69149
-
#59736 Vagy kell vmi orosz gép. :) -
#59735 Ha levenném a hirdetőt, akkor a Tiger is jobban mutatna rajta, tudom. Szűkös úgy az egész. Majd átnézem a történelmet és lehet a PzII-őt építem majd rá. -
#59734 Szerintem ez jobban mutat. -
#59733 Sanyám a kért képek:
Furcsállva vettem észre, hogy a tamiya port megzabálta revell fekete a görgőkön :O -
#59732 Erre a háttérre gondoltam, így el is készítettem :)
-
#59731 -
#59730 Izgalmas. Titkos Airbrush. -
#59729 Titok, jövő hét hétfőn megmutatom -
#59728 Koránt sem biztos ott még a Tiger helye. Történelmileg passzol oda. Egy könyvben olvastam/láttam képet, hogy a németek visszavonulás közben mindig állítottak tankokat az útra, akik "felügyelték" ezt. -
#59727 Én rendes téglát hasítottam/faragtam kicsi darabokra. :) A sütögetős téma is érdekes, kíváncsi vagyok mi lehet kihozni belőle. -
Kferro #59726 Hááát... Én valahogy viszolygok attól, hogy ez a dioráma még zsúfoltabb legyen. Szerintem bőven megfelelne ha egy bámészkodó civilt tennél oda. Kevésbé lenne zsúfolt, s lenne benne valami élet is.
-
#59725 A kérdés jogos! Az információim voltak szegényesek!
A meglévő helyekre akarok ilyen kisebb homokfoltokat. Ez egy kísérlet volt már, körömlakkal. De azzal csak ilyen púposra lehet szépen megcsinálni. De ezzel szépnek tűnik.
Modellmaker cimbim egy másik fórumon javasolt fa ragasztót. Na az van nekem is itthon, így majd azt is ki akarom próbálni. Sőt, most, hogy említetted, kipróbálom a Mark Settert is!
Az a tervem, hogy süthető gyurmából csinálok téglákat, 12-15 darabot és azokat majd beleszórom a homokfoltokba és a ház falához a járdára. -
Kferro #59724 Tehát ha jól értem, még több homok lesz rajta. A kérdésem a következő: városban, még ha oly romos is, hol van homokbucka? -
#59723 Köszi, dolgozom rajta. -
#59722 Ezek a buckák köré akarom csinálni a homokot, ezek amolyan irányadó pontok :D
Köszi az infókat! -
#59721 nem egy nagy rakásra gondoltam, csak nyomokban, de sajnos tényleg elég kevés a hely -
#59720 Az a baj, hogy ekkora tank mellett nem fér rá semmi. -
#59719 Milyet sikerült venni? -
#59718 Szerintem egy kis törmelék elkélne a diora. Én anno tégladarabokkal szórtam be a romos épület környékét. Mert ha ilyen leamortizált az épült, akkor nehezen elhihető, hogy az utcán nincs egy darab tégla se.
Esetleg pár lécdarab a tetőszerkezetből vagy ajtókeretekből. A csatolt kép kicsit túlzás, de érzékelteti mire gondolok.
Kép1
kép2 -
#59717 Jelentem berendeltem az új kompresszort és airbrusht úgyhogy hamarosan visszatérek -
Kferro #59716 Szerintem félreértetted, mire is gondol McFrost. :) -
Kferro #59715 Szépen alakul a dioráma, ugyanakkor ezeket a homokbuckákat szerintem felejtsd el, mert most olyan, mintha arra járta volna egy homokszörny, s odapottyantott volna pár helyre. :)
Az akrilgyanta, amit említesz nekem is fejtörést okozott, lévén igen drága egyetlen tubussal. Így elkezdtem kísérletezni az otthon található cuccokkal. Épp volt otthon Pálma fa ragasztó, s abba kevertem pigmentport, majd egy rossz ecsettel, ahogy a Mig videókon is látható, felvittem egy próbamakett felületére. Nagyon szép lett, leszámítva azt, hogy fényes volt. De a rászáradt sár ugyebár nem ilyen, így próbaképp a keverékbe még cseppentettem pár csepp Tamiya X-22 matt lakkot.
Az így kapott mixtúrát ismét felvittem a felületre, s láss csodát, szép matt, rászáradt sarat kaptam, tökéletesen olyat, mint amiket Mig csinál.
S bemásolom az egyik hozzászólásomat egy másik fórumról:
"Egy lefestett műanyag lapra pasztellport szórtam több helyre egymás mellé, majd rájuk cseppentettem különböző folyadékokat: H-100, alkohol, White Spirit és művészellátós fixatívot. Az eredménnyel azonban nem voltam elégedett, mert vagy simán letörölhető maradt a por, vagy ugyan a felületre száradt, de jelentős sötétedéssel.
Mivel egy makettemnél épp a matricázás fázisában voltam, az asztalomon épp előttem hevert a Gunze Mr. Mark Softer-je és a Mr Mark Setter-re. Mivel ama rossz makettező kategóriába tartozom, kik állandóan kísérletezgetnek, így ezekkel is próbát tettem. szintén festett műanyaglapra pasztellkréta port szórtam, majd egy-egy cseppet cseppentettem az említett folyadékokból.
Az eredmény:
- A Mr. Mark Softer (zöld kupakos) tökéletes, matt, a por árnyalatát nem módosító, a felületen atombiztosan álló felületet ad.
- A Mr Mark Setter (kék kupakos) enyhén fényes, a por árnyalatát sötétítő, a felületen atombiztosan álló felületet ad. Ugyanakkor valahogy jobban tetszik a végeredmény, mint a művészellátós fixatív. " -
#59714 Csak ha olajfestéket akar csinálni az acrylból. Olyan sűrű lesz mint a tubusos olajfestékek. Az acrylics video ahol a rozsda folyásokat csinál. -
#59713 Ok, meglesz!
Mig használ a cuccaihoz saját gyártmányú Acrylic Resin-t. -
#59712 A pz4-et is fotózd le ezen a diorámán. Légy szíves. -
#59711 A porokat matt lakk+ hígító keverékbe szórod.
Mig acrylics videojában van ahol a kereket porozz, koszolja. -
#59710 Értelek -.- -
#59709 Ja nem én a #59699 hsz-ben szereplő cuccról beszélek. :D -
#59708 Nem úgy. Hanem magának a csőnek a teteje zárt, hogy már a csőbe se foljon bele semmi. -
#59707 Nagyon szépen alakul -
#59706 [mert ráér, ezért vissza bubog:D]
A képeken amit néztem az le van takarva, gondolom van rajta kupak, de én azt nem látom, mivel nincs röntgen szemem.
-
#59705 [okoskodik]
A ködvetők nem letakarva vannak, hanem a még el nem működött gránátok kivető csövének nyílásánál van egy védőkupak szerű vmi, hogy ne menjen be a csőbe homok, eső stb. szennyeződés. ;)
[de k. régen voltam már itt...] -
#59704 1944, nyár, Belorusszia:
-tovább finomodott a cucc, még szeretnék rá nagyobb foltokba homokot, de nem tudom hogyan rögzítsem oda. Ötletem lenne, de lehet az hülyeség. Készül mögé egy romos Minszk 1944-ből, háttérnek.
-
#59703 Értemértem! -
#59702 Adtak vékony átlátszó lapot annak egyik oldalát fújtam volet red lilára és a fényes oldalát fordítottam kívülre, belülről bluetackkel rögzítettem. -
#59701 Ezek az üvegek ilyen színezettek voltak?
Megjött a csomag! Király! -
#59700 Köszi.
Még nem tartok ott, majd kitöltöm feketével. -
#59699 Nagyon szép! Tetszik ez az üvegezés!
Javasolhatok?
Ezek a ködvetők, ha azok egyáltalán, így tökre furán néznek ki. Csomó fotón le vannak takarva egy ponyvával, vagy kupakkal. Ha nem takarod le, akkor javaslom, hogy fúrd ki őket:
-
-
#59697 SZép vas, az biztos!