Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nagyon komoly<#vigyor2>

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

greg benz
Zsír<#eljen>

McFrost
Tegnap és ma a szabad melóperceimben össze dobtam egy nagyító állványt:

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

McFrost
Meg mindenki munkáját addig lehet nézni, még hibát nem találunk benne.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Szerintem a méretarányhoz képest és azt figyelembe véve, hogy most kezdted az ipart, jó lett😊
Az a helyzet, hogy szinte minden makett után elmondhatjuk, hogy életem elsõ igazi makettje (na jó ez így túlzás, mert egy bizonyos szint után eldönti az ember, hogy milyen színvonalon akar makettezni, figyelembe véve a ráfordított idõt), de az biztos, hogy a kezdeti szakaszban nagyon sokat fejlõdsz makettrõl-makettre, szóval csak így tovább.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

highlander15
Azért örülök hogy 1:76-ban így megtudtam csinálni:-)Az alapot mire értitek?

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

m1garand

makett.tk

m1garand
igaz az jobb

makett.tk

McFrost
Az alap jobb 😄
Gyakorolni kell, ez ilyen sport.

m1garand

Minta.

makett.tk

m1garand

makett.tk

m1garand
Tudsz te ennél jobbat is.

makett.tk

highlander15

Ennyit tudtam kihozni belõle.

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

McFrost
Hígabbra keverd szerintem és addig pöttyözd oda, még meg nem folyik magától.

McFrost
Odab...sz!<#eljen>

<#eljen>

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

greg benz
Na erre még véletlenül sem gondoltam😄 Komoly

m1garand
Pigmentpor+glettanyag keveréke. Ecsetrõl airbrush-sal felfújva.

makett.tk

greg benz
Ha elsõ akkor meg fõleg király😊 Magán a tankon milyen technikával csináltad a koszolást, és milyen festéket használtál?

m1garand
Az elsõ próbálkozás. A kerék folyást nem sikerült jól.

makett.tk

greg benz
Koszolás nagyon ott van a szeren<#ijedt><#eljen>

m1garand

makett.tk

greg benz
<#worship>

m1garand
Majdnem mint az igazi.

makett.tk

greg benz
Köszi<#wink>

McFrost
Nagyon szép!

greg benz
Köszi😊
Hát igen ezek mind olyan dolgok amibõl gyakorlatilag semmi nem lesz látható a kész autóban, de hát a tudat, hogy én megcsináltam ugye😄
Egyébként az ajtópanelekben is ugyanolyan karbonozás van, csak ezeken a képeken nem látszik

Egyik legszebb modern Ferrari😊 Egyelõre jól néz ki, kár, hogy az utastér részleteinek többsége eltûnik (például a székek karbonozása nagyon tetszett az elõzõ képsoron), de hát ez az 1/24 hátránya.

greg benz
Jah mindig elfelejtem, hogy sg nem lájkolja fotobákittot<#zavart1>

greg benz
Haladgattam a beltérrel

McFrost
Nem régen voltam a Lidlben és 1:24-es Revell autómakettek vannak akcióban 4e Ft-ért!
Mini Morrist és valami Lambo-t láttam, van benne 2:1-ben ecset, ragasztó és 4 festék. Magán véleményem szerint, ez tuti biznisz!

highlander15
Köszönöm a tanácsokat!Megpróbálom még élethûbbé tenni,majd jelentkezem újabb képekkel.

Jó érzés amikor az ember saját honlapját adják meg hivatkozásként. 😊

m1garand
Adtam linket a krétához a Lidlben.
Oktató anyagok
http://thundersquad.uw.hu/egyebek.html

makett.tk

highlander15
1.A Puma nincs lefestve,úgy gondoltam,hogy a gyári szín szinte majdnem ugyanolyan mint a németek ún. "dunkelgelb" sárga festése.
2.Ez a befolyatás hogyan mûködik?
3.Pasztellkrétát hol lehet kapni?

m1garand
Sok minden hibát csak festés után lehet észre venni. Nekem is 5x kellett a mûa. csövet tömíteni, az alapozót használd ilyen kis résekhez, jobban befolyik, könnyebb vissza szedni a felesleget. Simább lesz.

makett.tk

m1garand
McFrost
Az ágyú csõ kanyarban sincs😄
Az ugyanis nem tankszínû, hanem sima szürkés, vagy hasonló, mert állítólag azt anno kicserélték és nem festették színre. Szal az még alakul, amúgy jó észrevétel <#eljen>

Highlander15!

1. Jól látom, hogy a Puma nincs lefestve alapszínnel, csak a vörösesbarna csíkozás van festve?
2. A kémlelõnyílások kiemelését úgynevezett befolyatással tudod megoldani.
3. A sarazás nekem nem kifejezetten tetszik. Ahogy M1Garand írta, használj pigmentport, vagy a mûvészellátóban kapható porpasztell krétát.

m1garand
Az ágyúcsõ ragasztása nem jó a festék nem takarja el azt a marha nagy árkot. Azt alapozóval ecsetelve kellett volna tömíteni. Szerintem azt javítsd még most és fesd újra.

makett.tk

m1garand
Szerintem tökéletes, sokkal jobb mint a Pz4-ed lett.

makett.tk

McFrost
De azért jó lett?

m1garand
A sarazást pigmentpor vagy pasztelkréta és lakk keverékével lehet finomabbra csinálni. Sokkal látványosabb lesz. Elsõ makettnek nem rossz.

makett.tk

m1garand
matrica alá lakk kell

makett.tk

highlander15
F-14A Black Tomcat

Ezt már építette valaki?Ha befejezem a Pumát,ennek szeretnék nekiesni!

highlander15
Kösz!Akarok rajta finomítani még egy csomót.Mivel lehetne kiemelni a kémlelõnyílásokat?Mert így eléggé bele vannak olvadva a páncéltestbe.A matricákat is koptatnám valamivel.Amúgy 1:76-os Revell.

McFrost
Sarazás jó, csak így tovább!
Ám összességében bõven van mit gyakorolni és tanulni, kitartás!

McFrost
Panzerkampfwagen VI, Tiger I. Late Version:

-kijavítottam a szögletességet és az apró elfolyásokat. Semmi nem látszik belõle, ma már k...ra tetszik 😄
- matricázás jön majd és homok színnel száraz ecsetelni fogom, kopásokat/port imitálva, majd matt lakk, remélem a jövõ héten belefér az idõmbe....

highlander15

na így talán sikerül

highlander15

Ma építettem ezt az Sdkfz 234/2 Pumát.A sarat úgy csináltam hogy ragasztót és földet összekevertem majd felvittem oda ahova kell.Ez életem elsõ igazi makettje:-)