkérdés:

a tamiya TA 81522 XF-22 clear az a fényes lakkja a tamiyának igaz?

shumika
<#eljen>

kucsi08
nice!

Gigabyte EP43C-DS3, Intel Core 2 Duo 2800\\1066 RAM DDR2 4096MB 800Mhz, Ati HD4670 1Gb, Windows Vista Ultimate

greg benz
Háj!
Elkészültem a pug belével

shumika
még 1x köszi :)

greg benz
A rendelés véglegesítése elõtt meg tudod nézni,mikor kiválasztod a postázási módot ott kiírja a végleges összeget postával

greg benz
Jah igen,úgy már elképzelhetõ,hogy vámköteles:D

shumika
Köszi!

Valaki nem tudja mennyi a pk Hobbysearch-en?

Jagi
36k volt a csomag ugy :)
Meccsinalom oszt adok kept ^^

greg benz
shumika
1:24-es-re BBS felnit merre hol kapok illetve az ablakokat hogyan kellene feteni? igazából kicsit füstösre szeretném festeni. tipp? Elõre is köszi

Csá!
Helikoptert, repülõgépet milyen lakkal lakkozzak? Mehet rá a fényes, vagy érdemes erre is a harckocsiknál használt matt illetve fényes+matt lakkot fújni? Hogy fog a legjobban mutatni?

('fényes+matt' alatt a fényes és a matt lakk fele-fele keverékét értem)

greg benz
Ez elég kifejezõ<#idiota>

skate00
<#wow1><#buck><#vigyor2><#eljen><#eljen><#nevetes1>

greg benz
Sziasztok! Nagyjából elkészültem a szárnyakkal,volt velük meló rendesen,a legnehezebb talán a kis kapcsok felrakása,hajlítása volt,és persze összeragasztani a szárny két felét.
Az elsõ szárny is elkészült,csak arról elfelejtettem képet csinálni:D

Galy
én is kezdõ vagyok :)

itt találsz tippeket
mascarun
Üdv!

Minden makettet le kell mosni mielõtt festeni kezdeném?
Vagy csak ahol a leírásban kikötik?

trnokikoma
sziasztok
kezdõ makettezõ vagyok, segítsetek tanácsokkal.ecsettel akarok festeni egy autón pró részleteket pl: motor 1es darabjai, mûszerfal akkaor a Revell festékeket milyen arányban hígítsam?

tuzfal3

Opel Movano 2.8DTi

tuzfal3
Sziasztok.Nézelõdtem a neten, és mivel nem találtam 2007 utáni Peugeot Boxer modellt(1:10 vagy 1:14-es méretben), ezért szeretném lemodellezni.Tudnátok adni egy-két modellezési tippet,praktikát?Teljes mértékben amatõr vagyok a témában, kérlek segítsetek.Köszönöm elõre is.

Opel Movano 2.8DTi

skate00
létezni létezik, itt szerintem le is van irva hogy mivel készült,
én csak a képeket néztem meg.<#vigyor3>
ez
meg ez

Willi Betz
Egy kérdésem lenne. Létezik rozsda effekt festék? Természetesen makett festékre gondolok.

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?