69149
-
#59776 Ilyen van nekem is. Ha elfogadsz néhány tanácsot.
A kompresszorhoz kell tartály mer a pára belekerül a csőbe a páralecsapó mellett is. A páralecsapó, nyomásszabályzó a tartály kimenetére kell. -
#59775 PL-is cucc. -
-
#59773 Mintha sosem lett volna rajta :D -
#59772 Olimpiai versenyszám lesz. Fedett pályás festéklemosás. :) -
#59771 Ez valami új hobbi, mármint a festék lemosás? -
#59770 Én Domestost használtam erre a célra. Nekem tovább tartott, de csak szerintem azért, mert vastagabb volt a festék.
Ezt a KV-t imádom! Egyszer tuti összeállítok egy ilyet. :) -
#59769 Akkor asszem majd veszek egy ilyen flóraszeptet, köszi a tippet -
#59768 Egy kis hegesztés imitáció feldobná a tornyot, lehet kisebb átmérőjű huzalra kéne cserélni azt a vasat, hamár újra kezded. -
#59767 Másik KV-2 galéria. -
#59766 Igen, Feri a festék eltávolítás királya! Legalább 10 féle módszert, vegyszert tud a festék lemaratáshoz.
KV-2 képek a toronyról. -
Kferro #59765 Az bizony. -
#59764 Hmm, ez jó! Tamiya akril kis üveges festék volt? -
Kferro #59763 Persze, hogy kár, de ha elrontottam, hát elrontottam...
A mászóvasat megnéztem megint élőben, s itt nem tűnik olyan vastagnak, mint a képen, főleg, ha összehasonlítom az eredetivel.
De inkább az ötletet dícsérted volna meg... :)
-
#59762 Kár azért a drága tamiya festékért. Hmmm de vastag az a mászóvas. -
Kferro #59761 Mai kísérletezésem során arra jöttem rá, hogy a Tamiya festék eltávolításához a képen látható Flóraszept konyhai tiszítószere kiválóan használható:
Íme a tesztalany, egy elrontott festésű KV-2-es torony:
A felületre a szórófejjel egyszerűen ráfújjuk a Flóraszeptet:
Majd várunk kb. 1 percet, s csap alatt leöblítjük a tornyot. Szépen látható, hogy a festék egyszerűen lejön:
A végeredmény:
-
#59760 De nekem így tetszik!
Értem én, hogy úgy van, csak nem itt.... -
#59759 Úton nincs egész tégla, hiszen a tank szétzúzná...
A fal tövében sok tégla, hiszen onnan származik, és távolabb egyre kevesebb. -
#59758 A csatlakozom raptor-hoz inkább egy kupacban kéne elhelyezni a téglákat és a törmeléket. Vagy a járdán felhalmozva. -
#59757 Már összetakarítottak nagyjából :D
Nekem így tetszik.
Jól néz ki!!!! -
#59756 Nagyon jól mutat. Gartula. -
raptor22 #59755 Alakul:) Egy észrevétel. Én hiányolom a több törmeléket a fal lábánál, valamint a környékén. Kicsit keveslem a téglát, meg azok kisebb nagyobb darabjait. Én anno csináltam egy 1/72-es T-72-nek alapot és azon eredetileg rengeteg tégla volt kiöntve. És erre még festés után szórtam falazótéglából összetört darabokat.
[IMG][/IMG] -
#59754 1943-ig gyártották, háború végéig hazsnálták. -
#59753 Várható tégla elhelyezkedés:
-
#59752 1943-ban volt az még a németeknek PzII? -
#59751 1943, Kharkov -
#59750 Linket. -
#59749 Átnéztem a PzII adta lehetőségeket és van közötte rengeteg ruszki variáns. Ezért erre a dióra rákerül majd ez a cuccos:
5./1.Pz.Rgt., 1.Pz.Gren.Div. "LAH", Kharkov 1943
Persze, sokkal szebben :D -
#59748 :D -
#59747 Ja, "mindig" csak photoshoppal makettezik.
Úgy könnyű, hogy van visszavonás gomb.
Mit összedolgozott vele délután. -
#59746 Amúgy a 2 kép ugyanaz! :D
Azért én magam részéről annyit hozzátennék, hogy részemről, sőt szerintem más részéről sem fog téged kritika érni, ugyanis meglátásom szerint te nagyon érted ezt, vágod mindegyik témát, tanácsaid jóak és a megfogalmazásod mindig érthető! -
#59745 Szó sincs róla, sőt nekem is jobban tetszik, így kéremszépen!
Ez még mindig csak ötlet szinten valósult meg. -
Kferro #59744 Most lehet, hogy meg fogsz rám orrolni, de szerintem ezek a képek nagyon nem valók oda. Kissé kaotikussá teszik a dioráma összbenyomását, ráadásul engem kifejezetten zavar, hogy a bal oldali képen látszik a fotót készítő repülőgép szárnya és merevítő huzala.
Az a gond, hogy nehéz olyan képet találni, amely igazán jó volna háttérnek. Photoshoppal engedelmeddel összeraktam egy lehetőséget:
-
#59743 Elkészültek a süthető gyurmából a téglák:
-
#59742 Szépen alakul, tetszik -
#59741 Igen, ez végtelenségig variálható :D -
#59740 Szvsz a plakátok lecserélhetők akár németre vagy bármilyen más nemzetiségűre. (neten keresel, kinyomtat és felragaszt)
A PzII lehet jobban elférne, kicsit kaphatna pár díszletet az utca...
Legalábbis én ezt tenném, de nekem is csak PzIV, Tigris és Tigris II van. :) Azok mind nagyvadak. :D -
#59739 Legközelebb. -
#59738 Szemből is csinálnál egy képet ill. hátulról. Köszi. -
#59737 Na az nem vonz :D