Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
E34M5 Owner volt amig neki nem adta pixxelnek! BMW S1000RR. BMW-s szív, BMW-s lélek, BMW-s leszek amíg élek!
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
én lehet, hogy valamikor megpróbálkozom eggyel, úgyis kellene egy kép a falra<#nevetes1>#nevetes1>
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
csóri fater alól ne vedd má ki a verdát baszki XXXD
E34M5 Owner volt amig neki nem adta pixxelnek! BMW S1000RR. BMW-s szív, BMW-s lélek, BMW-s leszek amíg élek!
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Egyébként nem rossz ötlet, de egy normál makettbõl is simán meg lehet csinálni, fotómaratásokkal együtt is töredékébe kerülne😄

Mondjuk ha kikapcsolódást keresel, akkor érdemes valami minõségi kit-et összerakni, mert egy-egy illeszkedési hiba eléggé el tudja venni az ember kedvét😊
A pug most második vágányon van😄 Ha kész lesz az Alfa akkor folytatom elvileg. Csak a motortérben elég bonyolult átalakításokat kellene végeznem,és suli mellett nincs rá idõm,meg energiám,ezért is vettem elõ a 155-öst,ami már félig készen volt.
Majd a végeredményrõl is kérünk képeket.
A pug egyébként hogy alakul?
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Csak azt tudom javasolni, hogy kevésbé festék-igényes maketteket válassz, az autó éppen nem az... mondjuk valami harcjármû, vagy 1/12-es Tamiya motor, aminek a nagyrésze matrica (ugyanakkor baromi jól mutat és kellõen részletes). Persze ez nem azt jelenti, hogy nem kell festeni, csak azt, hogy nem annyira kritikus, mint egy autó esetében.

٩(×̯×)۶ Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.
illetve milyen olyan makettet tudtok, ami nem igényel festést de azért nem rosz a minõsége?
Csak Italerit találtam, ami Tamiya minõség, ráadásul már nem sok helyen lehet kapni.
Tamiya Nissan Skyline BNR34 Z-Tune
phase 1: kész lett a belseje. Azzal kezdem mondom, amúgy is csikol a maratás miatt, mert a mostani az, ami teljes detail-up-ot kap. A kisebb dolgokat leszámítva, ami a kittel együtt járó maratást jelenti, de az mint tudjuk elenyészõ és max egy légterelõszárnyból áll.
Szóval legyen egy normális olyan ahogy a gyárból kijött, végül is ez a cél. A pedálok helyükön, a kormányon a jel semmi nem fojt meg rört el vagy lett maszatos. Ok, pipa. Next...
Phase 2:
Legyen a Body. Szarrá csiszoltam ahogy kell, nincs öntéshiba sehol minden látszik mindenhol. A jó ebben a kitben, hogy csak az elsõ lököst kell felragasztani. Megint hibátlan lett. Lehet elbíztam magam, mert jött a festés. Egy vékony réteg kapaszkodónak + egy rendes. A Honda NH-583-M (1:1 autóra való) ezüstjével fújtam. Nézegetem... lehet ez sötétebb is, ha közelebbrõl rámegyek még egy réteggel. Na itt lett elqrva, ugyanis a Szi-Ti nem viszi a bázist... felidegeltem magam, semmi csiszolás, úgy ahogy van bebaszva a sarokba, had legyen ott.
Kövi nap:
Muteréknál vagyok eszembe jut, (de mit a villám a derült égbõl) nekem van itt egy C-West R34-em... Meg egy alap model is!
Úgy ahogy van ott hagytam a kaját, megyek checkolni. Jól gondoltam, az alapszérián kb 5 éves festék van meg Humbrol lakk. Az ezüstön igencsak besárgulva. Na mondom te leszel a kör-ász!
Tûz, haza, Szi-Ti-be bele, vártam vele egy napot míg kivettem de nagyon csikolt, hogy mi lesz vele, hál'istennek volt mivel foglalkozni azon kívül is.
Csiszoltam egy keveset, levágtam a küszöböt meg a hátsó toldatot a Z-Tuneról, felragasztottam. Errõl leszedtem a szárnyat, sztem nem is lesz rajta.
A Gunze Metallic Green Blue-t kapta a kasztni, a 88-ast. A Z-Tune felnije van alatta Tamiya Titanium Gold szinnel.
Jelenleg anyaghiányban szevedek, mert asztam több mint 10 ml a Gunze, így rendelnem kell még egy üveggel egy uccsó rétegre.
+ a másik Skyline bejseje lesz benne, mert csudán mutatna a piros kárpittal + az övé a bontásnál kimúlt.
Addig meg találtam egy Lowrider biciklit, hozzá keztem ahhoz. Az AMT 66-os Lowrider Buick Rivierához adták. De már bánom, annyit kell vele dolgozni mint egy rendes autóval...egyenlõre az öntéshibákat kapargatom meg azon vagyok, hogy az elsõ villa csavart legyen, merthát olyannak kéne lennie, ez meg hullámos... na majd re 😊
bocs a hosszúért
http://www.hobbyeasy.com/en/data/39346.html?t=1289674932
poster
makett.tk
Egyébként a mûanyaghatást nem maga a hajótest adja, hanem a revell által öntött vitorlák. A legjobb, ha ezeket kidobod és valamilyen vászonból csinálod meg õket. Vagy a másik megoldás, ami szerintem ugyanolyan mutatós, hogy feltekersz zsebkendõt, valahogy így:
link
link2
link3
Szeretnék elbíbelõdni egy 1:35-ös Tigris tankkal. Nem vagyok profi, de igyekszem.
Milyen márkát ajánlotok és hol lehet beszerezni. Lehet nehéz is, csak roppant igényesen nézzen ki.
Nem régen fejeztem be egy Rewell Santa Mariat:

egyszer egy távirányítóm esett le, még most sem tudom, hogy repült be teljesen lehetetlen szögben a szekrény mögé... valószínûleg lábat növesztett😊
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Annál azért kicsit több,mert 5,8 dolcsi egy ilyen,az még a mostani viszonylag alacsony dollárnál is kb 1100 ft,és erre még jön a posta. Én egyébként mázlista voltam,mert mikor rendeltem más cuccokkal együtt,akkor a cucc valamiért sérült volt😄 A kék szín ripityára volt benne törve,használhatatlan lett volna. Írtam nekik még aznap,küldtem képeket is,és küldtek egy teljesen új szettet ingyen és bérmentve😊Szóval most két szettem van,az egyikbõl hiányzik a kék,ennyi. Ez kb egy életre elég😄
Az Alfához pedig grat😊