69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • GrandVitara
    Sziasztok!
    Egy kis segítségre lenne szükségem. Egy régebben - és igen rondán - lefestett modell műanyag belteréről szeretném eltávolítani a festést. Szerintetek milyen higítót használjak? Próbáltam már pl. a Revell higítóját, meg valami terpentin-félét is, de sikertelen volt.
    Előre is köszi!
  • m1garand
    Én is tervezek vmi üveg ajtót a sarkok már megvannak csak üvegest kéne keríteni. Nálam most be vannak zacskózva.
  • raptor22
    Nekem a szobámba a szekrényen vannak. Gondolkodtam, hogy kéne vitrin szerűség, mert a por, hát ellenség:) heti 1x muszáj letörölnöm.
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
  • m1garand
    Nézd meg az albumom találsz benne rengeteg képet.
    Albumom.
  • m1garand
    Valami válság van. Remélem ha a jagdtigert elkezdem akkor visszajön a lelkesedésem.
  • McFrost
    Nektek hol vannak a makettek? Hol pihennek?
    Képpel term. illusztrálva:)
  • m1garand
    Az élethűről nincs kép?
  • gumikacsa
    Ezek sem a legjobbak, amik alább vannak. Szép-szép, de nekem túl műk. Értem én, hogy a méretarány miatt ki kell hangsúlyozni dolgokat, de szerintem túlzásba van víve.
    Eddig egy makettezőtől láttam élethűen figurát kifestve. Én is festettem már figurát, de a végeredményről nem mernék képet kitenni, tényleg nagyon nehéz dolog.
  • goso
    Értem köszi a segítséget mindenképpen kipróbálom.
  • modellmaker
    Vegyél egy olcsóbbat, nézd meg hogy milyen, mennyire van affinitásod hozzá, hogy összerakd. Kezdéshez úgyse kell más csak egy ragasztó még. Olló, körömreszelő van otthon is. Összerakod, ha nagyon akarod veszel festéket, ecsetet, kifested, aztán eldöntöd, hogy akarod-e csinálni.

Nekem a legelső összerakása majdnem félbeszakadt, anya nógatott, hogy miért nem csinálom, azóta meg már egy autó kezdőrészlete benne van.
  • goso
    :D értettem, amúgy érdemes olyanra beruházni jól néznek ki, mennyire nehezek?
  • m1garand
    Gyorsan vedd meg mert csak egy van!
    Beleraktam a kosárba és el is fogyott.
    Nehogy 'másé' legyen XD.
  • modellmaker
    Nem Bburago jellegűek, kivéve, ha Bburago a márkája. :D
  • McFrost
    Ez most akcijjós. Nem akarom lefesteni, csak ha megy majd, egyszer, valamikor,talán.
  • goso
    Amit pl Replica makett üzletben lehet kapni autó (összerakható) az olyan mint pl egy repülő (műanyag darabokból áll össze) vagy mint egy burago ahol főképpen pattintani kell az alkatrészeket, a kocsi karosszériája fém stb?
  • Kferro
    Jó tanács. Előbb tanulj meg figurát festeni, mielőtt ilyen drága figurákba fektetel.
    Hidd el, figurát festeni nem egyszerű. Mi Sanyival próbáltuk már párszor, de nem lett az igzi.
  • McFrost
    Ez egy orosz cég, a Tank-Model. Itthon nem lehet hozzájutni, de a honlapjukon írják, hogy tőlük bárki rendelhet.
    Majd írok nekik egy levelet, mi mennyi.
  • m1garand
    Jó hely ez csak minden 'out of stock' ami nekem tetszik.
  • McFrost
    Annyi a különbség, hogy ezek szépen vannak festve, amazokat meg mindha én festettem volna:)

http://shop.afvmodeller.com/customer/home.php
  • m1garand
    Linket légy szíves.
  • m1garand
    Mutatok én is pár figurát:

Még több kép.
  • McFrost
    Szerintem szép készleteik vannak.
  • McFrost
    Találtam egy angol oldalt, most 30 % engedmény van és ingyen posta, de paypalos:(
    4-5000 ft.
  • Kferro
    Mit kóstál egy ilyen?
  • McFrost
    Az Alpine nagyon tetszik nekem!
    Most ezen a szetten gondolkodom: Tank-model
  • Kferro
    Alpine figurákat festett a srác Vallejo festékkel.
  • McFrost
    Milyen cég?
  • Kferro
    Azért ezek nem gyenge 1/35-ös figurák...

• m1garand
    4500Ft postával.
  • McFrost
    Én nem fizettem.
  • raptor22
    Fizetni kell előre, előrendelésnél is?
  • McFrost
    Már rendeltem. De nincs még készleten, így csak előrendeltem, ha lesz, majd küldjék.

Az olajfesték jó minőségű, ebből indulok ki.
  • raptor22
    Én még az olajfestékest fel se bontottam:P
  • raptor22
    Ha tényleg ennyi az ára a T-90-nek postával együtt akkor én is innen rendelek. Hobby-n 6e felett van az ára, posta meg 3e még. A lövegcső meg szuper lenne hozzá:) Mikor kapod készhez kb? Mert ha jól olvastam akkor azt írtad, hogy akkor rendelsz ha van már raktáron náluk?
  • McFrost
    Holnaptó lesz a Lidlben ilyen akrilfesték. Asszem veszek egyet figurát festeni.
    Szerintem elég minőségi.
  • McFrost
    Nagyot, dob rajta, írok is, hogy majd kell az is.

Mennyi volt a JT cucc?
  • m1garand
    A jagdtigerhez megrendeltem kis feljavító szettet.
    Voyagermodel PE35160
  • m1garand
    Igen!
    Stultus78 nézett hozzá egy fém lövegcsövet is.
    LINK nézzétek meg ti is!
  • McFrost
    Az ebayen néztem, hogy lehappolok egy T90-et, de 40 dollár az átlag ára, plussz a posta 15 dollár. Az olyan 12-13 ezer forint. Szlovákoknál 7500 ft plusz a posta. Szerintem megéri itthon várni.
  • gumikacsa
    Sztornózva, értelmeztem is, mit írtál, és látom, nem jót válaszoltam.