69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Kferro
    A nagy alkatrész szám ne ijesszen meg. Én mostanában raktam össze ezt a makettet, s nekem elhiheted: igazi örömmakett.
  • bardocz
    Köszi! A 233db kicsit megijesztett, de más maketteket nézve a lánctalp már összeszerelve van a dobozban, és gondolom beleszámolták azt is.
  • Kferro
    Semennyire!
    Tökéletes választás! Könnyen és gyorsan összerakható makett.
  • bardocz
    Egy teljesen kezdőnek(soksok éve raktam össze pár repülőt, meg egy autót) ez mennyire lenne nehéz feladat? Festeni nem festeném le.
  • m1garand
    Ötlet Mc-nek:
  • m1garand
    Ha airbrush-al festesz akkor jó hogy ha a tamiya saját akryl hígítóját.
    acryl hígítók
    tamiya_81040_acrylic_thinners_X-20A
  • stultus78
    Desztiviz + egy kis alkohol és kész.A tamiya festékeimet szoktam ezzel hígítani.Az alkoholt azért szoktam belerakni mert így hamarabb szárad.De vigyázz mert ha sokat raksz bele akkor még a levegőben megszárad amennyiben pisztolyból fújod.
  • McFrost
    Amúgy elméletben már megy, sokszor végig gondoltam, merre hány méter.
    Érzem is, hogy menne egy elfogadható szinten, egyedül a szem az ami még sötét folt.
  • McFrost
    Majd :D
    Tiger dio után, PzII után. Sőt van egy tamiya és egy academy figurám, na azok után :D
  • nono55
    Megvettem a Shermanhoz a hiányzó festékeket, de ilyet még nem használtam ezért van egy láma kérdésem. :)
    Hobby Color akril festék, kell-e hígítani, ha igen mivel?
    Kellett volna hozzá rendelnem vmi speckó hígítót vagy vízbázisú festék lévén megfelelő pl. a deszt víz is?
  • Kferro
    Hajrá!
    Mikor kezdesz bele a festésükbe?
  • McFrost
    Bódi Krisztián javaslatára beszereztem egy Alpine figurát a harkovi sztorihoz:

Hozzá jutottam egy másikhoz is, ez a saját munkája:
  • m1garand
    Sorry, ez A/B/C.
  • m1garand
    Komplett teszt: http://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/tamiya/tam35292.html
  • Mauro39
    üdv!

van valakinek tapasztalata a tamiya pzkpfw II. (ausf f/g)-vel kapcsolatosan?
  • Kferro
    Jómagam már több éve az Ebelin acetonmentes körömlakklemosóit használom, s azokkal semmi baj nincs. Egyszer, mikor az Ebelin elfogyott, énis vettem egy Caolát. Nem kellett volna. Ugyanúgy megmarta a műanyagot nálam is. Azóta is bent van a szekrényben, s hogy maketthez a büdös életben nem lesz köze, az is biztos.
    Használj Ebelint, az nem marja meg a műanyagot.
  • stultus78
    Dobj fel képeket hátha tudnánk segíteni valahogy.
  • nono55
    Szóval a tettes a Caola márkájú acetonmentes körömlakk lemosó volt. :P

Nagyjából lecsiszoltam a felületet, de vannak olyan kis területek, amikhez nem tudom hogyan kezdjek hozzá...
  • Marci7
    Sziasztok!
    Helyzetjelentés BTR témában...
    A lakkot valószínűleg nem kevertem fel eléggé, mert most sokkal inkább félfényes, mint matt. Nem tudom, lesz-e erőm, kedvem újra lefújni... Amúgy ezen kívül minden kész, max. még a torony aljára teszek egy kis port, mert így nagyon elüt még a testtől. Az alap ugyanott tart...
  • m1garand
    Aha szép, nyitnunk kéne gy makett boltot!
  • McFrost
    Az automakett.hun 9500 a zvezda T-90! :O
  • stultus78
    Szerintem is Academi vagy Tamiya. Az előbbi olcsóbb is. Egy ideig én se vehetek még Dragont :)
    Italeri általában a legelső mindenkinek (vannak közte brutál rosszak)
  • Kferro
    Jómagam is inkább az Academyt, vagy Tamiyát ajánlanám. A Dragon erősen a haladóknak való.
  • m1garand
    Szia!
    A Dragon nagyon jó minőségű, de nagyon sok darabból áll. Gyakorlásnak Academy, Tamiya lenne inkább jó, szvsz.
  • nono55
    Jah, egyébként egy Italeri márkájú M4A3 Sherman-ról van szó (1:35), de nem nagyon vagyok megelégedve a minőséggel. Rengeteg a sorja, az illesztéseknél néhol lyuk tátong, pontatlan. Kidolgozottsága viszont rendben van, de sok a babra meló vele.

A Dragon márkájú makettek milyen minőségűek?
    Ha nem sikerül a Shermanon javítanom a problémát, lehet, hogy veszek egy PzIII-at a Dragontól, ebből meg csinálok egy roncsot...
  • nono55
    A torony tetején van 2 kibúvónyílás és a körülötte lévő terület a problémás. Ott vannak apró csavaros, szegecses megoldások, amiken látszik a festékeltávolítás eredménye. A sík felületek sztem nem okoznak gondot, azt lecsiszolom, ahol meg neccesebb oda teszek majd valamit...álcaháló, málhazsák...stb.
    Este dobok majd fel képet a toronyról, meg megírom a lemosó márkáját is. :D (persze csak kínomban nevetek :))
  • Jagi
    ...persze csiszolás után :) Voltam hasonló cipőben egy Academy Jeep-pel. Azóta már az enyészeté , de nem lett annyira rossz, úgy is csak a plcra szántam. A géptető meg a szélvédő találkozásánál az akril matt lakk összeveszett a Humbrol (akkor még csak az volt elérhető)keki-ével szoptem vele egy kicsit, mert volt ott pár szegecs, csavarfej + zsanér aminek ott kellett maradnia.

A lemosó márkája érdekelne engem is, hogy véletlenül se vegyek :)
  • Jagi
    Látni kéne, de sztem rozsda, meg fém, meg mocsok a megoldás^^
  • Kferro
    Te jó ég! Részvétem!
    Milyen márkájú lemosó volt?

Sajnos a felhólyagosodást csak csiszolással fogod tudni eltüntetni. Esetleg még segíthet, ha egy éles szikével lefaragod, de csiszolni akkor is kell. Melyek ezek a kicsi részek?
  • nono55
    Tegnap el....sztam a Sherman tornyán a festést. Sebaj, acetonmentes körömlakklemosóval szépen letakarítottam a festéket (olaj). Igen ám, de ez megmarta egy kicsit a műanyagot és "felhólyagosodott". Oké, csiszolással megoldom, de vannak helyek ahol nem tudom, mert olyan kicsi a felület...

Tud valaki erre a problémára valami okosságot? Mi ilyenkor a legjobb megoldás?
  • m1garand
    Nagyon drága minden a JT maratás +1000Ft volt decemberhez képest.
  • McFrost
    A Porsche tornyos nem motivál, a másik kettő pedig gyönyörű!
    Be kell szereznem egyet.
  • m1garand

Tamiya 35252

Dragon 6302

Dragon 6303
  • McFrost
    Milyenek?
  • m1garand
    Van 3 is.
  • m1garand
    Nekem van, ha bejössz a suliba akkor kölcsön adom, próbáld ki.
  • stultus78
    ( ez nem az én munkám :)
    Ahhoz ez gány :)
  • McFrost
    Királytigrised van Sanya?
  • stultus78
    NNNa erre voltam kiváncsi:)

PL. ilyen problémát hogy lehet megoldani hogy ne essen vissza az alkatrész?
  • m1garand
    Igen vízzel lemosható.