Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
és igen, revell a clear red :)
Egy tanács: A felni mélyedéseibe folyass szerintem híg fekete festéket,sokkal élethûbb lesz tõle!
Meg az ülések oldalán az illesztést nem lett volna rossz eltûntetni:)
Az indexek festéséhez meg inkább havaslom a tamiya clear festékét,gondolom ez revell vagy humbrol mert azoknak van ilyen buta színe:(
Eladó egy szép autómakett:
http://gyujtemeny.vatera.hu/modellek/auto_busz/bugatti_eb_110_revell_1_24_180420390.html
A napokban találtam a neten olyan balsafavágót, amely állítható pengés, és ezáltal a kívánt szélességû csíkok vághatók könnyedén a balsalapból. Most nem találom sehol. Ismeritek ezt a szerszámot?
Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/
Szépen komótosan de azért haladgatok a pezsóval,a motortér és a hátsó futómû kezd alakot ölteni. Talán a hét végén be is tudom fejezni

Szerintem:
Pro primo: Próbálj kédergumit gyártani neki fekete sziloplasztból. (Obi-ban kapható.) A lényeg, hogy nagyon kicsi lyukat vágj az adagolócsõ végére. Óvatosan vigyél fel egy kb. fél milliméter vékony "hurkányit" a szélvédõ élére körben, és hagyd megszáradni. Ha az így képzett gumiból esetleg nem elég egy kör, akkor óvatosan húzd le és csinálj egy mérettel vastagabbat. A leszedés probléma- és maradékmentesen megoldható, ha ügyes vagy. Azt is megpróbálhatod, hogy a körbeszilózott ablakot egybõl a helyére teszed, s a fölösleget leszeded szikével. Ha a friss verzióval dolgozol, akkor ne nyomd nagyon a szélvédõt, és igyekezz elsõre jól pozicionálni. Elsõre mindenképp javaslok valami próbadarabot, ahol gyakorolod.
Pro secundo: A kédergumit megfelelõ vastagságú fekete cérnából készíted, azzal ragasztod körbe a szélvédõ élét.
Jó munkát!
jelenleg ezen dolgozom :
Italeri Range Rover
Gondom a következõ: az elsõ szélvédõ érzésem szerint kicsi, sehogy sem illeszkedik pontosan, "átesik" a kereten az üveg.
Milyen megoldást javasoltok, hogy ne kú*jam el teljesen? :)
köszi
Folyékony maszkolóm nincs még nem is dolgoztam vele sosem, amikor venni akartam sosem volt.
Megfogadom a tanácsod, elõveszem a legvékonyabb ecsetem és nagy levegõ :)
Kösz a tanácsot!
\"akkor még bámultam a felnõtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
E34M5 Owner volt amig neki nem adta pixxelnek! BMW S1000RR. BMW-s szív, BMW-s lélek, BMW-s leszek amíg élek!
Kit--Kat: én veszek mûvészellátóban soknullás ecsetet. van fejre "akasztható" xDD nagyítóm is meg asztali, de engem zavar, úgyhogy nem használom. Folyékonymaszk az jó dolog,l de ott is ecsetelni kell, bekened azt a részt amit nem akarsz festeni, megszárad és lehet kifesteni azt amit színre akarsz. Száradás után meg lehúzod a maszkot mint a hámló bõrt. de én ezt sem használom maradok a koncentrációnál, levegõ nélkül meg a ráncos homloknál xDDD
Lassan énis rakok képeket majd, elkezdtem csinálni 2 autót is, csak lassan haladok, nincs sok idõm...
Egy KPGC-10 Skyline, meg egy S13 silvi, RB-26-tal az orrában :D
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
Van valami ötlet, hogy az apró krómfeliratokat hogyan tudnám lefesteni?
\"akkor még bámultam a felnõtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
Hamarosan bele fogok kezdeni az elsõ makettem-be, egy Fujimi BMW M5-ös-be.
Ott a gond hogy 2 tónusu fényezést szeretnék neki adni. Kb. a tetõtõl a visszapillantók vonaláig sötét szürke a test pedig fekete lenne. Hogy csináljam stb. bármi jöhet. Jah és spray-el szeretném mert nincs se airbrush-om se compressorom.
E34M5 Owner volt amig neki nem adta pixxelnek! BMW S1000RR. BMW-s szív, BMW-s lélek, BMW-s leszek amíg élek!
A ralliart evo x-be is belekezdtem nagy unalmamban, elég egyszerõ kit, bár pontos, mondjuk milyen legyen egy Aoshima ugye... érdekesség az benne, hogy a lejjebb linkelt 20"-os BBS-t kapta a gyári felni helyett. Igen jó, épp elfordul, a gumi elég peres hozzá xD
A cink mindössze annyi volt vele hogy a hátsó kerekek szélesebbek voltak, mint a hozzáadott gumik. Az elsõkre pontosan illeszkedik de a hátsó felnikbõl jó 2-2,5 mm-t le kellett vágni a méret miatt, + nem találtam olyan széles gumit a "bontóban" sem úgyhogy ennyi lett a vége, viszont pontosan ott a helye a hátsóknak is ahol kell lenniük, a kasztni alól nem lógnak ki, pont szinelnek, elég kellemes látvány.
Gigabyte EP43C-DS3, Intel Core 2 Duo 2800\\1066 RAM DDR2 4096MB 800Mhz, Ati HD4670 1Gb, Windows Vista Ultimate
Valaki nem tudja mennyi a pk Hobbysearch-en?
Helikoptert, repülõgépet milyen lakkal lakkozzak? Mehet rá a fényes, vagy érdemes erre is a harckocsiknál használt matt illetve fényes+matt lakkot fújni? Hogy fog a legjobban mutatni?
('fényes+matt' alatt a fényes és a matt lakk fele-fele keverékét értem)
Az elsõ szárny is elkészült,csak arról elfelejtettem képet csinálni:D

Minden makettet le kell mosni mielõtt festeni kezdeném?
Vagy csak ahol a leírásban kikötik?
kezdõ makettezõ vagyok, segítsetek tanácsokkal.ecsettel akarok festeni egy autón pró részleteket pl: motor 1es darabjai, mûszerfal akkaor a Revell festékeket milyen arányban hígítsam?
Opel Movano 2.8DTi
.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?