69149
-
Kferro #60336 Én a Hobbyeasy-n vettem minden gond nélkül Voyager sablont. -
#60335 Ezért gondoltam arra a zsebforrasztóra, mert az 4,5 V-os és lassan melegszik... de ennek meg a kurva anyját, hogy van neki sablonja. Én meg vadászom vagy 3 hónapja a Trytool sablont és nem az íveket mert abból van, csak pont nem az kell^^ -
Kferro #60334 Az a baj vele, hogy a ha megolvasztja a műanyagot, az szálas lesz. Bár ellenpéldának meg itt van ez (igaz ez nem polisztirol):
-
#60333 Talán egyik leghálátlanabb munka faszán megforrasztom, rápróbáltam erre a hajlításnál eltörik b@ssza meg.
Tessék töltsd le az egész video erről szól.
Link -
#60332 Én is csak kipróbálnám... -
#60331 Erről van valahol leírás? Eléggé nem az igazi pillanattal ragasztgatni a fotómaratásokat, főleg ha egy 1:87-es komplett félpótkocsi. De a forrasztással nem igazán boldogultam. -
Kferro #60330 Na, majd este megnézem az illeszkedését.
"A repcsinek elméletben lehetséges, hogy újra lehet vele csinálni a szegecsek/csavarok mintáját az összecsiszolt helyeken."
Ilyenről még nem is hallottam. De szerintem inkább vegyél egy szegecselőt, azzal szebb, és ami fontosabb, pontosabb munkát tudsz végezni. -
#60329 Nekem hőfokszabályzós van, de a sima kb. 3000Ft-os is megfelel itt a technika a fontos. -
#60328 Neked mid van, mivel forrasztod? Csak azért kérdem, mert most készülök venni ilyen elemes zsebforrasztó kis szarságot hasonló célra. A repcsinek elméletben lehetséges, hogy újra lehet vele csinálni a szegecsek/csavarok mintáját az összecsiszolt helyeken. Még nem próbáltam, csak a kollégámét nézegettem. Mikor meg tudta mire kell kiakadt xD
-
#60327 Kipróbáltam a fotomaratást azaz a forrasztását, forrasztófolyadék nélkül ne, érdemes hozzá fogi. De azzal simám meg a Wilder módszere. -
#60326 Kinyitod a zacskót és elporlik mint a könyv xDD Oxigént kap és vége^^ -
#60325 Itt nézem nap, mint nap, van 2 fekete kukás zsáknyi meg egy szekrénysor teteje tele verdákkal, mondjuk annyi hogy nem a -10 -be van a pincébe :)
Remélem egyben marad mind :) -
#60324 E vót
A lavor volt eltekeredve kissé, arra már nem elékszem mennyivel -
#60323 Nem kell kibontani a gyári zacskóból sem. :D
Nekem sose volt ilyen bajom. Tényleg nagyon régi cuccnak kell lennie, hogy annyira kikeményedjen, hogy könnyebben törjön. -
#60322 Nem akarok ijesztegetni vagy hasonló, DE
Az alváza vetemedett volt, + illesztési gondjai is voltak (többek között ebből adódóan) ahogy emlkészem. Nem akarok észt osztani, de a biztonság kedvéért sztem nézzétek meg milyen az alja :)
Az Academy kidolgozottságával nem volt gondom sosem.
a másik meg hogy a tárolás idővel befolyásolja a makett minőségét? (tűző nap vagy esetleg kurvahideg száraz párás levegő) Elvileg a műanyagnak szerkezetileg majdnem mindegy mondjuk, csak idővel kikeményedhet és törik mint a ropi... tapasztalat?
-
Kferro #60321 Nekem egy szintén Academy M163-asom van, ami az M113 Vulcan gépágyúval felszerelt változata. Azt nem tudom, hogy az illeszkedése milyen lesz, de nagyon részletes és szép makettnek tűnik. -
Kferro #60320 Ez az eltolódás sajnos természetesnek mondható. Az én Pz.IV-emen is megtalálható. Viszont ha még tudod, javítsd, csiszold le, mert ez így nagyon illúzióromboló.
A Dragon általános illeszkedésével én nagyon meg vagyk elégedve, pontatlansággal eddig nem nagon találkozta. Szépen elő kell készíteni az alkatrészeket, s akkor nem lesz gond. -
#60319 Az az M113 nagyon jó. Csak nem mindenhol. :D Iszonyat milyen részletes. -
#60318 Ú, ez igazi szívás. A Dragonban is van kurvajó, viszont vannak neki ilyen "plastichobby" meg "felkelőnaphobby" megnyílvánulásaik is. Hál' istennek nem az egész olyan, de vannak öntőkeretek, aminél a quality becsukta a szemét :) A haver rakott össze még kurvarégen egy könnyűpáncélost. Ő mondta , hogy többet szívott vele mint az Academy M113-asával, pedig neki az se volt egy hudefasza. -
#60317 -
#60316 A PzII alja teljesen lehangol engem, eddig csalódás a dragon,részletes az igaz, de pontatlan és sorjás.
A képen látható görgőtartó 3 részből áll össze és jól látható, hogy a laprugó köteg felénél van egy kis elcsúszás. A másik oldalon már korrigáltam amennyire tudtam. Ez az eltolódás mind a 10 tartón megjelenik, a nagyobb alkatrészeken, azaz 20 db-on.
-
Kferro #60315 Nitróhígítóval???
Gyorsan felejtsd el a nítrót a műanyag makettekkel kapcsolatban! Örülj neki, ha nem marta meg a műanyagot...
-
Kferro #60314 Boldog Új Évet Kívánok minden topiclakónak! -
#60313 Újévre dioráma építő tippek.
The_Nordic_Edge_Model_Gallery_Vol_3 -
#60312 -
#60311 HapPy nEw yEAr! :o) -
#60310 hali! köszi! nitrohigítóval sikerült! -
#60309 Bátyámnak pont ilyen van teljesen jó, csak 3 emberes mutatvány mire összeállitja az ember a szobába. -
#60308 Valami hasonlót szeretnék:
-
raptor22 #60307 BUÉK minden makettezőtársamnak!!:) -
#60306 BUÉK!
Mai melók:
PzII:
-
#60305 Szép munka grat^^
Viszont kívánom! -
#60304 Ki van a képen? XD
-
#60303 Olyan üvegest kell keresni, aki plexivel is foglalkozik. Ha rugalmas az emberke, akkor ad üvegezésről számlát. -
#60302 Ja Srácok majd el felejtettem.
B.U.É.K.
-
Kferro #60301 Én szeretnék az én maketteimnek csinálni valami kis plexidobozt, persze valami szép alappal, de sajnos a plexi igen drága... -
#60300 Nekem ősszesen 3DB van (még) az elfér az üvegpolcon, De nekem is nagy ellenségem a por. Arra gondoltam letakarítom és ideiglenesen ráfordítok valami üveget vagy valamit. -
Kferro #60299 Ó, köszönöm! :D -
#60298 Kferro nagymedster a festékeltávolítás művészetében :) -
Kferro #60297 1. Csak a belteréről szeretnéd eltávolítani?
2. MIvel festetted? Szintetikus festékkel?