69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • lac coo
  • Glpetyus
    na elmész a ...
  • lac coo
    Csak egy csavar :

Motor fedél izé ...:

• Glpetyus
  • lac coo
    Kapott lefolyt koszt ....
    Még mindig nem tudom lefényképezni rendesen :)))

Elkezdtem a láncot összerakni, MasterClub ...egyik oldalára rossz stifteket adtak, ragasztgatni kell mindent :)) De egyik oldal már megvan ....

Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.10.28. 15:03:09
  • lac coo
    Túl szabályos, vagy még kapargatsz itt-ott a kövekből ?
  • McFrost
    Kész az új úttest.
  • lac coo
    Úgy próbáld ,m hogy a résekben megmaradjon, jó sötét legyen .
  • bardocz
    A mattosítás jó ötlet, nem gondoltam rá.
    Elvileg már a wash ezen rajta van, de nem enamel, nem túl erős, miután megszárad. Nedvesen még jól néz ki, de hogy legyen valami hatása, telibe kell kenni az egészet.
  • lac coo
    Lehet mert túl fényes, le kell mattitani. Én folyatnék jó sötét enamelt a résekbe ,sarkokba. a kiálló ééleket kiemelném egy picit világosított alapszinnel .
  • lac coo
    Na bakker ...:(
  • bardocz
    Olyan fura érzésem van, amikor kézbe veszem. Meg a szürke annyira "műanyagos", nem tudom azért-e, mert vastag lett, vagy csak hülye vagyok.
    Szerzek majd valamikor sár meg föld szettet, azzal hátha fel tudom dobni, de gyakorolni mindenképp jó.
    Kipróbáltam a rozsda bemosót, de semmi hatása. Kipufogón pl. egyáltalán nem látszik belőle semmi.
  • Glpetyus
    nem tudok ellentmondani,azt tudom hogy én utoljára hc-t pentart fekete matt akrilal festettem,az nem bántotta, (a fekete réteg száradása után már bármivel lehetett)
  • McFrost
    Az akril lakkban alapból van olyan vegyület, ami eszi a hungit. Kipróbáltam.
  • Glpetyus
    hungarocellt ?
  • McFrost
    Nem, mert az tuti megmarja, enamel lakkal kezeltem.
  • Glpetyus
    hát ez elolvadt :D
    nem kented le akril lakkal átmosás előtt ?
  • McFrost
    Véget ért az út.....
    Az történt, hogy szárazecseteltem, majd száradás után átmostam feketével, aztán az egyik fele feladta a harcot, érdekes.
    Kezdem előről.
    Út off...
  • lac coo
    Mi a baj vele ?
  • bardocz
    Eddig jutottam, de valahogy nem tetszik. Nem tudom, hogy a szürke alap okozza-e, de a Tamiya XF-61-ből nekem valamiért hiányzik a vöröses szín. Van egy párducom, még pár hónapja raktam be ide, azon jobbnak tűnik a szín.
  • Glpetyus
    nekem nincs külön,de párom már nem pampog miatta :D
    mondjuk nem is fújok airbrush-al ha otthon van.
  • McFrost
    Büdös, speciel nekem van.
  • lac coo
    De ez büdös, nem ? Vagy nektek van külön mühely makettezésre ? :)
  • McFrost
    A kollégáim szerint is :D
  • Glpetyus

• McFrost
    Hát nem tudom, a nyálam erősebb mint a h100.
  • Glpetyus
    igen,supralux H100 !
    Állítólag nem mindegy hány %-os a mittudomén' mi benne
  • Glpetyus
    1:35ben dolgozom,LEGALÁBB 15 járműre elég a sár szett !
    Egy pár éve bér maketteztem egy embernek,akkor nagyüzemben "saraztam" talán több is volt 15-nél. És még mindig azt használom,nem fogyott ki !
  • lac coo
    Lehet ecsetelni, én is azzal szoktam finoman hozzáérintve szétfuttatni a pigmenten ...
  • Musachy
    Az biztos 100-as volt (szintetikus hígító, gyakorlatilag a lakkbenzin)? A 400-as (észter) az inkább oldja. Meg régen volt 300-as (aromás) hígító, nem tudom van-e még, na az is, mint a nitro, leszed mindent, műanyagok bizonyos fajtáit is megmarja.
  • bardocz
    Kis méretarányokhoz mondjuk lehet nem olyan drága, mert nem kell belőle sok. Ennek a fixálóját láttam ecsettel felrakva, rácsöpögtette aki készítette.

McFrost
    #68271 Jó cuccnak tűnik, de nekem már nagyon high-tech :D
  • McFrost
    Ez érthetetlen számomra :(
  • Glpetyus
    1 hetet száradt !
    Magam sem értettem,de nagyon pórul jártam vele.
  • McFrost
    Italeri a legfosabb gyártó az én lexikonomban!
    Van a tamiyának egy nagyon nagy találmánya, a kedvencem: a púder: weathering master
    Ezt oda kened, mint a púdert és ott marad örökre! Nem kell fixálni, ha nem jó letörlöd, nagyon finom, nagyon effekt, és nagyon adja.
  • McFrost
    Nekem sosem bántott semmit! Én is revellel használom. Az akrilt eleve nem marja meg. Akkor lehet nem vártad meg a száradási időt. Nekem ez a heppem, inkább ne legyen kész időben, de száradjon 1 napot.
  • Glpetyus
    nem kúrja szét a felületet a h-100 ?! én alaposan ráfaragtam egyszer,mindent felmart. Igaz festéket hígítottam vele,revell-t és felmarta az alap réteget amire -1 hét szünet után ráfújtam.
    Azóta nem használok ilyet.
  • Glpetyus
    Jó indulatból mondom,ne értsd félre : Youtube
    MINDEN kérdésedre választ találsz.
    Sárhoz vegyél sár szettet,direkt kezdőknek van kitalálva,nagyon szép eredményt ad.Vagy darabonként:
    Föld : link
    Sár : link

aztán ezt ezzel fixálod : link (azt nem tudom hogy ezt lehet-e ecsetelni,fújni nagyon könnyű,és jó.
    a többi weathering cuccot faszságnak tartom, ilyen- olyan filter....csak pénzkidobás
  • bardocz
    Inkább reszelem én a krétát, itt Esztergomba most amúgy se tudok egy makettboltot sem :D
    Ezt vettem meg a rozsdához, mivel washernek van elnevezve, gondoltam hasonlóan kell használni.
  • McFrost
    Fixálni én a supralux h100-at használom, a legolcsóbb legjobb cucc. Ha lustavagy krétát reszelni, vedd meg migtől ugyanazt aranyáron :D
    Rozsdát nem kell bemosni, bármilyen sötét barnásvörös jó hozzá, éleket kihúzni vagy pöttyözni.
  • bardocz
    Port, sarat, rozsdát hogyan, meg milyen eszközökkel csináltok? Látom van mindenre minden, pont ezért el se tudok igazodni.
    Rozsdához még vettem egy italeri akril bemosót, de nem tudom használni. Sehogy se néz ki jól.
    Sárhoz találtam mindenféle pigmentet, amihez kell valami fixáló, viszont nem tudom itthon melyik bolt árul mindent hozzá. Meg krétából reszelni, de pl azt nem is tudom mivel lehet fixálni. Eddig elég satnya a Pz.II, de legalább ilyen dolgokat próbálgatni jó lenne.