Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

greg benz
Köszi!
Igen,ez mûanyag alapozó,rá is van írva a dobozára, "plastic primer"
Direkt mûanyagra valót is kerestem,már hónapok óta nem kaptam a közeli háztartásiban,aztán végre egyszer bementem és ott volt ez. Elég sötét színû,de nem okozott még gondot,és tényleg gyönyörû alapréteget ad,fõleg ha 2000-essel utána átcsiszolja finoman az ember.
A hacsiról nem sokat tudok neked mondani mivel nem volt még meg a készlet,de ahogy látom a fujimi "sötét korából" való,amikor elég egyszerû,elnagyolt készleteket gyártottak még. Nem feltétlenül rossz,de túlzottan sokat ne várj tõle,kezdõ makettnek mondjuk ideális.
Nekem az Aoshima féle hacsi van meg,de ez egy egészen más történet,gyönyörûen és részletesen kidolgozott makett,még a lámpák is nyílnak-csukódnak. Anno mikor még nem 200++ volt a dollár hanem 150 körül,akkor vettem luckyról,asszem postával volt kb 4-5ezer ft.Jó vétel volt.
A termék ára nem feltétlenül függ össze a postaköltséggel,inkább a súlya. De ha pl hobbysearch-on kosárba rakod a cuccot akkor még a kifizetés elõtt asszem meg tudod nézni mennyi lesz rá a posta. Egyébként olyan 1500-2000Ft körül lesz.

skate00
nagyon szép, grat<#nevetes1><#eljen><#wave><#awink>
de am ez "mûanyag alapozó" ?
A #57373 tudnál nekem mondani róla vmi véleményt, meg hogy kb mennyibe lesz mire kiszállítják?
szall 2000huf a termék ára, kb mennyire számíthatok kiszállításkor?

greg benz
Köszi:)

Viccesen fog hangozni,de teljes mértékben "háztartásibótos" festékekkel készült a fényezés:)

Alapozó - Prisma Color
Szín - Prisma Color
Lakk - Dupli Color (ugyanilyen a doboza csak átlátszó kupakkal,arról nem találtam képet)

Ezen kívül tamiya waxot és Polishing Compound-ot használtam a polírozáshoz.

GrandVitara
<#eljen> Király a fényezés! Milyen festéket használtál?
greg benz
Jók lesznek,tetszik mindkettõ!Szép fényesek:)

Én is olyan felnit raktam a készülõ alfám alá,mint te az Evo alá

Jagi
Bocs tényleg, elég bitangpusztulatosanfos képek xD

Jagi
Nah rég nem postoltam képet mert... csak.
Mobillal van készítve ez is. adatkábel vadászat után lesz jobb is.

evo x
Héromból 1 AE86 minnyá 4-bõl, mert az már a postán van külföldiából xDD

skate00
"ecsettel szép karbon mintát"<#mf1><#wow1><#wow1>
talán airbrush al, meg nagyon finom hálóval, amugy meg legegyszerûbb a matrica, más kézi mód szentem nincsen.

kucsi08
sziasztok!

tudna valaki segítséget ill. tippet adni arra hogy, hogy lehetne ecsettel szép karbon mintát csinálni?
vagy esetleg egy link valami tutorialhoz?

Gigabyte EP43C-DS3, Intel Core 2 Duo 2800\\1066 RAM DDR2 4096MB 800Mhz, Ati HD4670 1Gb, Windows Vista Ultimate

Jagi
nekem van Fujimi 2 ajtós, elég buta egy két helyen, de alapjában véve nem rossz...
a kipufogódobot ledobtam róla, mert az sztem gusztustalan, de alapjába véve jó. A beltér pontatlanabb, mint az Aoshima-é. Ha fehérre akarod festeni akkor ajánlom a modelMaster classic white-ját, fehérhez képest egész jól takar. Az se a legjobb minõség viszont nem is a legrosszabb.

Jagi
nem ajánlott

Üdv!
Temperával lehet makettet festeni?
Hiányos a festékkészletem, de csak kis apróságokra kellene a tempera...
mascarun
Üdv!
Egy kis rozsdát(mûrozsdát) milyen módon tudnék bûvölni a makettemre?

skate00
am Fujimi Toyota AE86 Trueno, errõl mi a véleményetek?
tudom hogy ez a legbénább szinte az összes között, de szentem elsõ "autó" makettnek jó lesz, am miket érdemes még ehez rendelni ?( pl festétek ..)

Jagi
Az Initial-D fohose Takumi Fujiwara. szal a 2 ugyanaz.
www.1999.co.jp

skate00
kösz, csak azért kérdeztem mert a www.luckymodel.com-on néztem, de ott csak Fujiwara Trueno van, ami nekem nem igazán tetszik.
De egyszer, nem olyan rég vmilyen makettes webshopon (lehet itt volt linkelve már nem tudom ) és ott vagy 20 féle Ae86 volt, volt Rally,Initial D, trueno, corolla gt, .... nagyon sok fajta volt.

Jagi
xDDD Benz, féljél!

m1garand
egyszer mindenkit megtalálnak :D

makett.tk

greg benz
Én évek óta rendelgetek külföldrõl,és eddig (lekopogom) sose volt dolgom a vámmal<#nemtudom>

MikX
Az attól függ milyen kategóriában... :D

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

m1garand
Minden külföldrõl vásárolt(webshop)makett vámköteles, de a mûa. makettek nem, ami azt jelenti, hogy +áfa ill kb 1500Ft kezelési költség, ha felfigyelnek rá. De ha ajándék a küldemény akkor más a helyzet. Legolcsóbb kínai makett bolt a www.hobbyeasy.com, célszerû levélben érdeklõdni, hogy van e készleten.

makett.tk

Üdv!
Szeretném megkérdezni, hogy melyik makett márkát ajánljátok?
Jagi
www.luckymodel.com én anno innen rendeltem mind a 3-mat 3door levin, trueno, 2 door trueno) az elsõ 2 Aoshima az uccsó sajna Fujimi
a 3 kb 15-7 k volt, szállítás kb 1 hét, ha jól tudom 110 euro-ig vámmentes csomag...

skate00
most majd szeretnék rendelni egy AE86 (corolla, trueno, sprnter, levin) -ot.
tudnátok nekem linkelni hogy honnan tudnék rendelni?
Meg pl mennyi rá a Vám, meg a szállítási költség, meg hogy mennyi idõ alatt szállítják ki....
KÖSZ

m1garand
Sziasztok!
Van pár eladó Dragon makettem.
SU-100
Jagdtiger
Sherman 76W
Sd.Kfz 251/22
Nashorn
Ferdinand
M36 Jackson

makett.tk

greg benz
<#eljen>

Willi Betz
Meg jött tegnap a Tamiya festék,most kiis próbáltam. Frankó a színe!:)

Világoskéknek az indexét "amerikaiasítottam":)

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

greg benz
Én türelmes ember vagyok...:)

MikX
Jah, egyetlen hátránya, hogy várni kell rá egy hetet legalább :D

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

greg benz
Értem,persze:) Én is elõbb nézem ebayt meg külföldi webshopokat mint a magyar oldalakat,ha valamit szeretnék venni.

MikX
Hülye énsem vagyok, de pl ha itthon vettem volna azt a dolgot, maga a cucc drágább lett volna, plusz legalább egy ezres a posta. Érted mire akarok célozni? Olcsóbb volt, és nem 2 dollárral, plusz ingyen posta.

greg benz
Az,hogy Ebay-en mennyi a posta nem mérvadó,az eladó szabja meg:) Van,hogy ingyen van,de valszeg akkor be van építve az árba. De szoktak olyat,hogy pl a cucc fel van rakva pár dollárért,és a posta mondjuk 25$. Ezt azért csinálják,mert a termék eladási ára után kell fizetniük az ebay-nek a jutalékot,így 20onvalahány dollár jutaléka helyett csak a pár dollár jutalékát kell fizetniük az ebaynek,egyértelmûen jól járnak. Én csak azon csodálkozom,hogy az ebay ezt így hagyja,és nem zavarja õket,hogy sokan így "csalnak"...

MikX
Jahh, pl e-bay-rõl rendeltem nemrég, és ingyen! volt a posta.
Na ha itthon feladok egy csomagot, és utazik 200km-t, az meg egy ezres. Vicc...

Itthon legfeljebb személyesen vásárolj, mert egy tábla csokit is képesek futárszolgálattal küldeni, persze egy 1000-es alatt nem is fogod megúszni:)
Érdekes módon Hong Kongból negyedannyiért elküldik...:D
A Tamiya cuccokat amúgy is 2-szeres szorzóval árulják idehaza, szóval erõsen ajánlott külföldrõl.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

greg benz
Én évek óta a lucky-tól vásárolok,csak akkor nem,ha valami olyan kell ami ott nincs.. És baromi korrektek!
Pl a múltkor rendeltem weathering master készletet,kb egy ezresbe kerül darabja.. és az egyik szín ripityára volt törve benne,írtam nekik meg küldtem fotót,és még aznap,hogy elküldtem nekik,már fel is adtak egy újat,másfél hét múlva megkaptam az újat:) Természetesen ingyen

Willi Betz
No,majd legközelebb akkor innen veszem,látom van paypalje is:)

Willi Betz
Conrad volt az elsõ amit kidobott a google. Ismerem is az üzletet. Há' mindegy,úgyse így jártam:D

greg benz
greg benz
Persze ökörség önmagában egy festéket rendelni de lucky-ról 1000 Ft-ból itt van postával
(amúgy szerintem pesten makettboltokban 5-700Ft-ért megkapod)

Willi Betz
Hát 990ft,a posta dob rajta 1000ft-t...

greg benz
2000???? Ez vicc hallod,kb negyedennyibe kéne kerülnie<#wow1>

Willi Betz
Conrad-ban találtam. Azt írják,hogy 5-7 nap míg a német raktárukból megérkezik. 2000ft postával együtt,remélem jó lesz a szín és nem olyan sápadt mint a Revellé.

greg benz
Igazából szerintem mindegy,hogy itthon veszed-e vagy kintrõl rendeled..kb egy összegben jössz ki:D Csak ha itthon veszed hamarabb nálad lesz

Willi Betz
Már találtam itthon!

Willi Betz
Tamiya átlátszó narancssárgára lenne szükségem. Azt csak külföldrõl tudok venni,vagy lehet itthon is kapni? Persze nem muszáj,hogy Tamiya legyen,csak ne olyan fosszínû legyen mint a Revell-é:D

greg benz
Mondom,ecsettel is megoldható:) Sõt,a pug lámpáját pl ha jól emlékszem fogpiszkálóval csináltam,mert annyira kicsi volt a hely

Galy
nincs pisztolyom :(
greg benz
Jaja,sajnos ilyen..a tamiya-ból ha pisztollyal fújod akkor 1 max 2 réteg is elég,de ecsettel is könnyen meg lehet csinálni szépen.
Például a peugeot hátsó lámpáját is sikerült szépen megoldani vele,pedig ha valami akkor ez nem egyszerû eset.. :)

Galy
nekem vagy három réteg kellett ahhoz, hogy igy nézzen ki.