Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na megrendeltem webshopból a Revell 1/72-es Super Cobra set-et. Postaköltséggel 5200Ft lesz. Próbának szánom. vagyis ez azaz ár, amit még "beáldozok" hogy megszeretem-e újra ezt a hobbit, avagy nem...több pénzt nem lett volna érdemes költeni rá...

Aztán majd meglátjuk...
m1garand
Tetszik a zimmerit, nagyon kafa.

makett.tk

m1garand
Rendelj Kínából!

makett.tk

m1garand
McFrost
Egy kis haladás:

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

McFrost
Ez a csúcs ebben,

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

McFrost
játékmakettrõl rendeltem.

Az arca még nagy talány, nem tudom mit csináljak vele.

kiváncsi vagyok, milyen, nekem eddig a zvezda tünt a legszarabb gyártonak, soha többet nem akarok venni, de érdekel, ez mennyire jön be

A Hindet honnan rendelted?

A figuránál látom, lealapoztad az arcot, de gondolom, még tovább fogod festeni, igaz?

McFrost
Remélem láthatóbb lett, kisütött a nap😄

McFrost
Tehát:

McFrost

McFrost
Megrendelésre került:

Kíváncsi vagyok van-e raktáron. Eddig bármit akartam itthon rendelni, nem volt.

McFrost
Meglátásom szerint az ázsiai gyártók kicsit elhúztak minõség szempontjából, igaz ez árában is mutatkozik, viszont kevesebb veszõdség.
Nekem van Italeri Apache-om (már említettem itt) az egy talicska f@s, senkinek nem ajánlom és a gyártót is kerülöm.

bounty88!

Egyet kell értsek McFrosttal, én is inkább az Academy készletét ajánlanám. Van pár Academy makettem, s azok illeszkedésével nagyon meg vagyok elégedve. Feltételezem, hogy ez az Apache-nál is így van.

Academy dobozbontás
Revell dobozbontás

Megpróbálok válaszolni.

"- milyen tömítõtapaszt? Revell Plasto vagy jó a Humbrol is (olcsóbb vmivel)?"
Igazából teljesen jó mindkettõ. Azt válaszd, amelyiket könnyebben be tudod szerezni, vagy jobban megfelel a pénztárcádnak.

"- Milyen maszkolót? Jó a barkácsboltban kapható maszkolószalag is? "
A barkácsbolti maszkolóval az a baj, hogy festett felületre nem igazán alkalmas. Sok esetben, fõleg, ha a mûanyag nincs kellõen zsírtalanítva festés elõtt, leszedheti a festéket. Tudsz ugyan a tapadásán csökkenteni úgy, hogy pl. felragasztás elõtt a nadrágodra ragasztod a maszkolószalagot, s ezáltal annyi szösz tapad rá, hogy kevésbé fog tapadni. Mégis inkább azt ajánlanám, hogy próbálj beszerezni Tamiya maszkolószalagot.

"- Milyen alapozót? Jó az is alapozáshoz, amivel festek, vagy kell vmi spéci? "
Én jó pár éve makettezek, de sosem használtam semmilyen alapozót. Ez a kérdés amúgy is érdekes, mert az ismertebb makettezõk is eltérõen nyilatkoznak róla. Vannak, akik a festés elõtt használnak valamilyen surfacert, ami egy jól csiszolható, ámde egyenletes felületet ad, amin szépen elõjönnek a korábban nem látott tömítési hibák.
Ugyanakkor vannak, akik amiatt nem használnak ilyet, mert szerintük feleslegesen tompítja panelvonalakat az a plusz réteg.

Nem! Repülõgépek, bombázók, harci helikopterek....
m1garand
Harci jármûveket építesz?
Akkor Mig Jimenez F.A.Q.-ját ajánlom. Ha érdekel email-en átküldöm.

makett.tk

Üdv! volna pár kérdésem!
- milyen tömítõtapaszt? Revell Plasto vagy jó a Humbrol is (olcsóbb vmivel)?
- Milyen maszkolót? Jó a barkácsboltban kapható maszkolószalag is?
- Milyen alapozót? Jó az is alapozáshoz, amivel festek, vagy kell vmi spéci?

Köszi
Üdv
McFrost
Ez függ a kidolgozottságától is.
Pl. az arcával fingom sincs mit kezdjek.

McFrost
Helló!

Igen, tudom 😊
Szabadban akarom, majd ha jobb idõ lesz, most nincs sajna 😞

Ez szerintem inkább szerencse kérdése, semmint a gyártóé.
Alapszabály, hogy a matricázás elõtt fényes lakkal kell lefújni/lefesteni a felületet, majd matricázás után ismét egy fényes lakk a befolyatáshoz.

Ebben igazad van, valószínûleg nem. Csak más gyártók tudnak olyan matricát csinálni, ami már egy félfényes (de a kezdõ készleteimen gyakran matt felületet is matricáztam és a Revellekkel pl ott sincs gond) is megtapad és nem marad "alulról" fényes.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

"Azért hihetetlen, eddig az összes Academy makettemnél szenvedtem a matricáival, de úgy látom, hogy még õk maguk sem tudják normális felrakni, felfénylés nélkül😊 "
Gyanítom, hogy nem használtak a látott makettnél fényes lakkot a matrica alá, sem matricafeszítõt...

Az Academy vs. Revell Apache értekezéshez:

Nekem megvan a Revell-féle Apache. Ez egy korábbi Monogram átvétel, ennek megfelelõen roppant részletes, nagyon szép öntésû makett, ellenben pocsék az illeszkedése.
A két törzsfél összeillesztésénél arra figyeltem, hogy mivel a makett felsõ része jobban szem elõtt van, így ott illesztettem össze pontosabban azokat. Ennek viszont az lett a következménye, hogy a törzs alján egy kb. 0,5 mm-es lépcsõ van, ami amiatt is problémás, mert az Apache gazdagon szegecselt, s ezek egy jó része a tömítésnél el fog tünni.

McFrost!

Javaslom, hogy fényképezéshez ne használj vakut. Amint látható a képeiden, az égeti ki a képeket. Inkább használj pl. két íróasztal lámpát, kb. 100 W-nak megfelelõ teljesítménnyel (ez pl. kompakt fénycsõnél 20 W).

*normálisan*

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Azért hihetetlen, eddig az összes Academy makettemnél szenvedtem a matricáival, de úgy látom, hogy még õk maguk sem tudják normális felrakni, felfénylés nélkül😊

m1garand
Szerzek anyagot a figura festésrõl ill. csak dvd-n van, japó szakik mutatják be mit tudnak, valahogy meg osztom. Viszont errõl a pöttyös kamuflázsról kellene vmi jobb kép ill. leírás.

makett.tk

m1garand
olcsó AH-64
minõségi AH-64
Nekem is ez van talán ez a legjobb.

makett.tk

m1garand
Csak Hasewaga.

makett.tk

McFrost
Academy

hm köszi...hát nem könnyû...az öntõkereteket figyelembevéve az Academy tûnt részletesebbnek, pl. a Revell-nél a hátsó futómû egybevan a törzzsel, míg az Academy-nél magunknak kell összerakni...vagy pl. a rotorokon nincs minta a Revell-nél, míg az Academy esetében van...szal iylen apróságok........te melyiekt választanád?

McFrost
Academy: 27,9 x 29,2cm, 150 db-os

McFrost
Revell: 184 db-os 315 mm hosszú,4-es nehézségi fokozatú makett.

neméppen, a méretet azt megtudtam, abban van különbség igaz nem sok...annyit megtudok csinálni, hogy az általad belinkelt képek alapján összehasonlítom az öntõkeretek tartalmát....

McFrost
Egyforma szerintem.

Köszi! Hát nemtom. A Revell-es drágább 700Ft-al és rendelhetõ, van raktáron, sajnos az Academy-sre várni kéne....ráadásul nekem nem jön be az Academy oldala, nem tudom sehol sem megnézni, hogy az Academy Apache milyen nehézségi szintû és hány darabból kell összeépíteni

McFrost

McFrost
Én látom pedig õket.

Nem nyitja meg a képet, nem jó link valamiért...😞

McFrost
Itt látszik, hogy az Academy mennyire részletes:

McFrost
1.2.

Üdv. AH-64D Apache helikoptert 1/48-as méretben melyik gyártótól ajánlanátok?
Revell, Academy avagy Italieri modelleket nézegettem...

McFrost
Megint nem kaptam el az ideális fényviszonyokat. Parancsnok a helyén:

McFrost
Gyenge általános higítóval.
Én kopást, rozsdát, folyást, árnyékolást.
Szerintem lehetne vele festeni az egészet, itt a bibi magával színek kikeverésével van. Mert bár van benne például sötétsárga, addig oliva zöld vagy tégla vörös nincs.

Sikerült beszereznem a lidlis féle olajfesték készletet. Már csak az lenne a kérdésem, hogy "miket" érdemes ilyennel festeni? Alkatrészeket, egész makettet, mûszerfalat, kopásokat, olajmegfolyásokat stb. Mivel lehet hígítani, illetve alapinfókat a használatához. Mert még olajfestéket sosem használtam mióta makettezem. Köszi a válaszokat elõre is!!!

R420
Egyszer láttam ott egy Tamiya repülõt de elég ramaty állapotban volt esetleg a "központ"-ban próbálkozz!😊

@toki.picturepush.com \"A bank az a hely ahol az embereknek pénzt adnak csak be tudják bizonyítani ,hogy nincs rá szükségük !\"

McFrost
Mittomén? 😊

R420
Esetleg piacon valahol?

@toki.picturepush.com \"A bank az a hely ahol az embereknek pénzt adnak csak be tudják bizonyítani ,hogy nincs rá szükségük !\"