Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

McFrost
Mivel ellenállhatatlan vágyat éreztem a Dragon 6428-as készlete iránt 😄, ellenben a bankkártyám adatait nem mertem megadni, vettem egyet az e-bayen 😄

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

McFrost
Mentettem, köszi!

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

m1garand
McFrost
Szerintem matricát külön is be lehet szerezni.

Nekem is ez az NTS verzsön jön be. Megépíthetõ úgy, hogy látszik a hajtómû, van benne az is😊 meg hát a méretébõl kifolyólag lehet szépen, jobban tuningolni, maratás stb. Nem utolsó sorban szép madár😊 1/48-ba is érdemes lenne megépíteni. Acedamy-t szeretem én is, csak az a fránya matrica ne lenne olyan rossz😊

McFrost
Gyerekkoromból van emlékem 2 Cobraról, szép gép, mutatós. Részletekre sajna nem emléxem 😊
Academy király, ajánlom!

Mintha magamat hallanám😊 Még mindig szenvedek az MH-60-al😊
Valamelyikõtök látott, olvasott esetleg rakott már össze ilyen helit? Most egy ilyenben gondolkodok nagyon.
http://www.hobbyeasy.com/en/data/17871.html
http://www.hobbyeasy.com/en/data/31844.html

McFrost
Soha többet Italeri helikoptert!

Még nem tudom milyen lesz. Barnás teszik.

greg benz
Elõször 1000-es, majd utána 2000-es papírral kell átcsiszolni. Aztán autós polír krémmel kicsit fényesíteni, majd a végén tamiya wax-al amíg hibátlan nem lesz. Ha van kis kézi fúród amihez van mindenféle fej,szokott hozzá lenni kis pamut polírozó korong is, azzal hamarabb végzel. Csak finoman, mert ha túl nagy fordulaton dolgozol vele, megolvaszthatja az üveget

Pontos értéket most nem tudok mondani, de valami finom csiszolóvászonnal csiszold le az üveget addig, amíg a karc el nem tûnik, majd egyre finomabb csiszolóvászonnal eldolgozva fényesítsd ki.
A célra megfelel a különbözõ drogériákban (Rossmann, DM) kapható körömreszelõk. Azon be vannak számozva a különbözõ finomságú részek, s a legutolsó résszel nagyon szépen fel lehet polírozni a felületet.
Ilyenekre gondolok:

Annyit az a Zvezda bõven megér.
Én most szenvedek egy Italeri Hinddel, de szörnyû egy makett. Talán ennyire sorjás Italerit még nem is láttam...
A Zvezda ehhez képest csúcsmakett: olyan részletek vannak rajta kidolgozva, s olyan minõségben, hogy ihaj!
Tudod már, milyen festést fogsz választani hozzá?

kucsi08
Hali!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy sajnos sikerült egy mûanyag üveget nem túl mélyen megkarcolnom, sajnos elég rossz helyen és az volna a kérdésem, hogy van-e erre valami orvosság ill. megoldás, hogy el tüntethessem onnan?

Gigabyte EP43C-DS3, Intel Core 2 Duo 2800\\1066 RAM DDR2 4096MB 800Mhz, Ati HD4670 1Gb, Windows Vista Ultimate

McFrost
Megjött ma a Zvezda 1:72 Mil Mi 24. 2010-es öntésû, részletgazdag, pontos, de kissé sorjás szett. 4e-t simán megér! Hajlított rotorlapátok, ahogyan kell!

Panther off.

m1garand
Kérem a rendelésed számát.

makett.tk

McFrost
Köszi!
Be ajálhatnád a rendelésem 😊

m1garand
az a 3

makett.tk

McFrost
Majd holnap rendelek, ha haza jöttem a melóból.

McFrost
Példa:

Az aláírásomnál lévõ?

Amatõr vagyok tudom.

m1garand
A bankkártya hátoldalán az utolsó 3 számjegy.
A db szám helyén Out of stock felirat lenne.
Pl:
http://www.hobbyeasy.com/en/data/5898.html

makett.tk

m1garand
Mielõtt rendelnél rengeteg makett teszt fotókkal, a srácnak lehet hinni, hogy melyik makett milyen.
http://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/revafv.htm

makett.tk

McFrost
Ez a panther akkor most van? 😊
A CC Code az mi?

m1garand
Érdemes figyelni rendszeresen az oldalt vannak kihagyhatatlan akciók.

makett.tk

m1garand
Nekem is ez van, nagyon sokat rendeltem innen, a kínaival (Daniel) szoktam levelezni. Ha rendelek elõtte írok, hogy van e ill. tud e szerezni ha nincs. Van párnapos várakozási idõ azt nálam nem várja ki megkérem és küldi azonnal.

makett.tk

McFrost
Ezeket értem. Köszi! Mennyire biztonságos ez?
Mastercardom van.

m1garand
Csak bankkártyával lehet fizetni, ott a lista mit fogadnak el.

makett.tk

m1garand
Na szóval.
Fejtágítás köv.
1. Váltsd át a pénznemet forintra.(Bal felül)
2. Regisztrált csomagként rendeld, AIR (repcsi) drága és gyors 1-2 hét, SURFACE olcsó (ez hajót jelent) napra pontosan 2 hónap mire ideér.

3. Minden makettet és egyebet a kínaitól ajándékként kell rendelni 'GIFT'.

Out of Stock Handling (Ha nincs akkor mit csináljon a kínai
Deliver available products and cancel Out of Stock products
Ha van küldi ha nincs akkor törölve lesz nem kell semmit tenned.
Deliver available products and wait 2 weeks for Out of Stock products
Ami van azt küldi egybõl, ami nincs arra 2 hetet vár és küldi ha lesz. Min. 2 csomag ill posta.
Cancel my order if any product goes out of stock
Ha valamily nincs akkor mindent töröl.

makett.tk

Régebben nagyon lassú volt a hobbyeasy, nem tudom, hogy azóta változott-e. Én ezért szoktam rá a Luckymodel-re, amely ugyancsak hong kong-i, nem tudom miért, de nekem mindig is szimpatikusabb volt.

Eu-n belül pedig ezt tudom ajánlani: elsõsorban azért szeretem, mert sokkal gyorsabban ideér a posta és természetesen nagyobb érték esetében sem kell aggódni a vám miatt:
Model hobbies

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

McFrost
Kiválasztottam ezt a Panthert a hobbyeasyn.
Melyik postázást érdemes választani és a fizetési mód érdekelne.

Majd M1Garand szerintem leírja, én is rajta keresztül szoktam rendelni a Hobbyeasy-rõl.
Ami nekem nagyon tetszik ezen az oldalon, hogy konkrét forintösszegben látom a termék árát. Na, meg hogy elég nagy a választékuk.

stultus78
Erre én is kíváncsi lennék.
Én is onnan készülök rendelni.

Ennek is lockolt már a bootloadere?

McFrost
Hogyan megy ez a hobbyeasy rendelés? Bonyolult? Beregisztráltam.

McFrost
Nálunk a revell a játékboltban, itt Pakson 390 ft, teljes kínálat van. Ecsetek a mûvészboltban 3-400 ft. Finom munkához kell a minõségi ecset, többihez jó a teszkós, 30 db 250 ft.

McFrost
Nekem a Harcjármûvek 1-2 száma van meg, Bis és Bergetiger. Annyit simán megér, elég szép fém modellke, gondolom a repülõk sem csúnyábbak.

Hobbiszinten? Kevesen vannak, akik nem hobbiszinten maketteznek. 😊
De az tény, hogy van aki súlyos tízezreket költ el egy Aires feljavítóra, egy Quickboost pitotcsõre, vagy egy Microscale matricára. gyakorta sokkal többet, mint amennyibe az alapmakett került.
Én azt mondom, hogy sok mindent meg lehet csinálni otthon is, csak ahhoz több türelem és kitartás kell.

Ezt a sorozatot ismerem, bár személyesen még nem találkoztam vele. A Zero-s szám, vagy a Sopwith Camel-es érdekelne. Jó lenne valami fotó, hogy hogyan is néznek ki ezek a modellek közelebbrõl.

Hobbiszinten szerintem nincs szükség mindenféle feljavítóra, van aminek több értelme van, pl. egy jó pilótafülke/mûszerfal, de találkozok olyan maratásokkal is, aminek semmi értelmét nem látom.

Ha már a magazinoknál tartunk, mostanában többször is reklámozták Az ég urai - Harci repülõgépek nevezetû "magazint", gondoltam megveszem az elsõ számot: a terjedelme mondhatni nagyon rövid (7-8 oldal) és csak arról a géprõl írnak, amit összeállított, fém modellként hozzá adnak (az elsõ számban 1:72-es Sopwith Camel). Nem mondom, hogy tökéletes, de ameddig összeszedem a türelmemet az 1:48-as Eduard Camel összerakásához, ez is jól mutat a polcon😊)

Errõl beszéltem: LINK és úgy tûnik, van harcjármûves kiadványuk is.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Így van.
Igazából akkor kezd sokba kerülni, amikor különféle feljavítókat kezd el vásárolni az ember, de persze ez sem törvényszerû. Ott van pl. Kormos Peti, aki rendszeresen publikál a Pro Modellbe (Hahó, ugye mindenki veszi a Pro Modellt? 😊 ), s nemzetközi szinten is elismert makettezõ.
Szokott ugyan ilyen-olyan feljavítókat használni, de minimális mértékben. Legtöbbször házilag javítja fel a maketteit, mûanyag és alumínium lemezekbõl, drótokból.

Nem kell félni a külhonból való rendeléstõl. Meg kell kérdezni, melyek a megbízható boltok, s azoktól rendelni. Sokkal olcsóbban hozzá tudsz jutni a szükséges eszközökhöz, ráadásul nagyobb a választék is, mint bármely itthoni online makettboltban.

Ahogy nézegetem a Cobrád dobozbontását, egyre inkább az az érzésem, hogy ez gyakorlatilag ugyanaz a makett, mint amit én gyerekkoromban raktam össze, közel 20 éve. Csak akkor még az Italeri dobozában volt.
A korának köszönhetõen ne számíts majd túl pontos makettre, gondolom az illeszkedés is ennek megfelelõ lesz.
Az biztos, hogy újrakezdéshez nagyon megfelel ez a makett, csak nehogy a makett korából adódó nehézségek elvegyék majd a kedved.

na igen, viszont ódszkodom külföldröl rendelni...bár lehet elõbb-utóbb ráfanyalodom.

Viszont mondom, vagy 7 éve nem maketteztem, akkor is anyukám rakta össze az ünnepekre kapott makettjeimet, még festve se voltak.

És azt hiszem hogy kezdésnek bõven megteszi egy olcsóbb Revell példány...lehet meg se tetszik ez a hobby újra...így legalább nem bukom effektív nagyot...
Nem olyan vészes, szerintem a makettezés nem tartozik a drága hobbik közé, persze nem ingyenes, de kibírható😊

A kínai ezt jelenti:

www.hobbyeasy.com

- Itt egy Tamiya enamel festék 288.46 Ft.
- Mr. Hobby ragasztó 841.35 Ft.
- Tamiya ecset darabja 2-300 Ft körül van.
- S mondjuk egy A6M5C Type 52 Zero, Tamiya, 1/48-as 1,658.65 Ft (De a létezõ Messzerek közül az egyik legjobb, szintén Tamiya is csak 2,860.58 Ft).
A postaköltség meg ahogy az elõbb írtam, kb. ugyannyi, mint ha itthon rendelnél.

Ezzel viszont teljes mértékben egyetértek:

"Szép hobbi a makettezés, de kevesebb pénzbõl is lehet szép dolgokat kihozni...."

m1garand
A "hobbi" az mindig drága. Szerintem.

makett.tk

Igen...és zalaegerszegen hol van kínai bolt? Am meg hiába kerül 5000be egy Tamiya...bár azt kétlem hogy annyiból kijönne, ahhoz adjál hozzá még "csak" 3 db Revell festéket "darabja 600Ft) minimum egy ecsetet és Revell ragasztót (darabja 1000es) - és akkor máris 8-9000Ft-nál jársz..és még nincs lakk, nincs tömítõ, nincs maszkoló és higító stb.

Szép hobbi a makettezés, de kevesebb pénzbõl is lehet szép dolgokat kihozni....
Szerintem ezért a makettért ez nagyon sok pénz. Ennyiért már egy 48-as Tamiyát lehet kapni a kínai boltban, amit M1Garand is ajánlott. A postaköltség meg kb. ugyanannyi, vagy kevesebb...

McFrost

Azért ennyi, mert ez egy szett!! Van benne 3 alap festék, ecsetek és ragasztó...plusz postaköltésg, ami 1200FT. Maga a makett külön 2000FT.

Am írtam a modelshop.hu-nak (onnan rendeltem)hogyha van lehetõség megváltoztatnám a rendelésem, II.VH-s F4U-5 Corsair ugyanennyiért jobban tetszik...elvileg holnap postázzák, majd kiderül, bejön-e a csere...
Ezt a makettet rendelted?

http://model-making.eu/revell-4415-ah-1w-super-cobra-p-1-868328.html

Ha igen, akkor hogy került ez ilyen sokba? Honnan rendelted?

McFrost
Játékmakettrõl rendeltem.

Nem kaptam maratást hozzá. Van Academy Tiger Mid, ahhoz van.

Köszi, sokat szenvedtem a zimerittel elõl.

m1garand
Honnan rendeltél?

makett.tk

m1garand
Nekem a sturmtigrishez a legfaszább rácsot adták amit valaha láttam, olyan mintha tényleg szõve lenne a háló.

makett.tk

m1garand
Fotomaratást nem kaptál a motorhoz?

makett.tk