Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
http://www.youtube.com/user/spruecutters#p/u/4/aNBeRdi_cf8
makett.tk
Academy király, ajánlom!

Valamelyikõtök látott, olvasott esetleg rakott már össze ilyen helit? Most egy ilyenben gondolkodok nagyon.
http://www.hobbyeasy.com/en/data/17871.html
http://www.hobbyeasy.com/en/data/31844.html
Még nem tudom milyen lesz. Barnás teszik.
A célra megfelel a különbözõ drogériákban (Rossmann, DM) kapható körömreszelõk. Azon be vannak számozva a különbözõ finomságú részek, s a legutolsó résszel nagyon szépen fel lehet polírozni a felületet.
Ilyenekre gondolok:

Én most szenvedek egy Italeri Hinddel, de szörnyû egy makett. Talán ennyire sorjás Italerit még nem is láttam...
A Zvezda ehhez képest csúcsmakett: olyan részletek vannak rajta kidolgozva, s olyan minõségben, hogy ihaj!
Tudod már, milyen festést fogsz választani hozzá?
Lenne egy olyan kérdésem, hogy sajnos sikerült egy mûanyag üveget nem túl mélyen megkarcolnom, sajnos elég rossz helyen és az volna a kérdésem, hogy van-e erre valami orvosság ill. megoldás, hogy el tüntethessem onnan?
Gigabyte EP43C-DS3, Intel Core 2 Duo 2800\\1066 RAM DDR2 4096MB 800Mhz, Ati HD4670 1Gb, Windows Vista Ultimate
Panther off.
Be ajálhatnád a rendelésem 😊
Az aláírásomnál lévõ?
Amatõr vagyok tudom.
A db szám helyén Out of stock felirat lenne.
Pl:
http://www.hobbyeasy.com/en/data/5898.html
makett.tk
http://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/revafv.htm
makett.tk
A CC Code az mi?
makett.tk
Mastercardom van.
Fejtágítás köv.
1. Váltsd át a pénznemet forintra.(Bal felül)
2. Regisztrált csomagként rendeld, AIR (repcsi) drága és gyors 1-2 hét, SURFACE olcsó (ez hajót jelent) napra pontosan 2 hónap mire ideér.
3. Minden makettet és egyebet a kínaitól ajándékként kell rendelni 'GIFT'.
Out of Stock Handling (Ha nincs akkor mit csináljon a kínai
Deliver available products and cancel Out of Stock products
Ha van küldi ha nincs akkor törölve lesz nem kell semmit tenned.
Deliver available products and wait 2 weeks for Out of Stock products
Ami van azt küldi egybõl, ami nincs arra 2 hetet vár és küldi ha lesz. Min. 2 csomag ill posta.
Cancel my order if any product goes out of stock
Ha valamily nincs akkor mindent töröl.
makett.tk
Eu-n belül pedig ezt tudom ajánlani: elsõsorban azért szeretem, mert sokkal gyorsabban ideér a posta és természetesen nagyobb érték esetében sem kell aggódni a vám miatt:
Model hobbies
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
Melyik postázást érdemes választani és a fizetési mód érdekelne.
Ami nekem nagyon tetszik ezen az oldalon, hogy konkrét forintösszegben látom a termék árát. Na, meg hogy elég nagy a választékuk.
De az tény, hogy van aki súlyos tízezreket költ el egy Aires feljavítóra, egy Quickboost pitotcsõre, vagy egy Microscale matricára. gyakorta sokkal többet, mint amennyibe az alapmakett került.
Én azt mondom, hogy sok mindent meg lehet csinálni otthon is, csak ahhoz több türelem és kitartás kell.
Ezt a sorozatot ismerem, bár személyesen még nem találkoztam vele. A Zero-s szám, vagy a Sopwith Camel-es érdekelne. Jó lenne valami fotó, hogy hogyan is néznek ki ezek a modellek közelebbrõl.
Ha már a magazinoknál tartunk, mostanában többször is reklámozták Az ég urai - Harci repülõgépek nevezetû "magazint", gondoltam megveszem az elsõ számot: a terjedelme mondhatni nagyon rövid (7-8 oldal) és csak arról a géprõl írnak, amit összeállított, fém modellként hozzá adnak (az elsõ számban 1:72-es Sopwith Camel). Nem mondom, hogy tökéletes, de ameddig összeszedem a türelmemet az 1:48-as Eduard Camel összerakásához, ez is jól mutat a polcon😊)
Errõl beszéltem: LINK és úgy tûnik, van harcjármûves kiadványuk is.
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
Igazából akkor kezd sokba kerülni, amikor különféle feljavítókat kezd el vásárolni az ember, de persze ez sem törvényszerû. Ott van pl. Kormos Peti, aki rendszeresen publikál a Pro Modellbe (Hahó, ugye mindenki veszi a Pro Modellt? 😊 ), s nemzetközi szinten is elismert makettezõ.
Szokott ugyan ilyen-olyan feljavítókat használni, de minimális mértékben. Legtöbbször házilag javítja fel a maketteit, mûanyag és alumínium lemezekbõl, drótokból.
Ahogy nézegetem a Cobrád dobozbontását, egyre inkább az az érzésem, hogy ez gyakorlatilag ugyanaz a makett, mint amit én gyerekkoromban raktam össze, közel 20 éve. Csak akkor még az Italeri dobozában volt.
A korának köszönhetõen ne számíts majd túl pontos makettre, gondolom az illeszkedés is ennek megfelelõ lesz.
Az biztos, hogy újrakezdéshez nagyon megfelel ez a makett, csak nehogy a makett korából adódó nehézségek elvegyék majd a kedved.
Viszont mondom, vagy 7 éve nem maketteztem, akkor is anyukám rakta össze az ünnepekre kapott makettjeimet, még festve se voltak.
És azt hiszem hogy kezdésnek bõven megteszi egy olcsóbb Revell példány...lehet meg se tetszik ez a hobby újra...így legalább nem bukom effektív nagyot...
www.hobbyeasy.com
- Itt egy Tamiya enamel festék 288.46 Ft.
- Mr. Hobby ragasztó 841.35 Ft.
- Tamiya ecset darabja 2-300 Ft körül van.
- S mondjuk egy A6M5C Type 52 Zero, Tamiya, 1/48-as 1,658.65 Ft (De a létezõ Messzerek közül az egyik legjobb, szintén Tamiya is csak 2,860.58 Ft).
A postaköltség meg ahogy az elõbb írtam, kb. ugyannyi, mint ha itthon rendelnél.
Ezzel viszont teljes mértékben egyetértek:
"Szép hobbi a makettezés, de kevesebb pénzbõl is lehet szép dolgokat kihozni...."
Szép hobbi a makettezés, de kevesebb pénzbõl is lehet szép dolgokat kihozni....
Am írtam a modelshop.hu-nak (onnan rendeltem)hogyha van lehetõség megváltoztatnám a rendelésem, II.VH-s F4U-5 Corsair ugyanennyiért jobban tetszik...elvileg holnap postázzák, majd kiderül, bejön-e a csere...
http://model-making.eu/revell-4415-ah-1w-super-cobra-p-1-868328.html
Ha igen, akkor hogy került ez ilyen sokba? Honnan rendelted?
Nem kaptam maratást hozzá. Van Academy Tiger Mid, ahhoz van.
Köszi, sokat szenvedtem a zimerittel elõl.
makett.tk