69149
-
Kferro #60376 McFrost!
Sanyival kb. 1 órán keresztül nézegettük a maketted dobozbontását, összeállítási rajzát, hogy a Dragon nem e hagyott ki valami alkatrészt az alváz elején. De nem. Pedig simán elképzelhetőnek tartottuk. :)
Viszont az egyik Pz. II építésben egy úriember elegánsan megoldotta a kérdést. :) (Bár gondolom, már láttad.)
-
#60375 Ez már beteges :) -
#60374 Erre már nem lehet mit mondani... -
Kferro #60373 Itt egy link:
http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=145&t=5773
Óvatosan a megnézésével, nehogy valamelyikőtöknek elvegye a kedvét a makettezéstől... -
Kferro #60372 "Szerintem ez kész dio volt, feltúrbózta, mint én."
Nem.
A macskaköves burkolat vasútmodellekhez készült, de az 1/48-as méretarányhoz tökéletesen megfelelt. Az alap többi eleme viszont saját gyártású. -
#60371 EZERMESTERBŐL:
A nagy ólom tartalmú forraszanyagok olvadáspontja és kötési szilárdsága magas. Az ón tartalom növekedésével csökken ugyan az olvadáspont, de ezzel együtt csökken a forrasztott kötés mechanikus terhelhetősége is. Célszerű tehát az okos középutat választani, pl. csatorna forrasztásánál alkalmazzuk az F-Sn 63, vagy az F-Sn 50 jelű forraszanyagot (a jelölő szám az óntartamot jelzi). Ezek a forraszanyagok rúd kivitelűek, folyató szert nem tartalmaznak.
Létezik olyan kialakítás, ahol a forrasztó anyagban található a folyató szer is, ezek az ún. "gyantás cinek" (11). Kémiai összetételük úgy módosul, hogy ón, ólom mellet még cadmiumot vagy bizmutot is tartalmaznak. A cadmium tartalom olvadáspont csökkentő hatásának köszönhetően a forrasztási hőmérséklet 140-160 fok közé csökken. Ez alkalmassá teszi a forrasztó anyagot a pillanatforrasztó-pákával történő használatra. Jelölése: F-Pb Sn 40 Cd, ahol a cadmium tartam 17-18%.
10Precíziós forrasztásokhoz szükség van olyan forraszanyagokra melyek olvadáspontja 70-100 fok között, van. Ezt a hatást az ötvözet bizmut tartalmának fokozásával érhetjük el. Jelölése: F-Bi52 Sn15 Pb, ahol a bizmut tartalom 52-53%-os nagyságrendet ér el. Általában ezek a forraszanyagok folyasztó szert tartalmaznak. A folyató szert olyan módon helyezik el, hogy az több csatornán keresztül is beágyazásra került a forraszanyagba, ezzel a fokozott folyatási készséget segítik elő. -
#60370 Vagy láttam, vagy linkelte valaki, de végignéztem mind a 4 részét. AZ a japán figura egy Olasz dio-t csinált 2 Sherman tankkal, az erkély korlátját ő maga forrasztotta, mint minden mást monjuk saját maga készített. Nem láttam, hogy mutatott volna bármi felületkezelő anyagot. Az is rézcsőből, vagy huzalból volt. -
#60369 Akkor sztem elég csak megcsiszolni. A maratást meg mindenképpen azzal kell ugye? -
#60368 Hogy a videóban a srác mit használ azt nem tudom. -
#60367 Jah, kell még bele cink, de aszongyák az hidrogént szabadít fel és az robbanásveszélyes :)
Megyek a boltba és veszek 500-ér' :)
2 hónapos a gyerek nem fogok vegyészkedni a másik szobában xD
-
#60366 Jó, de még évek múlva is eszi az anyagot, horganyzott anyaghoz talán, de rézhez kicsit erős. -
#60365 A forrasztóvíz jól emlékszem 1 sósav 5 víz? Vagy hogy van az arány? 1:5 vagy 5% sósav? -
#60364 Úgy tűnik :)
-
#60363 Nagyon jó dolgokat lehet hajtogatni, forrasztani belőle. -
#60362 Én sem ismertem, DE egy pár Höööhf!:
Mi-drága trumpeterhez képest annyira nem is
Ezdedurva Autó motortér becsövezésre sztem egyet mindenképpen
+ zártszelvények, bakker a garázshoz pont kell.
Sok pénz lesz az első csomag.
Ez a foghúzös kategória. amit az Airfixtől láttam, az mind fos volt eddig. Figurák tuti. valami szar anyaguk van, de még a repcsiknek is. a F-117 Nighthawk-ot 1/72-ben valami irdatlan szar volt ragasztani is (mert olvadt), meg festeni is (mert csúszott le róla a festék. (nem volt zsíros felület)Azóta már kuka. -
#60361 Pont erre gondoltam.
Sehol nem láttam még itthon ilyet!! -
#60360 Tavaly a melóhelyen hentergett 4 kötegben 10 cm széles 0,3 mm-es vaslemez, volt vagy 6 köteg, aztán eltűnt:(
F@sz voltam, mert keveset hoztam haza! -
#60359 Jó lenen ezekből a réz stb. lemezekből, de ennyit sokallok érte. Nincs valahol olcsóbban? -
#60358 Szerintem ez kész dio volt, feltúrbózta, mint én. -
#60357 Szerintem is kafa lesz! -
#60356 Most találtam egy oldalt, ahol elég sok kiegészítő van, nem drágán. Én még nem ismertem:
makettvilág -
#60355 Jó lesz az.
Az utolsó képeidet nézegetve, őrülnék ha ilyen diót tudnék csinálni nullából. -
#60354 Nem, nem. Stop flém :) Tényleg csak a lakatos beszélt belőlem. Tetszik a Dio. tényleg. xD -
#60353 Nám, mer öllégedett vagyok vele :)
Remélem a jövő héten megkapom az alapot és akkor mehet bele föld! Az majd dob rajta! -
#60352 Most kezdheted előröl! -
#60351 Csak nem bírtam ki^^ -
#60350 Tudom,hogy csak ötletnek, de egy észrevétel... Jól néz ki. CSAK nekem a kapu mű olyan vastag lemezből, ha fém a kaput csak 2 ember tudja nyitni nem beszélve arról, hogy csak 1x2m-es lemezt lehet kapni áltaalában, akkpr meg pláne. Ma már nem biztos, de amit mi szoktunk venni az 1200x2000-es volt a vastagságától függentlemül. A többi viszont faszán néz ki. 1 szó mint száz a frost kapuja inkább :) -
#60349 Így van :) -
#60348 jófajta :)
-
#60347 Leszedtem, mind a 3 könyvet, át fogom nézni őket!
Ezek a képek pedig nagyon jók! Itt is számtalan dolgot meg lehetne kérdezni, hogy miért így vagy úgy van, de nem tesszük, mert az összkép a szemnek kellemes! -
#60346 McFrost M1Garand dobott be egy linket.Szerintem örülnél neki.
Tigris dioráma témáddal kapcsolatban van benne pár jó ötlet.
-
#60345 Pirográf -
#60344 Ha lesz még ránézek thx -
#60343 Most volt a Lidlben ilyen bőr és fa dekoráló készülék, 500 fokot tud, szerintem ilyen célra kitűnő. -
#60342 Köszönöm! -
#60341 Végignéztem az F-104-est, nem semmi. O.o -
#60340 Akkor jó^^ -
Kferro #60339 Nem, nem. :D
Ezek Diego Quijano, méltán ismert spanyol makettező képei. Íme az oldala, érdeme megnézni:
http://dqscaleworks.blogspot.com/ -
#60338 Ha esetleg a képek is a tieid akkor a szülős dolog természetesen nem érvényes és elnézést kérek. -
#60337 Lehet szégyen, de ott még nem vagyok regisztrálva xD