69149
-
Kferro #60616 A nagy alkatrész szám ne ijesszen meg. Én mostanában raktam össze ezt a makettet, s nekem elhiheted: igazi örömmakett. -
#60615 Köszi! A 233db kicsit megijesztett, de más maketteket nézve a lánctalp már összeszerelve van a dobozban, és gondolom beleszámolták azt is. -
Kferro #60614 Semennyire!
Tökéletes választás! Könnyen és gyorsan összerakható makett. -
#60613 Egy teljesen kezdőnek(soksok éve raktam össze pár repülőt, meg egy autót) ez mennyire lenne nehéz feladat? Festeni nem festeném le. -
#60612 Ötlet Mc-nek:
-
#60611 Ha airbrush-al festesz akkor jó hogy ha a tamiya saját akryl hígítóját.
acryl hígítók
tamiya_81040_acrylic_thinners_X-20A -
#60610 Desztiviz + egy kis alkohol és kész.A tamiya festékeimet szoktam ezzel hígítani.Az alkoholt azért szoktam belerakni mert így hamarabb szárad.De vigyázz mert ha sokat raksz bele akkor még a levegőben megszárad amennyiben pisztolyból fújod. -
#60609 Amúgy elméletben már megy, sokszor végig gondoltam, merre hány méter.
Érzem is, hogy menne egy elfogadható szinten, egyedül a szem az ami még sötét folt. -
#60608 Majd :D
Tiger dio után, PzII után. Sőt van egy tamiya és egy academy figurám, na azok után :D -
nono55 #60607 Megvettem a Shermanhoz a hiányzó festékeket, de ilyet még nem használtam ezért van egy láma kérdésem. :)
Hobby Color akril festék, kell-e hígítani, ha igen mivel?
Kellett volna hozzá rendelnem vmi speckó hígítót vagy vízbázisú festék lévén megfelelő pl. a deszt víz is? -
Kferro #60606 Hajrá!
Mikor kezdesz bele a festésükbe? -
#60605 Bódi Krisztián javaslatára beszereztem egy Alpine figurát a harkovi sztorihoz:
Hozzá jutottam egy másikhoz is, ez a saját munkája:
-
#60604 Sorry, ez A/B/C. -
#60603 Komplett teszt: http://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/tamiya/tam35292.html -
Mauro39 #60602 üdv!
van valakinek tapasztalata a tamiya pzkpfw II. (ausf f/g)-vel kapcsolatosan? -
Kferro #60601 Jómagam már több éve az Ebelin acetonmentes körömlakklemosóit használom, s azokkal semmi baj nincs. Egyszer, mikor az Ebelin elfogyott, énis vettem egy Caolát. Nem kellett volna. Ugyanúgy megmarta a műanyagot nálam is. Azóta is bent van a szekrényben, s hogy maketthez a büdös életben nem lesz köze, az is biztos.
Használj Ebelint, az nem marja meg a műanyagot. -
#60600 Dobj fel képeket hátha tudnánk segíteni valahogy. -
nono55 #60599 Szóval a tettes a Caola márkájú acetonmentes körömlakk lemosó volt. :P
Nagyjából lecsiszoltam a felületet, de vannak olyan kis területek, amikhez nem tudom hogyan kezdjek hozzá... -
Marci7 #60598 Sziasztok!
Helyzetjelentés BTR témában...
A lakkot valószínűleg nem kevertem fel eléggé, mert most sokkal inkább félfényes, mint matt. Nem tudom, lesz-e erőm, kedvem újra lefújni... Amúgy ezen kívül minden kész, max. még a torony aljára teszek egy kis port, mert így nagyon elüt még a testtől. Az alap ugyanott tart... -
#60597 Aha szép, nyitnunk kéne gy makett boltot! -
#60596 Az automakett.hun 9500 a zvezda T-90! :O -
#60595 Szerintem is Academi vagy Tamiya. Az előbbi olcsóbb is. Egy ideig én se vehetek még Dragont :)
Italeri általában a legelső mindenkinek (vannak közte brutál rosszak) -
Kferro #60594 Jómagam is inkább az Academyt, vagy Tamiyát ajánlanám. A Dragon erősen a haladóknak való.
-
#60593 Szia!
A Dragon nagyon jó minőségű, de nagyon sok darabból áll. Gyakorlásnak Academy, Tamiya lenne inkább jó, szvsz. -
nono55 #60592 Jah, egyébként egy Italeri márkájú M4A3 Sherman-ról van szó (1:35), de nem nagyon vagyok megelégedve a minőséggel. Rengeteg a sorja, az illesztéseknél néhol lyuk tátong, pontatlan. Kidolgozottsága viszont rendben van, de sok a babra meló vele.
A Dragon márkájú makettek milyen minőségűek?
Ha nem sikerül a Shermanon javítanom a problémát, lehet, hogy veszek egy PzIII-at a Dragontól, ebből meg csinálok egy roncsot... -
nono55 #60591 A torony tetején van 2 kibúvónyílás és a körülötte lévő terület a problémás. Ott vannak apró csavaros, szegecses megoldások, amiken látszik a festékeltávolítás eredménye. A sík felületek sztem nem okoznak gondot, azt lecsiszolom, ahol meg neccesebb oda teszek majd valamit...álcaháló, málhazsák...stb.
Este dobok majd fel képet a toronyról, meg megírom a lemosó márkáját is. :D (persze csak kínomban nevetek :)) -
#60590 ...persze csiszolás után :) Voltam hasonló cipőben egy Academy Jeep-pel. Azóta már az enyészeté , de nem lett annyira rossz, úgy is csak a plcra szántam. A géptető meg a szélvédő találkozásánál az akril matt lakk összeveszett a Humbrol (akkor még csak az volt elérhető)keki-ével szoptem vele egy kicsit, mert volt ott pár szegecs, csavarfej + zsanér aminek ott kellett maradnia.
A lemosó márkája érdekelne engem is, hogy véletlenül se vegyek :) -
#60589 Látni kéne, de sztem rozsda, meg fém, meg mocsok a megoldás^^ -
Kferro #60588 Te jó ég! Részvétem!
Milyen márkájú lemosó volt?
Sajnos a felhólyagosodást csak csiszolással fogod tudni eltüntetni. Esetleg még segíthet, ha egy éles szikével lefaragod, de csiszolni akkor is kell. Melyek ezek a kicsi részek? -
nono55 #60587 Tegnap el....sztam a Sherman tornyán a festést. Sebaj, acetonmentes körömlakklemosóval szépen letakarítottam a festéket (olaj). Igen ám, de ez megmarta egy kicsit a műanyagot és "felhólyagosodott". Oké, csiszolással megoldom, de vannak helyek ahol nem tudom, mert olyan kicsi a felület...
Tud valaki erre a problémára valami okosságot? Mi ilyenkor a legjobb megoldás? -
#60586 Nagyon drága minden a JT maratás +1000Ft volt decemberhez képest. -
#60585 A Porsche tornyos nem motivál, a másik kettő pedig gyönyörű!
Be kell szereznem egyet. -
Tamiya 35252
Dragon 6302
Dragon 6303 -
#60583 Milyenek? -
#60582 Van 3 is. -
#60581 Nekem van, ha bejössz a suliba akkor kölcsön adom, próbáld ki. -
#60580 ( ez nem az én munkám :)
Ahhoz ez gány :) -
#60579 Királytigrised van Sanya? -
#60578 NNNa erre voltam kiváncsi:)
PL. ilyen problémát hogy lehet megoldani hogy ne essen vissza az alkatrész?
-
#60577 Igen vízzel lemosható.